Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bahem var, nasl iekler dikeyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi jenny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
J

jenny

Ziyaretçi
bahçem var ve ben bakımlı ve güzel olmasını istiyorum,kalıcı çiçek dikmem lazım bide meyve ağacı ama nasıl olcak bilmiyorum kendim yapmak istiyorum bahçevanla uğraşamam CADIARZU:1no2:a.s.

Bak canım sana kışın da ekip,yaza üstünde çiçeklerini seyredebileceğin,bir iki tane isim veriyorum..bunları seralarda bulabilirsin..

dosya231120071104551uk5.jpg

Bu bildiğimiz karanfil,eğer güneş görüyorsa bahçen,şimdilerde çiçek açar

fuschia1uh3.jpg

bu da küpe çiçeği,bahçede de olur,saksıda da olur,kışın içeri de alabilirsin.

cicek251120072339181gd2.jpg

bu da bildiğimiz papatya kışın yeşil dalları kalıyor ama bahar da çok güzel açıyolar vede çok arsız oluyolar(Benim bahçemde de var)demet yap hediye götür,o kadar çok çabuk çiçek veriyorlar.

Mesela bir de bahçene,küçük alçıdan yapılmış minyatür ördekler,tavşanlar vs ...var satılıyor her yerde...süs için ara ara onlardan sağa sola yerleştir.Bahçe duvarının dibine de çardak gülü dikersin bahçe duvarını sarsın,kışın yeşil yaprakları kalır,ocak ayından itibaren gülleri açmaya başlar...Bol bol sardunya dikebilirsin,rengarenk kışında dayanıklılardır...

23825nisan2007017mediumqt7.jpg

kolay gelsin işine yarar bu fikirlerim inşallah...

çok teşekkür ederim gerçekten güzel fikir hele gül bir harika kamelyama dikmeliyim' çok sağol hemde kalıcı bunlar dimi ?sardunyalarım bitürlü adam olmuyo....öptüm

he bide resimleri bile içimi açtı ne güzel yapmışsın

çok teşekkür ederim gerçekten güzel fikir hele gül bir harika kamelyama dikmeliyim' çok sağol hemde kalıcı bunlar dimi ?sardunyalarım bitürlü adam olmuyo....öptüm

evet canım bunlar kalıcı..kışın çiçekleri bazen olmıyabilir..hava şartlarından dolayı ama en azından yeşil yaprakları kalıyor.
Sardunyalarında,yine zaman zaman yaprakları sararıyor ya...o sararan yaprakları devamlı kopar etrafını temizle,kışın bile harika çiçekleri duruyor üstünde ve kışın çiçekleri çok sulama..Sevgiler..

Bak şimdi tam lale dikme zamanı...istersen saksıya istersen bahçeye dikebilirsin..seralarda şimdi lale soğanı var..bahara doğru açmaya başlarlar...

250pxsaksidalaleler1vz0.jpg

ayyy lale deme bayılırım geçen sene ektiydim ne güzeldiler.. ama soğanları yok olduuu ,acaba onları çiçeği bitince çıkarmalımıydım?ya bide papatyalar tohummu oluyo yoksa fidemi ben bide tohumlu çiçeklerin dikim zamanını bilmiyorum,onun içinde yardım edermisin ?

ayyy lale deme bayılırım geçen sene ektiydim ne güzeldiler.. ama soğanları yok olduuu ,acaba onları çiçeği bitince çıkarmalımıydım?ya bide papatyalar tohummu oluyo yoksa fidemi ben bide tohumlu çiçeklerin dikim zamanını bilmiyorum,onun içinde yardım edermisin ?

lalelelerin soğanları yok olmaması lazım,anlıyamadım niye yok oldular...çünki benim bahçemde yıllardır,ekilidirler her sene de bahar da açarlar.Ama çürümüş olabilirler...ki o bile zor..soğanları toprak da hep durur...neyse bu sene yine al dik bakalım..dene ne olacak?..ama mutlaka seralardan al,fide halinde..çünki lale soğanı diye kandırıyorlar..üstünde ufak da olsa,çiçeği olsun...a.s
Papatyalarda,yine seralarda fide halinde alabilirsin..çok arsız oluyorlar..hele bir de yerini sevdilermi,bahçeye yayılıveriyorlar...ve toprağı balçık gibi hep sulu dursun.
Tohumlara ben pek güvenemiyorum,onun içinde almıyorum,bir kaç kere denedim..olmadı..:çok üzgünüm:
madem bahçeniz var..en güzeli bol çiçek al ve dik derim...a.s mesela bir kenarada,maydonoz ve nane dik...bunlarda çok çabuk yayılıyorlar..hem de yemeklerine taze taze kullnırsına.s (Kendi ürünlerinden yemeğine de katkı olur)
onun zevkide ayrı olur...a.s
Sevgiler....

images8qz6.jpg

bana bilgilerinle yol gösterdiğin için kendimi çok şanslı görüyorum;) iyiki varsın,bu hafta sonu alcam fideleri ve dediğin gibi yapıcam,çok saol cnm

bana bilgilerinle yol gösterdiğin için kendimi çok şanslı görüyorum;) iyiki varsın,bu hafta sonu alcam fideleri ve dediğin gibi yapıcam,çok saol cnm

Canım sana faydalı olduysam ne mutlu bana..benim de aman aman çok bir bilgim yok ama..benimde bir bahçem var..uğraşa uğraşa insan bir şeyler öğreniyora.s
Ekiyosun,dikiyosun,emek veriyosun sonunda emeğinin karşılığı açan çiçekleri görünce..insan mutlu oluyor tabii..toprakla uğraşmak çok zevkli ve insanı çok zinde tutuyor..rahatlatıyor..bunu sende zamanla farkedeceksin..a.s
Yeni öğrendiğim bişiler olursa yine seninle paylaşırım..Senin de öğrendiğin şeyler olursa,paylaşırsan memnun olurum canım..a.s.
Sevgiler....

cnm arkadaşım bende ağaç diktim ve meyve hepside... papatya alcam bu hafta sonu yazarım ben sana yaptıklarımı

cnm arkadaşım bende ağaç diktim ve meyve hepside... papatya alcam bu hafta sonu yazarım ben sana yaptıklarımı

Bahçen müsaitse ağaç da güzel olur,hele limon yada mandalin ağacı çok hoş oluyorlar,mis gibi hem kokuyor,hem de ürününü toplamak çok zevkli oluyor..yalnız bol güneş alan bir yere dikersen daha çabuk meyvesini toplarsın..fazla da büyük bir ağaç olmuyorlar..ağaçları duvar dibine doğru ekersen daha iyi olur..evine giren güneşi engellemesin..küçük çiçekleri pencere önüne..ağaçlar ileriye doğru..Şeniz

800pxpairoflemons1ym7.jpg

Ben mandalina dikmeye karar verdim bide saksıdaki limonuda bahçeye aldım bu sene bahçe çok güzel olcak tabiki, sayende,nasıl mutlu oldum anlatamam.Fikirlerin için saol cnm.Beni yanlız bırakma fikirlerin çok güzell öptüm

merhaba bu forumu ilgiyle okudum

ngs2007 ne kadar guzel bilgiler sundunuz. benimde bahçem var, bahçede çalismayi çok severim, stresimi atarim.maalesef resimlerinizi goremedim ama eminimki çok guzeldi, eger bir gun daha eklerseniz gormeyi çok isterim. Papatya ekmegi dusunuyorum, bu hafta kismetse gidip alicam birde diger bir forumda ezn çiçegi varmis, çok guzel bir çiçek. Latin ismini biliyormusunuz acaba ?

Arkadaşım, bahçeye yaz çiçeklerini ekmenin tam zamanı. Müğe, frezya,liliyum,dahliya, begonya, gala daha birçok yaz çiçeğini şimdi dike bilirsin.

Kolay gelsin .

Back
X