bahsetmek istedim

Merhaba
Bence de çok ilginç sebepsiz ve saçma. Sırf bebekler uyuyor diye. Uyansalar ne olurdu sanki
Soracağımı zannetmiyorum bu kadar önemsemesin kendisini. Sadece bu durrumu yaşadığıma canım sıkıldı. Bananeyse elin çocuğunu nerden sevdim

Anliyorum, benim de yasim sizinkine yakin, sunu soyleyeyim ustte arkadaslarim yazmis zaten bir sebep yoksa bazi insanlar gercekten bebeklerine dokunulmasindan hoslanmazlar. 1 yildir egitim icin Turkiye disindayim, envayi sehit guzellikte bebisler gordum, bizlerin adetidir sevmek, dil cikartmak en kotusu, Avrupada bunu yapinca iyi karsilayanlar da oldu kotu de mesela, artik bazilarini ne kadar sevmek istesem dahi parmaklarina dahi dokunmuyorum, uzaktan bakiyorum sadece, bu kultur var insanlarda belki o adamda da bu tarz birsey vardi (Belli bir nedeni yoksa tabii) Neyse, fazla uzatmadan sunu soyleyeyim kotu birsey yapmadiniz ama size yapilan davranis fazlasiyla kotu, hic yasanmamis gibi devam edin, bundan sonra da kimsenin ozel herhangi birseyine dokunmayin (Bende samimiyete guvenerek boyle yaptim benzer birsey geldi basima, ustelik bir bebek bile degildi mevzu esya idi) Yani insanlar kisisel seylerine dokunulmasindan ve ya alanlarina girilip, cizgilerinin gecilmesinden hoslanmiyor olabilir. Sanirim ogretmensiniz, bundan sonra kimsenin odevini de, sorumlulugunu da ustlenmeyin. Daha yasanacak cok sey var, gorecegimiz :) ahh ahh

Haksız olduğunuz konu uyuyan bebeği kucağınıza alıp sevmeniz. Hiç bir anne baba uyuyan çocuğunun başkası yüzünden uyanma ihtimalini istemez. Uyansalar ne olurdu derken tamamen haksızsınız.
İnsanlar bazen başkalarına kolaylık olsun diye İyilikler yapar, işe başlayınca da yapmak zorunda kalacağınız durumlar illa ki olur. Siz iyilik yapmışsınız, bir sebeple karşılık görememişsiniz, haklısınız. Kendinizden çok taviz vermeden yine iyilik yapmak sizi yüceltir. Çok takılmayın.
Arkadaşınız da çok genç bir anne ve yeni evli sayılır. Yanlışları olabilir. Siz de bundan sonra görüşmezsiniz okur biter.
Şöyle söyleyim bebekler 20 aylık. Yani 2 yaşında olacaklar öyle kundak bebeği değiller. Açık havada ve gürültüdeler zaten uyanacaklardı ki keşke ben de hiç dokunmasaydım. Bu konuda da ders almış oldum.
Iyilik karşılıksız yapılır çok haklısınız, ben karşılık yerine vefa beklemiştim:)
Bu durum yüzünden insanlara iyilik yaparken artık defalarca düşünebilirim..

Şöyle söyleyim bebekler 20 aylık. Yani 2 yaşında olacaklar öyle kundak bebeği değiller. Açık havada ve gürültüdeler zaten uyanacaklardı ki keşke ben de hiç dokunmasaydım. Bu konuda da ders almış oldum.
Iyilik karşılıksız yapılır çok haklısınız, ben karşılık yerine vefa beklemiştim:)
Bu durum yüzünden insanlara iyilik yaparken artık defalarca düşünebilirim..
Çocuk 4 yaşında da olsa farketmez. Ebeveynler hoşlanmaz.
Arkadaşınız haklı demedim okuduysanız. Vefa bekleyeceksiniz tabi ki. O da cahillik etmiş. Yaşaya yaşaya öğreneceksiniz hepiniz.

Anliyorum, benim de yasim sizinkine yakin, sunu soyleyeyim ustte arkadaslarim yazmis zaten bir sebep yoksa bazi insanlar gercekten bebeklerine dokunulmasindan hoslanmazlar. 1 yildir egitim icin Turkiye disindayim, envayi sehit guzellikte bebisler gordum, bizlerin adetidir sevmek, dil cikartmak en kotusu, Avrupada bunu yapinca iyi karsilayanlar da oldu kotu de mesela, artik bazilarini ne kadar sevmek istesem dahi parmaklarina dahi dokunmuyorum, uzaktan bakiyorum sadece, bu kultur var insanlarda belki o adamda da bu tarz birsey vardi (Belli bir nedeni yoksa tabii) Neyse, fazla uzatmadan sunu soyleyeyim kotu birsey yapmadiniz ama size yapilan davranis fazlasiyla kotu, hic yasanmamis gibi devam edin, bundan sonra da kimsenin ozel herhangi birseyine dokunmayin (Bende samimiyete guvenerek boyle yaptim benzer birsey geldi basima, ustelik bir bebek bile degildi mevzu esya idi) Yani insanlar kisisel seylerine dokunulmasindan ve ya alanlarina girilip, cizgilerinin gecilmesinden hoslanmiyor olabilir. Sanirim ogretmensiniz, bundan sonra kimsenin odevini de, sorumlulugunu da ustlenmeyin. Daha yasanacak cok sey var, gorecegimiz :) ahh ahh
Kesinlikle ben bu olaydan 2 ders aldım:
1-için gitse de kimsenin bebeğini çocuğunu sevme
2-kimsenin işini yapma
Eşi hoşlanmıyorsa beni dürtseydi kaş göz yapsaydı ben anlardım bebekleri almazdım. Bu kadar samimiyetimiz vardı. Veya bana kusura bakma da diyebilirdi. Ah çok pişmanım ama bunda da hayır varmış demek ki

Bence bunları onun suratına bir bir vurmalısınız. Yani çoğu insan muhtemelen bu durumda boşverir. Ama ben bir insan hatalıysa çatır çutur suratına söylenmesi taraftarıyım ki kendinden utansın. Kocasının ve kendisinin ne kadar terbiyesiz olduklarını ve özellikle kendisinin ne denli nankör olduğunu siz suratına vurmadıkça o tür insanlar anlamaz çünkü

Evli olması ve çocuk doğurması onun meselesi. Kendine çok güvenmiş ki öğrenciyken bunları da yapmış. Bizler de istemez miyiz öğrenciyken evlenelim uzatmayalım hatta paşa gönlümüze göre çocuk doguralim? Acimayin bacım boylelerine. Sonra size yük oluyolar

Bence bunları onun suratına bir bir vurmalısınız. Yani çoğu insan muhtemelen bu durumda boşverir. Ama ben bir insan hatalıysa çatır çutur suratına söylenmesi taraftarıyım ki kendinden utansın. Kocasının ve kendisinin ne kadar terbiyesiz olduklarını ve özellikle kendisinin ne denli nankör olduğunu siz suratına vurmadıkça o tür insanlar anlamaz çünkü
Ben böyle şeylerde fazlaca gururluyum ve bir daha muhatap olmamayı tercih ediyorum. Keşke bu kadar iyi niyetlu olmasaydım

Evli olması ve çocuk doğurması onun meselesi. Kendine çok güvenmiş ki öğrenciyken bunları da yapmış. Bizler de istemez miyiz öğrenciyken evlenelim uzatmayalım hatta paşa gönlümüze göre çocuk doguralim? Acimayin bacım boylelerine. Sonra size yük oluyolar
Kesinlikle. Sanki ben dedim okurken evlen çocuk doğur diye. Eğer eşinin lafı için bunları yapıyorsa da yazıklar olsun. Kocasi da olsa bir erkek için bu şekilde davranan kadınlardan nefret ediyorum

Konuyu okuyunca kendi mallığım geldi aklıma. Hala kendime çok kızıyorum o konuda. Ünide arkadaş grubumuzda evli bir arkadaşımız vardı. Çok samimiydik. 2 çocuğu vardı. Sınavlarda not istemeyle başladı yetişemez ev eş çocuk diye whatsapptan çekip atıyordum. Sonra sonra yazmaya üşeniyormuş yazılı verecekmişim!? Neyse dedim ölmem sonuçta. Fotokopi çektiriyordu. Aramızda iyi olduğundan kayıp yada kullanılmış gibi görmüyordum. Safım tabi. Bitirme projesinde ne yazıkki birlikte yazılmışız. Haftalarca beni oyaladı yok çocuk yok şu yok bu. Gün geldi proje teslim edilecek 3 gün kalmış ben artık gözden çıkardım zaten sadakam olsun diye. Bana demez mi bende araştırıyorum diye. Şaka gibiydi. Okul bitti düğünüme çağırdım bir hafta kala davetiye verdim gelmedi beni arıyor gününü unutmuş... yapacak birşey yok bazıları adam kullanmayı iyi beceriyor.

Konuyu okuyunca kendi mallığım geldi aklıma. Hala kendime çok kızıyorum o konuda. Ünide arkadaş grubumuzda evli bir arkadaşımız vardı. Çok samimiydik. 2 çocuğu vardı. Sınavlarda not istemeyle başladı yetişemez ev eş çocuk diye whatsapptan çekip atıyordum. Sonra sonra yazmaya üşeniyormuş yazılı verecekmişim!? Neyse dedim ölmem sonuçta. Fotokopi çektiriyordu. Aramızda iyi olduğundan kayıp yada kullanılmış gibi görmüyordum. Safım tabi. Bitirme projesinde ne yazıkki birlikte yazılmışız. Haftalarca beni oyaladı yok çocuk yok şu yok bu. Gün geldi proje teslim edilecek 3 gün kalmış ben artık gözden çıkardım zaten sadakam olsun diye. Bana demez mi bende araştırıyorum diye. Şaka gibiydi. Okul bitti düğünüme çağırdım bir hafta kala davetiye verdim gelmedi beni arıyor gününü unutmuş... yapacak birşey yok bazıları adam kullanmayı iyi beceriyor.
Sizin için de üzüldüm. Kesinlikle adam kullanmaktır bu. Bari helallik alsaydı sırtımızdan geçindi. Keşke hiç taviz vermeseydim

Milletin cocugunu ellemeyin sizde. Hic elalemin cocugunu sevesim gelmedi hayatim boyunca ama cok istesem ciftten izin isterdim once.

Evdeki kedim bile gelen insanlara kendini sevdirmez dokulnulmasini bile istemiyor. Elleyince huysuzlaniyor. Onceden uyaririm bende ellemeyin diye ki izin alinmasi lazim.
Onun disinda kimseyi sirtinizda tasimamaniz gerekiyor. Artik ogrenmissiniz. Dogru yol :))(

ne derlerdi, tecrübe; hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır. Ben sana üniversite hayatım boyunca bana atılan kazıkları anlatsam yuh dersin :-)

Biri benim de uyuyan çocuğumu alıp sevse ben de kızarım. Zaten uyanacaktı demek kötü bir bahane, madem uyanacaklarından emindiniz uyanmalarını bekleseydiniz sevmek için.

Öte yandan okurken çocuk doğurmasını bilen biri ödevini görevini yapmayı da bilecek. Facebook’tan çıkarmak falan çok abuk olmuş. Belki başka şeyler de varmıştır, bahanesi olmuştur.

Back
X