Bakarmisiniz?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
İyi akşamlar,
Buradan daha fazla okuyucuya ulaşacağıma inandığım için konumu buraya açıyorum.
Umarım konum bir müddet burada durabilir.

En son 12.12 adet oldum.
Hesabıma göre 1.1.2017 yine adet görmem gerekirdi, geçirince test yaptım Positif çıktı.
Bugün doktora gittim.
Alttan muayene oldum, henüz birşeyin görünmediğini belkı geç yumurtlama olduğundan şu anda ultrasonda kese görünmeme ihtimali olduğunu söyledi.

Ancak rahimde( Türkçesinin bilemiyorum) rahim duvarı hazırlık yapmis 10 güne belli olur dedi doktorum
Hesabıma göre üç aşağıya beş yukarıya 6 haftalık hamileyim.
Hiç kese görünmemesi beni doğal olarak endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübelerinizi duymaya ihtiyacım var...
Yurtdisinda yaşıyorum ve doktorum aslında güvenilir biri ama vedalaşırken ağrın kanaman olursa ara beni dedi buda içime dert oldu neden kanama olsun ki diye.
Şimdide sol karın bölgemde göbek hizasında batan bir ağrım var. Oğlum 15 aylık yürüyor ama bana çok düşkün kucak istiyor bazen mecburiyetten duruma göre kaldırmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleme:
Gebelik kesesinin görünmeme nedenleri arasında en yaygın olanı henüz bebeğin anne karnında çok küçük olmasıdır. Adet gecikmesi ile birlikte sağlık kuruluşunda kan numunesi ile gebelik testi yaptıran anne adayları, test sonucunu alır almaz ultrason muayenesine girer. Fakat bebek henüz çok küçüktür. Bu durumda görüntüleme mümkün olmaz ve hekim tarafından birkaç gün sonra yeniden ultrason muayenesi yapılması istenir.

Gebelik kesesinin görülebilmesi için B-hcg düzeyinin en az 2000’in üzerinde olması gerekir. Bu durumda genellikle kese görüntülenebilir. Gebelik kesesinin görülmeme nedenlerinden bir diğeri de düşük yapmış olmaktır. Kanama ile birlikte anne rahminde oluşan kese de gider ve bu durumda kesenin görülmesi de imkansızdır.

Dış gebelik durumunda da yapılan ultrason muayenesinde bebeğin kesesi görülemez. Bu durumda da hekim tarafından beklenmesi istenebilir. Ancak makul bir süre beklenmesine karşın halen kesenin görülememesi durumunda hekim tarafından dış gebelik teşhisi konabilir.

Kese en erken 4 - 5 haftalık gebeliklerde görüntülenebilir. Bunun için de B-hcg değerinin en az 2000’ün üzerinde olması gerekir. Kesin bir görüntüleme için değerin 3000’in üzerine çıkmasının beklenmesi çok daha ideal bir tercih olacaktır.

İnternetten alıntıladım.Belki faydası olur diye.Ancak malesef bi tecrübem yok.Belki tecrübesi olanlar yardımcı olur

İlgimiz için çok teşekkür ederim. Bende arama yaptım bu kadar detaylı bilgiye ulaşamadım, tekrar tşkler

gorunmemesi normal.doktor rahim kendini gebelige hzirlamis demisse bi hafta icnde gorunur.bu kezde bebegi gormek icin beklersin :) gec dollenmeden dolayidir yada gorunmeyecrk kadar kucuktur henuz. muhtemelen pozitf dusunun.kanamayida uyari.olarak.soylemistir nolur nolmaz.diye.bisi oldugundan degl yani

eğer geç döllenme yaşıyorsanız görünmemesi normal sonraki kontrolde yine göremezse vajinal ultrasonla kontrol edecektir.
şayet gebeliğiniz varsa 10-15 gün içerisinde kese oluşur. rahim duvarında kalınlaşma gebelik ve aynı zamanda adet belirtiside. umarım kalbinize göre verir Allah :)

edit: benimde aynı durumdaydı 10 gün sonrasında gördük keseyi. iyi düşün

Son adet tarihiniz 12.12 ise 6 haftalık değil 4buçuk hafta civarı gebeliğiniz bu durumda kese görünmemesi anormal değil. Doktorunuz her ihtimale karşı söyleme ihtiyacı duymuş olabilir. Evham yapmayın bence rahat olum. Ağrı bebeğinizin yerleştiğini bile gösterebilir. Sağlıkla alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza

12.12 de adet olduysanız nasıl 01.01 de adet olacaksınız ki. 19 günde bir mi adet oluyorsunuz. Normal şartlar altında 10.1 gibi falan adet olmanız lazım buda yaklaşık 4,5-5 haftalık gebesiniz demektir. Ve bu zamanlarda kese görünmeyebilir. Birde geç yumurtlama varsa zaten hiç görünmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…