bakıcı bilmeli mi?

haberi olsun mu?

• haberi olmasin gizliden takip et

OY: 9 16,1%
  • haberi olsun ona göre dikkatli davransin

OY: 47 83,9%

• Ankete Katılan
    56

nehael

istersen daǧlar yerinden oynar
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
225
103
123
yaklasik 2 ay sonra is hayatim baslicak. 5 aylik oglum 6 yasina girecek bi kizim var. bakici bi arkadasla anlasma noktasindayiz .
2 ay boyunca bakicimizla birlikte bende evde olacaǧim. evde kamera sistemi olacak.
sorunum şu bakicimiz bu kamera sistemini bilmeli mi
bilip daha dikkatli davranmasi mi mantikli yoksa yoksa haberi olmadan onu takip etmem mi siz olsaniz ne yapar siniz

Benim bildiğim kadarıyla Türk ceza kanununa göre, kişilerin izinsiz bir şekilde dinlenmesi ve izlenmesi suç. ben olsam kızarım valla. Misal pantolonum totomun arasına sıkışmış ve ben onu çekiştiriyorum, ya da sütyenimi düzeltiyorum, elin adamı da izliyor shame

Tabi ki bilmeli,
aman bilmesin bir şey yaparsa suç üstü yapalım
kafasında değilsen söylemen lazım.
Çocuga zarar verdikten sonra görsen ne olacak.

Amaç
zaten zarar vermemesi için gözlem
altında olduğunu bilmesi olmalı.

Son düzenleme:
evde kamera olupda bakıcıya soylemezsenız suc teskıl edıyor haberınız olsun
bakıcıya mecbur soyleyeceksınız oyuzden

bilmezse yasal suç zaten sözel olarak evde kamera var demeniz gerekiyor.

Haber vermezseniz kanunen suçlu olursunuz

Hem yasal hem de etik olarak bilmeli. İnsan evde yalnızken biraz rahat davranabiliyor. Ne biliyim kapalıdır başını açabiliyor.

Ben olsam soylemem. Ya kamera olmayan bir yerde cocuklara kötü davranirsa? Cocuklara birsey oldugunda o yasa gelip korumuyor cocuklari yada yeterli ceza verilmiyor. Yasa ozaman onlemini alsin. Ben nasil kanitlicam?

Doğru olan bilmesidir ama zaten kamerayla takip edecek kadar güvenmediğim birine de çocuk emanet edilir mi?
Bakıcının çok iyi seçilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. En ufak bir şüphe ya da rahatsız edici durum varsa işe alınmamalı.
Doğru olan bilmesidir dedim ama ben sanırım yine de çok güvenilir de bulsam içim rahat etmez gizliden koyardım.

bnce bunu bir avukata sorun. çünkü yetişkinlerin olaylarında kişinin özel hayatına mudahale olarak veya başka sebeplerden dolayı gizli kayıtlar mahkemelerde kabul edilmez.amaaa sizin durumunuz farklı. ortada ir cocuk var şiddet ve suistimal riskiniz var. kameraların yerini bilse kör noktalarda işini halleder. wc ve banyoya götürür vurur söver tartaklar..
işin içine cocuk girdiginde bazı durumlarda gizli kamera meşrulaşıyor diye düşünüyorum. ama avukat olmadıgım için emin degilim.
tüm bunların gercek bir avukattan ögrenseniz cok iyi olur.

Son düzenleme:

yok canım kesinlikle suç teşkil ediyor.
başka bir konuda bunu baya tartışmıştık.

sadece kameralar görünür bir yerde ise sözle yeniden bildirim yapmaya gerek yok, yani zaten bildiğini varsayabilirz o durumda.

bilmesi hem kanuni zorunluluk hem de kamera var diye hep dikkatli davranır böylece risk almamış olursunuz.

yok canım kesinlikle suç teşkil ediyor.
başka bir konuda bunu baya tartışmıştık.

sadece kameralar görünür bir yerde ise sözle yeniden bildirim yapmaya gerek yok, yani zaten bildiğini varsayabilirz o durumda.
hımm ilginç...

Ev sizin, onun evine koysaniz suc ama kendi evinizde degil. Mahrem alanlarda izlemediginiz surece tabi.

Fakat soyleyin bilsin ona gore davransin. Guvenlik amacli uzun zamandir var seninle ilgili degil dersin.
Nerelerde oldugunu soylemeyin kör noktalari bilip ona gore davranmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…