- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
yaklasik 2 ay sonra is hayatim baslicak. 5 aylik oglum 6 yasina girecek bi kizim var. bakici bi arkadasla anlasma noktasindayiz .
2 ay boyunca bakicimizla birlikte bende evde olacaǧim. evde kamera sistemi olacak.
sorunum şu bakicimiz bu kamera sistemini bilmeli mi
bilip daha dikkatli davranmasi mi mantikli yoksa yoksa haberi olmadan onu takip etmem mi siz olsaniz ne yapar siniz
Hem kanunen söylemen gerek,hem de etik değil.yaklasik 2 ay sonra is hayatim baslicak. 5 aylik oglum 6 yasina girecek bi kizim var. bakici bi arkadasla anlasma noktasindayiz .
2 ay boyunca bakicimizla birlikte bende evde olacaǧim. evde kamera sistemi olacak.
bilip daha dikkatli davranmasi mi mantikli yoksa yoksa haberi olmadan onu takip etmem mi siz olsaniz ne yapar siniz
mar yazılı sözleşme mi imzalanmalı yoksa ben paranoyak mıyım? yani bakıcı sözleşmesi görmedim hiç ama yarın öbür gün inkar etmesin diye yazılı sözleşme hazırlanır mı?Bildirmezseniz kanunen suç işlemiş olursunuz. Bilmemesi sizin tasarrufunuzda değil.
yaklasik 2 ay sonra is hayatim baslicak. 5 aylik oglum 6 yasina girecek bi kizim var. bakici bi arkadasla anlasma noktasindayiz .
Bilmem, ben olsam görünür alana koyar, görmedim, bilmiyorum deme imkanını ortadan kaldırırım.mar yazılı sözleşme mi imzalanmalı yoksa ben paranoyak mıyım? yani bakıcı sözleşmesi görmedim hiç ama yarın öbür gün inkar etmesin diye yazılı sözleşme hazırlanır mı?
mar yazılı sözleşme mi imzalanmalı yoksa ben paranoyak mıyım? yani bakıcı sözleşmesi görmedim hiç ama yarın öbür gün inkar etmesin diye yazılı sözleşme hazırlanır mı?
hukuk bürolarının hemen hemen hepsi ilk 1 ay sigortasız çalıştırıyor biliyor musun arkadaşım.....Sonuçta bakıcı alırken yasal olarak işveren olacak ve kadına SGK yaptıracaksınız. Olması gerekeni söylüyorum tabi, çoğu kişi yaptırmıyor. Hele ki çoğu yasal dediğimiz işyerinde bile SGK'sız işçi çalıştırılırken, denetim yokken vatandaştan bunu talep etmesi ironik.
Ama sözleşme imzalayıp işin içinden sıyrılırım diyorsan herşeyi kuralına göre yapıp işveren olmalısın. Öteki türlü sözleşme olsa da elinde herhangi bir davalık durumda mahkeme ee sen bu kadını SGK'sız mı çalıştırdın der yine suçlu olursun.
hukuk bürolarının hemen hemen hepsi ilk 1 ay sigortasız çalıştırıyor biliyor musun arkadaşım.....
hakkıyla çalıştırıp sigorta yapan çok az. ne acı ya hukuk bürosu bide.
hukuk bürosunda olması daha acı. bide diyo ki kurumsallaşan bi büroyuz.1 ay kar kalıyor işte. Yaa aylarca çalışanlar var hele mağazalardaki tezgahtarların çoğu SGK'sız ve asgari ücretten çok az alıyor. Geçen bi kız 400 tl aldığını ve SGK'sı olmadığını söyledi, bir de patron sürekli eziyormuş. Delirdim ya, bu nasıl bir ülkedir arkadaş?
Denetim olmazsa olacağı bu işte.
hukuk bürosunda olması daha acı. bide diyo ki kurumsallaşan bi büroyuz.
hoşt diyemiyosun işte.
sorma. arkadaşıma 1500 yol da benden demiş lütfeder gibiYuhh kurumsallaşmak kim siz kim deseydin?
Kim bilir kaç tane SGK'sız çalışan insan bu büroya gelip hak aramaya çalışıyor. Ne edepsizliktir bu. Kurumsallaşan adam neden SGK'sız işçi çalıştırsın, kurumsallığın yanından geçemicek ve bu adaletsizlikten ötürü er ya da geç batacak yani.
Yeni mezun avukatları 1000 tl'ye çalıştırıyorlar bir de kitapsızlar... Hukuk oku bitir, 1000 tl al, adalet aranan yerde yapılan adaletsizlik, burası Türkiye işte.
Tabi ki bilmeli...Yarın bir sorun oldugunda mahkemeye verdiğinde bazı şeyleri ispat etmek istediğinde mahkemeye verdiğin görüntüler delil olamaz. Bakıcıdan habersiz kaydettiğin için...En iyisi bakıcı bilsin.. Hem ona göre davranır hem de delil olarak rahatca kullanabilirsinyaklasik 2 ay sonra is hayatim baslicak. 5 aylik oglum 6 yasina girecek bi kizim var. bakici bi arkadasla anlasma noktasindayiz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?