bakıcı bilmeli mi?

haberi olsun mu?

• haberi olmasin gizliden takip et

OY: 9 16,1%
  • haberi olsun ona göre dikkatli davransin

OY: 47 83,9%

• Ankete Katılan
    56

Tabi ki bilmeli ,gizli olmasi etik olmaz

Hem kanunen söylemen gerek,hem de etik değil.

Maksat çocuğa doğru biçimde davranması bu yüzden haberdar etmen gerek. İşin kanuni boyutuna diğer arkadaşlar değinmiş zaten.

haber verirseniz de yarın öbür gün size karşı ters bir durum sergileyecek olursa bilmiyordum dıyebılır

kamera olacağını ve bundan haberı oldugunu yazılı olarak imzalatın bence

Bence de bilmesi gerekir.Çocuk açısından bakarsak belki daha dikkatli bakılır ve olumlu olur.Siz " hadi kötü davransın tuzağa düşsün" diye kurmuyorsunuz zaten o kamerayı.
Bakıcı açısından bakarsak,kadın soyunabilir,koltuğa yayılır frikik verir,sütyenini düzeltir ne bileyim habersiz hoş değil yani.

Bildirmezseniz kanunen suç işlemiş olursunuz. Bilmemesi sizin tasarrufunuzda değil.
mar yazılı sözleşme mi imzalanmalı yoksa ben paranoyak mıyım? yani bakıcı sözleşmesi görmedim hiç ama yarın öbür gün inkar etmesin diye yazılı sözleşme hazırlanır mı?

Yasal olan bilmesi, dava ederse bir de kadının SGK'sını yapmazsanız hapı yutarsınız.

Bence bilmesi ve ona göre davranması hem daha etik, hem de daha faydalı.

Ayrıca kadın çok iyiyse ama sizin kamera ile onu takip ettiğinizi öğrenirse, elinizden kaçırırsınız ve ayıp etmiş olursunuz.

mar yazılı sözleşme mi imzalanmalı yoksa ben paranoyak mıyım? yani bakıcı sözleşmesi görmedim hiç ama yarın öbür gün inkar etmesin diye yazılı sözleşme hazırlanır mı?
Bilmem, ben olsam görünür alana koyar, görmedim, bilmiyorum deme imkanını ortadan kaldırırım.

Sonuçta bakıcı alırken yasal olarak işveren olacak ve kadına SGK yaptıracaksınız. Olması gerekeni söylüyorum tabi, çoğu kişi yaptırmıyor. Hele ki çoğu yasal dediğimiz işyerinde bile SGK'sız işçi çalıştırılırken, denetim yokken vatandaştan bunu talep etmesi ironik.

Ama sözleşme imzalayıp işin içinden sıyrılırım diyorsan herşeyi kuralına göre yapıp işveren olmalısın. Öteki türlü sözleşme olsa da elinde herhangi bir davalık durumda mahkeme ee sen bu kadını SGK'sız mı çalıştırdın der yine suçlu olursun.

hukuk bürolarının hemen hemen hepsi ilk 1 ay sigortasız çalıştırıyor biliyor musun arkadaşım.....

hakkıyla çalıştırıp sigorta yapan çok az. ne acı ya hukuk bürosu bide.

hukuk bürolarının hemen hemen hepsi ilk 1 ay sigortasız çalıştırıyor biliyor musun arkadaşım.....

hakkıyla çalıştırıp sigorta yapan çok az. ne acı ya hukuk bürosu bide.

1 ay kar kalıyor işte. Yaa aylarca çalışanlar var hele mağazalardaki tezgahtarların çoğu SGK'sız ve asgari ücretten çok az alıyor. Geçen bi kız 400 tl aldığını ve SGK'sı olmadığını söyledi, bir de patron sürekli eziyormuş. Delirdim ya, bu nasıl bir ülkedir arkadaş?

Denetim olmazsa olacağı bu işte.

hukuk bürosunda olması daha acı. bide diyo ki kurumsallaşan bi büroyuz.

hoşt diyemiyosun işte.

hukuk bürosunda olması daha acı. bide diyo ki kurumsallaşan bi büroyuz.

hoşt diyemiyosun işte.

Yuhh kurumsallaşmak kim siz kim deseydin?

Kim bilir kaç tane SGK'sız çalışan insan bu büroya gelip hak aramaya çalışıyor. Ne edepsizliktir bu. Kurumsallaşan adam neden SGK'sız işçi çalıştırsın, kurumsallığın yanından geçemicek ve bu adaletsizlikten ötürü er ya da geç batacak yani.

Yeni mezun avukatları 1000 tl'ye çalıştırıyorlar bir de kitapsızlar... Hukuk oku bitir, 1000 tl al, adalet aranan yerde yapılan adaletsizlik, burası Türkiye işte.

Kanunen bildirmelisiniz. "Söz konusu çocuğumsa her şey mübahtır" diye bir şey yok, hani bazı cahil cühela gazlara gelmeyin diye söylüyorum. İnsan hakları herkes için geçerlidir, bir bebek de bir yetişkin de aynı; hiç birinin hakkı diğerinden az/fazla değil ve diğerininkini çiğneme hakkı vermez.

sorma. arkadaşıma 1500 yol da benden demiş lütfeder gibi 11.000₺ maaş alan avukat var

bence bılmelı egerbılırse sen evdeymıssın gıbı bakar çocuklara kamera taktığını söyle ve sureklı ızleyecgınıde soyle ayağını denk alsın

Yurtdışında sözleşmesiz bakıcı pek yok zaten genelde şirketler yollar çünkü. Bunun için kurulan ajanslar var. Çatlak biriyse bana söylemediler bilmiyodum diyebilir yazılı belge imzalatın.

Ama her odada oldugunu soyleyin her tarafta var deyn

Tabi ki bilmeli...Yarın bir sorun oldugunda mahkemeye verdiğinde bazı şeyleri ispat etmek istediğinde mahkemeye verdiğin görüntüler delil olamaz. Bakıcıdan habersiz kaydettiğin için...En iyisi bakıcı bilsin.. Hem ona göre davranır hem de delil olarak rahatca kullanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…