Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı değiştirmek istiyorum ama oğlum çok alıştı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.394
Puanlar
63
oğluma 9 aylıktan beri bir bakıcı bakıyor. şu an 16 aylık. bakıcıya çok alıştı. güvenli bağlanmayı onunla da sağladı diye düşünüyorum.

yeni bakıcıya nasıl geçeceğiz? bir de haftada 2 gün ofis, 3 gün evde çalışıyorum. ofise nasıl gideceğim güvenipte?
bu bakıcıyla ilk başladığımızda ofise gitmediğim için güven sorunu olmamıştı. ama şimdi başlar başlamaz ofise gitmem lazım. ama oğlum birden hiç tanımadığı biriyle başbaşa kalacak korkar psikolojisi bozulur. nasıl yapsak ki?

Edit: bugün ilk kez toplantım var iki saate geri gel dedim ve eşyalarını toplayarak çıkmış. Gelmeyeceğim diye mesaj attı. İhbar süresini bile gelmedi

Son düzenleme:
Siz cocugu sevmek icin mutfaga gelip cocuk yemeyi birakip agliyor diye bakici bozulduguna dair konu acmistiniz degil mi? Cocuk zaten bakim veren olduğunun farkinda yani sandiginiz kdr hizli psikolojisi bozulmaz. Is yerinize ofisten calismaya 2 hafta gec baslayabileceginizi soyleyin durumu anlatin. 2 hafta da zaten alisir

Neden değiştirmeyi düşünüyorsunuz acaba? Madem mutlular kalsın böyle.
çocuk mutlu da ben mutlu değilim. evde olduğum günler sürekli izin istiyor her hafta 2 gün ekstra izinli. nasıl olsa evdeyim diye düşünüyor. bu kadına 50-60k para veriyorum ama günün sonunda kucağımda çocukla iş yetiştirmeye çalışan yine ben oluyorum.

50-60k'ya daha iyisini bulursunuz bence. Çocuğun bilişsel, akademik gelişimi için de verebileceği bazı şeyler olan bir bakıcı bulsanız mesela çoook daha iyi olur.
Sizin bakıcınız neler sunuyor ki 50/60k alıyor?

Çok iyi gerçekten. Hangi ildesiniz:) bir zamanlar bende çocuk bakıcılığı yapmistim ama hiç böyle ücretler almamıştım.

16 aylık bebeğe ne sunabilir ki zaten aslan eşek kırmızı mavi filan öğretiyor ne olsun

izin konularında uyarın önce
böyle olmaz fiks izinlisin 2 gün kucağımda çocukla olmuyor diye uyarın önce
evden çalışmak da çalışmak diyin vs

sinir oluyorum şöyle iyi niyeti kullananlara
baktınız olmuyor değiştirin.. çocuklar bizlerden daha hızlı alışıyor merak etmeyin

Paranızla tuttuğunuz birine izin verirken kontrolü kaybediyorsaniz yeni bakıcıda da aynı sorunu yaşayacağınızi düşünüyorum. Önce resmi mesafe koyun. Rica eder hissi var sanki sizin bu bakıcı ile. Sizin zayıf yönünüzü
( merhamet) bakicinin anlaması daha acıklı. Verdiğiniz ücret çoğu kişi için fazla olmasına rağmen izinleri önceden belli etmezseniz ise başlayamazsiniz bile. Düşünsenize birisine bu kadar para veriyorum ama paramla rezil oluyorum.

Ben istifamı verip gelip hemen başlayabilirim. Lokasyon neresi?

bugün ilk kez toplantım var iki saate geri gel dedim ve eşyalarını toplayarak çıkmış. Gelmeyeceğim diye mesaj attı. İhbar süresini bile gelmedi
Saygısızlık yapmış gerçekten aynı ilde olsaydık mutlaka yardımcı olurdum.

bugün ilk kez toplantım var iki saate geri gel dedim ve eşyalarını toplayarak çıkmış. Gelmeyeceğim diye mesaj attı. İhbar süresini bile gelmedi
Ev temizliği yapıyor muydu?Yemek vs. Sadece çocuğa yemek yapmalı onun çamaşırlarını ütüsünü vs yapmalı sadece.

`