Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı, kreş ve sonunda verdiğim karar :(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
merhabalar 2 yaşında bir kızım var ve ben bir yıldır çalışıyorum. geçen yıl babaanne baktı ama bu yıl artık bakmayacağım dedi. neden dersenız sosyal aktivitelerinden ve günlerinden gezmelerinden kaldığı için. ufak sağlık problemleri var evet ama bu gezmesine engel olmuyorsa torunuyla ilgilenmesine neden engel oluyor anlamadım benim ailemse farklı şehirde. özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum ve bu yıl başladım kurumda yenıyım dolasıyıyla bır yıl çalışıp ara vermek bırakıp seneye tekrar başlamak istemıyorum. kızıma bakıcı mı kreş mi derken kreşe yazdırdık eylülde başlayacak. yani 28-29 aylıkken. bakıcı fikri içime sinmedi çünkü tüm gün evde yabancı biriyle olacak ve ne yaptıklarını bilemicem. kreş evet güzel ama ben hep kendimi 3-3,5 yaşında gönderceğim diye hazırlamıştım o yüzden şu an verdiğim kararda çok endişeliyim. ya orda uyumazsa ya yemezse ya tüm gün durmak istemezse çünkü tam gün çalışıyorum benim gibi olan anneler lütfen içimi rahatlatın iyimi yaptım kötümü bilemiyorum

bakmak zorunda değil diyenlere karşı hazırlıklı olun saldırı başlar az sonra.bende 1 yaşında verdim kreşe hiç sıkıntım olmadı

iyi yapmışsınız. çocuğunuz orada bir sürü şey öğrenecek ve dediğiniz gibi tüm gün evde bakıcıyla tek kalmaktansa veya babaanneyle tek kalmaktansa bir sürü arkadaşı olacak. içiniz rahat olsun

Bende aynı sorunu yaşıyorum bebeğim 5 aylık eylülde özel bir okulda çalışmaya başlamayı planlıyorum. Kayınvalidem bakmak istemiyor ama eşim bakacağını düşünüyor. Ben bir yandan bakmasını istiyorum çünkü güzel bakar ama bir yandan bebeğimle çok vakit geçireceği için ve birbirlerine bağlanacakları için kıskanıyorum. Kreşide düşünüyorum ama kalabalık olması beni düşündürüyor. Bebekler ilk 3 yıl yoğun ilgi istedikleri için.
Paraya ihtiyacım yok ama kariyerimin başlamasını istiyorum 1 sene daha beklersem mutsuz olurum ve evde bunalırım gibi geliyor. Ev bana göre değilmiş onu anladım. Bebeğim gündüz neredeyse hiç uyumuyor ve ona yalnız baktığım içinde bazen çok bunalıyorum be bırakıp çalışmak istiyorum sonrada 1 yıl daha bakamaz mısın sık dişini diyorum çok zormuş. Bakıcı konusunda müge anlıyı açıp ayağında sallayan biri olmasına tahammül edemem! Kısacası sıkışıp kaldım karar veremiyorum.

Ailen gelemez mi? Bizim bir komşu aynı apartmana gelmişti torun için

Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Benim kızım da şu anda 23 aylık ve ben de eylülde işe başlıyacağım ve bakacak kimsem yok. Bakıcı hiç düşünmedim. Dediğiniz gibi nasıl güveneceğim ve en önemlisi artık bebelerimizin sosyalleşme dönemi geliyor. Ben artık evde ona yetemiyorum ve kreşin onun için en iyi secenek olacağını düşünüyorum. Hem akranlarıyla iletişim içinde olacak hem de bir çok şey öğrenecek. Bir de doğru kreşi bulabilsem çok memnun olacağım.

Eger paraya ihtiyacin yoksa ve ozel okulda calisacaksan bence hic baslama.su an bebegin cok kucuk evde bunalman normal cunku surekli onunla ilgileniyosun ve kendine hic zaman ayiramiyosun biliyorum bende yalniz baktim ve benim kizim kolikti durmadan aglardi ama inan 6 ay dolunca helede yasina girip yuruyunce cok daha rahat oluyor. Bana neden krese verdjn dersen ben kaynanama guvendim ama kazik atti tabiri caizse madem devamli bakamicakti keske hic bakmasaydi bende 3 yasina gelince gonul rahatligiyla verirdim ama ben yeni bir okulla anlastim bir yil calisip hadi ben gidiyorum seneye gene gelirim olmuyor keske hic guvenmeseydim ona net karar verip 3 yasindan sonra baslicam deseydim ama nerden bilebilirdim bole yapacagini

Insallah dogru karar vermisizdir ben kres secimi konusunda kararsiz degilim cunku ayni yere ablam 3yastan 6 yasa kadar verdi ve su an cocuk cok donanimli cikti okuldan. Benim tek cekincem keske bir sene daha gecseydi de verseydim rahat konusur bezden kurtulur bagisiklik sistemi daha kyi olur. Simdi hasta mi olcak uyuycak mi yiycek mi diye dusunup duruyorum yani benim kaygim kres mi iyi olacak yoksa isi birakmalimiydim yasayip gorcez bakalim hayirlisi

Ailen gelemez mi? Bizim bir komşu aynı apartmana gelmişti torun için
Ailem zaten surekli geldi gitti cnm ama babaannem var yatalak ve annem ona bakiyor yani birakip gelincek gibi degil maalesef o olmasa bi nebze daha rahat olurdu bi yil idare ederdi ama evde surekli biri onu bekliyor annem giderse babam evde babam giderse annem kaliyor birakilacak gibi degil yani

Ben de aynı kaygıları yaşıyorum ama maddi anlamda şu anda biraz zor durumda olduğumuz için işe başlamam gerekiyor. Dediğiniz gibi yaşayıp göreceğiz.

Çok iyi anlıyorum... ben özel ders vereceğim zaman bile baktırcak insan bulamıyorum o yüzden haklısın bende biraz daha beklemeye karar verdim.

İyi bi kreş bulursanız verip çalışın bence evde mutsuz olmuştum ben bebeğime de yansımıştı bu sonra gerçekten severek gittiği bi kreş denk geldi ikimiz de çok daha neşeli olduk

Cok zor bi karar. Bebegin en cok anneye ihtiyaci oldugu dönemlerde krese veya bakiciya birakmak bencilce mi bilmiyorum. Calismayayim evde durayim desen, uzun vadede bebege hic faydasi olmayacak. Dediğim gibi zor bi karar. Allah bütün annelerin yardimcisi olsun.

İyi bi kreş bulursanız verip çalışın bence evde mutsuz olmuştum ben bebeğime de yansımıştı bu sonra gerçekten severek gittiği bi kreş denk geldi ikimiz de çok daha neşeli olduk
İnşallah bizim için de öyle olur siz kaç aylık vermiştiniz. Ben sadece kendimi seneye vereceğim diye hazırlamıştım o yüzden vicdan yapıyorum çok fena kurbandan sonra başlayacak düşündükçe ağlıyorum

Amin Allah yardımcımız olsun gerçekten kızım kurbandan sonra başlayacak bazen çok bencilce davrandığımı düşünüyorum bazen de yaşıtlarıyla olacağı için iyi olacak diyorum. Çinkü evde sıkılıyor ne kadar oynasamda durup durup ne oynayalımm ne oynayalım diyor haliyle arada iş de yapmam gerek inşallah çabuk alışırız ve mutlu olur

canım 1 sene bakmış dua edeceğine hala kızıyorsun
o zaman kendi annene de kızman gerekir başka şehirde kalmak bahane değil arkadaşlarımın anneleri kv deleri başka şehirden gelip torunlarına bakıyor benim kv annemde başka şehirde olmalarına rağmen gelip baktılar ikisine de minnet borçluyum bakmak zorunda değillerdi
kv den kendi çocuklarını büyütmüştür bütün gün bir çocuğa bakmak kolay değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…