- 8 Nisan 2015
- 173
- 100
- 48
- Konu Sahibi Kelebek040225
-
Evet sigortası da yok malesefTabi sigorta da yapmiyorlardir. Az tabiki dubleks evi sadece gunluk temizlige gidenler bu paranin 4de1 ini aliyorlar.
Düzen kurmasına gerek yok sanırım çünkü He gün aynı işlerş yapıyor hergün ütü yapıyor mesela çünkü makineden çıkan herşey ütüleniyormuş. Hergün bulaşık makinesi zaten malum. Birtek evin süpürme silinmesi işi birgün yapılıyor düzen o şekildeÇocuk 6 yaşında yani Bebek değil
Sabah 8 de gidip 12 ye kadar günlük ev işi rahat yapılır
Sonuçta kendi evi gibi düzen kuracak pazartesi şu iş salı çamaşır vs gibi
Çocuk gelince de onunla ilgilenecek
Maaşı az mı çok mu bilemedim az gibi zira evime haftada bir gün gelen yardımcı ayda 300 alıyor 5 gün olsa 1500 eder
Sizin yardımcı çok uyguna geliyormuş. Benimki tek seferde 160 alıyor.Çocuk 6 yaşında yani Bebek değil
Sabah 8 de gidip 12 ye kadar günlük ev işi rahat yapılır
Sonuçta kendi evi gibi düzen kuracak pazartesi şu iş salı çamaşır vs gibi
Çocuk gelince de onunla ilgilenecek
Maaşı az mı çok mu bilemedim az gibi zira evime haftada bir gün gelen yardımcı ayda 300 alıyor 5 gün olsa 1500 eder
Düzen kurmasına gerek yok sanırım çünkü He gün aynı işlerş yapıyor hergün ütü yapıyor mesela çünkü makineden çıkan herşey ütüleniyormuş. Hergün bulaşık makinesi zaten malum. Birtek evin süpürme silinmesi işi birgün yapılıyor düzen o şekilde
Sizin yardımcı çok uyguna geliyormuş. Benimki tek seferde 160 alıyor.
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi iki öğretmenin çocuğuna bakıyor. Çocuk 6 yaşında sabahtan 12ye kadar anaokuluna gidiyor. Bazen de hiç göndermiyorlar. Çocuk evdeyken onunla ilgilenmenin dışında yemeği yapıyor ütüsünü haftanın bir günü genel temizliğini yapıyor. 8-5 çalışıyor. Ev dubleks çocuk bakmaktan ziyade evin işini yemeğini de yapıyor anlıycağınız. Bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmek çamaşır makinesine çamaşır atıp kaldırmak gibi her iş ona ait. Artık çok yoruluyor aldığı maaş 1200 tl. Sorguluyor az olduğunu düşünüyor bana sordu ben de öğretmenim ama çocuğum yok bişey diyemiyorum maaşı konusunda gerçi çocuğum olsa ben bakıcıya çocuğumu bıraktığımda sadece çocuğa bakmasını isterim evin işini yaptırmam. Sizce bu işler için ne kadar ücret verilmeli? Maaşı az bulup üzülmekte haklı mı?
Sizin şartlar baya iyiymiş gerçekten :)Çok az ve de ev işi yapmamalı.. o bakıcı, temizlikçi değil. Benim çocuğumun bakıcısına ben1500 lira veriyorum hem de tam gün degil ve çocuğumun yediği tabakları bile yıkamasına müsaade etmiyorum işi o değil. Kıyamıyorum karşımdaki de insan ve görevi belli bebeğe bakmak.. benim utumu, yemegimi, isimi neden yapsın?
Aslında baştan fabrikalara başvurdu tabi asgari ücret için. Ama dönen olmadı paraya da ihtiyacı varken burasını buldu. Başta konuşurken sonradan bırakma olmasın çocuk etkilenir demişler o da paraya ihtiyacı olduğundan tamam demiş. Şimdi fabrikada asgari ücrete çalışmak daha iyi sanki diyor o da8-5 çalışıyorsa, herhangi yasal bir iş bulup girsin. Belki yine çok yorulur ama hem asgari ücret 2 bin küsür TL alır, hem sigortası olur. Ortamı iyi olursa, sosyal bir ortamı, iş arkadaşları da olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?