Bakıcı maaşı

Bulaşık makinesi de çamaşır makinesi de hergün çalışıyor çamaşır makinesinden sonra mutlaka ütü yapılıyormuş makineleri doldurtma ve boşaltma işini de hergün arkadaşım yapıyormuş. İşe giderken kahvaltı sofralarını dahi toplamadan gidiyorlarmış o şekilde

İki yetişkin ve bir çocuk mu bu kadar iş çıkarıyor?? Ben de evime 3.5 yıl boyunca bakıcı aldım. Geçen yıl ilk dönem 800 verdim. Ev işi yapmıyordu ama çocuğum evdeydi ve 4 yaşındaydı. 8:30-15.00 arası üç gün 08.30-18.00 arası iki gün bendeydi. Kahvaltıda kızıma omlet, patates kızartması, tost gibi şeyler yapardı. Öğlene yemek yoksa yapardı. Haftada bir toz alırdı. Bulaşık makinesi boşaltırdı. Ben de kahvaltı sofrası toplamazdım. Piyasa böyle burda.

Bu ucret cok az ıs verenı ıle konusup cocuk ucretını ayrı ıstesın kı buda aldıgı parayı en az ıkıye katlaması demek bence.Ayrıca haklısınız cocuga dıye tutup ev ısı,yemek vs beklemek cok sacma.Sonra cocuga bırsey olsa sen neredeydın,cocuk uyurken yapsaydın dıye cemkırırler.Ya cocuk ya ev ısı ıkısı olacaksa carpı ıkı desın.Valla ben kımsenın cocuguna bakmam ama zorunda kalsam hem parayı yuksek tutarım hemde bastan anlasırım

Bu evde yardımcı olayının ücreti birazda iş verenin gelir seviyesi ile de çok doğru orantili. Bugün bir öğretmen asgari ucret+sigorta veremez. Ancak bir CEO bayan bu şartları karşılayabilir.
Tabii uyanıklık yapıp karşıda ki çalışanı sömürmeye çalışmak da hiç ahlaki değil.
Ben 1000+sigorta veriyorum. Temizlik anlaşmamız yok.

Zaten ilk işe alınırken temizlikle ilgili birşey söylenmemiş sadece yemek ve çocuk demişler ama sonradan böyle olmuş.

Asgari ücret, tam zamanlı bir iş için verilebilecek en alt sınırdaki ücrettir.

Bence maasi konusamiyorsa da , is yukunu hafifletmesini soyleyebilir. Tamam cocuk buyuk ama bakicisiz olmuyor. Utu en azindan olmamali . Sadece bulasik ve yemek olabilir bu paraya , birde ortalik toplama.

Benim bakıcım haftada 4 güne 1800 tl alıyor.
Evde iki bebek var, biriyle ben ilgilenirim.
Evi toplar, küçüğe hazırladığım şeyler yedirir uyutur oyalar, o kadar.
İçtiği su bardağını kaldırmaz, dışarıdan yemek söylerim ya da hazır bir şey varsa onu yer.
4 günden 1 inde temizlik, ütü yapar.
O da düzenli değil bazen 2 hafta ellemez.
Bu sırada evde zaten tek çocuk olur ben bakarım.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben o parayı haftada 2 temizliğe gelen yardımcıma veriyordum.

kov gitsin onu ben gelirim yerine ama ütü yapamam bak ben de ütücüye veriyorum ev de

kov gitsin onu ben gelirim yerine ama ütü yapamam bak ben de ütücüye veriyorum ev de
Sormayın ya, o mu evin hanımı ben mi belli değil.
Bir de bana iş buyuruyor hanımefendi.
Sanki lütfediyor, bu şartlarda millet 6 gün çalışıyor benimki bir eli yağda diğer eli telefona yapışık para kazanıyor.
Küçüğü uyutunca o da yatar uyur, böyle bir şey görmedim duymadım ben!
Ama eşim müsade etmiyor yıllardır tanıdık, güvenilir diye eve başkasını sokmuyor.
Zaten 2500 e yatılı aldım, durmadı o da kaçtı.
Gelen ve çocukları gören kaçıyor niyeyse.
Bizim siteye de gelen bir ütücü varmış yeni öğrendim, yarım gün 60 tl alıyormuş.
Her şey bir sektöre dönüşmüş ceyceycim

idare et daha iyisi yok çünkü hepsi böyle hemen hemen 3 maymunu oyna sinirlerini yıpratma kuzum

Ayrıca öğretmenler ama tek maaşları öğretmenlikten değil. Aileden varlıklılar dükkan ve ev kiraları alıyorlar. Aylık en az 12 milyar gelirleri varmış. Yani durumları iyi

Nerde sizin gibi patronlar :)

idare et daha iyisi yok çünkü hepsi böyle hemen hemen 3 maymunu oyna sinirlerini yıpratma kuzum
Bizim evdeki en kıymetli insan Eşim! olduğu için, onu enterese etmeyen her şeye eyvallah çekiyoruz.
Arkadaşlarımın yatılı bakıcıları mantı bile açıyor, benimki arada kendi çocuğunu da getiriyor ev deli evine dönüyor!
Tamam çocuklarım yaramaz ama zaten 1ine ben bakıyorum.
İşte yatıp uyumak nedir, böyle bir rahatlık yok!
Oyuncak toplama ve yatak örtme dışında iş yaptığı yok.
Valla delireceğim bir gün, parayı ben alsam yeri inan ki!
Çünkü evdeki çalışan benim...

Nerde sizin gibi patronlar :)
Niye olmadığını anladım çünkü salak yerine konuyoruz işte.
Kadına ‘yemek ye abla çocuk uyurken bak hazırladım’ diyorum ‘yok şimdi yatacam hiç halim yok kalkınca yerim’ diyor.
Ben de bir hışım başka odaya geçip kendimi yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…