- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
- Konu Sahibi Kelebek040225
-
Bu saydiginiz seylerin kanunda bir gecerliligi yok yalniz. Yasal zorunluluktur asgari ucret + sigorta. Fabrikada calisan isci ile evde bakicilik yapan calisanin bir farki yok dolayisiyla bakicinin daha az almasinin da bir gerekcesi yok. Hak haktir.
Üniversite mezunu bir memur 3300 tl, bir ogretmen 4000 tl aliyorken kim verecek ilkokul mezunu bakiciya 2500 tl? Ust duzey geliri olmayan calismayacak mi hanimefendi? Kanun yapanlar zaten bambaska dünyalari yasiyorlar da sizler bari biraz gercekci olun.Bu saydiginiz seylerin kanunda bir gecerliligi yok yalniz. Yasal zorunluluktur asgari ucret + sigorta. Fabrikada calisan isci ile evde bakicilik yapan calisanin bir farki yok dolayisiyla bakicinin daha az almasinin da bir gerekcesi yok. Hak haktir.
Üniversite mezunu bir memur 3300 tl, bir ogretmen 4000 tl aliyorken kim verecek ilkokul mezunu bakiciya 2500 tl? Ust duzey geliri olmayan calismayacak mi hanimefendi? Kanun yapanlar zaten bambaska dünyalari yasiyorlar da sizler bari biraz gercekci olun.
Evet ben sizi anladim, yasa böyle.. yalniz o yasalarin uygulanabilirligi olnadigi icin delik desik. Bunu sadece bakici arayan memurlar degil onceki yorumumda da belirttigim gibi koca koca sirketler yapiyor. Bankacinin maasi 3 bin, ogretmenin maasi 4 bin, ilkokul mezunu vasifsiz iscinin maasi 2 bin. Bu adalet degil. Ben isciler cok aliyor demiyorum egitimli kesim az aliyor. Keske herkesin hayat standardi yukselse. Biz de refah seviyesi yuksek ulkelerde oldugu gibi srve seve kanunlari uygulasak.Arkadasim ben yorumunuza karsi cikmiyorum. Ama bunlari dusunurken bu sartlar altinda yasayan bakicinin hakkina girmek dogru mu. Evet dediklerinizde haklisiniz ama ben bunun yasada yeri olmadigini ve yasada yeri olmayan birseyi yapmamizin her ne sart altinda olursa olsun dogru olmadigini soylemek istiyorum. Bunu da ortalama bir maas alan ve suan hali hazirda asgari ucret + sigortali bir bakici arayan calisan bir anne olarak soyluyorum. Ben ne demek istediginizi anliyorum ama sizde benim ne demek istedigimi anladiniz insallah
Ne diyim keşke..Evet ben sizi anladim, yasa böyle.. yalniz o yasalarin uygulanabilirligi olnadigi icin delik desik. Bunu sadece bakici arayan memurlar degil onceki yorumumda da belirttigim gibi koca koca sirketler yapiyor. Bankacinin maasi 3 bin, ogretmenin maasi 4 bin, ilkokul mezunu vasifsiz iscinin maasi 2 bin. Bu adalet degil. Ben isciler cok aliyor demiyorum egitimli kesim az aliyor. Keske herkesin hayat standardi yukselse. Biz de refah seviyesi yuksek ulkelerde oldugu gibi srve seve kanunlari uygulasak.
Üniversite mezunu bir memur 3300 tl, bir ogretmen 4000 tl aliyorken kim verecek ilkokul mezunu bakiciya 2500 tl? Ust duzey geliri olmayan calismayacak mi hanimefendi? Kanun yapanlar zaten bambaska dünyalari yasiyorlar da sizler bari biraz gercekci olun.
Zaten dedim sanirim gormediniz. Ancak ne yazik ki durum boyle degil ve az kazanan ogretmen cok maas veremez diyorum ben.sizce asıl sorun öğretmenin 4 alması mı bakıcının 2,5 alması mı?
bakıcı daha az kazansın diyeceğinize öğretmen çok kazansın deseniz daha mantıklı değil mi?
Türkiyede yasarken hic etrafiniza baktiniz mi? Koca koca sirketler bile asgari ücretin altinda ücretle ve sigortasiz isci calistirirken ücretli calisan asgari ücret+sigortayi nasil ödeyecek? Avrupada yasayan bir arkadasim kresler ucretsiz ama daha iyi bir yer olsun diye ben ozel bir krese ayda 200 eur veriyorum dedi. Ulkesinde asgari ucret 1300 eur. Bu da turkiyede 300 tlye krese vermek gibi, peki mumkun mu? Ne yapsin bu insanlar? Cocuk mu yapmasin? Kadinlar mi calismasin?
Duzenin carkina su tasima mevzusuna gelince evde cocuklariniz ekmek beklerken ben duzenin carkina su tasimam hakettigimi alana kadar calismiyorum dersiniz siz pembis dunyanizda.
Donanimli olmak, iyi derecede dil bilmek, lisansustu egitim yapmak demissiniz. Ülkemizde issiz, egitiminin coookk disinda ya da vasifsiz isci kadrosunda calisan azimsanamayacak cok lisans ustu egitimli insanlar oldugunu biliyor musunuz? Yillarca ingilizce dersi görüp ingilizce ögrenilemedigini?
Bir yorumda da zaman da satin aliniyor emek de zaman kadar kiymetli denilmis. İnsanlar bir fabrikaya girip sigortali calismaktansa neden sigortasiz ve dusuk maasla boyle islerde calisiyor dersiniz? Cunku guzel ulkemizde o asgari ucreti vermek icin adamin totosundan kan aliyorlar. Surekli kamerayla izlenip tuvalete bile sureli gidip yanindakiyle 2 kelime ettin diye itin g.tüne sokulup calismak herkesin yapabilecegi bir sey degil. Velhasil kelam burasi turkiye, burada sartlar boyle.
Artık herkes karı koca çalışıyor 2500 çocuğunu emanet için fazla olmamalı artı hizmetçilik te yapıyorÜniversite mezunu bir memur 3300 tl, bir ogretmen 4000 tl aliyorken kim verecek ilkokul mezunu bakiciya 2500 tl? Ust duzey geliri olmayan calismayacak mi hanimefendi? Kanun yapanlar zaten bambaska dünyalari yasiyorlar da sizler bari biraz gercekci olun.
Çok iyiymiş ya bebk bakmak çokta keyiflidir çok tatlı oluyorlar zaten benim bile hoşuma gitti fiyatıKendimden örnek vereyim bakicimiz 5gun 8den 12ye kadar yarim gün calisiyor sadece bebek bakımı başka hiçbişey yok 1000tl siz karar verin
Vallahi arkadasim fiyatlar böyle mugla merkezde tabi bakicisina gore degisiyordur ama bizim anlasmamiz böyle ablamizlaÇok iyiymiş ya bebk bakmak çokta keyiflidir çok tatlı oluyorlar zaten benim bile hoşuma gitti fiyatı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?