Bakıcı maaşı

Ne kadar süredir bu ücretle çalışıyor? Bırakmak istemiyorsa zam istesin bari.

Bence çok az. Uyaniklar bir de utuyu de yaptiriyormus. Ütü işini eve yardımcı olarak gelenler bile çoğunlukla kabul etmiyor ki arkadaşınız bakıcı sıfatı ile başlamış. Kendileri arkadaşınız yokken her şeylerini utuluyor mu acaba.

Sadece cocuk bakiyor olsa normal derdim ama temizlikle birlikte bedavaya calistiriyorlar resmen. Asgari ucretle bir ise girsin hem sigortasi da olur hakki yeniyor resmen. Hatta gundelik temizlige bile gitse daha cok kazanir gunluk 150 tlden 10 kere gitse 1500 tl bu sekilde cok cok fazla calisiyor karsiligini alamiyor

Burda triplex eve yarim gün 60 a gidiyolar.
Teyzem gecen yil 600 veriyodu bakiciya bu yil 700 olmustur.
Akliniza gelecek her is icinde var , yazlik kışlık düzenlemesini bile kadın yapıyor,günlük sil süpür tuvalet banyo ütü bulaşık dahil.
Kızı 6 yaşında anaokuluna gidiyor.
2 yaşından beri çalışıyolar.

Aylik 600 tlden bahsediyorsunuz degil mi yanlis mi anliyorum? Inanamadim suan

Çok az değil mi ya burda bir ev temizliğine günlük 150 lira alıyolar sadece

Evet ve hergün ütü en az bir saat sürüyormuş

Çok çok az. Bi aile dostunuz yanında çalışan ablaya 2 yıl önce 1800₺ veriyordu. 3,5 katlı ev, temizlik,ütü,çamaşır-bulaşık makineleri abladaydı. Yemek yapmıyordu. Çocukları büyüktü bakılacak bi taradı yoktu ama yinede yemeklerini verirdi okuldan geldiklerinde. Ve tabi sigortası vardı ek olarak. Şuan ne kadar bilemiyorum ama hakkı oranında zam yapılmıştır yine.

Kendimden örnek vereyim bakicimiz 5gun 8den 12ye kadar yarim gün calisiyor sadece bebek bakımı başka hiçbişey yok 1000tl siz karar verin

Ne demek bırakma olmasın ya ??
Kadın hayatını bunlara mi adayacakmış?
Daha iyi bi iş bulunca çekip gider tabi hayret bir şey.
Şu an asgari ücrete zam geldi bunu örnek göstersin.
Ayrıca öğretmen maaşına da zam gelecek.
Kesinlikle zam istesin.
En azından büyük genel temizliği yapmasın bari.
Bu arada sürekli iş arasın her yere başvursun özellikle iskura falan.
Zam vermezlerse kesinlikle ayrılsın kendileri yapsınlar o kadar işi.
Böyle emek sömürücü insanlardan nefret ediyorum.

Yani her gün bulaşık makinesi çalıştırmaz, her gün çamaşır da yıkamaz, çocuk her gün evde değil zaten... yaşadığım yer için normal geldi. Benim evim de dubleks, bulursam böyle birini bu ücreti öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…