- 8 Nisan 2015
- 173
- 100
- 48
- Konu Sahibi Kelebek040225
-
Bence eşiniz bakıcıya değil size maaş bağlasın bu durumda. Çünkü benim arkadaşım bırakın uyumayı sabahtan akşama kadar yarım saat oturamıyorum diyor. Kimi öyle kimi böyle işteNiye olmadığını anladım çünkü salak yerine konuyoruz işte.
Kadına ‘yemek ye abla çocuk uyurken bak hazırladım’ diyorum ‘yok şimdi yatacam hiç halim yok kalkınca yerim’ diyor.
Ben de bir hışım başka odaya geçip kendimi yiyorum.
en son 3 ay önce kadın aldım 1.5 gün 250 verdim sabahtan akşama bende çalıştım gene yalap şap oldu.o günden beri kendim yapıyorum olduğu kadar valla çok karlı oldu biriktirdğim parayla daha yeni 2. el tamtur aldım ünlü markadan .ben de çalışıp yorulacağım madem yavv kendime çalışırım krallar gibi de harcarım .ama buyuk temızlık vakti gene geldii mecbur alacağım bu ayyyBizim evdeki en kıymetli insan Eşim! olduğu için, onu enterese etmeyen her şeye eyvallah çekiyoruz.
Arkadaşlarımın yatılı bakıcıları mantı bile açıyor, benimki arada kendi çocuğunu da getiriyor ev deli evine dönüyor!
Tamam çocuklarım yaramaz ama zaten 1ine ben bakıyorum.
İşte yatıp uyumak nedir, böyle bir rahatlık yok!
Oyuncak toplama ve yatak örtme dışında iş yaptığı yok.
Valla delireceğim bir gün, parayı ben aldam yeri inan ki!
Çünkü evdeki çalışan benim...
Bence o zaman arkadaşınız suçlu. Yemek ve çocuk için çok ideal bence ki bazen çocuk anaokuluna gidiyor . E evde öylece oturarak kimse para kazanamaz. Yerinde olsam fiyatı sabit tutup diğer işleri yapmazdım konuşup ha yapacaksa da mecbur bir fiyat artması gerekiyor. Aile bunu göze alamaz memnunlar ise de kolayca başka birini bulamazlar. Yemek bulaşık ve çocuk ile devam etsin bence. Çamaşır ütü falan onları bıraksın bence.Zaten ilk işe alınırken temizlikle ilgili birşey söylenmemiş sadece yemek ve çocuk demişler ama sonradan böyle olmuş.
İşte oturmaya fırsat bulamayan benim.Bence eşiniz bakıcıya değil size maaş bağlasın bu durumda. Çünkü benim arkadaşım bırakın uyumayı sabahtan akşama kadar yarım saat oturamıyorum diyor. Kimi öyle kimi böyle işte
saf geldik saf gideceğiz şu dünyadan .kötü olayım diyorum bazen o bile kısa sürüyor sonra hoppp özüme dönüp gene kazıklanıyorum iş yaptırdığım insanlar tarafındanİşte oturmaya fırsat bulamayan benim.
Çamaşır bulaşık yemek, yakama yapışık naslı niyazlı bir çocuk, evde ilgi bekleyen diğeri ve yemesi içmes ardı toplanan bir bakıcı!
Yakında sıyıracağım kafayı.
Ben de aynısını diyorum zaten.
Bana ver bari parayı diye, biriktiririm en azından.
Bana her türlü külfet, dışarı çıksak kendimden ayırmam yer içer.
Evde zaten hanım o, ben işçi.
Çocuklar evdeyse temizlik ütü de yapılmıyor, haftasonu eşimle ben yüzeysel ne kadar yapabilirsek o kadar yapıyoruz.
Valla buldu salağı, dümeni kurdu bakıcım.
Benim de kocam gibi keriz patronum olsa böyle sömürürüm herhalde.
Bir de çalışmadan parasını veririrz biz, hani 1 ay çalışılır sonra para alınır ya, yok biz önden veriyoruz sonra 1 ay çalışması gerekiyor.
İstediği an avans alır, istediği eşyamı geri getirmek şartıyla alabilir falan filan.
Kısaca, herkes kendi gibi birine denk düşse keşke.
Konudaki hanım emeğinin karşılığını aldığına, ben de yaptığım her şeyin vefasını bilene...
Ben ömrümde hiç temizlik yapmadım şu geçtğimiz 4 ay önceye kadar.en son 3 ay önce kadın aldım 1.5 gün 250 verdim sabahtan akşama bende çalıştım gene yalap şap oldu.o günden beri kendim yapıyorum olduğu kadar valla çok karlı oldu biriktirdğim parayla daha yeni 2. el tamtur aldım ünlü markadan .ben de çalışıp yorulacağım madem yavv kendime çalışırım krallar gibi de harcarım .ama buyuk temızlık vakti gene geldii mecbur alacağım bu ayyy
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi iki öğretmenin çocuğuna bakıyor. Çocuk 6 yaşında sabahtan 12ye kadar anaokuluna gidiyor. Bazen de hiç göndermiyorlar. Çocuk evdeyken onunla ilgilenmenin dışında yemeği yapıyor ütüsünü haftanın bir günü genel temizliğini yapıyor. 8-5 çalışıyor. Ev dubleks çocuk bakmaktan ziyade evin işini yemeğini de yapıyor anlıycağınız. Bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmek çamaşır makinesine çamaşır atıp kaldırmak gibi her iş ona ait. Artık çok yoruluyor aldığı maaş 1200 tl. Sorguluyor az olduğunu düşünüyor bana sordu ben de öğretmenim ama çocuğum yok bişey diyemiyorum maaşı konusunda gerçi çocuğum olsa ben bakıcıya çocuğumu bıraktığımda sadece çocuğa bakmasını isterim evin işini yaptırmam. Sizce bu işler için ne kadar ücret verilmeli? Maaşı az bulup üzülmekte haklı mı?
Durumları iyi sadece öğretmen maaşı girmiyor eve. Çeşitli ev ve dükkan kiralarıyla en az 12 bin gelirleri varmış ailenin.
Sigorta için ne kadar ödüyorsunuzBu evde yardımcı olayının ücreti birazda iş verenin gelir seviyesi ile de çok doğru orantili. Bugün bir öğretmen asgari ucret+sigorta veremez. Ancak bir CEO bayan bu şartları karşılayabilir.
Tabii uyanıklık yapıp karşıda ki çalışanı sömürmeye çalışmak da hiç ahlaki değil.
Ben 1000+sigorta veriyorum. Temizlik anlaşmamız yok.
Aslında 580 gibi ciddi bir rakam. Ancak devlet ilk defa işçi çalıştırdığımız için iki yıllık teşvik cıkarmış bize. Bu sebeple 350 ödüyoruz. Ama yakın zamanda zamlanacağını düşünüyorum. Asgari ücret çok arttı çünkü.Sigorta için ne kadar ödüyorsunuz
Teşekkür ederimAslında 580 gibi ciddi bir rakam. Ancak devlet ilk defa işçi çalıştırdığımız için iki yıllık teşvik cıkarmış bize. Bu sebeple 350 ödüyoruz. Ama yakın zamanda zamlanacağını düşünüyorum. Asgari ücret çok arttı çünkü.
Siz Turkiye'de mi yaşıyorsunuz acaba. İnsanlar asgari ücretin iki tık üstünde maaş alıp, hem asgari ucreti ve hemde sigortasını nasıl karşilasinlar. Bu memlekette asgari ücretle sekiz saatin üstünde mesaisiz çalıştırılan bankacılar var biliyor musunuz.Sigortasız ve asgari ücretin altında bir maaşla tam zamanlı olarak birini çalıştırmak suçtur.
Emek sömürüsüdür, insanların çaresizliğinden faydalanmaktır.
Sigorta için ne kadar ödüyorsunuz
Siz Turkiye'de mi yaşıyorsunuz acaba. İnsanlar asgari ücretin iki tık üstünde maaş alıp, hem asgari ucreti ve hemde sigortasını nasıl karşilasinlar. Bu memlekette asgari ücretle sekiz saatin üstünde mesaisiz çalıştırılan bankacılar var biliyor musunuz.
Sizin hesabınıza göre üst yönetim çalışan kadınlar hariç bütün kadınların işini bırakması gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?