Bakıcı maaşı

Bence eşiniz bakıcıya değil size maaş bağlasın bu durumda. Çünkü benim arkadaşım bırakın uyumayı sabahtan akşama kadar yarım saat oturamıyorum diyor. Kimi öyle kimi böyle işte

en son 3 ay önce kadın aldım 1.5 gün 250 verdim sabahtan akşama bende çalıştım gene yalap şap oldu.o günden beri kendim yapıyorum olduğu kadar valla çok karlı oldu biriktirdğim parayla daha yeni 2. el tamtur aldım ünlü markadan .ben de çalışıp yorulacağım madem yavv kendime çalışırım krallar gibi de harcarım .ama buyuk temızlık vakti gene geldii mecbur alacağım bu ayyy

Zaten ilk işe alınırken temizlikle ilgili birşey söylenmemiş sadece yemek ve çocuk demişler ama sonradan böyle olmuş.
Bence o zaman arkadaşınız suçlu. Yemek ve çocuk için çok ideal bence ki bazen çocuk anaokuluna gidiyor . E evde öylece oturarak kimse para kazanamaz. Yerinde olsam fiyatı sabit tutup diğer işleri yapmazdım konuşup ha yapacaksa da mecbur bir fiyat artması gerekiyor. Aile bunu göze alamaz memnunlar ise de kolayca başka birini bulamazlar. Yemek bulaşık ve çocuk ile devam etsin bence. Çamaşır ütü falan onları bıraksın bence.

Bence eşiniz bakıcıya değil size maaş bağlasın bu durumda. Çünkü benim arkadaşım bırakın uyumayı sabahtan akşama kadar yarım saat oturamıyorum diyor. Kimi öyle kimi böyle işte
İşte oturmaya fırsat bulamayan benim.
Çamaşır bulaşık yemek, yakama yapışık naslı niyazlı bir çocuk, evde ilgi bekleyen diğeri ve yemesi içmes ardı toplanan bir bakıcı!
Yakında sıyıracağım kafayı.
Ben de aynısını diyorum zaten.
Bana ver bari parayı diye, biriktiririm en azından.
Bana her türlü külfet, dışarı çıksak kendimden ayırmam yer içer.
Evde zaten hanım o, ben işçi.
Çocuklar evdeyse temizlik ütü de yapılmıyor, haftasonu eşimle ben yüzeysel ne kadar yapabilirsek o kadar yapıyoruz.
Valla buldu salağı, dümeni kurdu bakıcım.
Benim de kocam gibi keriz patronum olsa böyle sömürürüm herhalde.
Bir de çalışmadan parasını veririrz biz, hani 1 ay çalışılır sonra para alınır ya, yok biz önden veriyoruz sonra 1 ay çalışması gerekiyor.
İstediği an avans alır, istediği eşyamı geri getirmek şartıyla alabilir falan filan.

Kısaca, herkes kendi gibi birine denk düşse keşke.
Konudaki hanım emeğinin karşılığını aldığına, ben de yaptığım her şeyin vefasını bilene...

saf geldik saf gideceğiz şu dünyadan .kötü olayım diyorum bazen o bile kısa sürüyor sonra hoppp özüme dönüp gene kazıklanıyorum iş yaptırdığım insanlar tarafından

Ben ömrümde hiç temizlik yapmadım şu geçtğimiz 4 ay önceye kadar.
Aaa gördüm ki, zaten evi sil süpür toz al 3 saatte bitiyormuş.
Banyoları kullandıkça zaten temiz tutuyorum.
E bu kadınlar yıllarca haftada 2 gün benim evime gelip ne yapıyormuş aklım almadı.
Ayda maksimum 2 yeterli, hatta 1 bile kapı cam halı silme yeter.
Gerisi zaten saydıklarım.
Artık çok katıyım bu konuda, kadınlara verdiğim parayla 5 senede araba alırdım.
Layığıyla yapanlara değil lafım ama cılkı çıktı işin.

Bence çok az okadar iş o paraya kesinlikle hakkı değil daha fazlasını alması lazım... biz burda saat ücretiyle temizlik için yardımcı alıyoruz saat ücreti 10€ atıyorum 6 saat kalmış olsa 60€ haftalık geliyor.. ailenin de durumu bir hayli iyiymiş hem sigorta yapıp hem de hakkını vermeleri lazım...

Hafta içi 5 gün mü çalışıyor? Ctesi dahil mi? 5 ise bormal geldi bana ama konuşsun ayda iki kez temizliğe dışardan yardımcı alınsın. Olmuyorsa devam etmeyeceğini söylesin. Ütüyü de iptal etsin.

Sigortasız ve asgari ücretin altında bir maaşla tam zamanlı olarak birini çalıştırmak suçtur.
Emek sömürüsüdür, insanların çaresizliğinden faydalanmaktır.

Eline geçen ilk fırsatta vicdanının rengini ortaya seren bu insanlarla çalışmaması arkadaşınızın hayrına olur.

Senin arkadaşın çocuk bakıcılığı yapmıyor anne yardımcılığı yapıyor bunun içinde ücreti az sadece çocuk bakıyor olsaydı 6 yaşında çocuk için gayet güzel bir rakam derdim.
Bizim artık bakıcımız yok ama varken sabah gelir çocuğu servise bindirdikten sonra evine giderdi , saat 2 den sonra sonra tekrar gelip çocuğa ait işleri yapardı çocuğu karşılardı aldığı ücret şimdinin 800 ü falandır

Sigorta için ne kadar ödüyorsunuz

Aslında 580 gibi ciddi bir rakam. Ancak devlet ilk defa işçi çalıştırdığımız için iki yıllık teşvik cıkarmış bize. Bu sebeple 350 ödüyoruz. Ama yakın zamanda zamlanacağını düşünüyorum. Asgari ücret çok arttı çünkü.

Teşekkür ederim

Sigortasız ve asgari ücretin altında bir maaşla tam zamanlı olarak birini çalıştırmak suçtur.
Emek sömürüsüdür, insanların çaresizliğinden faydalanmaktır.
Siz Turkiye'de mi yaşıyorsunuz acaba. İnsanlar asgari ücretin iki tık üstünde maaş alıp, hem asgari ucreti ve hemde sigortasını nasıl karşilasinlar. Bu memlekette asgari ücretle sekiz saatin üstünde mesaisiz çalıştırılan bankacılar var biliyor musunuz.
Sizin hesabınıza göre üst yönetim çalışan kadınlar hariç bütün kadınların işini bırakması gerekir.

Şu ara yeni bir teşvik var 15 aylık sigortasını devlet ödüyor. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Teşvik olmazsa çok fazla zaten 600-700 civarı... çok çok ciddi bir rakam bence, normal çalışana göre daha az olmalı bakıcıların sigortası. Ama öyle değil ne yazık ki.

Bakıcım varken sigorta yapılmıyordu bakıcılara

O dönemde de asgari ücret artı yol parası veriyorduk

Evet benim konumum maaşım iyiydi yani onun maaşı benimkinin 4 te biriydi

Şimdi asgari ücret 2000 sigortası ile 3000 olur 200 de yol parası desek 3200 olur bakıcının maliyeti

12800-13000 civarı maaş almak lazım

Bu maaşı alabilen insan sayısı da çok azdır diye düşünüyorum şu ülke şartlarında zira benim öyle bir aylık gelirim yok

Bir de burası Bursa İstanbul da daha yüksek ister bakıcılar

Oh ne güzel ismis öyle ya :)
Ben geçen sene yarım gün çalışmama ve bakicimin ogluma kendi evinde bakmasına rağmen 750 artı sigorta veriyordum. Üstüne bir de çocuğumun cok yediği sucuk kaşar tereyağı gibi pahalı şeyleri de ben alıp veriyordum. Kendi evinde baktığı için tabi temizlik yemek vs de yapmıyordu. Ayrıca oğlum 5 saatin 1-2 saatini de öğle uykusunda geçiriyordu :) en az asgari ücret ve sigorta vermeleri gerek şu çalışma şartlarında. Gerçi ben İstanbul için konuşuyorum belki küçük şehirlerde bu işin piyasası farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…