BAKICI MEVZUSU

seyra_mky

Oğluşlarım ve Ben..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
184
160
103
43
Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.

İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.

Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.

Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.

Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.

Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.

Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.

Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.

Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Velinin evi her daim şıkır şıkır mı acaba? Mümkün mü böyle bir şey hocam? Şimdiden kendinize sıkıntı yaratmışsınız ve belli ki aman ev toplu olsun diye kendinizi paralayacaksınız.

Biraz rahat olun. İki çocuklu bir ev bu sonuçta. Hem anlaştığınız ücrete az bir miktar daha eklerseniz günlük süpürüp toz da alabilir bence.

Velime bakacak cocuguma diye temizligi dusunurseniz yandiniz. Insanlik hali bu. Evin her halini gorecek. Gayet normal. Kendinizde konusursunuz bu durumlari.

onu demeyin, bunu demeyin, denilebilecek herşeyin önünü kapattınız.. ne diyelim şimdii ??

erkenden kalkıp evi derli toplu bırakacaksınız..
akşamda bulaşık bırakmayın, toz almak nedirki 5 dk lık iş, pratik olmayı öğrenin, başka dicek bişi yok ..

Eski veliniz yeni bakıcınız birazcık zeki ve olgun biriyse zaten 2 çocuklu çalışan bir kadının evinin her daim püri pak olmasını beklemez. Afedersiniz ama isterseniz b** içinde oturursunuz, kimseyi ilgilendirmez.

Zaten o evi her zaman temiz tutacak kadar vakti olan insan bebeğini bakıcıya bırakmaz. Bakıcı da bunları akıl edebilmeli yani. Sağda solda lafını yaparsa da onu ayıplarlar sizi değil. Hangimizin evi her dk pırıl pırıl sanki o bakıcı da dahil?

Çok rahatsız oluyorsanız, "2 çocukla çalışan bi kadın olunca ev temizliğine yetişemiyorum, ücreti azıcık artırsak gün içinde evi süpürüp toz da alsan olur mu?" diye sorun. Hem laf edecekse bile önünü kapatmış olursunuz, hem de eviniz daha temiz olur. En iyi çözüm bu bence.

Yok ben bakıcının sadece çocuğuma bakmasını istiyorum. Başka bi iş yaptırmayı düşünmüyorum açıkçası.
Kalkıp da cam sildirme kadına ama ufak tefek şeyleri yapabilir bence. Evi süpürmek toz almak gibi. Bebek uyurken bile bunları çok rahat yapabilir ki her güne de gerek yok zaten. Bir gün süpürür diğer gün siler tamam zaten. Madem çok titizsin haftasonu da sen yaptın mı tamamdır.

Erken kalkarım zaten 6 yada 6.30 gibi kalkarım. Büyük oğlumu üç buçuk yıl yanımda okula götürdüm. Şöyleki sabahları alelacele okula gitmeyi sevmiyorum. Oğlumu götürdüğüm zamanlar sabah erken kalkardım eşime kahvaltı hazırlardım. 8 de o işe gider. Ondan sonra oğlum kahvaltısını yapardı. Ben biraz oturur televizyona bakardım. Hava güzelse erken çıkar oğlumla güne gider gibi okula giderdik. Şimdi bu sene bunları yapamayacağım için panik yaptım herhalde.

Laf yapacağını sanmıyorum. Üç aydır tanıyorum kendisini. Ama işte evimi kimse pis görmesin diye bi yargı var bende. Azıcık bundan kurtulmam lazım galiba. Yada yetişemediğim durumda ondan yardım istemeliyim herhalde.

hiç endişelenmeyin, sabah 6 dan 8 e kadar hepsini halledersiniz, dağınık olduğu günde olacak, gelecek olan kadınında bir evi ve ailesi var, oda yetişemiyordur her kadın gibi..bu kadar büyütmeyin gözünüzde..

Biraz rahat olun ya pis gorse nolcak.Butun mahalleye yaysa nolcak.Ben mi cok rahatim bilmiyorum.

Yayacağını sanmıyorum. Yada şöyle diyeyim. Yaysa bile onun yayabileceği kadar evi pis bırakmam. İşte pis bırakmamak için çok uğraşırım ya sorun orda. Sehpada bir tane bile toz görmesini istemem. Yada odalarda fazlalık bir dağınıklık görmesini istemem. Galiba biraz rahat olmam lazım.

Bu kadar sıkıntı sizi mahfeder. Çocuklu bi ev her daim püri pak olabilir mi allasen. Bakıcı artık aileden biri gibi oluyor zamanla bunun hastalığı var vs si var yani her daim bunu başarmanız mümkün değil.

İlk başlarda biraz deneyip, yetişemezsem de bunu uygulamak en iyisi galiba.
Baştan konuşup anlaşmanız sizin için daha iyi olur. Hem ücreti ayarlarsınız hem kadın sonradan bu da nerden çıktı demez hem sizde yetişememenin stresini yaşayıp yıpranmazsınız. Hemlerime son verirken , sonradan çekinip konuşamayabilirsiniz de. Baştan konuşun ki şimdiden içiniz rahat etsin.

Bende ilk zamanlar oyleydim.

Aman evim her daim dip kose ter temiz olsun kimse gormesin diye cabalardim.

Bebegim dogdugundan beri huysuz benim okulumun gidip gelmesi iki vasita olunca birde bizim okul tam gün ev bazen alip basini gidiyor.

Ben yetisemiyorum acikcasi. Bebegim 15 aylik hala bazi geceler cok sık uyaniyor. Sabah kalkip okula gidebildigime sukreder oluyorum.

Okuldam geldigimde zaten yakama yapisiyor gitmiyor kimseye oglum.

Benim annem kendi evinde bakiyor ama benim icim rahat etmiyor kimse gormesede evim temiz olsun istiyorum ama yetisemiyorum ne yapayim.

Bende artik takmiyorum oldugu kadar oluyor. Cok ev isine daldigim zaman cocuguma ayirdigim vakitten kisiyormusum gibi geliyor. Zaten okuldan gelmemi dort gozle bekliyor.

Esinizden yardim alin. Hafta sonu dip köse esiniz supursun evi. Hafta ici birgun de siz supurursunuz bence yeter. Birde tuvalet banyo var tabiki onuda aksamlari halledersiniz. Elinizden geldigi kadar artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…