valla okudum onu demeyin bunu demeyin demişsiniz o zaman ne duymak istiyorsunuz söyleyin onu söyleyelim?
hem yarım gün çalışıp hemde böyle mızmızlanıyorsun ya başka bir şey demiyorum ben ....
hayatınız çok çok zor yazık size..
yarım gun evde olmak büyük nimet , biraz erken kalkıp bütün işleri yapacaksınız asıl mesele yemek onu nasıl halledeceksiniz , kadın onu yapsın bari
İlk çocuğunuza kim baktı
Şunun için sordum bakıcı evin insanıdır
Açar dolabı yer yoksa pişirir yer
O misafir değil ki
Çocuk da yiyip içmeye başlayacak yakında
Evden getirse çocuğa da verecek mi kalitesi Nasıl
Benim bakıcım günde 11 saat bizdeydi
Açar dolabı pişirir yerdi arada evden de getirirdi Bebek küçükken akşamdan kalanları vs
Çocuk ne yerse o da yerdi hatta gelirken yufka alır içini bizim evden koyar pişirir vs yarısını bize bırakır yarısını götürürdü
Evin her halini de gördü
Bizim bakıcı evi de toplardı yemek de yapardı da öyle olmasa bile bakıcı toz görmesin diye kendimi paralayamam
Hatta çocuklarım ve ben önemliyim el alemin ne dediği değil
İlk çocuğum 2 buçuk yaşındayken atandım. Bir yıl memleketten eşimin yeğeni geldi bizimle kaldı o baktı. Bir sene sonrada üç buçuk yaşından itibaren üç sene benimle beraber okula götürdüm.
e bence cok abartili dusunmussun.Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.
İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.
Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.
Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.
Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.
Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.
Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.
Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.
Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.
Düşünsüğünüz şeyler öncelik olmamalı benim fikrimce. Ben de bu yaz bebeğim 7. Ayına girdiğinde bakıcı tutmak zorunda kalacağım ve kara kara düşünüyorum. Ağladığında benim kadar sabırlı olur mu? Bebeğimi ağlamaya terk eder mi, uyku ilacı verir mi vs. Bunları düşünüyorum. Ama sizin bir de büyük çocuğunuz varmış bir şey olsa zaten size bilgi verir. Temizlik konusunu bence umursamayın. Ruh hastasıysa zaten kirli çamaşırlarınızı bile karıştırır.Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.
İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.
Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.
Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.
Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.
Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.
Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.
Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.
Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.
hayır rahatsız olmuyorum şuan işyetim ve evi ok götürüyor yapacak bir şey var mı hayır yok akşam 7den önce vede olamayacağım.Ben hayatım çok zor demiyorum. Mızmızlanmıyorum ayrıca. Yarım gün çalışıyorum tam gün çalışanlara göre çok çok daha iyiyim tabiki. Geçen sene çok rahattım tek çocukla. Birde ben alelacele okula gitmeyi sevmiyorum. Sabahları erkende kalkarım. Sadece eviniz dağınık olduğunda rahatsız oluyormusunuz bunu sordum.
Kadın zaten seneye veliniz olmayacakmış. Kaldı ki veliniz olsa ne olacak? O ayrı öbürü ayrı durum. X öğretmenin evi çok pismiş diye dedikodu yapacağını düşünüyorsanız zaten çocuğunuzu bırakmayın bu kadına...
Yok o öyle biri değil ama ben kafama takıyorum işte diyorsanız da biraz rahat olun. Çocuklu evin dağınık ve kirli olması çok doğal...
Odanın sehpasında toz olsa, okuldayken aklıma takılıyor dediğinize göre siz takıntılısınız demek ki... ama kendinize eziyet ediyorsunuz boş yere, gerekirse bir psikolog ile görüşün.
Normal zamanda o tozları takmam kafama. Sadece eve biri geldiğinde tozları görecek beni ayıplayacak diye düşünürüm utanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?