BAKICI MEVZUSU

Şunu teklif edebilirim aslında. Çamaşır asma, katlama birde bulaşık makinesindeki bulaşıkları çıkarmasını. Çünkü ben çamaşır asıp katlamada çok berbatım. Basit bişey ama işte yıkanan çamaşırları hemen asamıyorum. Kuruyanları hemen toplayıp düremiyorum. Bunları çocuk uyurken çok rahat yapabilir.

Yapabilir de... Eşimin iç çamaşırlarını asıp dürmesi ayıp olur mu diye şimdi içimden geçmedi değil hani. Çok mu ince düşünüyorum acaba

Ben zaten haftada bir gün evi dip köşe temizliyorum. Birde benim evim küçük. Bir bir buçuk saatte dip köşe temizlik yaparım o sıkıntı değil. Ama daha sonra haftada bir gün süpürge yapmak bana çok az geliyor. Ya ev hergün toz oluyor.

İçin rahat etmeyecekse eşinin iç çamaşırlarıyla kendi iç çamaşırlarını ayrı biriktir, haftasonu kendin atarsın makinaya olur biter.

İçin rahat etmeyecekse eşinin iç çamaşırlarıyla kendi iç çamaşırlarını ayrı biriktir, haftasonu kendin atarsın makinaya olur biter.

Mantıklı... Olabilir. Atletler değilde külotlar özellikle. Yani kimse başkasının kocasının kilodunu ellemek istemez herhalde.

Bakmaya gelen kadında çalışan bir kadın olacak ve muhtemelen o da kendi evine yetemiycek anlar bence sizi...
Kasmaya gerek yok...

Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.

Bu kadar yipratmayin kendinizi ya. Yazik ama.
Siz hem çalışan hem de iki cocuklu bir bayansınız. Aklı başında olan hic kimse temizlik konusunda size bir sey diyemez bence. Gece yatmadan önce bir dolanın evde dağınıklıkları toparlayın toz alın mutfakta bulaşık bırakmayın.
Tuvalet banyoyu da sabah kalktığınızda temizleyin. Yani mutfak banyo tuvalet temiz olsun. Diğer odalarda aşırı dağınık tozlu olmasın yeterli bence.

Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.
Gerçekten çok ince düşünüyorsunuz.
Bakiciniza istediğiniz gibi mutfaktan biseyler hazirlayip yiyebilirsin deyin bence ayrica bisey yapmaniza gerek yok.

Yapabiliyorsaniz daha fazlasini ne mutlu.

Ben vakit bulamiyorum daha fazlasina.

Okuldan gelince oglum kucagimdan inmiyor ilgi bekliyor. Butun gun ozluyor beni. Yemek yapmama bile zor sabrediyor bacagima yapisiyor.

9 gibi onu uyutup sinav felan varsa onu hazirliyorum ya da şök gibi evrak islerimi yapiyorum.

Yoksa eger mutlaka hergun camasir oluyor camasir yikiyorum asiyorum kurutuyorum utu varsa yapiyorum.

Haftasonu birgun esimle ev supuruyoruz o supuruyor ben silip toz aliyorum. Birgun de disarida geziyoruz market alisverisimi yapiyoruz eksiklerimizi aliyoruz.

Siz iki cocukla haftasonu dipkose hafta ici hergun sil supur toz al yemek yap camasir yika utu yap ise git yetistiriyorsaniz ne mutlu size.

Rahat olun diyorum,başkada birşey demiyorum. Çocuklu ev =yaşayan ev,bunu bilir bunu söylerim.
Kızimdan önce bende kendimi paralardım,aman orası toplu olsun,aman burası temiz olsun diye. Hemde çalışıyordum.
Kızım oldu zorlanmaya başladım ki ayda yada 15de bir yardımcı gelir evime. Sonra kızım büyüdü,dağılan oyuncak faktörü çıktı ortaya. Oynardı beklerdim bitirsinde toplayayım,bırakınca topardım,yarım saat sonra yine aynı. Bu sefer dağıtma etme demeye başlıyor insan ufaktan,buda doğru değil tabi,çocuk sonuçta oynayacak.
En son bir tepem attı,dedim deli mi dürttü seni choccy,ha bire uğraşıyorsun. Ufaktan bıraktım toplamayı. Şimdi uyuyacağı zaman beraber topluyoruz yada okula gidince topluyorum günde 1 kez. İstediği kadar oynasın diyorum sonra çünkü rahatladım. Çulla çaputla uğraşmıyorum.
Kendimi eskisi gibi yıpratmıyorum.
12.30da gidiyormuşsunuz,minik bir toparlarsınız içiniz rahat etmeyecekse ama asla kendinize ekstra iş çıkarmayın,olduğu kadar yani.
İnanın delilik gibi geliyor bana eski halim. Gelen gidende çocuklu insanlar zaten evime,ne ben onlara öyle bakarım nede onlar bana.
Sizde rahatlayın,bakıcıdan önce ne yapıyorsanız oyle devam edin derim.

Ogle gidecekmissiniz. Bir saatte toplarsiniz ortaligi. Ayrica iki cocuklu evin cok toplu olmayacagini gelen kisi de biliyodur merak etmeyin

Şu an doğum iznindeyim o yüzden yapabiliyorm. E bebeğimde küçük haliyle işler oluyor bir şekilde. Ama seneye başladığımda 9 aylık olucak. Dip köşe temizlikte sorun değil benim için. Haftasonu eşim bir iki saat çocuğa bakar yaparım. Yada hafta içi akşam yaparım. Eşim erken geliyor. ( tabi dip köşe temizlikten kastınız koltukları çekip süpürüp silmek toz almak herhalde. Ben ondan bahsediyorm.) evim küçük koltuklarımda hantal değil. Bunu çok rahatlıkla yapabiliyorm. Ama hafta içi evi bir kere süpürmek bana az geliyor. En kötü ihtimalle gün aşırı süpürürüm. Sehpaların tozunu alırım buda sorun değil.

Galiba sorun yetişemediğim zamanda evi dağınık bırakıp gidebilirmiyim. Birde benim mutfağım açık mutfak. Şu an bile bazen çocuk durmadığı zaman kahvaltı sofrasını iki saat sonra bile topladığım oluyor. Biraz buna alıştırmam lazım herhalde kendimi

senin yerinde olan insanın evi pis ev olmuyor işte yaşanmış ev oluyor. 7/24 toplu temiz olması garip olur

bence yarım gün çalışan için çok fazla stres yapıyosunuz ya tam gün çalışanlar ne yapsın:) 12 de hazırlanmaya başlasanız 11 den 12 ye kadar 1 saatte her iş biter bence stres yapmayın

Hatta geçenlerde karşı sokaktaki komşum yan komşumla beraber bebeğe hayırlı olsuna gelmişti. Sonra arkamdan ( maşallah iki çocuklu ama evi tertemiz) demiş. Yan komşum söyledi. Evdeyken herşey yapılıyorda çalışırken zor.

bence yarım gün çalışan için çok fazla stres yapıyosunuz ya tam gün çalışanlar ne yapsın:) 12 de hazırlanmaya başlasanız 11 den 12 ye kadar 1 saatte her iş biter bence stres yapmayın

Zaten ben tam gün çalışsam evi afedersin bilmem neler götürür. Allahtan işim yarım gün yoksa çok zor olur benim için.

veli ilişkiniz farklı bakıcı ilişkiniz farklı eviniz piste olabılır ıkı cocukla calısan kadınsınız her daım puru pak olamaz ev ama dagınıklık bırakmayın yeter, gerekırse haftada bır evın ıslerını de yapmasını soyleyın ve bırakın arkanızdan laf yapacaksa da her turlu yapar...

Bende tam tersini düşünüyorum. Ev dağınık olabilir. En basitinden ben hazırlanırken küçük olan evi dağıtabilir. Büyük oğlum heryeri çok karıştırıyordu. Buda öyle olursa yandım. Yeterki ev pis olmasın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…