Bende ilk zamanlar oyleydim.
Aman evim her daim dip kose ter temiz olsun kimse gormesin diye cabalardim.
Bebegim dogdugundan beri huysuz benim okulumun gidip gelmesi iki vasita olunca birde bizim okul tam gün ev bazen alip basini gidiyor.
Ben yetisemiyorum acikcasi. Bebegim 15 aylik hala bazi geceler cok sık uyaniyor. Sabah kalkip okula gidebildigime sukreder oluyorum.
Okuldam geldigimde zaten yakama yapisiyor gitmiyor kimseye oglum.
Benim annem kendi evinde bakiyor ama benim icim rahat etmiyor kimse gormesede evim temiz olsun istiyorum ama yetisemiyorum ne yapayim.
Bende artik takmiyorum oldugu kadar oluyor. Cok ev isine daldigim zaman cocuguma ayirdigim vakitten kisiyormusum gibi geliyor. Zaten okuldan gelmemi dort gozle bekliyor.
Esinizden yardim alin. Hafta sonu dip köse esiniz supursun evi. Hafta ici birgun de siz supurursunuz bence yeter. Birde tuvalet banyo var tabiki onuda aksamlari halledersiniz. Elinizden geldigi kadar artik.
İçin rahat etmeyecekse eşinin iç çamaşırlarıyla kendi iç çamaşırlarını ayrı biriktir, haftasonu kendin atarsın makinaya olur biter.Şunu teklif edebilirim aslında. Çamaşır asma, katlama birde bulaşık makinesindeki bulaşıkları çıkarmasını. Çünkü ben çamaşır asıp katlamada çok berbatım. Basit bişey ama işte yıkanan çamaşırları hemen asamıyorum. Kuruyanları hemen toplayıp düremiyorum. Bunları çocuk uyurken çok rahat yapabilir.
Yapabilir de... Eşimin iç çamaşırlarını asıp dürmesi ayıp olur mu diye şimdi içimden geçmedi değil hani. Çok mu ince düşünüyorum acaba
İçin rahat etmeyecekse eşinin iç çamaşırlarıyla kendi iç çamaşırlarını ayrı biriktir, haftasonu kendin atarsın makinaya olur biter.
Gerçekten çok ince düşünüyorsunuz.Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.
Ben zaten haftada bir gün evi dip köşe temizliyorum. Birde benim evim küçük. Bir bir buçuk saatte dip köşe temizlik yaparım o sıkıntı değil. Ama daha sonra haftada bir gün süpürge yapmak bana çok az geliyor. Ya ev hergün toz oluyor.
Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.
İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.
Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.
Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.
Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.
Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.
Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.
Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.
Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.
kesinlikleİlk başlarda biraz deneyip, yetişemezsem de bunu uygulamak en iyisi galiba.
Yapabiliyorsaniz daha fazlasini ne mutlu.
Ben vakit bulamiyorum daha fazlasina.
Okuldan gelince oglum kucagimdan inmiyor ilgi bekliyor. Butun gun ozluyor beni. Yemek yapmama bile zor sabrediyor bacagima yapisiyor.
9 gibi onu uyutup sinav felan varsa onu hazirliyorum ya da şök gibi evrak islerimi yapiyorum.
Yoksa eger mutlaka hergun camasir oluyor camasir yikiyorum asiyorum kurutuyorum utu varsa yapiyorum.
Haftasonu birgun esimle ev supuruyoruz o supuruyor ben silip toz aliyorum. Birgun de disarida geziyoruz market alisverisimi yapiyoruz eksiklerimizi aliyoruz.
Siz iki cocukla haftasonu dipkose hafta ici hergun sil supur toz al yemek yap camasir yika utu yap ise git yetistiriyorsaniz ne mutlu size.
senin yerinde olan insanın evi pis ev olmuyor işte yaşanmış ev oluyor. 7/24 toplu temiz olması garip olurLaf yapacağını sanmıyorum. Üç aydır tanıyorum kendisini. Ama işte evimi kimse pis görmesin diye bi yargı var bende. Azıcık bundan kurtulmam lazım galiba. Yada yetişemediğim durumda ondan yardım istemeliyim herhalde.
bence yarım gün çalışan için çok fazla stres yapıyosunuz ya tam gün çalışanlar ne yapsın:) 12 de hazırlanmaya başlasanız 11 den 12 ye kadar 1 saatte her iş biter bence stres yapmayın
veli ilişkiniz farklı bakıcı ilişkiniz farklı eviniz piste olabılır ıkı cocukla calısan kadınsınız her daım puru pak olamaz ev ama dagınıklık bırakmayın yeter, gerekırse haftada bır evın ıslerını de yapmasını soyleyın ve bırakın arkanızdan laf yapacaksa da her turlu yapar...Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.
İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.
Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.
Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.
Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.
Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.
Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.
Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.
Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.
veli ilişkiniz farklı bakıcı ilişkiniz farklı eviniz piste olabılır ıkı cocukla calısan kadınsınız her daım puru pak olamaz ev ama dagınıklık bırakmayın yeter, gerekırse haftada bır evın ıslerını de yapmasını soyleyın ve bırakın arkanızdan laf yapacaksa da her turlu yapar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?