BAKICI MEVZUSU

Ben sizin yerinize strese girdim

Bu kadar gerginlik iyi değil

Kalsın kahvaltı sofrası ne olur ki

Sehpanın tozu olsun bir şey olmaz ama bu kadar dertse verin o sehpaları birine

Her gün ev mi süpürülür onun yerine çocuklarla oynayın

İki çocuk ye iç oyna kitap oku ders için hazırlan derken biter zaten

Eve yardımcı kadın temizliğe gelecek, ayıp olmasın, evi çok pis görmesin diye evi temizleyen insanlar biliyorum ben Eğer öyleyseniz işiniz zor.
O sizin misafiriniz değil. Öncelikle o ifadeniz yanlış. O sizin çalışanınız. Evin her halini görecek. Bunu kabullenin. Kadına dağ gibi yığılmış bulaşık bırakıp gitmezseniz iyi olur tabi. Ama yatak odanızdaki sehpa da kalsın yani.

sizinki eve temizliğe gelen kadından önce evi dip bucak temizleyen kadınların işine döndü, haftalık rutin temizliğinizi zaten yapıyorsunuzdur ama her gün temizlik yapılmaz gerekte yok bırakın ev tozlu kalsın, yerde ekmek kırıgı vs olsun, camasırlar salonda serili kalsın evinize gelenin görevi evladınızla ilgilenmek vakti kalırsa ve o konuda anlaşırsanız ev işlerine yardım etmek yani sizin evinizi inceleyecek kadar vakti varsa ve bunun lafını yapıyorsa sağa sola zaten ben evimde böyle birini istemem ki bunun basit de bir çözümü var siz evladınızı kadının evine bırakın kendi evinde kendi düzeninde baksın en rahatı bu bence ...

Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.
Yarım gün gelecek. Ben yardımcıma yemek vermiyorum, yarım gün geliyor. Ama o geldiğinde kahvaltımı yapmadıysam da yapacaksam o varken ona da ikram ediyorum. Ya da evde kek börek gibi bir şey varsa veriyorum. Bunu bir görev gibi kendime iş çıkararak yapmıyorum ama. Bence acıkırsan istediğini ye evden deyin.

Eşinizle beraber yapın öyleyse.

Bende öyle düşünüyorum. Yani bi hamur işi yaptığım zaman onada ye derim. İstediğin zaman çayını kahveni iç derim. Benim demek istediğim hergün düzenli olarak ona öğle yemeği hazırlanırmı acabaydı.

Yok hayır, bence yapılmaz. Sonuçta zaten öğlen gelecek. Sizin eve yemeğe mi geliyor?

Çevreden gözlemdiğim ; yemeği siz vermelisiniz.Yemek taşıtmak hoş değil bence..

Ya işte ben kendimize zor yemek yapıyorm. Hergün düzenli olarak ona yemek çıkartamam. Yeri geliyor evde hiç yemek olmuyor. Akşam aparatif birşeyler yapıyorz. Yada eşim gelirken balık alıyor. Akşama pişiriyorz hemen. İlk başta konuşmsk gerekiyor herhalde

Bana temizliğe kadın geldiğinde evi dip bucak temizlemem ama camları silerken ayy.. camlarada kaç zamandır bakamadım leş gibi oldular derim kesin

yarım gün çalışıp bunları dert etmeyin lütfen. bizim gibi eşekvari çalışıp aynı zamanda çocuğu ile ilgilenen, evi ile ilgilenen bir de sosyal olmaya çalışan kadınlar ne yapsın.

eviniz genel anlamda temiz ise dağınıklık çok önemli olmamalı. her gün toz alınması saçma bir gün bir yeri yaparsın diğer gün öbür yeri.

bi de bence temizlik değil de yemek önemli. sabahları bunlarla uğraşacağınıza hem kendinizin hem çocuğunuzun hem de bakıcının yiyeceği yemeği hazırlamanız bence daha evla.

cevapların kriterlerini de belirlemişssin:))
bir süre sonra alışacaksın.
evi her daim temiz düzenli tutman imkansız iki çocukla.
en baştan bunu kabul edersen iyi olacaktır.
benim de bakıcım var.
3 çocuğum var.
olduğu kadar yapabiliyorum.
sehpalar tozlu da kalabiliyor veya yerler.
işleri aciliyet sırasına göre yapıyorum ben.
mutfak ve wc temizliği ilk sırada geliyor.
mutfağı mümkün olduğu kadar temiz tutarım asla dağınık birakmam.
ama evin genelinde dağınıklık illa ki kalıyor.
çocuklar dağıtıyor zaten.
senin de dağılacak.
büyütene kadar bu süreç böyle geçecek.
yrm gün büyük avantaj siz öğretmenlere.
pek çok işini yaparsın .
eh bakıcı kadın da ortalığı toplayacak illa ki.
ne dağıtıyorlarsa toplayıp bırakacak.
ben akşam nasıl bırakıyosam mutfağı ve odaları kadınlar da öyle bırakıyor.
geri kalanını da görmemezlikten geliyorum mecburen:))
ikizlerle bu kadar oluyor bizim

bu benim 3. bakıcım anlatayım size

bizim bakıcımız tam gün.. çok titiz bir kadın üstelik
ilk görüşmemizde anlattım 2 çocukla yetişemiyorum herşeye abla haberin olsun ev hali çok var bizde
oda olsun çocuklusun sen olabilir demişti

ben yemek hazırlayıp koymuyorum kendisine mesela o ne yemek isterse yiyor
bizim anlaşmada 1 tencere yemek bide kızımın yiyeceği var onları hazırlıyor
ben demediğim halde bulaşık makinesini çalıştırıp bitince yerleştiriyor (maşallah diyim de)
ocağı v.s. siliyor 3 bakıcımda yaptı bunu sağolsunlar
titiz biri değilimdir ama bende üzülüyorum yapamayınca
oda boşver olduğu kadar der rahatlatır beni

bakıcımızı sevmekle birlikte kimseye güvenim kalmadı malesef
önceki bakıcılardan çekmişliğim var

konu sahibi birde yarım gün çalışıyormuşsunuz yapmayın Allah aşkına biz ölelim ozaman.sabah evden ilk çıkan benim akşam eve geldiğimde şoka uğruyorum ,eşim çocuğu servise yetiştirmek için alel acele çıkıyor evden heryer her yerde .akşamda benden önce geliyorlar yine aynı,valla bakıcı da olsa velimde olsa umrumda olmaz sizi bilen bilir sonuçta bence boşuna kuruntu yapıyorsunuz ,herkes temiz titiz gözükmek ister ama bunun için zaman gerek buda olmadığına göre bırakın dağınık kalsın

yarım gun evde olmak büyük nimet , biraz erken kalkıp bütün işleri yapacaksınız asıl mesele yemek onu nasıl halledeceksiniz , kadın onu yapsın bari

Çeşit çeşit yemeğe gerek yok zaten,akşamki yemekten olabilir veya aperatif birşeyler olsun acıktığında atıştırabilsin yeter.

İlk çocuğunuza kim baktı

Şunun için sordum bakıcı evin insanıdır

Açar dolabı yer yoksa pişirir yer

O misafir değil ki

Çocuk da yiyip içmeye başlayacak yakında

Evden getirse çocuğa da verecek mi kalitesi Nasıl

Benim bakıcım günde 11 saat bizdeydi

Açar dolabı pişirir yerdi arada evden de getirirdi Bebek küçükken akşamdan kalanları vs

Çocuk ne yerse o da yerdi hatta gelirken yufka alır içini bizim evden koyar pişirir vs yarısını bize bırakır yarısını götürürdü

Evin her halini de gördü

Bizim bakıcı evi de toplardı yemek de yapardı da öyle olmasa bile bakıcı toz görmesin diye kendimi paralayamam

Hatta çocuklarım ve ben önemliyim el alemin ne dediği değil

Canım 7 yaşında bi kızım. 6 aylık da bi bebeğim var öğretmenim inana geçen haftaya kadar derli topluydu ama hafta sonu öyle bi hastalandım ki yapamadım ev kötüydü gözümngörmedi ve kadın geldi gördü insanlık hali oluyor hatta bana üzülmüş bütünnevi temizlemiş ama bi daha olmafı bebek yatınca yapıyorum ben stresli falan değil ama yorulmayıda severim

İçim daraldı.
Her gün toz almak ne ya, rahat olun biraz.
Ev dediğiniz dağınık olur, bi çorap olsa kenarda ne olacak.
Hem okula hem bu kadar ev işine nasıl yetişeceksiniz.
Okuldan gelip çocuklarınızla ilgilenmek yerine ev işi mi yapacaksınız?

biraz rahat olun. çocuklu ev dağınık olur, bakıcınız çocuk uyurken ortalığı toplayabilir. ufak tefek ev işlerini yapabilir bence.
hem yarım gün çalışarak yetişememeniz de imkansız. akşam 7 de eve gelip bütün dediklerinizi yetiştirmeye çalışıyorum, benim durumumda bir çok kadın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…