sizinki eve temizliğe gelen kadından önce evi dip bucak temizleyen kadınların işine döndü, haftalık rutin temizliğinizi zaten yapıyorsunuzdur ama her gün temizlik yapılmaz gerekte yok bırakın ev tozlu kalsın, yerde ekmek kırıgı vs olsun, camasırlar salonda serili kalsın evinize gelenin görevi evladınızla ilgilenmek vakti kalırsa ve o konuda anlaşırsanız ev işlerine yardım etmek yani sizin evinizi inceleyecek kadar vakti varsa ve bunun lafını yapıyorsa sağa sola zaten ben evimde böyle birini istemem ki bunun basit de bir çözümü var siz evladınızı kadının evine bırakın kendi evinde kendi düzeninde baksın en rahatı bu bence ...Bende tam tersini düşünüyorum. Ev dağınık olabilir. En basitinden ben hazırlanırken küçük olan evi dağıtabilir. Büyük oğlum heryeri çok karıştırıyordu. Buda öyle olursa yandım. Yeterki ev pis olmasın bence.
Yarım gün gelecek. Ben yardımcıma yemek vermiyorum, yarım gün geliyor. Ama o geldiğinde kahvaltımı yapmadıysam da yapacaksam o varken ona da ikram ediyorum. Ya da evde kek börek gibi bir şey varsa veriyorum. Bunu bir görev gibi kendime iş çıkararak yapmıyorum ama. Bence acıkırsan istediğini ye evden deyin.Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.
Yarım gün gelecek. Ben yardımcıma yemek vermiyorum, yarım gün geliyor. Ama o geldiğinde kahvaltımı yapmadıysam da yapacaksam o varken ona da ikram ediyorum. Ya da evde kek börek gibi bir şey varsa veriyorum. Bunu bir görev gibi kendime iş çıkararak yapmıyorum ama. Bence acıkırsan istediğini ye evden deyin.
Yok hayır, bence yapılmaz. Sonuçta zaten öğlen gelecek. Sizin eve yemeğe mi geliyor?Bende öyle düşünüyorum. Yani bi hamur işi yaptığım zaman onada ye derim. İstediğin zaman çayını kahveni iç derim. Benim demek istediğim hergün düzenli olarak ona öğle yemeği hazırlanırmı acabaydı.
Çevreden gözlemdiğim ; yemeği siz vermelisiniz.Yemek taşıtmak hoş değil bence..Şunu sorayım birde. Gelen kişiye yemek verilir mi. Yoksa kendisimi getirir.
Çevreden gözlemdiğim ; yemeği siz vermelisiniz.Yemek taşıtmak hoş değil bence..
sizinki eve temizliğe gelen kadından önce evi dip bucak temizleyen kadınların işine döndü, haftalık rutin temizliğinizi zaten yapıyorsunuzdur ama her gün temizlik yapılmaz gerekte yok bırakın ev tozlu kalsın, yerde ekmek kırıgı vs olsun, camasırlar salonda serili kalsın evinize gelenin görevi evladınızla ilgilenmek vakti kalırsa ve o konuda anlaşırsanız ev işlerine yardım etmek yani sizin evinizi inceleyecek kadar vakti varsa ve bunun lafını yapıyorsa sağa sola zaten ben evimde böyle birini istemem ki bunun basit de bir çözümü var siz evladınızı kadının evine bırakın kendi evinde kendi düzeninde baksın en rahatı bu bence ...
Erken kalkarım zaten 6 yada 6.30 gibi kalkarım. Büyük oğlumu üç buçuk yıl yanımda okula götürdüm. Şöyleki sabahları alelacele okula gitmeyi sevmiyorum. Oğlumu götürdüğüm zamanlar sabah erken kalkardım eşime kahvaltı hazırlardım. 8 de o işe gider. Ondan sonra oğlum kahvaltısını yapardı. Ben biraz oturur televizyona bakardım. Hava güzelse erken çıkar oğlumla güne gider gibi okula giderdik. Şimdi bu sene bunları yapamayacağım için panik yaptım herhalde.
cevapların kriterlerini de belirlemişssin:))Merhaba kk üyeleri. Şimdi benim sorum şöyle. Aslında soru değilde benim durumumda olanların tavsiyelerini almak istiyorum.
İki tane çocuğum var. 7 yaşında ve 3 aylık. Seneye okullar başladığında küçük çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Bakıcısı da yüksek ihtimalle benim bu sene ki velim olacak. Bu kişi seneye benim velim olmayacak. Ama mahallemde komşum ayrıca.
Şimdi şöyle ki bakıcı yani seneye eski velim olacak. Hergün eve geleceği için doğal olarak hergün eve misafir gelmiş olacak. Bakıcı da olsa evimi kimseye pis göstermek istemem. Hele ki bu kişi daha önce benim velimse iki kat dikkat etmeye çalışırım. ( Aramızdaki öğretmen veli ilişkisinin zedelenmesini istemem. Ayy.. X öğretmen çok pismiş çok dağınıkmış desin istemem açıkçası. ) İki çocukla hem ev temizliği hem yemek iş güç, bunları nasıl idare edeceğim diye düşünmeye başladım. En basitinden hergün toz almam lazım. Eşyalarım koyu renk çok toz belli ediyor. Normalde hergün ev süpürürüm. Ama çalışırken hergün süpürmek zor olucak. Küçük çocuk var bide.( seneye 9 aylık olucak).Tuvalet banyo temizliğidi, çamaşırı bulaşığı da işler bitmiyor ki.
Çocuğu bakıcıya bırakıp evden çıkarken evi derli toplu ve temiz bırakmam lazım ki..benimde içim rahat etsin. Bi yerde bir çorap bile bıraksam rahat edemem içim içimi yer. Yada yatak odasında sehpanın tozunu almadan okula gitsem çok rahatsız olurum. Ama işte bunların hepsini yetiştirebilecekmiyim acaba.
Şimdi sorum şu ki.. Bu şekilde evine bakıcı gelenler nasıl yapıyorsunuz. Hergün evi tertemiz derli toplu mu bırakıyorsunuz ve bunu başarabiliyormusunuz. Ya da bazen saldığınız oluyor mu. Ve saldığınız da rahatsız olmuyormusunuz.
Şunu da söylim. Ben yarım gün çalışıyorum. Seneye öğlenci olucam. 12:30 da evden çıkıp 17:30 da eve giricem.
Dipnot: Baştan söyleyeyim yardımcı tut falan demeyin. Şu an ona imkanım yok çünkü. Ev kredisiydi, bakıcı parasıydı. Eşim araba almak istiyor bide onun kredisi olucak. Yani yardımcıyı baştan eleyin. Herşeyimi kendim yapmam lazım.
Ayrıca veliden çok çekiniyorsan başka bakıcı bulda demeyin. Bulabilseydim hem velim olan ayrıca da komşum olan birine çocuk baktırmazdım. Yani bu veliden başka bakıcak kimse yok.
Yorumlarınızı bunlara göre yapınız lütfen. Şimdiden hepinize teşekkürler.
Çeşit çeşit yemeğe gerek yok zaten,akşamki yemekten olabilir veya aperatif birşeyler olsun acıktığında atıştırabilsin yeter.Ya işte ben kendimize zor yemek yapıyorm. Hergün düzenli olarak ona yemek çıkartamam. Yeri geliyor evde hiç yemek olmuyor. Akşam aparatif birşeyler yapıyorz. Yada eşim gelirken balık alıyor. Akşama pişiriyorz hemen. İlk başta konuşmsk gerekiyor herhalde
Ya işte ben kendimize zor yemek yapıyorm. Hergün düzenli olarak ona yemek çıkartamam. Yeri geliyor evde hiç yemek olmuyor. Akşam aparatif birşeyler yapıyorz. Yada eşim gelirken balık alıyor. Akşama pişiriyorz hemen. İlk başta konuşmsk gerekiyor herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?