Bakıcı mı? annem mi?

Minie0204

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
67
57
3
39
İyi günler bayanlar, kk yi uzun yıllar dışarıdan takip ettim. Daha yeni üye oldum kısaca kendimi tanıtıp konuya gireyim.
İki buçuk yıllık evliyim bi çocuğum var bir yaşına girmek üzere. Ben ve eşim de çalışıyoruz. Yaşadığım yerde doğup büyüdüm Şimdilik tayin durumu olmadığı için bi iki yıl daha burada kalıcaz eşimin ailesi buralı değil. Bebeğime annem ve yengem bakıyor, ikisinden de Allah razı olsun bu zamana kadar aklım kalmıyordu ama
Annem 75 yaşında erkek kardeşimle kalıyor kardeşimin iki çocuğu var. Bir çocuğu okula gidiyor diğeri üç yaşında sürekli kızımı hırpalıyor. Yengem hep şikayet ediyor sürekli arada kalıyorum diye, artık bakmak istemiyor annem de bebekle ilgileniyor ama nereye kadar sonuçta yaşlı kadın gücü yettiğince bakıyor. İş yerime yakın olduğu için öğlen oraya gidiyorum üç buçukta süt iznim başlıyor bebeğimi alıp evime geçiyorum. Malum kış geldi ve sürekli annemlere bırakıp minnet altına girmekten ve düşünmekten yoruldum bakıcı tutmak istiyorum ama yaşadığım yer çok küçük olduğu için insanlar başkasının evine gidip çocuk bakmayı hoş karşılamıyor sadece bi kişi kabul etti ama kendi evinde bakmak şartıyla, bende kış vakti çocuğumu götür getir yapmak istemiyorum ve öğlen evime gelmek istiyorum. Uzaktan akrabamızın bekar bir kızı var 18 yaşında aklı bir karış havada sevdiğim biri. Ben bakarım dedi ama evleri benim evime çok uzak ve kış geliyor gidip gelemez. Akşam tek başına evine dönemez eşim ben sabah alıp, akşam bırakırım dedi ama gelgelelim ki küçük yerde aklı bir karış havada bir kızla eşimin yalnız gidip gelmesi kafamı karıştırıyor, minnet altında kalmaya devam edip kızımı bırakayım mı yoksa güvenmediğim biriyle hergün eşim yalnız mı kalsın

Anneniz bir süre sizin evinizde kalamaz mı? Küçük yer diyorsunuz komşulardan falan bakacak vardır belki bir sorun. kısa mesafe getirip götürürseniz öğlen de rahat edersiniz. Kardeşinizin evinde iki küçük çocuk ev sahibi için de zor olur tabi.
Aklı bir karış havadadan neyi kastettiniz anlamadım. Ama eşinizle gidip gelmelerinde ne var bir iş neticede bu da. Zan altında bırakmayın insanları.

Annene baktir...genc kiza hic baktirma...o yastaki kiz istese de olgun davranamaz bebege ne derece iyi bakar bilemeyiz...ya da emekli birini falan bul senin evinde baksin...illa ki vardir bulundugun yerde oyle guvenilir orta yasli bir baysn

siz en iyisi işten çıkın ve hem cocugunuza hem esinize sahip çıkın. Mazallah ortada akillari bes karis havada olan bekar kizlar var

Kimse eve gidip de çocuk bakmıyor burada herkes kendi evine istiyor çocuğu. Ben çocuğumu başkasının evine götüremem. Bakacak kişi eviyle ilgilenir misafirle ilgilenir bebekte olsa kız çocuğu başkasına güvenemiyorum

18 yaşında insanlar kendi çocuklarına zor yetişiyorlar birlikte büyüyolar gibi bişey oluyor.
Bakıcı için çok küçük bir yaş. Anneniz kardeşinizde değil sizde yaşasın olmaz mı?

siz en iyisi işten çıkın ve hem cocugunuza hem esinize sahip çıkın. Mazallah ortada akillari bes karis havada olan bekar kizlar var
Yani bekar kızlara laf atmadım. Herkesi tenzih ederek söylüyorum. Ama benim tanıdığım biri. Evime gelip gitmesini sıkıntı yapmam ama eşimin hergün arabayla kızı getirip götürmesi bana hoş gelmiyor

18 yaşında insanlar kendi çocuklarına zor yetişiyorlar birlikte büyüyolar gibi bişey oluyor.
Bakıcı için çok küçük bir yaş. Anneniz kardeşinizde değil sizde yaşasın olmaz mı?
Evet bunu anneme defalarca teklif ettim öyle pratik biri değil sonuçta yaşlı kendi başına bakamaz ve kendi evini bırakıp bende yaşamaz. Ben kendi evimde ölmek istiyorum damat evinde öldü demesinleri bile düşünür

Zan altında bırakmak değil ame neler okuyorum burda açıkcası kimseye güvenim Yok

Bakiciya verecegin parayi annene ver o baksin...zaten onceden o bakiyormus...en guvenilir cozum bence

Bakiciya verecegin parayi annene ver o baksin...zaten onceden o bakiyormus...en guvenilir cozum bence
Yengem de annem de para kabul etmediler. Hatta yengeme bilezik yapayım sana dedim benim de içimde kalmamış olur ama yine kabul etmedi, ben de onun yerine üç bin liraya yakın ev eşyası aldım arada hediye alıyorum ame yine de içim rahat etmez, onun Da sorumlulukları var bakmak zorunda olmadığının farkındayım

Annen baksın yada başka birini bul bence aklı bi karış havada birine güvenme ne çocuğunu ne kocani sonra ah etme

Anneniz ben bakarim diyorsa 1 sene daha ona baktirin

Bence alayım mı demeden alıp hediye edin.cünkü ne anneniz ne yengeniz alın demez.cocuga bakmak kolay değil.kendi cocugumuza bakarken bile zorlanıyoruz. Sık sık ikisine de hediyeler alırsanız daha gönüllü bakarlar

Annen baksın yada başka birini bul bence aklı bi karış havada birine güvenme ne çocuğunu ne kocani sonra ah etme
Bu konuyu ablalara da açtım. Onların da bildiği kişiler olduğu için onlarda onaylamadı. eve sorunsuz gidip gelecek birini bulsam bu kadar düşünmem

Hayır daha önce gizlice eve para bıraktım bi aylık bakım parası. Ama geri cüzdanıma bırakmıştı onun için para istemiyorsan bilezik yapayım diye sordum. Geri koyamayacak şeyleri alıp gönderdim onları mecbur kabul ettiler

Annenin bakmasinin avantaji guven fakat yasi geregi bir yas cocukla yalniz zorlanir. Baska bir cocugun da cocugumu hirpalamasini istemem acikcasi. Bakicinin avantaji isteklerini soyluyorsun ve yapiyor. Ben bakiciya bastan isteklerimi belirtmistim. Bebegin oldugu zamanlaarda cok fazla misafir kabul etmemesi, cocugu alip misafirligw gitmemesi, tv acmamasi, onun oyunlarina katilmasi ve yasinin gerektirdigi etkinlikleri yaptirmasi gb. Kendi cocuklari da var. Yemegini yapmasi gerek. Oyun oynarken yapavilirsin veya mutfaga yanina al onune plastik kap koy hwm sohbet et onunla hem isini yap dedim. Evini toplamasi vs ayni sekilde yapabilirsin dedim. Yemegine uyku satine dikat edecek diye bastan konusursan bakici avantajli fakat guven konusunda aklin hep kaliyor elbet. Ben evine goturuyorum Calistigim yere yakin cunku. Ogle arasi yanina gidip gorebiliyorum. Aoguklarda zor oluyor. Kendi aracinla birakacaksan sorun olmaz. Yeri geliyor otobusle goturuyorum. Sıkı giydirdikten sonra sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…