Annem bana da kızıma da çok düşkün yengemle de aram çok iyi sorunumuz yok sadece ona artık yük olmak istemiyorum. Tayin işim olursa sırf çocuk için burdan gitmeyi düşünüyorumAnneniz ben bakarim diyorsa 1 sene daha ona baktirin
Yani bekar kızlara laf atmadım. Herkesi tenzih ederek söylüyorum. Ama benim tanıdığım biri. Evime gelip gitmesini sıkıntı yapmam ama eşimin hergün arabayla kızı getirip götürmesi bana hoş gelmiyor
yoksa güvenmediğim biriyle hergün eşim yalnız mı kalsın
Dediğim kadın evde bakmayı kabul etti ama öğlen arasında çocuğumu görmeden rahat edemeyeceğimi düşünüyorum. Kadın yıllardır tanıdığım biri annemlerle komşular ama onunda eşi çalışıyor ve öğlen eve geliyor. Açıkcası evde bakan biri olsun istiyorum öğlen evime geleyim çocuğumu emzireyim biraz vakit geçireyim istiyorumAnnenin bakmasinin avantaji guven fakat yasi geregi bir yas cocukla yalniz zorlanir. Baska bir cocugun da cocugumu hirpalamasini istemem acikcasi. Bakicinin avantaji isteklerini soyluyorsun ve yapiyor. Ben bakiciya bastan isteklerimi belirtmistim. Bebegin oldugu zamanlaarda cok fazla misafir kabul etmemesi, cocugu alip misafirligw gitmemesi, tv acmamasi, onun oyunlarina katilmasi ve yasinin gerektirdigi etkinlikleri yaptirmasi gb. Kendi cocuklari da var. Yemegini yapmasi gerek. Oyun oynarken yapavilirsin veya mutfaga yanina al onune plastik kap koy hwm sohbet et onunla hem isini yap dedim. Evini toplamasi vs ayni sekilde yapabilirsin dedim. Yemegine uyku satine dikat edecek diye bastan konusursan bakici avantajli fakat guven konusunda aklin hep kaliyor elbet. Ben evine goturuyorum Calistigim yere yakin cunku. Ogle arasi yanina gidip gorebiliyorum. Aoguklarda zor oluyor. Kendi aracinla birakacaksan sorun olmaz. Yeri geliyor otobusle goturuyorum. Sıkı giydirdikten sonra sorun olmaz.
Sundugunuz şartlara istinaden annenizle kalsın diyorum. 1 yıl daha dişinizi sıkın sonra kreşe verirsiniz. Ya annenizi kendi evinize getirip öyle baktiracaksiniz bu durumda yenge hanım Çocuğunu size getirecek, ya da yenge hanım arada kalmaktan vazgeçip sizin cocugunuzun evine gelmesine ses etmeyecek. Yani sadece yengenizin isteğine göre olmuyor bazı şeyler malesef , siz annenizi yanınıza alın madem, o da kendi annesini alsın yanına..İyi günler bayanlar, kk yi uzun yıllar dışarıdan takip ettim. Daha yeni üye oldum kısaca kendimi tanıtıp konuya gireyim.
İki buçuk yıllık evliyim bi çocuğum var bir yaşına girmek üzere. Ben ve eşim de çalışıyoruz. Yaşadığım yerde doğup büyüdüm Şimdilik tayin durumu olmadığı için bi iki yıl daha burada kalıcaz eşimin ailesi buralı değil. Bebeğime annem ve yengem bakıyor, ikisinden de Allah razı olsun bu zamana kadar aklım kalmıyordu ama
Annem 75 yaşında erkek kardeşimle kalıyor kardeşimin iki çocuğu var. Bir çocuğu okula gidiyor diğeri üç yaşında sürekli kızımı hırpalıyor. Yengem hep şikayet ediyor sürekli arada kalıyorum diye, artık bakmak istemiyor annem de bebekle ilgileniyor ama nereye kadar sonuçta yaşlı kadın gücü yettiğince bakıyor. İş yerime yakın olduğu için öğlen oraya gidiyorum üç buçukta süt iznim başlıyor bebeğimi alıp evime geçiyorum. Malum kış geldi ve sürekli annemlere bırakıp minnet altına girmekten ve düşünmekten yoruldum bakıcı tutmak istiyorum ama yaşadığım yer çok küçük olduğu için insanlar başkasının evine gidip çocuk bakmayı hoş karşılamıyor sadece bi kişi kabul etti ama kendi evinde bakmak şartıyla, bende kış vakti çocuğumu götür getir yapmak istemiyorum ve öğlen evime gelmek istiyorum. Uzaktan akrabamızın bekar bir kızı var 18 yaşında aklı bir karış havada sevdiğim biri. Ben bakarım dedi ama evleri benim evime çok uzak ve kış geliyor gidip gelemez. Akşam tek başına evine dönemez eşim ben sabah alıp, akşam bırakırım dedi ama gelgelelim ki küçük yerde aklı bir karış havada bir kızla eşimin yalnız gidip gelmesi kafamı karıştırıyor, minnet altında kalmaya devam edip kızımı bırakayım mı yoksa güvenmediğim biriyle hergün eşim yalnız mı kalsın
Evet haklısınız ayrıntıya takıldım. Çocuğa da çok iyi bakacağını sanmıyorum. Benimkisi sadece çocuğuma evimde baktırmak isteğiOnun icin mi bunu yaziyorsunuz:
Daha 18 yaşında kızın cocuga iyi bakabilmesinde önce eşinizle yalniz kalabilir mi diye sorguluyorsunuz...yani kiza güvenmiyorsunuz zaten, başka alternatiflere bakın. Türkiyede kadınların işi ne zor.
Annem kesinlikle bir başkasına baktırmamı istemiyor getir ben bakarım diyor bir yıldır sürekli yanında ve kızımı çok seviyor ve ona çok baglı tabi sizin dediğiniz gibi hayatını kolaylaştırmak için bakıcı arıyorum. Umursamaz biri olsaydım bu kadar strese bile girmeyip onlara baktırırdımÇocuğunuzu başkasının evine bıraktığınızda içiniz rahat etmeyecek.
Tamam haklısınız da 75 yaşındaki annenize bıraktığınızda içiniz rahat edecek mi?
Allah sağlıklı ve uzun önür versin annenize ama bu yaştan sonra, ondan hayatınızı karşılaştırmasını beklemek değil aksine sizin onun hayatını kolaylaştırmak için çabalamanız gerekmez mi?
Annem kesinlikle bir başkasına baktırmamı istemiyor getir ben bakarım diyor bir yıldır sürekli yanında ve kızımı çok seviyor ve ona çok baglı tabi sizin dediğiniz gibi hayatını kolaylaştırmak için bakıcı arıyorum. Umursamaz biri olsaydım bu kadar strese bile girmeyip onlara baktırırdım
Aklınıza geldi mi bilmiyorum amateşekkür ederim herkese evet benim aklım direk başka yere çalıştı belki bunda okuduğum önce şey etrafımdaki insanlara karşı güven problemi yaşamama sebep oluyor. Daha kapsamlı olarak bakıcı aramaya başlıycam herkese teşekkür ederim yorumlar için.
Bi daha ki yıl vermeyi düşünüyorlar şuan için öyle bir planları YokAklınıza geldi mi bilmiyorum ama
Yengeniz kabul ederse onun küçük çocuğunu kreşe verseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?