Bakıcı sorunu

Ortada senin canın, kanın var, herşeyin emanet ettiğin bir kadın ve zam istiyor...Çocuğun iyi bakılıyorsa vereceksin hocam, mantık aramam ben bu işte, pazarlığını da yapmam...veririm parasını baktırrım çocuğu.şanslısın bak 7 aylık çocuğu emanet edebileceğin biri çıkmış, çok büyük şans...ben olsam parayı onun istediği kadar vermediğimde acaba çocuğa yeteri kadar ilgi gösterir mi diye içim içimi yerdi.
ayrıca ben onun manevi annesiyim demiş ya, seviyordur çocuğunu ama kimse kimsenin çocuğuna hayrına bakmaz, bedelini ister, bedeli de bakan kadın tayin eder.

Ben de oyoe dusunuyorum ama derdimi cok az kisi anlamis..ben kadinin tavrina bozuldum zam olayini direk ben teklif ettim zaten

Sen iyi biri bulmuşsun birde parayı dert ediyorsun ver 450 kadında erinmeyerek baksın kimse hayrına bakmaz çocuk bakmak bir işte çalışmaktan daha zor
Ben parayimi dert ettim yahu..okudugunuzu nasil anliyorsunuz.kadinin bakmak istemedigi yargisina vardim ve zam teklifini once ben yaptim

En basta ben sordum..200 tl yi o istedi zaten yarim gun bakacagim diye

Öncelikle atamanız hayırlı olsun sevgili öğretmenim

Biz de şu an doğuda küçük bir ilcedeyiz ve fiyatlar aynen dediğiniz gibi
Tam gün çocuk bakıp ev işi ve yemek de içinde en fazla 500 veriliyor buralarda

Birinci dönemin başlarında ben de bir öğretmen arkadaşımızın 3 yaşındaki erkek çocuğuna bakmayı kabul etmiştm, sabahlari babası getiriyordu. Haftada 4bucuk gün sabah sekiz akşam 5 şeklindeydi, ben 600 lira demiştim
Ha verdiler parayı ama fazla gelmiş miktar arkadaşız diye bir şey dememisler

4 ay o çocuğa kendi çocuğum gibi baktm
Kahvaltısını köy yumurtasıyla yaptırdım
Ev yapımı kayısı marmelati verdim her gün
Tam 11bucukta her gün öğle uykusuna yatırdım
Uyanınca çorbasını icirdim parka çıkardım
Hava kotuyse çocuğu olan başka arkadaşlara aldm götürdüm sıkılmasın diye
Gün içinde ara öğünlerini meyve kuru yemiş hepsini yedirdim
Tabi bunları ailesi düşünüp getirmiyordu
Her şeyi ben evden kendim veriyordum
Helal hoş olsun şifa olsun diye diye besmeleyle yediriyordum yavruma
Ama baştan soylemistm ücretli öğretmenlik çıkarsa ben bırakırım diye
Ücretli öğretmenlik çıkınca da bıraktım ama sanki kendi çocuğumu bıraktım öyle uzuldm

Çocuğa baktm dönemde de haftasonunda da bırakabilirsiniz alışverişinizi rahat yapın dedim sinemaya gidin gezin baş başa aklınız kalmasın dedim ve bıraktılar da bazı haftasonlari

İnşallah bir gün benim çocuğum olursa da böyle güzel bakan biri çıkar

Bu sene dogum haklarimda var ve ben onlari kullandim.ek ders almafim..ha sizde benim gibi yillatinizi masa basinda curutun, sinavi kazanacagim diye cocuk yapmayi erteleyin, psikolijiniz bozuldun, atanin tüm sehrinizi duzeninizi degistirin dunya mssraf edin..15 gunluk lohusa halinizle ev degisin taa dogunun bi ucuna gelin.sizede nasip olsun..kimse beni dan diye buraya yollamadi..sizin gibi bos sua etmek yerine bolcca tevekkul ettim ben emek verdim

Ben parayimi dert ettim yahu..okudugunuzu nasil anliyorsunuz.kadinin bakmak istemedigi yargisina vardim ve zam teklifini once ben yaptim
hocam, asıl olan şey şu:Çocuğuna iyi bakılıyor mu, diğer herşey önemsiz, ne kadar istiyor kadın, ortada buluşun işte, haklı, saat olarak arttı, bir iş yapıyor, ücretini öde,idare etmesini isteme, tenezzül dahi etme, kadının tavrını boşver, kadınla aranı iyi tut...ben şahsen kamerasız bir evde çocuğumu kimseye emanet edemem.bak güvenilirmiş de, bundan iyisi şamda kayısı.bir de bu açıdan bak.

Ben de oyoe dusunuyorum ama derdimi cok az kisi anlamis..ben kadinin tavrina bozuldum zam olayini direk ben teklif ettim zaten
takma kafana hocam, burada yazılı iletişim kuruyoruz kendimizi bir noktaya kadar ifade edebiliyoruz, yanlış anlaşılmalar olabilir.

Ben zaten yeterince okudum. Öğretmenlikten de yüksek bir bölüm okudum. yüksek lisans da yaptım ve devlet memuru olup atanıp doğudan batıya geçtim. Çalışma sartlarinizdan bahsettim sadece. Süt izni olduğunu düşünmedim çünkü bebeğin 7 aylık olduğunu görmedim.
Bu emek vermeyi sadece siz mi yapıyorsunuz

Son düzenleme:
Ne alaka dogudakiler guvenilir degilmi ben marasliyim bizim burda arabayi kitlemezdik bir yil once hicbise gelmedi basimiza ama buyuk bir sehirde olsaydik neler olurdu Allah bilir
Boşuna uğraşmayın hanımefendi anlamamakta çok ısrarcı .Bir araba laf saydım bana mısın demiyor hala saçmalamaya devam ediyor

Calis atan ve dogum.yap..tum duzrnini sehrini degiStir seninde olsun..ayrica sen ne biliyosun nereye ne odeme yaptigimi..size ne?

Üyeye yok yete atar yapmışsınız. Sonuçta çalışmayı tercih eden, doğum yapmayı tercih eden, atanıp başka şehire gitmeyi tercih eden hür iradeniz. Kolay demiyorum elbet çok çok çok zor. Bende yaşadım tek farkım bu süreyi çocukla anlatamayacağımı bildiğim için çocuk yapmadım.

Ama üye şunu demek istemiş, sizin de çalışma şartlarınız ağır değil en azından ek ders olmadan sabit bir maaşınız var ve asgari ücretin kat be kat üzerinde. Haliyle bakıcızına verdiğiniz ücreti saat-asgari ücret hesabı yapınca bile asgari ücretin çok altında kalıyor. Kadın saatine göre bile maaş almıyor, sizin daha az saat çalışıp sabit maaş almanız nasıl ki sizin hakkınızsa bakıcınızında hakkı. Açıkcası ben böyle düşündüm. Ki kadın belkide ücreti arttırmayacağınızı düşündüğü için temizlik yapacaktım vs demiş.

Gidip tatlı tatlı konuştuktan sonra sizinde moraliniz yerine gelir en azından bebeğinize güzel bakması hepsinden değerli.

Sevgilerle..

Küçumser gibi yazmissinizda ona ithafen yazdım.

Masallah size..ne guzel bi yureginiz var..cidden.
Insallah sizin karsinizada sizin gibi birileri çıkar..çok teşekkür ederim

Konuştum anlaştık şimdilik sorun yok bakalim..burada sadece yazi ile ifade olunca minikleri niyeti anlamak çok zor malesef

Tamam işte çalışma hayatı zor. Biz patronumuza hayır diyemiyorsak o zaman o bakici da hayır diyemez. Mirin kırın ediyorsa başka iş baksın :)

siz mırın kırın edemiyorsunuz ama başkaları edebilir. neden bu kıyas anlamadım. ben çekiyorum herkes çeksin mantığı. daha da bişey diyemiycem size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…