Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Korona?
Benimki de geleyim diyor ama ne derece dikkat etti sosyal izolasyonuna da gelsin veya biz ne kadar dikkat ettik.
Korona bizim buralara çok ugramadigi icin kendi penceremden baktım:)
Bizde mesela babam her gün ise gidiyor.
Ben, konu sahibine önerdiğim gibi haftada iki gün ise gidip evden çalışıyorum. Tanıdığım neredeyse herkes -ki devlet memurları dahil- eskisi gibi otobüsle metroyla ise gidip geliyor.
Devlet büyüklerinin söylediği gibi kendimizin ohal'ini ilan etmek (eğer öğretmen ya da tamamen evden çalışmaya hazır bir işin yoksa) zaten imkansıza yakın.
Dışarıda hayat devam ederken konu sahibi de haftanın birkaç günü kadını çağırabilir (kadının çok yaşlı olmadığını düşünerek söylüyorum).
Ha ama eşi de kendi de bu süreçte ise gitmiyorsa - salgına karşı çok dikkatlilerse tabii ki cagirmasin. Ama benim , ailemin ya da forumdaki çoğu insanın yaşadığı gibi zaten tam izalasyon sağlanmış bir evleri yoksa neden olmasın?

Normalde yaz tatilinde veriyor musunuz? İlla ki o da sizden gelecek ücrete göre bir ödeme planı olabilir. Bir de yazın derslerin tekrar işleneceğine dair bir söylenti var.

Vermelisiniz net.empati yapin lütfen o insanda ev geçindiriyor size göre ihtiyacı olmayabilir ama ihtiyacı olmasa çalışmazdı. 900tl sizin hayatınızda çok büyük etki yapmaz

mutfak masrafını karşılayabilirsiniz

Bu soruları anlamıyorum anlamayacağım! Benimde bakıcım var asgari ücret veriyorum ssksini ödüyorum. Özelde çalışıyorum. Şuan idari izindeyim. Bakıcım da izinde haliyle. Şirket benim maaşımı tam yatırıyor. Ben neden bakıcınin maaşını eksik yatirayim. Hele ki devlette çalışanların bunu sorması çok garip. Sizin ucretleriniz tam yatacak en azından bu garanti. Ssk.sini yatiriyorsunuzdur inşallah.

Malesef bilinmiyor babamın arkadaşının yastık altında kiloyla (abartmıyorum gerçekten kiloyla) altını var adam mesai sonrası inşaata gidip günlük yevmiyeyle fayans döşüyor karısı saksıda soğan maydanoz yetiştirip pazarda satıyor. Bazıları parayı seviyor bilemeyiz.
En sevmediğim insan tipi. Paraya tapmak nedir. Bunlar parayı sadece biriktirmeyi sever araç olarak görmez daha iyi bir yaşam için. Biriktirmekten haz alırlar. Var böyleleri gercekten

Benim bakicim 1200tl alıyordu simdi okullar kapali ve kapali oldugu sure içinde de gelmese de 1000tl verecegiz biz magdur etmiycem Allah nasip ederse

Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?

Gitmediğiniz özel derslerin parasını istemiyorsunuz evet ama devlette çalıştığınıza göre gitmediğiniz derslerin parasını devlet size ödeyecek. Yani siz çalışmadan para hesabınıza yatarken sorun yok ama bakıcı çalışmadan para kazanmasın ödemeyeyim diyorsunuz. Kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız?

Elinde olmayan sebeplerden ötürü siz işe gidemiyorsunuz ama devlet paranızı veriyor. Bakıcınız elinde olmayan sebeplerden ötürü işe gelemiyor ama siz ona para vermek istemiyorsunuz.

Gerçi ne gerek var keyfi çalışıyormuş. E neden para ödüyorsunuz hiç ödemeyin? İsterse trilyoner olsun haklı değilsiniz. Eğer ücretsiz izinde olsaydınız bakıcınızla konuşmanızı söylerdim, duruma göre bir orta yol bulurdunuz çünkü maddi açıdan siz de zor duruma düşecektiniz. Siz paranızı tam alıyorken bu yaptığınız evet insafsızlık.

Ek olarak bakıcınızı sigortasız çalıştırarak suç işliyorsunuz.

Empatiden bahsetmişsiniz, bizzat bu durumu yaşadım. Özel sektördeyim artık homeoffice çalışıyorum bakıcım gelemiyor, parasını tam ödüyorum. Bir an aklımın ucundan geçmedi parasını ödememek gibi bir durum.

Gitmediğiniz özel derslerin parasını istemiyorsunuz evet ama devlette çalıştığınıza göre gitmediğiniz derslerin parasını devlet size ödeyecek. Yani siz çalışmadan para hesabınıza yatarken sorun yok ama bakıcı çalışmadan para kazanmasın ödemeyeyim diyorsunuz. Kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız?

Elinde olmayan sebeplerden ötürü siz işe gidemiyorsunuz ama devlet paranızı veriyor. Bakıcınız elinde olmayan sebeplerden ötürü işe gelemiyor ama siz ona para vermek istemiyorsunuz.

Gerçi ne gerek var keyfi çalışıyormuş. E neden para ödüyorsunuz hiç ödemeyin? İsterse trilyoner olsun haklı değilsiniz. Eğer ücretsiz izinde olsaydınız bakıcınızla konuşmanızı söylerdim, duruma göre bir orta yol bulurdunuz çünkü maddi açıdan siz de zor duruma düşecektiniz. Siz paranızı tam alıyorken bu yaptığınız evet insafsızlık.

Ek olarak bakıcınızı sigortasız çalıştırarak suç işliyorsunuz.

Empatiden bahsetmişsiniz, bizzat bu durumu yaşadım. Özel sektördeyim artık homeoffice çalışıyorum bakıcım gelemiyor, parasını tam ödüyorum. Bir an aklımın ucundan geçmedi parasını ödememek gibi bir durum.
Bende bütün bakıcıların keyfî çalışma durumunu anlamıyorum.
Bir önceki konu sahibi can sıkıntısından çalıştığını söylemişti, şimdiki bakıcı da keyfî çalışıyormuş.

Mesela ben olsam o kadar ihtiyaçlı insan varken, bu kadar keyfî bakıcı da istemem, nasıl olsa ihtiyacım da yok deyip bir anda da bırakabilir çünkü.

Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?
Bu konularda yazılan ihtiyacı var - yok yorumlarını anlayamıyorum. İhtiyaca göre belirlenmeli bu. Herkese aynı muamele yapılmalı. Ha cok ihtiyacı olur maddi yardım yaparsınız maaş değil. Bakıcınız için ise yarım maas uygun olur diye düşünüyorum.

Bende bütün bakıcıların keyfî çalışma durumunu anlamıyorum.
Bir önceki konu sahibi can sıkıntısından çalıştığını söylemişti, şimdiki bakıcı da keyfî çalışıyormuş.

Mesela ben olsam o kadar ihtiyaçlı insan varken, bu kadar keyfî bakıcı da istemem, nasıl olsa ihtiyacım da yok deyip bir anda da bırakabilir çünkü.

Evet hatırladım o konuyu. Keyfi çalışan insanı da bir burda gördüm herhalde. Keyfi çalışmaktan anladığı konu sahibinin paraya muhtaç olmamak sanırım. Tek maaş ile geçinebilecekken daha iyi hayat standardına sahip olmak için çalışanlar keyfi çalışıyor galiba konu sahibine göre.

Ayy bakıcıyı zor buldum, çok şükür memnunun. O kadar uğraşınca hiç aklıma gelmedi ihtiyacı için mi çalışıyor keyfi mi dikkat etmek. İyi bakıcı bulmak çok çok zor :(

Kadınlar kulübünde hiç şaşmayan kurallar var.

Biri erken, iş güç sahibi olmadan, okumadan evlenmiştir. Eleştirilince ailem kötüydü, mecbur kaldım vs diye bahaneleri sıralar.

Biri çok yanlış zamanda veya yanlış kişiden hamile kalmıştır. Eleştilince korunurken oldu der. Korunma eşittir geri çekilme.

Biri aslında ezelden beri yanlış olduğu belli olan kişi ile evlenmiştir. Eleştirilince adamın nikahin son anına kadar mükemmel oyunculuk sergileyerek kendisini gizleyen biri olduğunu iddia eder.

Yeni furya da ihtiyacı olmadığı halde, yatları katları olduğu halde 900 liraya çalışan bakıcılar. Ne ilginç ya benim çevremde hiç yok zengin olduğu halde it gibi üç kuruş paraya çalışan biri. Ama ne hikmet bakıcı çalıştıran kadınlar kulübü üyelerinin bakıcıları bu tiplerden oluşuruyor.

Sen evinde oturuyosun maaş alıyorsun, sigortan yatıyor. Yatı katı olan bakıcın 900 liraya sigortasız çalışıyor. Sen de diyorsun para vermeyeyim. Oldu canım.

Sizin maaşınız kesilmediğine göre, siz de kesmemelisiniz

Kadınlar kulübünde hiç şaşmayan kurallar var.

Biri erken, iş güç sahibi olmadan, okumadan evlenmiştir. Eleştirilince ailem kötüydü, mecbur kaldım vs diye bahaneleri sıralar.

Biri çok yanlış zamanda veya yanlış kişiden hamile kalmıştır. Eleştilince korunurken oldu der. Korunma eşittir geri çekilme.

Biri aslında ezelden beri yanlış olduğu belli olan kişi ile evlenmiştir. Eleştirilince adamın nikahin son anına kadar mükemmel oyunculuk sergileyerek kendisini gizleyen biri olduğunu iddia eder.

Yeni furya da ihtiyacı olmadığı halde, yatları katları olduğu halde 900 liraya çalışan bakıcılar. Ne ilginç ya benim çevremde hiç yok zengin olduğu halde it gibi üç kuruş paraya çalışan biri. Ama ne hikmet bakıcı çalıştıran kadınlar kulübü üyelerinin bakıcıları bu tiplerden oluşuruyor.

Sen evinde oturuyosun maaş alıyorsun, sigortan yatıyor. Yatı katı olan bakıcın 900 liraya sigortasız çalışıyor. Sen de diyorsun para vermeyeyim. Oldu canım.

Bu ara bir de lise mezunu, çok iyi ingilizce bilen, en iyi işlere layık ve bu işler ellerinin altında olan küçük minik kızlarımız moda. Onu atlamışsın😂

maaşı tamam anladık ama girmediğin ekdersin ücretini alırken bakıcının gelmediği günün ücretini kesmen nasıl bi düşünce
allah vicdan versin

Hic vermemezlik olmaz. Yarinlar yokmuşcasına yasamamak lazim. Elbet bitecek bu kotu gunler. Bakiciya ihtiyacimiz olacak. Aradaki guveni sarsmamalıyız .

Devlet bana tam verdigi muddetce ben de sana vereceğim dedim. Az kaldı emekliliğine zaten sigortasi icin calisiyor.

Kurumumuz maske urettigi icin belli zamanlarda okula gitme durumum var. Hic gelmiyor degil bakicim tabi benim.

Gercekten şaşkınlıkla okuyorum yaa.. kim dedi sigortasız çalıştığını. Bir de yapilan genellemeler ne kadar dogru acaba?
Sorduguma soracağıma pisman ettiniz beni
Ben ücretini vermeyecek olsam buraya bunu yazmam zaten. Ilk bakici tecrubemiz, tecrubeli birilerine danışmak istedim.
Ihtiyacı yok işte yok! niye taniyormuş gibi ısrarla var diyorsunuz.Aile dostumuzdur kendisi... Eşinin dırdırından kaçmak için kendi rica etti benden, ben bakayim hem evden biraz kurtulurum dedi. Güvenilir biri oldugu için de gözüm kapalı tamam dedim.
Kötülemeye, insanları karalamaya o kadar hazırsınız ki...
Ek dersime kadar laf etmişler. Nerden biliyorsun ek dersimin olduğunu? Bakicimiz az saat calismak istiyor diye 15 saat dışında ders isteyemedim.
Naifçe yorum yapan herkese teşekkürler...

Back
X