Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bir mühendise işin rahat dense hiçbiri çıkıp da "benim işime rahat dediniz, diyemezsiniz" diye paragraflar düzmüyor.
evet çocuk yetiştirmek zor ama bir mühendis de insanların oturacağı binaları yapıyor, içinde eğitim verilen okulları yapıyor, insanları iyi edecek ilaçları üretiyor, marketten çok kolay alıp sepete attığınız yiyecekleri yapıyor.
ve bunları mesailere kalarak, çoğu da bu mesailerin ücretlerini alamadan yapıyor.
ama mesleklerin avantajlı tarafından dem vurulunca ve rahatsınız denince hep öğretmenler ayaklanıyor.
her meslek değerlidir. hepsi insana dokunur.
öğretmen kutsalsa; doktor da, dişçi de, mühendis de, bankacı da kutsaldır. hepsi birleşip bir hayatı, bir ülkeyi oluşturur.

Ben olsam haftada dört gün olmasın iki gün çağıririm çocukla ilgilensin. Ben de rahat rahat evi temizler,kendime bakım yapar vs dinlenirim.
Yani hiç gelmeyip maaş ödemektense...
Ama ortalıkta virüs var. Ben de bakıcıya gelmemesini söyledim hem kendisi için hem bizim için

bir mühendise işin rahat dense hiçbiri çıkıp da "benim işime rahat dediniz, diyemezsiniz" diye paragraflar düzmüyor.
evet çocuk yetiştirmek zor ama bir mühendis de insanların oturacağı binaları yapıyor, içinde eğitim verilen okulları yapıyor, insanları iyi edecek ilaçları üretiyor, marketten çok kolay alıp sepete attığınız yiyecekleri yapıyor.
ve bunları mesailere kalarak, çoğu da bu mesailerin ücretlerini alamadan yapıyor.
ama mesleklerin avantajlı tarafından dem vurulunca ve rahatsınız denince hep öğretmenler ayaklanıyor.
her meslek değerlidir. hepsi insana dokunur.
öğretmen kutsalsa; doktor da, dişçi de, mühendis de, bankacı da kutsaldır. hepsi birleşip bir hayatı, bir ülkeyi oluşturur.

Öğretmenlikten başka iş yapmamış, genelde okurken bile çalışmamış, hayat hakkında pek bir fikri olmayan öğretmenler bunlar. Her mesleğin zor tarafları olduğunu, öğretmenliğin bir çok meslek yanında rahat bir iş olduğunu kabullenemiyorlar çünkü rahat olmayan işler hakkında en ufak bir fikirleri yok.

Ben yine gelmesini ister maasini tam verirdim. Kendimde dinlenir vakit ayirirdim. İnsanlarin ise ihtiyaci olmasa ozellikle cocuk gibi agir bir sorumlulugu almaz.

tabi bu sizinde maas aldiginizi dusunerek yazdigim bir yorum.

Öğretmenlikten başka iş yapmamış, genelde okurken bile çalışmamış, hayat hakkında pek bir fikri olmayan öğretmenler bunlar. Her mesleğin zor tarafları olduğunu, öğretmenliğin bir çok meslek yanında rahat bir iş olduğunu kabullenemiyorlar çünkü rahat olmayan işler hakkında en ufak bir fikirleri yok.

çoğu öğretmen yazın 2 ay kesintisiz tatil yapabiliyor mesela. ders saatlerini ayarlayabiliyor yada. bu rahatlıklara sahip olması öğretmenliği değersiz kılmaz ama başka mesleklerde bu tip uygulamalar yok.
ben ilaç firmasında çalışıyorum. eğitime ara verildi ama hali hazırda hasta olan insanların ilaçlarının tükenmemesi için bizim gibi firmalar çalışmaya devam ediyor.
şimdi hangi iş daha rahat ?
aslında bu bir yarış olmamalı. evet bana göre yazın 2 ay tatil yapılabilen bir iş rahattır çünkü ben 2 hafta aralıksız izin yapamıyorum. ama bir öğretmende senin maaşın daha iyi diyebilir.
hepimiz işimizin detaylarında birbirimize göre zorluklar ve kolaylıklar mutlaka göreceğiz.
asıl amaç bu ülkenin vatandaşı olarak yurda doğru ve kaliteli hizmet etmek değil midir ?

bir arkadaş öğretmenlik kolay olsa şu an anneler sürekli bizi aramazdı demiş. ev hanımları için birşey diyemem ama bu dönemde evden çalışan milyonlarca anne baba var. maaşlarını almak için evden çalışmak zorundalarken aynı zamanda çocukla ilgilenmek ne kadar kolay olabilir ?
oysa öğretmenin işi zaten çocukla değil mi ?

Bu ay ek dersimiz kesildi bundan sonra kesilmeyecek mi benim niye haberim yok :KK12: herşeyi bilen tim yine atıp tutmuş
Fiilen girilen ek ders kesilmedi, kesilmeyecek(dyk, nöbet, belletmenlik görevi, iyep, destek eğitim, koordinatörlük ... gibi görevlerin ekdersleri kesildi) ama haftalık fiilen girdiğiniz ek ders varsa onlar kesilmiyor.

Ama medya ek ders diye genellediği için herkes ek ders kesilmeyecek biliyor. Her öğretmenin ek dersi de tam değil, zaten küçük çocuğu olanlar ek ders talep etmez genelde.

Bir de bir öğretmen olarak evden de çalışma yapıyorum, yapıyoruz (yapmayanlar vardır elbette ama genelleyeceksek yapanları genellemek gerekir)

Her gün 2 saat online ders anlatıyorum. Ödevler , çalışma kağıtları hazırlayıp günlük gönderiyorum. Onların yapılmayanları için çalışma hazırlıyorum. 24 saat whatsapptan öğrencilerimin sorularını çözüyorum. Sınıf gruplarımdan rehberlik çalışmaları yapıyorum. Hatta bir saat önce okul öğretmenleri ile toplantı yaptım online. Bunların hepsini severek yapıyorum, tek amacım öğrencilerimin bu süreci en az hasarla atlatması.

çoğu öğretmen yazın 2 ay kesintisiz tatil yapabiliyor mesela. ders saatlerini ayarlayabiliyor yada. bu rahatlıklara sahip olması öğretmenliği değersiz kılmaz ama başka mesleklerde bu tip uygulamalar yok.
ben ilaç firmasında çalışıyorum. eğitime ara verildi ama hali hazırda hasta olan insanların ilaçlarının tükenmemesi için bizim gibi firmalar çalışmaya devam ediyor.
şimdi hangi iş daha rahat ?
aslında bu bir yarış olmamalı. evet bana göre yazın 2 ay tatil yapılabilen bir iş rahattır çünkü ben 2 hafta aralıksız izin yapamıyorum. ama bir öğretmende senin maaşın daha iyi diyebilir.
hepimiz işimizin detaylarında birbirimize göre zorluklar ve kolaylıklar mutlaka göreceğiz.
asıl amaç bu ülkenin vatandaşı olarak yurda doğru ve kaliteli hizmet etmek değil midir ?

bir arkadaş öğretmenlik kolay olsa şu an anneler sürekli bizi aramazdı demiş. ev hanımları için birşey diyemem ama bu dönemde evden çalışan milyonlarca anne baba var. maaşlarını almak için evden çalışmak zorundalarken aynı zamanda çocukla ilgilenmek ne kadar kolay olabilir ?
oysa öğretmenin işi zaten çocukla değil mi ?

Beni de arıyor veliler. Sırf şu zamanda değil, gecenin bir yarısı hocam hırçınsu şu soruda takıldı diye arayanlar oluyordu her zaman. Telefonda soru çözdüğümü bilirim. Ama benim işim bu, evet görevim değil iş dışı saatlerde soru çözmek ama sorun etmiyorum. Çünkü öğretmenlikten önceki işimde de gecenin bi vakti müdür arayıp kudra aç bilgisayarını diyebiliyordu. Ve itiraz etme şansım yoktu. O işin şartları çok çok daha kötü (anlatsam ağlarsınız) geliri çok daha azdı. Kendimi o iş yoğunluğundan çıkarmak için kariyerimi tamamen değiştirdim. O yüzden öğretmenlik rahat bir meslek bence. Ben şu an evde boş boş oturuyorum eşim sabah 8 akşam 6 bilgisayar başında. Evde diye şükrediyoruz sadece. Mesleğimi değiştirmeseydim ben de ya bilgisayar başında olacaktım ya paşa paşa işe gidecektim. Geliri iyi, genelde yarım gün çalışıyoruz, bir kısmımız tüm hafta bile çalışmıyoruz, tatilimiz bol. Kimse kusura bakmasın kendi işinin patronu olup canı isteyince bi uğrayanlar dışında işimiz piyasadaki en rahat işlerden biri.

Ben bakıcıyla ilk konuşmamızda 4 gün gelsen de 5 gün ücreti vereceğim kesmem dedim kendisi de çalışmadığım günü istemiyorum haketmediğim para dedi. Tabi ihtiyaçtan dolayı bakıcılık yapan birçok kişi var ama bizimki de o kurs senin bu kurs benim sıkılmış ve çoluğu çocuğu büyük evde kimse yok kendine uğraş olsun eline harçlık olsun diye çalışıyorum dedi. bu süreç 30 Nisan'dan sonra normale dönecekse o zaman Nisan da gelmese de Nisan sonunda ben yarım aylık vermeyi teklif edeceğim kabul ederse. Her ne kadar günlük anlaşmış olsak da belki bana güvenip borca girmiştir

Çocuğum yok haliyle bakıcım da yok , bu süreçte ben çalışıyorum ve özel sektördeyim.(Öğretmen değilim henüz)
Belki siz bu süreçte evdesiniz , belki online ders veriyorsunuz ya da vermiyorsunuz.

Sizin eviniz var diyelim hatta bir de arabanız . Şimdi devlet size dese ki , "eşinizle birlikte çalıştığınız için eve giren gelirin çarpı 2 olduğunu düşünüyoruz ve maddi olarak zorlanmadığınızı düşünüyoruz , bu durumda ne yapalım ? Maaşınızın 3/2 sini keselim mi (malum Nisan ayının sonuna kadar evdesiniz) ne dersiniz?

Yukarıdaki durumu içselleştirip kendinize sorduğunuzda , verdiğiniz cevaptır bence aradığınız yanıt.

‘Rahat iş’ diye mi acaba sürekli veliler arayıp hocam sıkıldık bunaldık diyebiliyorlar. Ya da rahat iş diye mi insanlar (ev hanımları özellikle) bir an önce okul başlasın diye umuyorlar. Rahat iş diye mi defalarca şahsım gecenin bir vakti 10-11 gibi hocam çocuk ağlıyor başa çıkamıyorum diye aranıyorum :) kaldı ki bu 1-2-3 kez falan olmadı. Sizin işiniz rahat olabilir benimki değil kardeşim. Sevmezsem de asla katlanamam. İnsanlar 2 çocuğunun gürültüsüne katlanamayıp, idare edemezken biz onlarca çocukla saatlerce aynı sınıfta düzeni sağlayıp hem akademik hem de hayata dair bilgiler öğretiyoruz. Boşuna Mustafa Kemal Atatürk “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.” dememiştir. Ancak umursamaz, işini iyi yapmayan biriyseniz öğretmenlik rahat meslek diyebilirsiniz aksi halde öğretmenlik hakkıyla yapılınca asla ama asla rahat bir meslek değildir. İyi günler.
Katılıyorum. Hocam tuvalete gidebilur miyim,hocam emre saçımı çekti,minikler sınıf kurallarına zor uyumn sağlıyor.Sorun öğrenci de değil aslinda sorun veli. Ödev versen yaranamazsin vermesen yaranamazsin mesai disinda arayıp hocam ödev neydi diye sorarlar cocugu hasta olur hocam bizim cocuk hasta gelemeyecek diye arar. Sınıf öğretmenligi ve okul öncesinin mesaisi yok maalesef. Üstelik sinifcilarin ekdersleri branşçılardan azdır.

Beni de arıyor veliler. Sırf şu zamanda değil, gecenin bir yarısı hocam hırçınsu şu soruda takıldı diye arayanlar oluyordu her zaman. Telefonda soru çözdüğümü bilirim. Ama benim işim bu, evet görevim değil iş dışı saatlerde soru çözmek ama sorun etmiyorum. Çünkü öğretmenlikten önceki işimde de gecenin bi vakti müdür arayıp kudra aç bilgisayarını diyebiliyordu. Ve itiraz etme şansım yoktu. O işin şartları çok çok daha kötü (anlatsam ağlarsınız) geliri çok daha azdı. Kendimi o iş yoğunluğundan çıkarmak için kariyerimi tamamen değiştirdim. O yüzden öğretmenlik rahat bir meslek bence. Ben şu an evde boş boş oturuyorum eşim sabah 8 akşam 6 bilgisayar başında. Evde diye şükrediyoruz sadece. Mesleğimi değiştirmeseydim ben de ya bilgisayar başında olacaktım ya paşa paşa işe gidecektim. Geliri iyi, genelde yarım gün çalışıyoruz, bir kısmımız tüm hafta bile çalışmıyoruz, tatilimiz bol. Kimse kusura bakmasın kendi işinin patronu olup canı isteyince bi uğrayanlar dışında işimiz piyasadaki en rahat işlerden biri.

işte herkesin işine tarafsız bakması lazım. dediğim gibi bu asla küçümsemek değil. ama başka işlerin çok daha büyük zorlukları var.
akşam evimde otururken 9'da kalk fabrikaya gel mühendis hanım dendiği de oldu, pazar sabahı kahvaltı ederken ailemler onları bırakıp gitmek zorunda olduğum zamanlarda.
çoğu zaman keşke sadece evde telefonla halledebilsem demişimdir.

Biz şöyle yaptık,
Aynen dediginiz gibi, 2 haftadır gelmiyor ve bu ayı tam verdik.
Durumun ortada olduğunu görüyor zaten.
(Ben işimi kapatmak zorunda kaldım, her ay 5000+ cepten yediğim bir sürece girdik)
Gelip gidemeyecek, ama bu süreçte iş de bulamaz, yarım maaş ödeyebileceğimi söyledim bir ay daha.
Süreç daha da uzarsa da hic ödemeyeceğim, cünkü ödeyemeyeceğim 🤷🏻‍♀️
Hatta iş yerimi boşaltıp depo falan kiralamam gerekecek, 3000 kira ödüyorum 😪
Nasıl olacak ben de kara kara düşünüyorum.

Yani şok oldum, böyle şeyler bölgeye değil, saat bazı ve emek karşılığına göre ölçülür.
Haftada 2,5 gün çalışıyor ama 4 günü işe gidip gelmeye harcıyor, ayda 10 tam güne 900 tl.
Günlüğü 90 tl.
İnsafsızca az bir ücret bu.

Çalışmaması durumuda elbette verilmez, gün bazlı çalışmalar öyledir.
Size olmasa başkasına gitme ihtimali olduğundan yevmiye usulü gelince alır zaten.
Hanımefendi haftaiçi hergün 8-18:00 işe giden eczacıların özel sektörde maaşları 3 bin lira yani 22 gün günlük 100 küsür lira acımasız dediğiniz rakamları üniversite mezunu senelerce dirsek çürütmüş insanlar alamıyor. Asgari ücretlilerinde günlüğü aynı. Neye göre acımasız ? Siz ne veriliyor sanıyorsunuz insanlara merak ettim,

Hanımefendi haftaiçi hergün 8-18:00 işe giden eczacıların özel sektörde maaşları 3 bin lira yani 22 gün günlük 100 küsür lira acımasız dediğiniz rakamları üniversite mezunu senelerce dirsek çürütmüş insanlar alamıyor. Asgari ücretlilerinde günlüğü aynı. Neye göre acımasız ? Siz ne veriliyor sanıyorsunuz insanlara merak ettim,
Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?

Bence konusun nasil yapalim ne dusundun diyin gerek yok derse verme bilmemki falan derse yari yariya anlasalim diyip yarsiini verin oda itiraz etmez bence

Merhaba hanımlar :)
Bir vicdan mukayesesi yaptığımda işin içinden çıkamadım sizlere danışmak istedim.
19 aylık yavrumun bakıcısı var. Malumunuz okullar tatil 2 haftadır gelmiyor. Ben yine bu ayki ücretini tam verdim. Bu arada haftada 4 gün geliyor. Bir gün tam diğer günler yarım. 900 tl veriyorum. Bulunduğum yerin ortalamasının üzerinde.
1 ay daha gelemeyecek, maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini. Kendisi bir talepte bulunmadı şimdilik. Sizce ne yapmalıyım?
Oğlum malum Martin son iki haftaso krese gitmedi.mart ayının başında tüm ucreti ödedik.ve beklenmedik bir durum olduğu icin yarım ay ücretini iade talebimiz yok.nisan ayı için de alamadığıniz hizmetin ücretini almayı uygun bulmuyoruz etik kurallarımiz gereği dediler Nisan ücretini odemeyecegiz.ellerinde kapı gibi de sözleşme var.12 aylık...yani bence ödemenize gerek yok.calisanin maddi durumu ile de alakası yok.hizmet var ücret var.hizmet yok ücret yok.durumu iyi olmayana yapılan ödeme ücret değil hayırdır.odemeyin ucret

Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?
O diplomayı almak için 5 yıl üniversite okudum, hesapladım da nereden baksan sadece maddi yönü en az 60 bin lira... Diploma yok derken çok kısıtlı bir açıdan bakmışsınız, belirtmek istedim.

O diplomayı almak için 5 yıl üniversite okudum, hesapladım da nereden baksan sadece maddi yönü en az 60 bin lira... Diploma yok derken çok kısıtlı bir açıdan bakmışsınız, belirtmek istedim.
Yani kusura bakmayın da o diplomalarımızı alırken hepimiz asgari ücretle işe başlayacağımızı ve belki de bir ilkokul mezununun işçisi olacağımızı biliyorduk.
Memuriyet ayrı ama diploma bizim ülkemizde para demek değildir.
Sırf daha fazla para kazanma amaçlı okunmuş gibi algı da çok saçma.

Yani kusura bakmayın da o diplomalarımızı alırken hepimiz asgari ücretle işe başlayacağımızı ve belki de bir ilkokul mezununun işçisi olacağımızı biliyorduk.
Memuriyet ayrı ama diploma bizim ülkemizde para demek değildir.
Sırf daha fazla para kazanma amaçlı okunmuş gibi algı da çok saçma.
Ben asgari ücret almak için okumadım, herkesin tercihleri kendini ilgilendirir, ben diploma için emek verdim, o yüzden o emeği vermeyenlerle aynı kefeye konmamalıyım diye düşünüyorum.

Back