En az 60 bin tl yi veremeyecek durumu olan insanlarin diplomasi yok diye emeginin hor gorulmesi de tuhaf sey dogrusu.O diplomayı almak için 5 yıl üniversite okudum, hesapladım da nereden baksan sadece maddi yönü en az 60 bin lira... Diploma yok derken çok kısıtlı bir açıdan bakmışsınız, belirtmek istedim.
Ben işin sadece maddi yönü diye özellikle belirttim farkındaysanız, kimsenin emeğini hor gördüğüm yok, eğer ben bir yere gelmek için bir bedel ödediysem, zaman, emek harcadıysam ki bir farkım da olmalı değil mi? Bahsettiğiniz durumda da benim aldığım eğitim hor görülüyor o zaman yanılıyor muyum ? Eğitim bu kadar önemsiz mi?En az 60 bin tl yi veremeyecek durumu olan insanlarin diplomasi yok diye emeginin hor gorulmesi de tuhaf sey dogrusu.
O zaman en çok emeği inşaat işçileri ve hamallar veriyor en yüksek maaşı da onlar almalı. Böyle bir mantık olabilir mi ? Diploma neden var neden sınavlarda ilk 20 bine giriliyor ya da 5 sene okunuyor ?Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?
Büyük hayaller büyük kaybettirir.Ben asgari ücret almak için okumadım, herkesin tercihleri kendini ilgilendirir, ben diploma için emek verdim, o yüzden o emeği vermeyenlerle aynı kefeye konmamalıyım diye düşünüyorum.
İnşaat işçilerinin günlük yevmiyelerinden haberiniz var mı?O zaman en çok emeği inşaat işçileri ve hamallar veriyor en yüksek maaşı da onlar almalı. Böyle bir mantık olabilir mi ? Diploma neden var neden sınavlarda ilk 20 bine giriliyor ya da 5 sene okunuyor ?
Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?
Çok şükür mesleğim iyi maddi kazancım da asgari ücret ya da burada söylediğim rakamlar değil. Ama diploma gerçeği diye birşey var. Her ne kadar her meslek için şu an geçerli olamasa da bir dairede çalışan memur ile orayı temizleyen temizlikçi aynı maaşı almıyor alamaz da. Emek dediğiniz şey kafa patlatarak, ders çalışarak, kendini geliştirerek de olan birşey.İnşaat işçilerinin günlük yevmiyelerinden haberiniz var mı?
Bence yok, örnek verebildiğinize göre
Ya da bir boya ustası vs...
Oğlumun kreş ucreti aylık 2150 TL.zengin oldugumuz için değil mecbur oldugumuz için gönderiyoruz maliyetine de katlaniyoruz.bakacak kimsemiz yok.bankaciyim.kazandigim her kurusta hem bedensel hem psikolojik alinteri var.bahsettiginiz eğitim sureci de ayri.memleketten ayri 4 sene yurtlarda kalarak.merdivenin bir basamağına oturup diğer basamağı masa olarak kullanarak...çalışma hayatında da sokak sokak geziyoruz hedeflerimizi tutturmak için.ha bu arada pozisyonum da iyi yanı.ben şubede olmazsam benim işimi yapacak kimse yok kurum bu yüzden maaşımı oduyor bana evden calis ya da idari izinlisin dediginde.ama kreşe gondermezsem çocuğuma ben bakarım.evime yardımcı almazsam temizliğini ben yaparim.neden yapmayana para odeyeyim.kolay mi kazanılıyor? Düzeni bozulani devlet dusunecek.Keşke böyle olmasaydı.kimsenin düzeni bozulmasaydi.Ben işin sadece maddi yönü diye özellikle belirttim farkındaysanız, kimsenin emeğini hor gördüğüm yok, eğer ben bir yere gelmek için bir bedel ödediysem, zaman, emek harcadıysam ki bir farkım da olmalı değil mi? Bahsettiğiniz durumda da benim aldığım eğitim hor görülüyor o zaman yanılıyor muyum ? Eğitim bu kadar önemsiz mi?
Egitim onemlidir ama kazanc adaleti olarak bakildiginde bizim gibi ulkelerde cok da onemli degildir. Bir yere gelebilmek icin emek veren insanlar var her zaman. Herkes emek veriyor ama bunu diplomasi olmadan da yapabilir insan.Ben işin sadece maddi yönü diye özellikle belirttim farkındaysanız, kimsenin emeğini hor gördüğüm yok, eğer ben bir yere gelmek için bir bedel ödediysem, zaman, emek harcadıysam ki bir farkım da olmalı değil mi? Bahsettiğiniz durumda da benim aldığım eğitim hor görülüyor o zaman yanılıyor muyum ? Eğitim bu kadar önemsiz mi?
Yani siz bir maden işçisinden daha fazla emek verdiniz, öyle mi?Çok şükür mesleğim iyi maddi kazancım da asgari ücret ya da burada söylediğim rakamlar değil. Ama diploma gerçeği diye birşey var. Her ne kadar her meslek için şu an geçerli olamasa da bir dairede çalışan memur ile orayı temizleyen temizlikçi aynı maaşı almıyor alamaz da. Emek dediğiniz şey kafa patlatarak, ders çalışarak, kendini geliştirerek de olan birşey.
Kimsenin düzeni bozulsun istemeyiz tabi.. hizmet i kesildiği için maaşı kesileni bizler nereye kadar idare edebiliriz?O zaman en çok emeği inşaat işçileri ve hamallar veriyor en yüksek maaşı da onlar almalı. Böyle bir mantık olabilir mi ? Diploma neden var neden sınavlarda ilk 20 bine giriliyor ya da 5 sene okunuyor ?
Ben o insanların emeğine sonsuz saygı duyuyorum. Onlar emek vermiyor diye bir iddiam yok bilakis belki fiziki yorgunlukları hepimizden fazla. Ama senelerce okuyan, sınavlara hazırlanan, kafa patlatan kurs kurs gezen insanlarında aynı mağduriyeti yaşadığından ve diplomanın da oldukça önemli olduğundan bahsetmeye çalıştım, siz de haklısınız bakış açınızı anlıyorum ama böyle düşünüyorum. Allah herkese versin inşallah.Yani siz bir maden işçisinden daha fazla emek verdiniz, öyle mi?
Neyse efendim, siz statünün para ettiğine inanmışsınız, ben ‘iş ve emeğin’.
Dolayısıyla tartışmanın manası yok.
Bu sizin neye emek dediğinize gore degisir bu yuzden haklısınız tartışmanın manası yok.tabii ki maden işçilerinin emeği çok kıymetli ama bir doktordan daha fazla gelir elde etmemelerinin nedeni bugün konuştuğumuz mevzu değil.bugun gündemde daha önce olmayan farklı bir durum var.ve çoğumuzun işi garanti degil.Yani siz bir maden işçisinden daha fazla emek verdiniz, öyle mi?
Neyse efendim, siz statünün para ettiğine inanmışsınız, ben ‘iş ve emeğin’.
Dolayısıyla tartışmanın manası yok.
Hanımefendi bende de var o diploma, ülkemizde milyonlarca diplomalı işsiz olduğu düşünülürse safi düz mantık olarak, okumanın para etmediğini anlamak zor değil.Ben o insanların emeğine sonsuz saygı duyuyorum. Onlar emek vermiyor diye bir iddiam yok bilakis belki fiziki yorgunlukları hepimizden fazla. Ama senelerce okuyan, sınavlara hazırlanan, kafa patlatan kurs kurs gezen insanlarında aynı mağduriyeti yaşadığından ve diplomanın da oldukça önemli olduğundan bahsetmeye çalıştım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?