Bakici...

Nil_nehri

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2014
5
0
16
benim bir bucuk yasinda bir kizim var. Calismam gerektigi icin bakiciya birakmam gerekiyor. Suan yaklasik bir aydir bir bakicim var. Yurtdisinda yasadigim icin bakicimda yabanci. Kizim iki yasina basana kadar part time calisicam. Ama bakicim tam mesai calisiyor yani gunun yarisi evde beraber duruyoruz. So n bir haftadir eve dinleme cihazi koydum. Kadina cizgi film izletmemesini soylememe ragmen temizlik yaparken kizimin eline telefon verip cizgi film izletiyor. Aglayip aglamadigini nasil oldugunu sordugumda hic aglamadi cok guzel gecti diyor. Ama kizim agliyor. Hatta yemek yedirirken sanirim sandelyeden dusuruyor. Emin degilim cunku sadece ses kaydi. Dusme sesi gelmiyor ama agliyor. Kadinda nereye gidecektin falan diyor. Egitici oyuncaklariyla iynamasini, sayilar, renkler gibi seyleri ogretmesini istiyorum hergun yaptiklarini soyluyor. Ama ses kayitlarinda yok oyle birsey. Yapamaya bilir ama neden bana yalan soyluyor? Yapamadigini soylese kizmiycam ki. Yani benim derdim su kadina nasil davranmam gerekiyor? Kamera koymali miyim? Kamera koydugumu kadina soylemelimiyim? Calisan anneler nasil cozum buldunuz bakici olayina?

bence kamera koyun, kadına da söyleyin. ayağını denk alır..

Cok uzuldum duruma benimde 21 aylik kizim var. Bakiciniz nasil olsa kimse bilmiyor gormuyor diye size yalanlar soyluyor benim guvenim kirilirdi. Sizin bakma durumunuz yok mu cocuk bu yaslarda anneye muhtactir

Bence kamera köy ama kadına söyleme bir sure takip et bakalım.en sonundada yalanlarini yuzune vur.başka bakicimi yok.

offff hep bu yüzden çalışmak istemiyorum. kimseye güvenemem.
Aynen bende yada cok mecbursam calismaya eve kamera koymadan alsa ve asla...
Hickimseye bi guven yok neler duyuyoruz. Babana bile guvenmicen bu devirde kaldi ki tanimadigin insan..
Ne melek gibi karsidan cok iyi ama kamera koyunca cocuga siddet ne ararsan var kisaca kimseye guven yokkk

Hangi ülkedesin canım...yurtdışında genelde kreşe gönderiliyor çocuklar...ben de yurtdışındayım ve kreşe gönderiyorum...bakıcı hiç güvenemem burda,çünkü kültürleri herşeyleri farklı,temizlikleri bile farklı...kreş en azından denetim altında ve pedagoglar bulunuyor orda

Bu arada sadece yarım gün kreşe giderse hem kızın arkadaş edinir sıkılmaz evdeki gibi

Bi kere hem temizlik yapsın hem çocuk baksın yaklaşımına ben karşıyım. Çocuk bakımı öyle araya sıkıştırılacak bi şey değil. Eğer temizlik bekliyorsanız bebeğin zamanından çalınacağını da kabullenmiş olacaksınız. Hem ev işleri yapsın hem çocuğunuza sayı vs öğretsin diyorsunuz o iş öyle olmaz çocuğa bu durumda sadece bakılır öğretici bi şeye zaman kalmaz.

Dedigim gibi en azindan iki yasina kadar bende tam mesai calismak istemiyorum. Onun icin suan sadece 4-5 saat uzak kaliyorum. Iste siddet uygulamadigindan ve sevdiginden ses kayitlariylada eminim aslinda. Ama yalan soylemesi benimde guvenimi sarstigi icin ne yapacagimi bilemedim. Tekrar baska bakici kizimin tekrar alisma sureci ozellikle kizim icin daha zor bi surec olacagini dusunuyorum. Ve siddet gibi bi durum kesinlikle soz konusu olmadigi icin auanki bakicimla ilgili davranislarini duzeltecek adimlar atmam daha dogru olur sanki.

Size kesinlikle katiliyorum. Ve ayni dusunceden dolayi kadina temizligin benim icin onemli olmadigini onceligin kizim oldugunu eve her dondugumude temizlenmis gordugumde soyledim ama o yinede temizlik yapmayi tercih ediyor

Dedigim gibi en azindan iki yasina kadar bende tam mesai calismak istemiyorum. Onun icin suan sadece 4-5 saat uzak kaliyorum. Iste siddet uygulamadigindan ve sevdiginden ses kayitlariylada eminim aslinda. Ama yalan soylemesi benimde guvenimi sarstigi icin ne yapacagimi bilemedim. Tekrar baska bakici kizimin tekrar alisma sureci ozellikle kizim icin daha zor bi surec olacagini dusunuyorum. Ve siddet gibi bi durum kesinlikle soz konusu olmadigi icin auanki bakicimla ilgili davranislarini duzeltecek adimlar atmanin daha dogru olur sanki.
Bu arada sadece yarım gün kreşe giderse hem kızın arkadaş edinir sıkılmaz evdeki gibi

Kres konusu bana daha da problemli gibi geliyor. Fiziki olarak cocuklar cok sık hastalanıyor. Psikolojik olarakda anne baba onu baska bi yere goturup biraktigi icin daha olumsuz etkilenebiliyolarmis. Tabi bu da ne kadar dogru bilemiyorum. Teceubelerden yararlanmak lazim

Bence kamerayi koyun ve bir sure takip edin soylemeyin bakiciyada soylerseniz gercek hallerini goremessiniz kamerayi bildigi icin temkinli davranir

Bence kamerayi koyun ve bir sure takip edin soylemeyin bakiciyada soylerseniz gercek hallerini goremessiniz kamerayi bildigi icin temkinli davranir
Evet haklisiniz kamera koymaliyim. Bir yandan dediginiz gibi dusunuyorum ama diger taraftanda ses kayitlari ile davranisini az cok biliyorum. Kamera koyacagimi soyliyeyim ve davranislarini degistirain diye dusunuyorum

yurtdisinda cogu kreste 1,5 yastan sonra krese aliyorlar.
bakicidansa kres daha iyi degil mi?
benim oglum 2 yasinda basladi krese,bende yurtdisindayim..evet hasta oluyorlar ilk baslarda ama 2-3 hastaliktan sonra direncleri gelisiyor hastaliga karsi.
eger bakiciyla devam etmek istiyorsaniz da cekinmeyin hic koyun kamera.
demissiniz ya temizliklik yapmayi tercih ediyor bakici diye,buyuk ihtimal cocukla vakit gecirmekten sIkildigi icin kendini ev isine veriyor.
bende oglumla oynamak istemedigim zaman elimde camasir suyunu buluveriyorum.
kreslerde cok guzel aktiviteler oluyor,gercekten cocuk sosyallesiyor,simdi olmasa bile 2 yasinda tam gun krese baslatin derim ben.
benim oglum konusmakta gucluk cekiyordu,kreste resmen acildi bin sukur,enerjisini atiyor mutlu donuyor eve.

yarım gün kadınla aynı evde oturacağınıza yarım gün kreşe verin bence.

ayrıca hukuki olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama kamera koyup da söylememek olmaz. etik de değil zaten. kamera koyacaksanız söylemeniz lazım.

bebeğiniz için en uygun olanı siz belirtmişsiniz zaten bikaç kez daha uyarın sonra o sizin kendi eviniz kamera koyun ve bunu dadıya soyleyın ama nerelerde kamera olduğunu bilmesin boyle insanlar kameranın olmadığı yere çocuğu götürür...

Bakıcınıza temızlık yaptırmamalısınız bılıyorsunuz dımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…