Bakıcılık görüşmesinde ebeveynin ev işi beklentisi

bulutbekleyen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
35
Puanlar
13
Çocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.

Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Zaman en az emek kadar kıymetli ben orada vakit harcıyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.

Çocuk bakımı için oluşan boşluklar için neden ekstra iş yüküm olmalı

3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Baktığım çocuklar anne babasından daha iyi konuşup kendini ifade ediyordu

Ben mi ilan versem ki bulabilir miyim bana uyanı?

Baştan söylemeleri yeterli bence. Şartları size uymamış kabul etmemişsiniz. Bu noktada bir sorun yok. Çocuk özellikle okula gidiyorsa bu çok ciddi bir zaman. O zaman zarfını kendinize ayırmanıza ancak hatrın gönlün işin içinde olduğu tanıdıkla yapılan işte göz yumulur.

İyide insanlar iş beklentisini sunmuş size uymuyorsa hayır der geçersiniz, herkesin anlaşması farklı. Bazısı tek bebek baktırır bazısı bebek+bebeğin yemeği der, bazısının çocuğu büyüktür yarım gün okuldadır, diğer yarım gün ev işi der. İnsanların iş beklentilerine karışmanız saçmalık.
Türkçe konuşmak ve çocuk sevmekte bir artı değil,milyonlarca kişiden sizi ayıran bir özellik hele hiç değil.

Galiba millet asgari ücrete ve hatta daha altına ev hizmetçisi edinmek istiyor. Yemek yapsın, temizlik yapsın, eli değerse ütü de yapsın, çocuğa da dört dörtlük baksın. Ama maaş 20 bin.
Verin bence siz ilanınızı, belki istediğiniz gibi bir yer çıkar.

Kendime ayıramıyorum aslında. Bekledikleri işin niteliği farklı ve aynı ücret tarifesini uyguluyorlar. Çocuğun yanında durmakla veya oynatmakla yemek temizlik ev işi aynı şey değil. Zaten sigorta yapmıyorlar. Boş zamanı sigortaya saymak adil olurdu.

Yillardir bakicilarla calisiyorum, cocuklar cok kucukken/bebekken ev isi-yemek beklentisi fazla olabilir ama (gerci yapan yapiyor), cocuklar buyuduklerinde ornek veriyorum puzzle yaparken siz onu izleyeceginize bi zahmet corba karistiriverin. Kimse parayi kolay kazanmiyor ama unv mezunlari asgari ucretle calisirken, sizin dunya kadar para kazanip uzerine is begenmemenize ben hayret ediyorum.

Turkcenizin iyi olmasi ve cocuk sevmeniz disinda ne artiniz var? Oyle bir anlatmissiniz ki sanki piyano calmayi ogreteceksiniz cocuga ya da odevlerinde yardimci olacaksiniz…

Bence siz ilan verin. Sinema salonu, havuzu, şöminesi olmayanlar aramasın çünkü boş vaktiniz çok olacak kaliteli zaman geçirmeniz lazım hajskdldş Türkçe hakimiyetiniz ve çocuk sevginiz varmış bu herkeste bulunmayan bir kriter hajsks

Forumda bi üye vardı, bakıcısına ciddi bi miktar ödediği halde kadın çocukla doğru düzgün ilgilenmiyordu, çocuğun yediğini kaldırmıyor yada eğitici bir şey sunmuyordu. Asgarinin 3 katı kadar diye hatırlıyorum verdiğini yada daha üstü bi miktardı.
Arkadaşımın çocuğu öğlenci mesela çocuğu servise bindiriyor bitiyor işi, tam gün ödeme yapıyor +yemek anlaştı.

Bu tam zamanlı bir iş. Bence asıl sigortasız çalışmanız problem. Onun dışındaki konular karşılıklı beklentilerin uyuşması şeklinde çözülür. Siz de ilan açabilirsiniz tabii ki. Umarım beklentinize uygun bir yer bulursunuz ama size en net tavsiyem sigortanızı pazarlık konusu yapmayın. Hep aynı sağlık ve gençlikte kalmayacaksınız.

Kimseye zorla beklenti dayatacak halim yok. Anlayışa ve düzene isyan ediyorum. Ev temizliği yarım gün 2 bin tl ile 3 bin tl arasında değişiyor.
Bana bu para verilmeyecek. Çocuk baktığım gibi temizliği bedavaya getirecek. Şark kurnazlığı rahatsız ediyor dile getirmeyelim mi.
Kiraya da itiraz etmeyelim o zaman .zorla vermiyorlar

Sanki eğitici bi artısı var, türkçe konuşmak Türkiyede nasıl artı olabilir ashahaga

Aynen öyle. Üçüncü kuruşa köle arıyorlar

Evet genellikle bu şekilde her şeyi yap ama sana azıcık ödeme yapayım çünkü yaptığın bir şey yok diyorlar. Halbuki sen o çocuğun güvenliğinden ve o çocukla ilgili şeylerden sorumlusun. Uyutma, dersi varsa yaptırma, gün içinde etkinlikler yaptırma, yemeğini hazırlama, o yemeğin temizliği vb. Onun dışında kendileri için bir şey istiyorlarsa 2 kat maaş vermeleri gerek. Ama iş maaşa gelince acayip pisleşiyor insanlar.

Kirayada itiraz edemezsiniz, kiracı hakları hukuksal bağlamda belli hakkını ararsın. Sen havuzlu evde yaptığın keyifi diğer evlerdede arıyosun. Kimsede bakıcıdan temizlikçi gibi iş beklemez, ben bakıcı tutucak olsam şartlarımı söylerim, kabul eder başlarsa benim işim şu diyerek itiraz edemez.
Çevremde bir sürü çalışan arkadaşımın bakıcısı var neredeyse hepsi yarım gün çocuk yarım gün iş olarak anlaştı, iş dediğide cam kapı silmek değil günlük basit işler ve 1 çeşit yemek gibi.

Maaş detayı verdiğimi hatırlamıyorum. Piyano dersi vermiyorum buna göre de talebim yok. Ödevlerine yardımcı olabilirim ama o ayrı.
Çorba çocuk bakımına dahil mi sizce ? Benim çocuğun yanında olmam zaten işin bir parçası. Orada ben gözetim ve zamanımı sunuyorum.
İş yerinde boş kaldığınızda patronunuz sizden çok alakasız işler istiyor mu ?
Temizlik için gidiyorsam sadece temizlik yapmak isterim.
yada tarım işçisi olarak gidiyorsam sadece işim hasat olmalı
o iş üzerine anlaşıyorum
Elinizi çarpsanız üniversite mezunu zaten
Konteyner koyup tabela asınca bile üniversite deniyor.

Çocuk ne yiyecek ki

Bence vasıfsız bakıcının günlük derleyip toplama+çorba ya da bir çeşit yemek yapması beklenir.

Ama sigortasız olmaz suç bir kere

Bence bakıcıyla sadece çocuk bakmak ve çocuğun yiyeceğini hazırlayıp, döküntülerini kaldırmak olarak anlaşılmalı. Çocuğun kahvaltısını hazırlayıp yedirip bulaşıklarını da makineye koymalısınız yani. Oyuncakları kitapları döktüyse toplamalısınız. Onun haricindeki yemek ve temizlik hizmetleri ekstra ücrete girer.
Kendi haklarınız konusunda net olmanız güzel ama önceki çalıştığınız yerde boş vakitlerinizde sinema spor havuz dahil evin tüm imkanlarını kullanmışsınız. Kimse size bunları yapın diye para vermiyor. İş yerimizde kalkıp 2 saat kafede oturamıyoruz biz.

`