- Konu Sahibi bulutbekleyen
-
Konu sahibi ekstra işlere göre ödeme alamadığını söylemiş ama ana konu içeriğinde. Mesela yemek, temizlik ve diğer işler dahil olunca belli bir miktar daha artması beklenen ücreti artırmıyorlar galiba.Forumda bi üye vardı, bakıcısına ciddi bi miktar ödediği halde kadın çocukla doğru düzgün ilgilenmiyordu, çocuğun yediğini kaldırmıyor yada eğitici bir şey sunmuyordu. Asgarinin 3 katı kadar diye hatırlıyorum verdiğini yada daha üstü bi miktardı.
Arkadaşımın çocuğu öğlenci mesela çocuğu servise bindiriyor bitiyor işi, tam gün ödeme yapıyor +yemek anlaştı.
35 40 bin TL. Ama sigorta yok, ve yemek yapma temizlik var. Ben daha az ücret ve sadece çocuk bakımı istiyorum.tam ne kadar bir maaş önerildi size? ikiz çocuk bakıcılığı (3 yaş) evde yemek ve temizlik için 50k ödendiğini biliyorum çevremden. işin açıkçası ikiz 3 yaşında iki çocuğa bakarken nasıl yemek ve temizlik yapılacak anlayabilmiş değilim
Artıyor ama hatrı sayılır o iş yüküne değecek kadar değilKonu sahibi ekstra işlere göre ödeme alamadığını söylemiş ama ana konu içeriğinde. Mesela yemek, temizlik ve diğer işler dahil olunca belli bir miktar daha artması beklenen ücreti artırmıyorlar galiba.
Boş vakit tanımı için söyledim aslında onu.yoksa Tabi ki eğlenmeye değil çalışmaya gidiyorum.Bence bakıcıyla sadece çocuk bakmak ve çocuğun yiyeceğini hazırlayıp, döküntülerini kaldırmak olarak anlaşılmalı. Çocuğun kahvaltısını hazırlayıp yedirip bulaşıklarını da makineye koymalısınız yani. Oyuncakları kitapları döktüyse toplamalısınız. Onun haricindeki yemek ve temizlik hizmetleri ekstra ücrete girer.
Kendi haklarınız konusunda net olmanız güzel ama önceki çalıştığınız yerde boş vakitlerinizde sinema spor havuz dahil evin tüm imkanlarını kullanmışsınız. Kimse size bunları yapın diye para vermiyor. İş yerimizde kalkıp 2 saat kafede oturamıyoruz biz.
Çocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.
Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Zaman en az emek kadar kıymetli ben orada vakit harcıyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.
Çocuk bakımı için oluşan boşluklar için neden ekstra iş yüküm olmalı
3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Baktığım çocuklar anne babasından daha iyi konuşup kendini ifade ediyordu
Ben mi ilan versem ki bulabilir miyim bana uyanı?
35 40 bin TL. Ama sigorta yok, ve yemek yapma temizlik var. Ben daha az ücret ve sadece çocuk bakımı istiyorum.
Çocuklar ihmale gelmez ki. Yeğenimden sadece 1 dakika gözümü ayırdım balkondan sarkmıştı.
Bakıcı tutsam sadece gözünü ondan ayırma derdim kendim olsam
Konu universite sayisinin cok olmasindan ziyade sizin tamamen vasifsiz ve ustelik tecrubesiz bir calisan olmaniz. Ben 21 yasinda, annelik tecrubesi olmayan birine cocugumu da emanet etmezdim zatenMaaş detayı verdiğimi hatırlamıyorum. Piyano dersi vermiyorum buna göre de talebim yok. Ödevlerine yardımcı olabilirim ama o ayrı.
Çorba çocuk bakımına dahil mi sizce ? Benim çocuğun yanında olmam zaten işin bir parçası. Orada ben gözetim ve zamanımı sunuyorum.
İş yerinde boş kaldığınızda patronunuz sizden çok alakasız işler istiyor mu ?
Temizlik için gidiyorsam sadece temizlik yapmak isterim.
yada tarım işçisi olarak gidiyorsam sadece işim hasat olmalı
o iş üzerine anlaşıyorum
Elinizi çarpsanız üniversite mezunu zaten
Konteyner koyup tabela asınca bile üniversite deniyor.
Evet 5 gün5 gün mü haftada
Okul çağında olan da var bebek de. Farklı ailelerdiÇocuklar kaç yaşında
2 yıl çocuk baktım. 2 yıl az sayılmaz. Annem de çok bakıcılık yaptı. Okuldan döndüğümde ona eşlik ederdim. Yeğenlerime de çok baktım. 11 yaşından beri Yeğen ve annemin baktığı çocukların bakımına eşlik ediyorum .Konu universite sayisinin cok olmasindan ziyade sizin tamamen vasifsiz ve ustelik tecrubesiz bir calisan olmaniz. Ben 21 yasinda, annelik tecrubesi olmayan birine cocugumu da emanet etmezdim zaten
Bence çok iyi iş senin şartların içinEvet 5 gün
3 Aileydi. Bebek ve anasınıfı biri de ilkokul çağındaydı. Çocuğa ve kendime evde yemek yoksa öğünü kurtaracak 1 çorba köfte olabilir ama tüm ev halkına 3 çeşit yemek bekleniyor.Burda bi konu vardi
Bakici yemek de yaparim demis ama bildigin suyu kaynatip icine sehriye atmis
Dolma biberlerin icine bulgurla salca karistirip koymus
Yemek yapma daha demislerdi o geldi aklima
Cocuk kac yasinda?
Oglen ne yiyecek? Siz ne yiyeceksiniz
Gündelikçi ve aşçı performansı beklememeleriniBence çok iyi iş senin şartların için
Daha ne istiyorsun
Manti yapmak apayri bir ugras ama3 Aileydi. Bebek ve anasınıfı biri de ilkokul çağındaydı. Çocuğa ve kendime evde yemek yoksa öğünü kurtaracak 1 çorba köfte olabilir ama tüm ev halkına 3 çeşit yemek bekleniyor.
Mesela baktığım bir evde 1 bardak unla hızlıca mantı yaptım. Sadece bana ve çocuğa yetti .
Evin annesi tribe girdi. Yaptığım yemekleri sadece 2 kişilik yapmama fena kuruluyordu .Sonra oradan ayrıldım. Ben sadece çocuğa yönelik işleri yaparım demiştim baştan.
Tüm eve yapmakla sadece çocuğa yapmak aynı şey olmuyor.
Çocuklar okuldayken niye eve bağımlı oluyorsunuz anlamadım ben. Gerçekten çocuklar tüm gün okula gidecekse evde ne yapacaksınız ki tüm gün? Bilmediğim için soruyorum, okula giden aileler de mi bakıcı arıyor ?Çocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.
Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.
3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Extra iş konusunda haklısınız da son kısma baya ciddi ciddi güldüm hdhdhsh Türk olduğumuz için dilinize bir zahmet hakim olmanız gerekiyor zaten bu bir artı değil çocuk bakmak mesleğinizse sevmek zorunda gibi bir şeysiniz bu da bir artı değil hdhdhsj yani biri karşımda Türkçeye hakimiyetim iyi dese eee kanka ? Olması gereken bu suriyeli çağırmadık herhalde der yüzüne yüzüne dalga geçerimÇocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.