Bakıcılık görüşmesinde ebeveynin ev işi beklentisi

Konu sahibi ekstra işlere göre ödeme alamadığını söylemiş ama ana konu içeriğinde. Mesela yemek, temizlik ve diğer işler dahil olunca belli bir miktar daha artması beklenen ücreti artırmıyorlar galiba.

35 40 bin TL. Ama sigorta yok, ve yemek yapma temizlik var. Ben daha az ücret ve sadece çocuk bakımı istiyorum.
Çocuklar ihmale gelmez ki. Yeğenimden sadece 1 dakika gözümü ayırdım balkondan sarkmıştı.
Bakıcı tutsam sadece gözünü ondan ayırma derdim kendim olsam

Artıyor ama hatrı sayılır o iş yüküne değecek kadar değil

Boş vakit tanımı için söyledim aslında onu.yoksa Tabi ki eğlenmeye değil çalışmaya gidiyorum.

5 gün mü haftada

Çocuklar kaç yaşında

Eğer profilde yazan yaşınız doğruysa 21 hatta 22 yaşında birine haliyle tecrübesiz, referansız bir çocuk bakıcısına aylık 35-40 bin fazla bile.

Çocukla kaldığınız süreçte evdeyken çocuğun bakımına yemekte dahil olmalı, o yemeği çocuğa göre bakıcının hazırlaması gerekir.

Konu universite sayisinin cok olmasindan ziyade sizin tamamen vasifsiz ve ustelik tecrubesiz bir calisan olmaniz. Ben 21 yasinda, annelik tecrubesi olmayan birine cocugumu da emanet etmezdim zaten

Burda bi konu vardi
Bakici yemek de yaparim demis ama bildigin suyu kaynatip icine sehriye atmis
Dolma biberlerin icine bulgurla salca karistirip koymus
Yemek yapma daha demislerdi o geldi aklima
Cocuk kac yasinda?
Oglen ne yiyecek? Siz ne yiyeceksiniz

Konu universite sayisinin cok olmasindan ziyade sizin tamamen vasifsiz ve ustelik tecrubesiz bir calisan olmaniz. Ben 21 yasinda, annelik tecrubesi olmayan birine cocugumu da emanet etmezdim zaten
2 yıl çocuk baktım. 2 yıl az sayılmaz. Annem de çok bakıcılık yaptı. Okuldan döndüğümde ona eşlik ederdim. Yeğenlerime de çok baktım. 11 yaşından beri Yeğen ve annemin baktığı çocukların bakımına eşlik ediyorum .

Konu emanet etmemeleri değil ediyorlar ama o kadar çok iş isteniyor ki çocuğun ihmaline sebep olur bu.
Anlık ani hareket edebiliyorlar. Dikkatimin bölünmesi en başta çocuk için sakıncalı.

3 Aileydi. Bebek ve anasınıfı biri de ilkokul çağındaydı. Çocuğa ve kendime evde yemek yoksa öğünü kurtaracak 1 çorba köfte olabilir ama tüm ev halkına 3 çeşit yemek bekleniyor.
Mesela baktığım bir evde 1 bardak unla hızlıca mantı yaptım. Sadece bana ve çocuğa yetti .
Evin annesi tribe girdi. Yaptığım yemekleri sadece 2 kişilik yapmama fena kuruluyordu .Sonra oradan ayrıldım. Ben sadece çocuğa yönelik işleri yaparım demiştim baştan.
Tüm eve yapmakla sadece çocuğa yapmak aynı şey olmuyor.

Manti yapmak apayri bir ugras ama
1 bardak un da olsa yogur ac hasla derken zaman alir
Misal 35 bin veriyorlarsa 45 bine anlasip yemek de ustelenebilirsin
Yemek olarak da firina tavuk patates
Makarna, kofte
Corba firina yufkadan borek gibi ugrastirmayan seyler olabilir
3 Aile biri bebek demissin
Bebekle yemek yapilir mi yapilir
Anasinifina giden cocuk da yarim gun yoktur zaten evde
Ilkokula giden de yarim gun yoktur
Evin icinde keyif catamazsin ama bos zamanin olmus oluyor
Parasini aliyorsun neticede
En basiti oturup nette gezersin kahve icersin oturursun
Nerden baksan 4 5 saatin bos olmus oluyor
Kimse bos zamana para vermek istemez
Ha cocuk 2 3 4 yasinda olur evde olur o cocukla is yapmak cok zordur kendi cocugumdan biliyorum
O zaman sen yarim gunluk isler bakmalisin
Cocugu okuldan alarak mesaiye baslamalisin

Çocuklar okuldayken niye eve bağımlı oluyorsunuz anlamadım ben. Gerçekten çocuklar tüm gün okula gidecekse evde ne yapacaksınız ki tüm gün? Bilmediğim için soruyorum, okula giden aileler de mi bakıcı arıyor ?

Extra iş konusunda haklısınız da son kısma baya ciddi ciddi güldüm hdhdhsh Türk olduğumuz için dilinize bir zahmet hakim olmanız gerekiyor zaten bu bir artı değil çocuk bakmak mesleğinizse sevmek zorunda gibi bir şeysiniz bu da bir artı değil hdhdhsj yani biri karşımda Türkçeye hakimiyetim iyi dese eee kanka ? Olması gereken bu suriyeli çağırmadık herhalde der yüzüne yüzüne dalga geçerim

Burda birisi konu açmıştı, küçük, okula gitmeyen bir bebeği vardı ve bakıcıdan her gün ev süpürüp yemek yapmasını artı olarak da hafta da 1 gün derin temizlik yapmasını bekliyordu. Ona köle mi arıyorsun demiştim.
Size de enayi mi arıyorsunuz diyorum. İnsanlar yarım gün okula giden çocuğu için neden tam gün bakıcı tutsun? Tam gün tutmak istemelerinin sebebi diğer yarım günü de ev işleri yaptırmak istemeleri olabilir mi? Siz öyle mi çalışıyorsunuz demişsiniz de kimse her daim yarım günlük iş olan bir pozisyon için tam zamanlı birini çalıştırmaz zaten, hatta o pozisyona yarı zamanlı birini bile almazlar o ekstra işi de hali hazırda çalışanlara verirler.

İnsanlar sizinle sadece çocuk bakmak içip anlaşıp, işe başladıktan sonra evi de temizle diyorsa yine haklısınız ama sizin anlatımınıza göre görüştüğünüz kişiler, yarım gün çocuk bakımı, yarım gün ev temizleyecek birini arıyorlar. Size uymuyorsa kabul etmezsiniz. Gidip sadece yarım gün çocuk bakımı olan ilanlara başvurun, parasını da ona göre alın.

Ayrıca madem her yere konteyner koyup, üni tabelası asmışlar, siz de gidip okul öncesi eğitim felan okusaydınız. İşte o zaman benim mesleğim bu, ben bunun için “eğitim” aldım, başka iş yapmak istemem diyebilirdiniz.

`