- Emoji Skoru
- 35.228
- Puanlar
- 528
- Konu Sahibi bulutbekleyen
-
Çocuğumu emanet ettiğim birinin çocukları sevmesi benim için çok önemli bir unsur olurdu. Ayrıca insanlar neden üniversite mezunu olmayan birine para kazanmayı reva görmez anlamıyorum. Herkes çocuk bakamaz (bakmak var, bakmak var), herkes iyi temizlik yapamaz, herkes lezzetli yemekte yapamaz. Bunlar da belki diploma istemez lakin beceri, sabır ve zaman(öğrenme aşaması) ister. Daha yeni haberlerde gördüm bir kreşte çocukları çubukla döverek uyutmaya zorladıklarını.Yillardir bakicilarla calisiyorum, cocuklar cok kucukken/bebekken ev isi-yemek beklentisi fazla olabilir ama (gerci yapan yapiyor), cocuklar buyuduklerinde ornek veriyorum puzzle yaparken siz onu izleyeceginize bi zahmet corba karistiriverin. Kimse parayi kolay kazanmiyor ama unv mezunlari asgari ucretle calisirken, sizin dunya kadar para kazanip uzerine is begenmemenize ben hayret ediyorum.
Turkcenizin iyi olmasi ve cocuk sevmeniz disinda ne artiniz var? Oyle bir anlatmissiniz ki sanki piyano calmayi ogreteceksiniz cocuga ya da odevlerinde yardimci olacaksiniz…
Genelde bunu en baştan soylemeseler bile sonradan boyle bir beklentileri oluyor bir süre ben de bakmıştım onceleri çocuğuna baktığım ablayı gercekten sevdiğin abla gibi gördüğüm için yoruluyor kıyamıyor diye o işten gelmeden evi üstten temizlerdim ama sonra bir baktim evin işleri dip köşe bana kalmış çocuk uyurken ben tüm evi süpürür tozunu alıp hali ve koltukları altına kadar siler olmuşum ve çok daha fazlası kendimde o zamanlar o gücü nasil buluyormusum hayret tabi yas q7-18 olunca belki enerji daha fazladırÇocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.
Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Zaman en az emek kadar kıymetli ben orada vakit harcıyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.
Çocuk bakımı için oluşan boşluklar için neden ekstra iş yüküm olmalı
3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Baktığım çocuklar anne babasından daha iyi konuşup kendini ifade ediyordu
Ben mi ilan versem ki bulabilir miyim bana uyanı?
Bütün gün ofiste iş yokken oturuyorsanız siz de madem patronun ütüsünü falan yapın. Memurlar da dairede iş yokken çıkıp müdürün arabasını yıkasın. Boş boş oturulmaz canım ayıp. Ofise, daireye oturmaya mı gidiyorsunuz? Şimdi öğrenciler pek gitmiyor okula. Bu ara öğretmenler çok boşta. Onlar da kamu görevlisi sonuçta. Ellerine süpürge alıp sokakları süpürsün.
Hem uşak hem dadı arayan uyanıklar zor bulursunuz. İnsanlar akıllandı.
İşveren adaylarınızı mı beğenmiyorsunuzElinizi çarpsanız üniversite mezunu zaten
Konteyner koyup tabela asınca bile üniversite deniyor.
Yok valla biZe de yaptırılıyor. Eskiden eokul sistemine not girmiyorduk mesela, dil öğretmenleri uygulama sınavları yapıyor şimdi ücret almadan. Değişen durumlara ayak uyduruyoruz para kazanmak için ama bakıcılara temizlikçilere beğendiremiyoruz kendimiziÖğretmenlerin de görev sınırları baştan bu şekilde belirlenmiştir başka iş yaptırılamaz.
İnsanlara emeklerinin karşılığını verirseniz beyenirler sizi merak etmeyin kimsenin sizin paranizda gözü yok emeğinin karşılığını istiyorlar buda sizin zorunuza gitmesin çocuk bakmak kolay deyil çocuk bakmak karnı doysun olarak görmemek gerekiyor küçük yaşlarda eğitmek çok büyük önem taşır bunlara dikat etmek lazım sabır ister ve herkes yapamaz bu işi yapan çok ne şekilde yapılıyor ama şımarık ukala çocuklar yetiştiriyor sizde bunun farkında deyilsiniz.Yok valla biZe de yaptırılıyor. Eskiden eokul sistemine not girmiyorduk mesela, dil öğretmenleri uygulama sınavları yapıyor şimdi ücret almadan. Değişen durumlara ayak uyduruyoruz para kazanmak için ama bakıcılara temizlikçilere beğendiremiyoruz kendimizibiz sokaktan topluyoruz falan sanıyorlar.
Deyil (!) miyim? Belki beni tanısanız beyenmezsiniz(!) Tabi buda(!) doğru bir önerme olabilir.İnsanlara emeklerinin karşılığını verirseniz beyenirler sizi merak etmeyin kimsenin sizin paranizda gözü yok emeğinin karşılığını istiyorlar buda sizin zorunuza gitmesin çocuk bakmak kolay deyil çocuk bakmak karnı doysun olarak görmemek gerekiyor küçük yaşlarda eğitmek çok büyük önem taşır bunlara dikat etmek lazım sabır ister ve herkes yapamaz bu işi yapan çok ne şekilde yapılıyor ama şımarık ukala çocuklar yetiştiriyor sizde bunun farkında deyilsiniz.
Evet . Mesela kendileri çocuktan erken işe gidebiliyorlar. Onlar çıkmadan eve gelen bakıcı çocuğun başında duruyor giydiriyor kahvaltısını veriyor okula götürüyor veya servise bindiriyor.Çocuklar okuldayken niye eve bağımlı oluyorsunuz anlamadım ben. Gerçekten çocuklar tüm gün okula gidecekse evde ne yapacaksınız ki tüm gün? Bilmediğim için soruyorum, okula giden aileler de mi bakıcı arıyor ?
35 + sigorta çocuk bakımı+ çocuğun yemeği + ortalığın derli toplu durması normal. Ekstra ayrıntılı temizlik ve akşam yemeği isterlerse kesenin ağzını biraz daha açmaları gerekiyor.35 40 bin TL. Ama sigorta yok, ve yemek yapma temizlik var. Ben daha az ücret ve sadece çocuk bakımı istiyorum.
Çocuklar ihmale gelmez ki. Yeğenimden sadece 1 dakika gözümü ayırdım balkondan sarkmıştı.
Bakıcı tutsam sadece gözünü ondan ayırma derdim kendim olsam
Size göre bakıcılık ve temizlik bir paket halinde gelebilir ama tamamen farklı iş kollarında. Benim öğretmenlik değil bakım iddiam var. Öğretmenliği bakıcılık olarak görmek veya bakıcılığı da temizlikçilik olarak görmek mantıklı değil. Bir sınırı yok bunun .Burda birisi konu açmıştı, küçük, okula gitmeyen bir bebeği vardı ve bakıcıdan her gün ev süpürüp yemek yapmasını artı olarak da hafta da 1 gün derin temizlik yapmasını bekliyordu. Ona köle mi arıyorsun demiştim.
Size de enayi mi arıyorsunuz diyorum. İnsanlar yarım gün okula giden çocuğu için neden tam gün bakıcı tutsun? Tam gün tutmak istemelerinin sebebi diğer yarım günü de ev işleri yaptırmak istemeleri olabilir mi? Siz öyle mi çalışıyorsunuz demişsiniz de kimse her daim yarım günlük iş olan bir pozisyon için tam zamanlı birini çalıştırmaz zaten, hatta o pozisyona yarı zamanlı birini bile almazlar o ekstra işi de hali hazırda çalışanlara verirler.
İnsanlar sizinle sadece çocuk bakmak içip anlaşıp, işe başladıktan sonra evi de temizle diyorsa yine haklısınız ama sizin anlatımınıza göre görüştüğünüz kişiler, yarım gün çocuk bakımı, yarım gün ev temizleyecek birini arıyorlar. Size uymuyorsa kabul etmezsiniz. Gidip sadece yarım gün çocuk bakımı olan ilanlara başvurun, parasını da ona göre alın.
Ayrıca madem her yere konteyner koyup, üni tabelası asmışlar, siz de gidip okul öncesi eğitim felan okusaydınız. İşte o zaman benim mesleğim bu, ben bunun için “eğitim” aldım, başka iş yapmak istemem diyebilirdiniz.
E tamam ama çocuk okula gidiyorsa(yarim gün olsa 5-6 saat eder bu,tam günse 8 saat)ne yapacaksınız onun evde olmadığı zamanlarda?Maaş detayı verdiğimi hatırlamıyorum. Piyano dersi vermiyorum buna göre de talebim yok. Ödevlerine yardımcı olabilirim ama o ayrı.
Çorba çocuk bakımına dahil mi sizce ? Benim çocuğun yanında olmam zaten işin bir parçası. Orada ben gözetim ve zamanımı sunuyorum.
İş yerinde boş kaldığınızda patronunuz sizden çok alakasız işler istiyor mu ?
Temizlik için gidiyorsam sadece temizlik yapmak isterim.
yada tarım işçisi olarak gidiyorsam sadece işim hasat olmalı
o iş üzerine anlaşıyorum
Elinizi çarpsanız üniversite mezunu zaten
Konteyner koyup tabela asınca bile üniversite deniyor.