Bakicim tarafindan dolandirildim

Kelebek3344

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
366
110
323
40
İzmir
dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.

Çok kötü bir durum.

Benzer bir durum bir tanıdığın başına geldi. Sana vereceğime devlete veririm daha iyi, cezayı ödedi.

Davayı bugün çekse yarın yine açabilir parayı aldıktan sonra. Güvenilmez biri olduğu ortada zaten.

Bir avukata danıştınız mı? Kesin kazanır mıymış? Sgknın cezası ne kadar? Bu insana gitmesindense sgknın cezasını öderim daha iyi diyebilirim. Parayı elden mi verdiniz hesabına mı yatırdınız? Sizin için çalıştığını ispat edebilir mi? Bence bir avukata danışın. Ve durumunuzu etraflıca öğrenin.

Evet kesin kazanır dava açarsa. Parayı elden de verse hesaba da yatırsa nolucak , maaşım o kadardı der, sigorta hep istedim yapmadılar der. Ve bu tür davalarda, maalesef size, hem 3 yılın sgk borcu hem de bir onun kadar ceza çıkar. Ama bence teklifi kabul etmeyin dava açsın, çünkü ilerde tekrar açmayacağının garantisi yok belli ki çok kötü niyetli

Çok geçmiş olsun. Ben de eve yardımcı arıyorum,bir bayanla görüştük. teklifi aynen böyleydi sigortasını dışardan yatırıyoruz sigorta istemiyorum bir kısmını maaşa ekler mısınız dedi. Ben olabilir diye düşündüm ama eşim olmaz dedi şikayet edebilir riskli dedi,öylece kaldı. Bu işler böyleymiş demek

Dava 18 aydir devam ediyor. Maasini sadece 1 kez bankadan yatirmistik onun dekontu var mahkemede. Sgk 3 yillik ceza keserse 200 milyar ceza cikiyor. 4 milyar avukatlik ucreti verdik simdiden.

İnsanlara güven olur mu hiç arkadaşım. Öyle olsa bu anlaşmalar, sözleşmeler olur muydu hiç bu dünyada ?

Keşke bakıcı sigorta istemem dese bile en başından sigortasını yaptırsaydınız.

Hukuk, iyi niyetinizi falan maalesef görmez. Onların yanında kanunların uygulanması önemli. Öyle muamele yaparlar.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Keşke bir bilgim olsa da size bir fikir verebilsem. Umarım burada bir avukat konunuzu denk gelip okur da size bir yol gösterir. Belki sizinde bu konuda başka haklarınız vardır da karşı dava açarsınız.

Ne kötü inanlar var ya şu hayatta.. Sgkya ödeyin diyeceğim ama 200milyarda çok para. Sizin avukatınız ne diyor kazanma şansınız varmıymış?

Sigortalılığın tespiti davalarında davacı ya sigortalı tanık bulmalı yada vergi kaydı olan komşu işyeri tanığı bulmalı ki sigortalılığını ispatlayabilsin. Bakıcı ve eve gelen yardımcı kadınlar ise evinizin bulunduğu apartmanda o tarihlerde ikametgahı olan tanıklarla da ispatlayabilir. Bunlardan başka tanık dinlenmez.Fotoğraf vs tek başına delil olmaz.
Çalışmasının kesintisiz olmadığını ve sadece bir ay çalıştığını o ayın parasını da ödediğinizi iddia edin.Gerçi avukatınız varmış.
O parayı vermeyin hiçbir şekilde.

Su anda bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi su an biz avantajliyiz ama karsi taraf itiraz etti ikinci bilirkisi istedi. Ikinci bilirkisi kadin calismistir derse yanariz. O yuzden 10 15 milyar bir orta yol bulmak istiyoruz. Ama bayramlarda bile gidip annesinin babasinin bile elini optuk yeni ev tasidiginda bana gelen temizlikci hafta sana gelsin benimki kalsin dedim. Daha neler neler. Bu kadar iyiligime yaniyorum

Dava 18 aydir devam ediyor. Maasini sadece 1 kez bankadan yatirmistik onun dekontu var mahkemede. Sgk 3 yillik ceza keserse 200 milyar ceza cikiyor. 4 milyar avukatlik ucreti verdik simdiden.
o zaman 24 u evrin,bu tazminati oderseniz tekrar dava açamaz herhalde resmi sonuçta
ust uste yuz kere dava açacak hakki yokdur demi

çok üzüldüm ya gerçekten...
Rabbim yardımcınız olsun
Yazıklar olsun bu şekilde haksız kazanç yapan ve hak yiyen insanlara

3 yılda 200 milyar ne ya yuh. Nasıl hesap bu? SGK odeseniz ayda en fazla 500 tl öderdiniz, diğer para tazminat mı?

Peki kadınla normalde 600 iken 1100'e anlaştın, o aradaki fark ne olacak demediniz mi? O da fazladan verilen para sonuçta ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…