- Konu Sahibi Kelebek3344
-
dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
Aah ah keske yarasa. Ama parayla anlasin diyen hakimin kendisi. Kendi de cocuk baktiriyor 1100 tl maas dekontu da gördü fazla fazla para vermisin iste. Hakim vicdani karar verse bu dava duser. Ama yasalara gore sgk sart karsi taraf istemese bile. Ama burda hala hic kimse bakiciya sigorta yapmiyorMahkemede sizden para istedini soylediniz mi ? Keske bu isteginin kaniti olsa cok ise yaramaz mi
Vala onu bilmiyorum ama indirim olsa bile 200 bin 20 bine kadar inmez. Kadina 20 bin verip haram zikkim etsem en azindan bu konu kapanir. Sgk cezasini beklesem daha 2 3 yil dava surecek. 18 aydir her durusmada ne olacak acaba diye stres yapiyorumŞuan gündemde olan aflardan bu 200 binlik cezaya bi indirim olmuyormu peki?
Ya oyle boyle bu kadindan kurtulmak icin o parayi verirsenizde uzulmeyin. Bi yerden cikar sizin alin terinizi emeginizi hakki olmadan kolay yiyemez.Aah ah keske yarasa. Ama parayla anlasin diyen hakimin kendisi. Kendi de cocuk baktiriyor 1100 tl maas dekontu da gördü fazla fazla para vermisin iste. Hakim vicdani karar verse bu dava duser. Ama yasalara gore sgk sart karsi taraf istemese bile. Ama burda hala hic kimse bakiciya sigorta yapmiyor
Konu sahibinin davası devam ediyormuş zaten. Ama işçi ister istesin ister istemesin, işveren sigorta yapmak zorunda. Kanunlar böyle. İşçi istemedi yapmadım diye bir şey yok kesinlikle kabul edilmiyor.İşçi bunu bile bile üç yıl sigortasız kendi isteğiyle çalışmış.
Silah zoruyla değil yani.
Bence bir avukata danışabilrsnz.
Sonçta sigortasızda olsa kendi istediğiyle çalışıyor üç yıl boyunca neden şikayette bulunmamışta şimdi şikayetci olmaya karar vermiş bunları sorguluyorlar.
Canim avukatimiz var ama karsi tarafin da var.herkes kendini hakli cikarmaya ugrasiyor. Ama yasalara bakarsan biz haksiziz cunku sigorta sart. Hic acimasaydim keske 700 tl verseydim eline 400 sigortaya verseydim. Ama kadinin eline gecmeyecek diye acidimİşçi bunu bile bile üç yıl sigortasız kendi isteğiyle çalışmış.
Silah zoruyla değil yani.
Bence bir avukata danışabilrsnz.
Sonçta sigortasızda olsa kendi istediğiyle çalışıyor üç yıl boyunca neden şikayette bulunmamışta şimdi şikayetci olmaya karar vermiş bunları sorguluyorlar.
Af mı geldi? Gelecek mi? Takip edemedim.Şuan gündemde olan aflardan bu 200 binlik cezaya bi indirim olmuyormu peki?
Evet 30 mart hakime hanim aranizda anlasin dedi. Biz 10bin dedik o 25bin istedi30 martta mı bir dahaki du
Konu sahibinin davası devam ediyormuş zaten. Ama işçi ister istesin ister istemesin, işveren sigorta yapmak zorunda. Kanunlar böyle. İşçi istemedi yapmadım diye bir şey yok kesinlikle kabul edilmiyor.
Amin insallah yiyemezYa oyle boyle bu kadindan kurtulmak icin o parayi verirsenizde uzulmeyin. Bi yerden cikar sizin alin terinizi emeginizi hakki olmadan kolay yiyemez.
dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
Canim annem kadini aradi ben torun umu sana emanet etmistim hic boyle oldu mu diye kadin avukatimla görüşün dedi kapattiKadınla oturup konuşacaksınız sen bizden ekmek yedin şimdi haksız parayı alınca sana yarayacaginimi düşünüyorsun diye
Yok SGK affi falan vardı ya gündemde, tam ne olduğunu bilmiyorum ama konu sahibi hali hazırda bu durumla uğraştığı için biliyordur diye söyledim :)Af mı geldi? Gelecek mi? Takip edemedim.
Arkadasim basina gelmeden akil vermek kolay. Ilk basladiginda kimligiyle sgkya gitti esim. Gorevli kisi evde calisanlara yapilmiyor dedi geri yolladi. Evde calisanlara 1 nisan 2015ten itibaren zorunlu olmus. Ondan once zorunlu degil isteğe bagliymis. Kadin istememisti gorevli de zorunlu degil demisti biz ne yapsaydik? Tek akilli siz değilsinizinanmayacaktınız. şimdi ne yapsa hakkı. tc no sunu alıp sgk ya yatıracaktınız.
tabi blof yapıyor da olabilir. dava acarsa ki bence acsın. sizde bize böyle böyle dedi dersiniz. gene de devlet size ceza keserse devletin kestigi ceza acıtmaz. hak hukuk neyse ona göre karar verilir.
ayrıca bir avukat ile görüşün. belki ara buluculuk yapar ve 25 bin degil de ( ki cok fazla bir miktart bu ) 5 bine filan düşer.
belki cok farklı bir yol bulur.
Bizim de biraz Bağkur borcu varda, affı görünce hemen atladım :) Konuşmaya başladılarsa getirirler, takip edeyim onu sağol.Yok SGK affi falan vardı ya gündemde, tam ne olduğunu bilmiyorum ama konu sahibi hali hazırda bu durumla uğraştığı için biliyordur diye söyledim :)
En son Bağkur lulara mı diyordu.
Ay bilmiyorum sadece duymuştum kısaca.
Arsız olmuş o yuh ya kim girdi kimbilir aklına bu kadar insafsızlık kat kat fazlası çıkarda ben ne yaptım derCanim annem kadini aradi ben torun umu sana emanet etmistim hic boyle oldu mu diye kadin avukatimla görüşün dedi kapatti
tek akıllı elbette ben degilim. umarım en az hasarla bu işi halledersiniz.Arkadasim basina gelmeden akil vermek kolay. Ilk basladiginda kimligiyle sgkya gitti esim. Gorevli kisi evde calisanlara yapilmiyor dedi geri yolladi. Evde calisanlara 1 nisan 2015ten itibaren zorunlu olmus. Ondan once zorunlu degil isteğe bagliymis. Kadin istememisti gorevli de zorunlu degil demisti biz ne yapsaydik? Tek akilli siz değilsiniz
Davamız 18 aydir suruyor onun yuzunden 4 bin tl de avukata verdim. Bana sgk cezasi cikarsa 36 ay carpi 2 asgari ucret ceza cikacak yani 200 bin civariCanım bildiğim kadarıyla, işveren hiçbir şekilde sigorta girişi yapmadan işçi çalıştırdığı takdirde 1 yıl için asgari ücretin 38 katı ceza ödüyor. evde çalışanlar hakkında farklılık var mı bilemiyorum. yanında çalıştığını ispatlaması kolay. ama bence şöyle birşey var, kadının derdi belli ki para. bu yaştan sonra sigortasının yatması onun hiçbir işine yaramayacak, dava sonucu (çok emin olmamamla birlikte) mahkeme eksik primlerinin yatmasına karar verir onun eline tazminat ödenip ödenmediğini iyi araştır. Ödenmiyorsa dediğim gibi seni mahkemeye vermek kadının işine yaramayacaktır. Avukatlar biraz sıkıntılı olabiliyor, ücretsiz danışacak birini bulamayabilirsin, civarında muhakkak bir mali müşavir vardır, detay vermeden danışıp fikir edinebilirsin.
Aynen canım bi bakıver. İnşallah kurtulursun borcundan.Bizim de biraz Bağkur borcu varda, affı görünce hemen atladım :) Konuşmaya başladılarsa getirirler, takip edeyim onu sağol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?