- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi Kelebek3344
-
3 yil sonunda neden çikmisti isdenSu anda bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi su an biz avantajliyiz ama karsi taraf itiraz etti ikinci bilirkisi istedi. Ikinci bilirkisi kadin calismistir derse yanariz. O yuzden 10 15 milyar bir orta yol bulmak istiyoruz. Ama bayramlarda bile gidip annesinin babasinin bile elini optuk yeni ev tasidiginda bana gelen temizlikci hafta sana gelsin benimki kalsin dedim. Daha neler neler. Bu kadar iyiligime yaniyorum
onu derse kabul etmis olur ama çalismis oldugunu3 yılda 200 milyar ne ya yuh. Nasıl hesap bu? SGK odeseniz ayda en fazla 500 tl öderdiniz, diğer para tazminat mı?
Peki kadınla normalde 600 iken 1100'e anlaştın, o aradaki fark ne olacak demediniz mi? O da fazladan verilen para sonuçta ya...
o 1 aylik bankaya yatan parayi nasil açikladinApartmandan komsularim durumu bildigi icin haftada 1 2 gun geliyordu dedi. Onun sahitleri kizkardesi oglu ve yegeni her gun gidiyordu dediler. Aslinda su an dava bizden yana ama hakimr hanim 30 marta kadar aranizda anlasin dedi. Keske kapatsa dosyayi
Sgk cezasi calistigi her ay icin 2 asgari ucret. Sigortasiz calistirmamali yani kimseyi cezasi cok agir3 yılda 200 milyar ne ya yuh. Nasıl hesap bu? SGK odeseniz ayda en fazla 500 tl öderdiniz, diğer para tazminat mı?
Peki kadınla normalde 600 iken 1100'e anlaştın, o aradaki fark ne olacak demediniz mi? O da fazladan verilen para sonuçta ya...
Fazla iyi niyetten olmuş bence anlaşmayın derim ben bir ay sonra yine dava acmayacaginin garantisi varmı siz ispat edemezmisiniz yanında konuştuğunuz bu konunun geçtiği kimse yokmuSu anda bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi su an biz avantajliyiz ama karsi taraf itiraz etti ikinci bilirkisi istedi. Ikinci bilirkisi kadin calismistir derse yanariz. O yuzden 10 15 milyar bir orta yol bulmak istiyoruz. Ama bayramlarda bile gidip annesinin babasinin bile elini optuk yeni ev tasidiginda bana gelen temizlikci hafta sana gelsin benimki kalsin dedim. Daha neler neler. Bu kadar iyiligime yaniyorum
Yardim amacli dedik. Zaten 20 yasinda oglu var mahkemede bana yardim ediyorlardi demis. Oglan insafli. Bayramda fln harclik verirdik hepo 1 aylik bankaya yatan parayi nasil açikladin
Cocugumuzla cekilen fotograflari var cocuk kucukken baslayan. Zaten 10 gunden azsa sigorta zorunlu degil biz de haftada 2 gun geldi dedik komsularim da oyle dedisadece 1 dekont varmış 5 10 gun deneme suresı yaptık vazgectık hıc bızımle calısmadı dıyın
Canım bildiğim kadarıyla, işveren hiçbir şekilde sigorta girişi yapmadan işçi çalıştırdığı takdirde 1 yıl için asgari ücretin 38 katı ceza ödüyor. evde çalışanlar hakkında farklılık var mı bilemiyorum. yanında çalıştığını ispatlaması kolay. ama bence şöyle birşey var, kadının derdi belli ki para. bu yaştan sonra sigortasının yatması onun hiçbir işine yaramayacak, dava sonucu (çok emin olmamamla birlikte) mahkeme eksik primlerinin yatmasına karar verir onun eline tazminat ödenip ödenmediğini iyi araştır. Ödenmiyorsa dediğim gibi seni mahkemeye vermek kadının işine yaramayacaktır. Avukatlar biraz sıkıntılı olabiliyor, ücretsiz danışacak birini bulamayabilirsin, civarında muhakkak bir mali müşavir vardır, detay vermeden danışıp fikir edinebilirsin.dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
inanmayacaktınız. şimdi ne yapsa hakkı. tc no sunu alıp sgk ya yatıracaktınız.dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
Kadınla oturup konuşacaksınız sen bizden ekmek yedin şimdi haksız parayı alınca sana yarayacaginimi düşünüyorsun diyeYardim amacli dedik. Zaten 20 yasinda oglu var mahkemede bana yardim ediyorlardi demis. Oglan insafli. Bayramda fln harclik verirdik hep
Hakim anlaşın demiş, parayı vereceksen Noterde ya da avukatların önünde imzasını al alacağım kalmadı, hepsini aldım diye.Apartmandan komsularim durumu bildigi icin haftada 1 2 gun geliyordu dedi. Onun sahitleri kizkardesi oglu ve yegeni her gun gidiyordu dediler. Aslinda su an dava bizden yana ama hakimr hanim 30 marta kadar aranizda anlasin dedi. Keske kapatsa dosyayi
Valla avukat bir daha dava acamaz diyor nasil bir sozlesme yapacaklarsa artik bilmiyorum. Biz kendisi istemese dahi sigorta yapmak zorundayiz yasal olarak bu sart.Fazla iyi niyetten olmuş bence anlaşmayın derim ben bir ay sonra yine dava acmayacaginin garantisi varmı siz ispat edemezmisiniz yanında konuştuğunuz bu konunun geçtiği kimse yokmu
Dava acti zaten 18 aydir suruyor hakim aranizda anlasin dedi son durusmada. 30 martta bir dahaki durusma su an bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi ama ikinci bilirkisi istedilerEvet kesin kazanır dava açarsa. Parayı elden de verse hesaba da yatırsa nolucak , maaşım o kadardı der, sigorta hep istedim yapmadılar der. Ve bu tür davalarda, maalesef size, hem 3 yılın sgk borcu hem de bir onun kadar ceza çıkar. Ama bence teklifi kabul etmeyin dava açsın, çünkü ilerde tekrar açmayacağının garantisi yok belli ki çok kötü niyetli
Mahkemede sizden para istedini soylediniz mi ? Keske bu isteginin kaniti olsa cok ise yaramaz miSu anda bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi su an biz avantajliyiz ama karsi taraf itiraz etti ikinci bilirkisi istedi. Ikinci bilirkisi kadin calismistir derse yanariz. O yuzden 10 15 milyar bir orta yol bulmak istiyoruz. Ama bayramlarda bile gidip annesinin babasinin bile elini optuk yeni ev tasidiginda bana gelen temizlikci hafta sana gelsin benimki kalsin dedim. Daha neler neler. Bu kadar iyiligime yaniyorum
Bu ınsana odeyecegıme sgk ya oderım
Kurnaz kadın
Iyı cocuga bırsey yapmamıs[/QUOTE
nerden biliyoruz yapmadığını, nerden biliyoruz çok çok iyi baktığını.. nerden biliyoruz vurmadığını, kötü söz söylemediğini, ağladığı zaman oralı olup olmadığını? nerden biliyoruz çocuğun nasıl bir muameleye maruz kaldığını?? şimdi bu vicdansızlığı yapan bir kadının, çocuğa nasıl bir vicdanla baktığını ben sorguluyorum... ben bakıcıya son derece karşıyım derken bazı anneler bana kızıyor. evet şartlar gerçekten bazılarımızı mecbur bırakabiliyor biliyorum. ama yine de kreş diyorum ben her zaman.. bakıcıdan her zaman daha avantajlı ..
gerçekten çok üzüldüm. su an o kadını boğmak istiyorum. bir iyi niyet nasıl suistimal edilebilir başka türlü. nerden alıyor bu akılları acaba... allah kahretsin
Evet avukatimiz halledecek onu ben bilmem artik ne gerekirse.Hakim anlaşın demiş, parayı vereceksen Noterde ya da avukatların önünde imzasını al alacağım kalmadı, hepsini aldım diye.
Zor anlaşacaksınız o zaman mecburen kolaylıklar diliyorum inşallah kısa zamanda cozersinizValla avukat bir daha dava acamaz diyor nasil bir sozlesme yapacaklarsa artik bilmiyorum. Biz kendisi istemese dahi sigorta yapmak zorundayiz yasal olarak bu sart.
Dava acti zaten 18 aydir suruyor hakim aranizda anlasin dedi son durusmada. 30 martta bir dahaki durusma su an bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi ama ikinci bilirkisi istediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?