Bakicim tarafindan dolandirildim

Bence çalıştığı kişileri bulup durumu anlatın.onlar da mağdur olmasınlar.size de çok üzüldüm Allah kat kat fazlasını versin

Dava 18 aydir devam ediyor. Maasini sadece 1 kez bankadan yatirmistik onun dekontu var mahkemede. Sgk 3 yillik ceza keserse 200 milyar ceza cikiyor. 4 milyar avukatlik ucreti verdik simdiden.
Açıklamada maaş ibaresi var mı?
Borç vermiştim ödemedi diye haciz çıkar

Kötülük yapamam kimseye demişsiniz ama çalıştığı aileye haber vermek iyilik aslinda. Sizden de para koparirsa bunu iyice alışkanlık yapar. Aileye kendinizi açık etmeden haber uçurabilirseniz aile belki sigorta yaptırır ve çalıştırmaya devam eder. Hemen kovulacagini düşünmeyin. Ayrica kovulursa da size yaptiklarinin bir bedeli olur.

Canım iş madem zıvanadan çıktı sen de şu yoldan gideceksin " bu hanım sadece tanıdığımdır, profesyonel anlamda da çocuk bakıcılığı hizmeti bana sunmamıştır. Sadece ihtiyacım olduğunda kendsini arıyordum. Ayda Birkaç gün idare ediyordu. Zaten çocuk bakımına ihtiyacım da yoktur. Annem/teyzem/ablam/ninem çocuguma zaten bakmıştır. Bu kişiden dediğim gibi akrabam gelemediği zamanlarda bir kaç gün yardım talep etmişimdir bu kadar. ( Bu noktada anne teyze abla kim varsa onu getirt ve desinler ki ben baktım çocuga)"
Haa bu arada o komşuları da tembihle sakın aleyhine şahitlik etmesinler. O makbuzu da sorarlarsa "kendisine borç vermiştim ihtiyacı olduğunu söylemişti" der geçersin. Başka türlü biraz zor bu işten sıyrılırsın çünkü canım.

Şeytan görsün onun yüzünü bir avukat tut şahitlerin varsa belki kazanabilirsin baktın olmadı devlete öde ama asla o mahluka değil.

Yani yasadigimiz sehirde is mahkemeleri konusunda uzmanlasmis bir avukat yok. Avukatimiz 50 yaslarinda tecrubeli bi bey ama bu sehirde bu dava bir ilk. Zaten cok zor bir hayat yasamis bu saatten sonra krallar gibi yasasa bile uzulmem. Ben emeklerime dostlugumuza iyiniyetimin suistimal edilmesine uzuluyorum. Hem bu ihanete ugrayip hem cocugum onu sordukca cocugumu teselli etmek zorundA kalmama uzuluyorum
Sigortayı kendi istememiş sonradan böyle bir şeyi haksız yere sizden istemesi ne kadar helaldir ben olsam sizin yerinizde ona tek kuruş yedirmezdim

Konu sahibi bakıcının eşiyle ilgili nafaka durumuyla gözünü korkutup anlaşma planı çok mantıklı.

Bunun dışında ben şuna çok delirdim. Bir insan 3 yıl düzenli bakıcılık yaptığı, çocuğuna bakıp dostluk geliştirdiği, evden alınıp eve bırakıldığı bir işten öte arkadaşlık ilişkisinde nasıl bu derece karaktersizleşebilir. Yani 3 yıl bunu mu planladı sonradan mı karar verdi ne yaptı hangi kafayla bu kadar insanlıktan çıkılır. Allah bir daha kötü tecrübe yaşatmasın.

Gece gece bi solukta tüm sayfaları okuyup atalarımızı andım.
Merhametten maraz doğar
Ekmek yediğin kaba sı.mak bu olsa gerek

Pazarlıkta inş avukatınız karşı tarafın ex eşinin açabileceği davayı iyi kullanırda 10 bine anlaşırsınız
Ayrıca şartlarınız uygunsa en kısa zamanda tayin isteyin bence ( bişey yapacaklarından değil sizin tedirginliklerinizden yazdım bunu)

Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
Ah arkadasim gecmis olsun bakiciyi sigorta yaptirsaydin ev calsisani tesvikinden yararlanip sgk primi ornegin 2016 da 280 tl odiycektin birsonraki yil devlet 100 tl daha tesvik veriyodu ve bu sene asgari ucret farki falan sadece 200 tl odiycektin

Cezada biraz fazla geldi sanki 200 bin uzlasmasi falan yokmu bu isin acaba merak ettim bende bi sorusturucam

Konunuzu ve yorumlarınızı okudum konu sahibi. %70 şansımız var mahkemede ilk bilirkişi zaten delil bulamamış,kesinlikle diretin derim. Bu kadına para falan vermeyin. Yemesin yani,zaten sigorta parasınıda almış zamanında,neden ekstra kazanç sağlasın ki. Siz zamanında ona verdiğiniz paralar ve 25bin lirayla en ala özel kreşte baktırırdınuz çocuğunuzu. Hakkını alamasa amenna gitsin mahkemeye ama sigorta parasınıda verin deyip alıp bir güzel harcayıp karşınıza dikilip para istemesi yüzsüzlük. Araba kapıda birşey yapabilir gibisinden konuşmuşsunuz ,iyi zamanında çocuğunuza zarar vermemiş.
Reddedin sonuna kadar. Madem o çekinmiyor,sizde annenizi,bebeğe zamanında bakam kim varsa hepsini mahkemede şahit gösterin,ayda 2-3 kez geldi deyin,diğerlerinin işi çıtığında,sürekliliği yoktu deyin. Hatta o bankaya yatan parada borç olarak verilmişti deyin geçin. Terbiyesiz uğraşsın dursun,gerekiyorsa bir 18 ay daha sürsün mahkeme. Bu kadınla anlaşmayın,o paranın kuruşunu haketmiyor.

Yorumların hepsini okuyamadım ama neyseki yavrunuza zarar vermemiş bu piskopat kadın para için bu kadar çirkinleşen bakıcılardan

sizin çocuğunuza bakarken nafaka ve babasından maaş alıyormuydu mahkeme onu haklı görürse devlet ona verdiği parayı faiziyle geri alır mı acaba

Konu Sahibi çok üzüldüm sorununuza. İyi niyet kurbanı olmuşsunuz tamamen. O kadın da pisligin önde gideniymis. İnsan üzülüyor. Bir de çocuğunuza 3 sene bakmış.ister istemez bir bağ oluşmuştur çocukla. Keşke söze bakacak yüzü kalsaydı, çocuk arada sevinerek görurdu teyze diye. İnsanlar çok ham. İyi bir avukata ihtiyacınız var. Benzer bir meseleyi eşim bir çalışanıyla yaşadı. Mahkeme işçiden taraf oldu. Ceza kesildi. Halbuki durum tamamen işçinin kendi isteğiyleydi ama bunu kale almadılar. Bize de örnek oldu. Haftalık gelen temizlikci bile böyle bir şeye kalkışir mu diye düşünmeye başladım.

Konu sahibi bakıcının eşiyle ilgili nafaka durumuyla gözünü korkutup anlaşma planı çok mantıklı.

Bunun dışında ben şuna çok delirdim. Bir insan 3 yıl düzenli bakıcılık yaptığı, çocuğuna bakıp dostluk geliştirdiği, evden alınıp eve bırakıldığı bir işten öte arkadaşlık ilişkisinde nasıl bu derece karaktersizleşebilir. Yani 3 yıl bunu mu planladı sonradan mı karar verdi ne yaptı hangi kafayla bu kadar insanlıktan çıkılır. Allah bir daha kötü tecrübe yaşatmasın.
tesekkür ederim. ben de dostluğumuza, yaptıklarıma o kadar güveniyordum ki bunu beklemiyordum. başına böyle şeyler gelenler için bakıcıya yeterince iyi davranmamışlardır, cimrilik etmişlerdir vs diye düşünürdüm. demek ki alakası yokmuş.

Konu Sahibi çok üzüldüm sorununuza. İyi niyet kurbanı olmuşsunuz tamamen. O kadın da pisligin önde gideniymis. İnsan üzülüyor. Bir de çocuğunuza 3 sene bakmış.ister istemez bir bağ oluşmuştur çocukla. Keşke söze bakacak yüzü kalsaydı, çocuk arada sevinerek görurdu teyze diye. İnsanlar çok ham. İyi bir avukata ihtiyacınız var. Benzer bir meseleyi eşim bir çalışanıyla yaşadı. Mahkeme işçiden taraf oldu. Ceza kesildi. Halbuki durum tamamen işçinin kendi isteğiyleydi ama bunu kale almadılar. Bize de örnek oldu. Haftalık gelen temizlikci bile böyle bir şeye kalkışir mu diye düşünmeye başladım.
teşekkür ederim. evet sonradan bir de çocuğu avutmak zorunda kaldım kaç ay sordu arkasından. haftalık gelenin şartlarını tam bilmiyorum ama ayda 10 günden azsa zorunlu değil.

Back
X