Bakicim tarafindan dolandirildim

Allah o kadının yanına koymaz
O para başka başka yerlerden çıkar ailesinden
Ama bir şey var ki kimsenin lafına güvenmeyeceksin
Her şeyi yazılı yapacaksın
İnsanlar şeytan olmuş isterse az maaş verip sigortasını zorlada yapacaksın
Az maaş veriyordu diye şikayet edemezler ama sigortam yoktu diye şikayet ederler

Her yıl tutarlar değişir ve siz yaptığınız bildirime göre sgk Fiat çıkarır size 10 günden az 10 günden fazla şeklinde daha sonra teşvikler varsa çalışan yararlanabiliosa yararlandirir ve size Fiat çıkarır. Sigortası hiç kimseyi çalıştırmayın kul hakkıdır.

Unuttuğumuz bi şey var o para kadının hakkı zaten Sigarasız 1 saat bile çalıştırmak gerekio kul hakki

iyi ki yazdınız. şimdi baktım da baya tesvik varmış. aklımda olması iyi oldu. bakıcı tutmam gerektiğinde buna dikkat edeceğim.

Sabah 8 akşam 5 haftada 5 gün çalışan bir bayan ayda kaç TL sigortaya kaç TL bakıcı ya ödemeli ve teşvik kaç tl
Haftalık çalışma süresi 45 saat 45 saati geçiş fazla mesai ödenmesi gerekio siz calistircaginiz saate göre gidip ev hizmetlerinden faydalanmak istiyorum diosunuz ayrıca e Bildirge sifresinde potansiyel teşvik sorgulama var buna göre kurum inceleyip size Fiat çıkarıyor.

Unuttuğumuz bi şey var o para kadının hakkı zaten Sigarasız 1 saat bile çalıştırmak gerekio kul hakki
Ama kul kendi bana dedi ki benim bu yaşa kadar bir gün bile sigortam yok. Yatırırsan devlette kalacak bana geçmeyecek. Sen bana ver benim kiram var oyum var buyum var bana nakit lazım. Yani beni kandırdı sorun bu malesef.

Ama kadın diğer bakıcılar kendinden az para alırken her ay 500 lira daha fazla almış
Üstüne bana sigorta yaptırmayın paramı verin demiş
Konu sahibi onun sözüne güvenip yarı yolda kalmış
Ama herkese sigorta yapılmalı istesede istemese de orası ayrı

Teşekkür ederim bilgi için çok şükür ben çocukları büyüttüm ama 2012 de teşvik de yoktu evde çalışanlara sigorta işi de yeni çıkmıştı SGKdaki memur bile isteğe bağlı demişti. Kadın da istemem diyince sonuç bu oldu.

Ama kul kendi bana dedi ki benim bu yaşa kadar bir gün bile sigortam yok. Yatırırsan devlette kalacak bana geçmeyecek. Sen bana ver benim kiram var oyum var buyum var bana nakit lazım. Yani beni kandırdı sorun bu malesef.
Bırak devletimize geçsin Hayır sigortası çalıştırma demeliydin ayrıca yetim aylığı aliosa sen sigorta yaptığında maaşı kesilirdi o yüzden ıstememis sigorta sende ona öyle deseydin dava açmaktan vazgeçer kendi daha çok ceza alirdi

evet aslında belki hala sgkya şikayet edilebilir kadın. mahkeme sonucuyla. neticede çalıtığını kadın iddia ediyor. kendi beyanı var

evet aslında belki hala sgkya şikayet edilebilir kadın. mahkeme sonucuyla. neticede çalıtığını kadın iddia ediyor. kendi beyanı var
Aynen ole bu sebeple her şeyimizi belgeli yapmaliyiz

Şeytan a pabucunu ters giydirirmis. Aklıma gelmezdi böyle anlaşıp sonra dava acacak bir insan varlığı

Hayır yetim aylığı yoktu. Eşinden boşanmıştı sağlık sigortası babasından dolayı mı ne vardı. Devlete gitsin tabi ki bende devlet memuruyum ama o zaman evde sgk işi yeni çıkmıştı memur da isteğe bağlı dedi. Zorunlu olduğunu suç olduğunu dava konusu olabileceğini bilsem zaten yapardım ya da yapamayacağım işe kalkışmazdım. SGKdaki devlet memuru eşime zorunlu değil dedi Allah doğrusunu biliyor. Benim içim rahat. Ve siz bu kadar bana söylüyorsunuz ama o zamanlar yıl 2012 idi çevremde bir tane bakıcısına sigorta yapan yoktu. Hala o küçücük şehirde bir tane sigortalı bakıcı yok. Onu bırakın fabrikalarda cafelerde restoranlarda bile sigortasız bir dünya insan çalışıyor... Bu doğru demiyorum yanlış anlaşılmasın. Annelere biraz daha müsamaha lütfen. Devlet teşviki de 18 aya kadarmış şimdi siz diyince baktım. Sonra anne 700 TL sigorta ödeyip bir de üstüne bakıcı ya maaş verecek. Kreş en güzel çözüm ama o küçük illerde 18aylık bebek alan Kreş yok mesela. Tayinle gurbete gidip çocuk büyütmek çok zor.

Dolandırılmamışsınız ki, suça ortak olmuşsunuz çünkü işinize gelmiş. Güvenip yasa dışı iş yapmışsınız, o da bunu kullanmış. Hamama giren terler, üzgünüm. Fazla maaş vermemişsiniz, normalde cebinizden çıkması gereken maaş artı sgk priminden daha azını ödemişsiniz. Duruşma salonunda değiliz dürüst olalım :) Üstüne bir de komşularınıza yalancı şahitlik yaptırmışsınız (cezası hapis) Şu forumda yazdığınızın ekran görüntüsünü alıp mahkemeye verse yeter. Hem davayı kaybeder hem de mahkemeyi yanıltmaktan ceza alır, cezaevinde komşuluk edersiniz, yalancı komşularınızla :) Ben burda devleti dolandırmak için anlaşmış, sonra çıkar çatışmasına girmiş iki kişi görüyorum, birbirinizden farkınız yok. Anlaşma meselesini de anlamadım, kadına para ödeseniz mesele kapanmaz ki sgk o işin peşine düşmeyecek mi? Maaş davası değil ki bu aranızda anlaşın, siz aranızda anlaştınız diye sgk vereceği idari cezadan vazgeçecek değil. Siz daha çok uğraşırsınız bu işle, kolay gelsin.

Sanırım konunun tamamını okumadınız 2012 yılında SGKdaki memur evde çalışanlara sigorta isteğe bağlı yapılıyor dedi. Ben nerden bilebilirdim? Çevremde evinde bakıcı çalıştırıp sigorta ödeyen ve zorunlu diyen bir tek kişi de yoktu. Ne zaman 2015 oldu dava oldu ben o zaman zorunlu olduğunu ayda kaç günden fazla olunca olduğunu bütün detayları avukattan öğrendim. Allah doğrusunu biliyor siz istediğinizi düşünebilirsiniz.

Kadın “siz primin bi kısmını bana verin” dedi diye değil memur zorunlu değil dedi diye mi sigorta yapmadınız yani, memur yapmanız gerekiyor dese kesin yaptırırdınız öyle mi, güldürmeyin insanı :) Madem zorunlu değil diye yaptırmadınız, zorunlu olmayan(!) sigorta için neden fazla maaş verdiniz kadına?? Bal gibi anlaşmışsınız işte. Ayrıca o dönemde sigorta isteğe bağlı olsa hakim zaten zorunlu değil diye davayı düşürürdü. Çok da üstüne gitmemiş davanın zaten hakim de, madem haftada bi iki gün geliyordu kim bakıyor diğer günler bu çocuğa dese yalan ortaya çıkardı. Yargıtay çoğu zaman sigortayla ilgili kararları bozduğu için hakimler başlarında sgk davası istemiyor, kendi aranızda çözün demiş kısaca. Bakıcınız kıt aklıyla iş çevirmeye çalışınca istediğini alamamış, derdi para koparmak olduğu için parasını almış bırakmış. Benim takıldığım tek şey masum ve mağdur gibi anlatmanız, masum değilsiniz. İş çevirmeye çalıştık elimizde patladı olmalıymış başlık. Sonuç olarak ucuz kurtulmuşsunuz, geçmiş olsun. Aylarca sigortasız işçi çalıştırma + mahkemeyi yanıltma suçu için 15bin tl ceza sayılmaz

Tamam gördüm merak eden varsa onlar da görsün. Geçmiş olsun artık insanlara güvenmek gerçekten zor. Umarım rahat harcayamamıstır o parayı

Sonuc nasil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…