bakıcımızın kocası! zam yapmamı teklif etti...

yaz gecesi

3bes
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
5.907
2.250
248
3 yaşında bir oğlum var. 3 aylıktan beri apartman görevlimizin eşi bakıyor oğluma. bu güne kadar ufak tefek sorunlarımız oldu. ama genelde ben alttan aldım elim mahkum, sonuçta oğlumu emanet ediyorum diye.
az önce aidatı ve bakıcımın parasını vermeye indim. kocasına verdim paraları ve adam kapı arasında önümüzdeki aya şukadar yaparmısın dedi.
bir şey diyemedim olur dedi. biz yeni bir araba aldık, borçla harçla artık omu gözüne geldi bilmem. arkasından arabanız hayırlı olsun dedi :26:
zaten oğlumda konuşamama sorunu var ve maalesef bakıcımız aşırı sessiz biri.... ses dinleme cihazı koydum bir kaç defa eve ve her seferinde gün boyu 5-10 kelimeden fazla konuşmaz. tv açar oturtur önüne. tek tesellim oğlumu ailece seviyor olmalarıydı. bana her seferinde biz oğluna para için bakmıyoruz. para olmasada bakarım gibi laflar ediyorlardı.....
aklımızda zaten kreş vardı. bahar gelsin diye bekliyorduk.... fevri davranıp hemen oğlumu kreşe vermelimiyim sizce?
ve bu konuyu bakıcımın eşinin dile getirmesi çok gücüme gitti. benim eşim daha bugüne kadar bakıcımla bu konuda hiç diyaloğa girmemiştir.

Son düzenleme:
şu bakıcıların kocalarını duydum mu ifrit oluyorum artık:47:
anneannemin bakıcısının kocası da bize böyle zam haberi göndere göndere sonunda kadını çıkarttı işten.
bunlar doyumsuz oluyorlar,hele bir de kafalarında sizin maddi durumunuzla ilgili iyi olduğu yönünde bir fikir oluşuyorsa başlıyorlar hemen zam zam diye bağırmaya,elimizin mahkum olduğunu da biliyorlar ya..
allah yardımcın olsun çok zor bunlarla uğraşmak,kreş fikrine sıcak baksan mı acaba artık? ya da bahara kadar annenler idare edemez mi biraz?

şu bakıcıların kocalarını duydum mu ifrit oluyorum artık:47:
anneannemin bakıcısının kocası da bize böyle zam haberi göndere göndere sonunda kadını çıkarttı işten.
bunlar doyumsuz oluyorlar,hele bir de kafalarında sizin maddi durumunuzla ilgili iyi olduğu yönünde bir fikir oluşuyorsa başlıyorlar hemen zam zam diye bağırmaya,elimizin mahkum olduğunu da biliyorlar ya..
allah yardımcın olsun çok zor bunlarla uğraşmak,kreş fikrine sıcak baksan mı acaba artık? ya da bahara kadar annenler idare edemez mi biraz?

annemler çoook uzaktalar. 1000 km var aramızda : ama 1-2 ay gelip bakabilir sanırım.

güzel bakmıomuş ki bence
tv çok sakıncalık 3 yaş çocuk için
kreşe gitsin sosyalleşir hem de

annemler çoook uzaktalar. 1000 km var aramızda : ama 1-2 ay gelip bakabilir sanırım.

o zaman hiç durma ara anneni ve konuş,kreşi de ayarla bahar için.hemen bir plan yap bu şekilde ve yol ver bakıcıya.
o da anlasın yaptığı şeyin ters teptiğini,
hem anneanne en iyi bakıcıdan bile çok daha iyi bakar

Son düzenleme:
3 yaşında bir oğlum var. 3 aylıktan beri apartman görevlimizin eşi bakıyor oğluma. bu güne kadar ufak tefek sorunlarımız oldu. ama genelde ben alttan aldım elim mahkum, sonuçta oğlumu emanet ediyorum diye.
az önce aidatı ve bakıcımın parasını vermeye indim. kocasına verdim paraları ve adam kapı arasında önümüzdeki aya şukadar yaparmısın dedi.
bir şey diyemedim olur dedi. biz yeni bir araba aldık, borçla harçla artık omu gözüne geldi bilmem. arkasından arabanız hayırlı olsun dedi :26:
zaten oğlumda konuşamama sorunu var ve maalesef bakıcımız aşırı sessiz biri.... ses dinleme cihazı koydum bir kaç defa eve ve her seferinde gün boyu 5-10 kelimeden fazla konuşmaz. tv açar oturtur önüne. tek tesellim oğlumu ailece seviyor olmalarıydı. bana her seferinde biz oğluna para için bakmıyoruz. para olmasada bakarım gibi laflar ediyorlardı.....
aklımızda zaten kreş vardı. bahar gelsin diye bekliyorduk.... fevri davranıp hemen oğlumu kreşe vermelimiyim sizce?
ve bu konuyu bakıcımın eşinin dile getirmesi çok gücüme gitti. benim eşim daha bugüne kadar bakıcımla bu konuda hiç diyaloğa girmemiştir.

yengemde krese verdı cocuklarını sımdı 4.5 yasında yengem bu kadar egıtıcı ogretıcı oldugunu bılseydım daha erken yazdırıdım dıyor fevrı dawranmaktan zıyade gelısımı ıle ılgılı sosyal egıtıcı bı programa katılıcgıdır oncelıkle bunu dusunun

ama yok ne kadar bakıcıya verıyorsunuz bıde oyun fılan oynatsa bu cocuga resmım yapmayı ogretse gelısımı acısından cok ıyı olur hanı agzına ıkı mama tıkmakla olmazkı cocuk gelısımı dıye bır sey war

haaa suda var benı annanem agzıma yemek verır bakardı o kadar kadıncagız bole baktıda dger yıgenelerımede boyle baktı

ama yıgenllerımıze ole dıl krese gonderdık ıste ımkanınız varsa kres arastırın bı degerlendırın derım ben

zaten kapıcının gozune arabanız batmıs bı kre

bıde annenız fılan varmı bu sure zarfında baksada sız cocuk ıcın kres baksanız ne gusel olur :D

3 yaşında konuşma problemi yaşayan bir çocuğu, günde 5 10 cümle kurup tv karşısına bırakan bir insanın bakması yerine,onun kreşte daha iyi eğitim almasını tercih ederim

zihinsel gelişimi açısından konuşma sıkıntısı açısından...

Son düzenleme:
valla ben anasınıfı öğretmeni olarak kreşi hiç tavsiye etmiyorum.çaresiz kalınırsa yapacak birşey yok ama 3 yaş çocuğuna yazık günah.hem hastalık açısından iyi olmuyor hem de senelerce okuldan bıkıyor çocuklar.ilkokula gitmeden mutlaka 1 sene anasınıfı eğitimi görecek çocuk tabiki ve bu yeterli.inanın her sene aynı şeyler çocuk için çok da iyi olmuyor.her okul yaşa özel eğitim vermiyor.genelde benzer şeyler ve çocuklar artık okuldan sıkılıyorlar.
sizin durum da hiç hoş olmamış ama bu yılı bakıcıyla geçirseniz çok iyi olur.zamı belli dönemlerde yapmıyormuydunuz niye durup dururken bunu çıkardı ki.

sorun para değil. ben karşılığını alsam şuan verdiğimin iki katınıda veririm. ama kadın çocuğumun başını beklemekten başka birşey zaten yapmıyordu.
ayrıca bunu eşinin kapı arasından söylemesi resmen beni iğreti etti.
yazdan beri kreş bakıyorum, çocuğum sabah sıcak yatağından kalkmasın, evinde daha huzurlu olsun diye geciktiriyordum ama bakıyorumda eksileri artılarından fazla olmaya başladı.
önce kreşi deneyeceğim, olmazsa başka bir bakıcı bulacağım. allah oğlumun karşısına iyileri çıkartsın inşallah....

kreşe gönder derim ben, nihayetinde evladının pazarlığının söz konusu olmayan bir yer. ona göre hesabını yapar tedirgin olmazsın. kim ne der diye de düşünme, hayatım ne demek tek teselin ailecek seviyor olmaları? bu ne saçma bir teselli? tabiki sevecekler, işi o, ayrıca 3 yşında çocuğu sevmenin nesi lütuf??
sevmemek için nasıl bir rekabete girebilirsin ki?
tez elden yap hesabını derim ver kreşe, olması gerekenleri lutuf olarak görmeyi bırak, onlar lütuf gösteriyor madem sen de bebişini pazarlıkkonusu yapmazsın olur biter. baharı bekleme derim ben.

kreşe vermeni tavsiye ederim canım. illa şimdi veremem diyorsan mecbur idare edeceksin

bir de sizin evinizde nasıl bilmiyorum ama akşamları geldiğinizde evde tv kapatıp çocuklarla konuşamk dil gelişimini olumlu yönde etkiliyor

bi tanıdığımızın çocuğu fazla konuşmuordu ve takıntıları vardı. kreşle düzelmedi. ama ailenin ilgisiyle çözüldü

Eğerki Zam zamanıysa haklılar canımm Zammı Senede 1 kere mi anlaştınız ? Çocuğunun konuşma problemi varsa kreşe vermen en doğrusu

Eğerki Zam zamanıysa haklılar canımm Zammı Senede 1 kere mi anlaştınız ? Çocuğunun konuşma problemi varsa kreşe vermen en doğrusu

ama ben daha bugüne kadar bakıcımın parasını eşine dahi vermemişken, eşinin zam istemesinden hiç hoşlanmadım.
ayrıca zaten burdaki piyasanın üstünde veriyorum. her yıl zam olacak diyede birşey konuşmadık. emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorum.
kadın gelir bir merhaba demeyi bile bilmez. ben işten gelir eve girerim, daha kapı kapanmadan çıkar gider.günün yarısı bizdedir, yarısında oğlumu alır kendi evine gider.
temizliğini yapar, misafirini ağırlar :))) hiç ses etmedim. ayıp ettiler bana ya.böyle birşeyi beklemediğim insanlardı.
en azından bakıcım oturup konuşmalıydı. eşinin benle böyle bir diyaloğa girmesi çok basite kaçtı :(((

ama ben daha bugüne kadar bakıcımın parasını eşine dahi vermemişken, eşinin zam istemesinden hiç hoşlanmadım.
ayrıca zaten burdaki piyasanın üstünde veriyorum. her yıl zam olacak diyede birşey konuşmadık. emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorum.
kadın gelir bir merhaba demeyi bile bilmez. ben işten gelir eve girerim, daha kapı kapanmadan çıkar gider.günün yarısı bizdedir, yarısında oğlumu alır kendi evine gider.
temizliğini yapar, misafirini ağırlar :))) hiç ses etmedim. ayıp ettiler bana ya.böyle birşeyi beklemediğim insanlardı.
en azından bakıcım oturup konuşmalıydı. eşinin benle böyle bir diyaloğa girmesi çok basite kaçtı :(((
Cahil insanlar Sonuçta Kadının elinden kocası belki parasını alıyor yada kadın konuşamadığı için kocası konuşmuştur. Kültür farkı var canını sıkma güzellikle veremeceğini söyle fazlada muhattap olma ama çocuğunun konuşması problemli ise kreşe vermen en doğrusu...Bakıcı fayda sağlamaz

anneniz 2 ay baksın sonra kreşe verin. çocuğunuzun konuşması açısından iyi olur bence..
yazık çocuklara ya..

bizim okulda kekeme bir anasınıfı hocası vardı 1 çocuk kekeme oldu 2-3 ay içinde. çocuklar çevredekilerini hemen örnek alıyolar

Back
X