bakıcımızın kocası! zam yapmamı teklif etti...

bence krese ver cocuk arkadas edinsin yani evde oturan cocukla kresteki cocuk ayni olmiyor konusma acisindan daha cok dialoglara girecegi icin gelisimi acisindan cok iyi olur cok sey de ögrenir

canım benim oğlumda o aylarda öyleydi. şimdi 38 aylık oldu. son 15 gündür çok ilgileniyorum. tv kapandı filan.
2 heceli bir çok kelimeyi söylemeye başladı. anne gel, baba işi gitti gibi basit cümleler başaldı. inş. kreş döneminde daha da açılır.
sizinkininde rehebilitasyona ihtiyacı kalmadan sökmesini umuyorum.
ha bide ne kadar doğru bilmiyorum ama bülbül suyu tavsiye ediyorlar. bunu en son doktor bir arkadaşım dedi. ben denemeyi düşünüyorum :26:

kusura bakma canım cevap yazamadım benin kızıma dr söğlemişti tv yasak falan diye bizde seğretmemeye çalışıyoruz onunla oyun oynayıp konuşuyorum ama benim kızm anlatamadığı anda sinir krizi geçiriyor sanki ağlayıp kenini yere fırlatıyor ben anne olarak dayanamıyorum o haline uğraşıyorum onula amayeterli olmuyor tabikii dualar ediyorum rehabilitasyona gerek kalmasın diye yanlış anlaşılmasın özürlü raporu vereceklerki rehabilitasyon ücretsiz olsun bende ilerde neler olur bilmiyorum o rapor önüne gelirmi falan canımı sıkıyor neyse bülbül suyunu duymamıştım nereden bulabilirim diye düşünüyorum ama ben takıntılıyımdır ya mikrop bulaşırsa pistir sonuçta ama yinede bilgi verirsen sevinirim.....

ama ben daha bugüne kadar bakıcımın parasını eşine dahi vermemişken, eşinin zam istemesinden hiç hoşlanmadım.
ayrıca zaten burdaki piyasanın üstünde veriyorum. her yıl zam olacak diyede birşey konuşmadık. emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorum.
kadın gelir bir merhaba demeyi bile bilmez. ben işten gelir eve girerim, daha kapı kapanmadan çıkar gider.günün yarısı bizdedir, yarısında oğlumu alır kendi evine gider.
temizliğini yapar, misafirini ağırlar :))) hiç ses etmedim. ayıp ettiler bana ya.böyle birşeyi beklemediğim insanlardı.
en azından bakıcım oturup konuşmalıydı. eşinin benle böyle bir diyaloğa girmesi çok basite kaçtı :(((

bol bol..................

3 yaşında bir oğlum var. 3 aylıktan beri apartman görevlimizin eşi bakıyor oğluma. bu güne kadar ufak tefek sorunlarımız oldu. ama genelde ben alttan aldım elim mahkum, sonuçta oğlumu emanet ediyorum diye.
az önce aidatı ve bakıcımın parasını vermeye indim. kocasına verdim paraları ve adam kapı arasında önümüzdeki aya şukadar yaparmısın dedi.
bir şey diyemedim olur dedi. biz yeni bir araba aldık, borçla harçla artık omu gözüne geldi bilmem. arkasından arabanız hayırlı olsun dedi :26:
zaten oğlumda konuşamama sorunu var ve maalesef bakıcımız aşırı sessiz biri.... ses dinleme cihazı koydum bir kaç defa eve ve her seferinde gün boyu 5-10 kelimeden fazla konuşmaz. tv açar oturtur önüne. tek tesellim oğlumu ailece seviyor olmalarıydı. bana her seferinde biz oğluna para için bakmıyoruz. para olmasada bakarım gibi laflar ediyorlardı.....
aklımızda zaten kreş vardı. bahar gelsin diye bekliyorduk.... fevri davranıp hemen oğlumu kreşe vermelimiyim sizce?
ve bu konuyu bakıcımın eşinin dile getirmesi çok gücüme gitti. benim eşim daha bugüne kadar bakıcımla bu konuda hiç diyaloğa girmemiştir.

canım bence hemen oğlunu kreşe ver derim,tv izleyen çocukların çoğunda konuşamama problemi görülüyo,bak benim eltimin kızı 2,5 yaşında asla tv izletmedi ve hala uzun süre tutmaz çocuğu tv başında öyle konuşuyor şakır şakır cümleler kuruyor aklın şaşar,aynı yaşta kuzenin kızı var kadın sabah çocuğa açıyo tv yi akşama kadar, inan şimdi doktora götürüyolar konuşamıyor çocuk ...

Bence de artık okul zamanı gelmiş. Komşumun bir kızı vardı. Kıza Babaannesi bakıyordu. ama Teyze Çok Yaşlı idi 80 Yaşında. Kız 4 Yaşındaydı Ama Tuhaf Hareketleri Vardı. Doğru Dürüst Konuşamıyordu, herkes Onun özürlü Olduğunu Düşünüyordu. Annesi Onu 5 yaşında Anaokuluna Yolladı geçen Yıl Gördüm Inanamadım Kız Inanılmaz Değişmiş Çok Güzel Konuşuyor Hanım Hanımcık Bir Kız Olmuş. Sonradan Anladık Zaten Teyze Çok Yaşlı idi Ve Doğru Dürüst Konuşamıyordu Türkçesi Çok Kötü Idi. Zaten Çocuklar En Yakınındaki Modelliyorlar. Bence 3 Yaş Okul Için Uygun. Bende Kızımı 3 yaşında Verdim. Tam Gün Vermiştim ancak Evden Ilk Defa Ayrılacak Çocuk Için Hemen Tam Gün Ağır Geliyor. Çalışmaya Başlamıştım Ama Çok Problem çıkardığı için Işten Ayrıldım. Ama Bir Arkadaşım yarım Dönem Yarım Gün Yolladı Ertesi Yıl tam Gün Verdi O Hiç Sıkıntı Yaşamadı. Tabi Çocuktan Çocuğa Da Değişiyor. Yine De Sen Bilirsin. Ama Ben Derim Ki Bakıcının Bileti Kes Ne Öyle Zam Filan Zaten Çocuk da Büyümüş Artık. Ama Kırıcı da Olma Ne Olur Ne Olmaz Belki 2. ye Lazım Olur :)

Back
X