Bakıcıya karşı kuruntulu muyum? Yardım

gonul0525

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
38
7
1
35
Birkaç gündür bebeğime bakmak için bakıcı geliyor. 20gun izindeyim daha sonra işe baslayacam bu arada çocuğun huyuna alışsın hemde nasil bakiyor diye bakıcının yanındayım. Ama bakıcıya şuna yap bunu yap diyemiyorum.Aslinda bebekle ilgileniyor konuşuyor . Mamasini hazirlamayi gösterdim ama daha kendisi yapmadı hic. Bugün dedim sadece bezini değiştirebilir misin diye.Aslinda bikac gün oldu daha ben mi kuruntu yapıyorum bilmiyorum. Sabah gelince kuran falan okuyor tv de açık ne bileyima nasil yapamam lazim bilmiyorum. Yardım Ederseniz sevinirim.

Sabah gelince kuran falan okuyor tv de açık ne bileyima nasil yapamam lazim bilmiyorum. Yardım Ederseniz sevinirim.
Nasıl yani misafir gibi mi davranıyorsunuz??? Tv sadece çocuk uyurken açık olacak, sen yap ben izleyeyim deyin. Yaparken yanlışı olursa uyarın şöyle yap diye. Dönülemeyecek yanlışlarsa da yol verip başkasına bakarsınız. Devam ederse arasıra dışarı çıkın birkaç saatliğine, alışsınlar birbirlerine. Bir an önce başlatın kadını

neden kendisi hic yapmadi?
Neden sizde kuran okuyor? Hani namaz kilar eyvallah da, kuran okumasi garip geldi bana.
Cocukla nasil alisacaklar ki birbirlerine.

Normalde bu bir kac gunde sizden alacagini aldiktan sonra bakmaya baslamasi lazim.
Siz de ise baslama oncesi kisisel islerinizi halledersiniz, hem de ara ara kontrol edersiniz.

Uzmanlar ilk bir hafta anne baksın bakıcı sadece ortamda bulunsun diyor. İkinci hafta görevleri devretmeye başlayın, bir hafta sonra hiç karışmayın sadece ortamda siz bulunun diyorlar. Tabi bu bebeğin psikolojisi için. Ama şöyle bir durum var o sizin ücretli çalışanınız, televizyon izlemezseniz sevinirim deyin kapansın olay. En başta laf söyleyemediğinizi farkederse önünü alamazsınız.

Nasıl yani misafir gibi mi davranıyorsunuz??? Tv sadece çocuk uyurken açık olacak, sen yap ben izleyeyim deyin. Yaparken yanlışı olursa uyarın şöyle yap diye. Dönülemeyecek yanlışlarsa da yol verip başkasına bakarsınız. Devam ederse arasıra dışarı çıkın birkaç saatliğine, alışsınlar birbirlerine. Bir an önce başlatın kadını
Sanki ben misafir gibi davrandım ona. Yaşı benden büyük olunca kapatalim Tv yi diyemiyorum. Diyorum bende bebekle yalnızken izliyordum diye empati yapıyorum ama yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum.

Kuran okumak ne alaka? Yanlış anlamayında çözemedim bu durumu namaz kılar vaktinde neyse de oturup kuran mı okuyor?
İşe başlayıncaya kadar sizin sisteminizi anlaması bilmesi alışması lazım bakıcının. Neler yapıyorsunuz, nasıl bakıyorsunuz, kurallarınız nelerdir bunları bir bir bilmesi gerek. Sonuçta para ödeyeceksiniz işini titizlikle yapmalı.

neden kendisi hic yapmadi?
Neden sizde kuran okuyor? Hani namaz kilar eyvallah da, kuran okumasi garip geldi bana.
Cocukla nasil alisacaklar ki birbirlerine.

Normalde bu bir kac gunde sizden alacagini aldiktan sonra bakmaya baslamasi lazim.
Siz de ise baslama oncesi kisisel islerinizi halledersiniz, hem de ara ara kontrol edersiniz.
Ya ben yumuşak yuzluyum galiba. Dedim daha 2gun oldu falan diye düşündüm

Kuran okumak ne alaka? Yanlış anlamayında çözemedim bu durumu namaz kılar vaktinde neyse de oturup kuran mı okuyor?
İşe başlayıncaya kadar sizin sisteminizi anlaması bilmesi alışması lazım bakıcının. Neler yapıyorsunuz, nasıl bakıyorsunuz, kurallarınız nelerdir bunları bir bir bilmesi gerek. Sonuçta para ödeyeceksiniz işini titizlikle yapmalı.
Biraz dindar biri evde ben cocukla iken oda okudu.

yavaş yavaş alıştırın
yarın öbürgün mamasını bezini vs değiştirsin
bikaç saat yalnız bırakın işlerini halledin
olmaz öyle
tv olayını işe başlamadan konuşmamış mıydınız?

Daha 2. Günmüş. Hemen bebeği veremezsiniz ama siz nasıl bakıyorsanız düzeninizi öğretin.
Mama yapması için bebekle diyalogda olmasına gerek yok.
Mamasını o hazırlasın.
Odasını, dolabını öğretin, düzenini öğretin.
Neler giydirirsiniz, üşüyünce ne giyecek, dışarı çıkarken nasıl hazırlanacak,
Biberonu emziği nasıl temizlenecek, bez çöpünüz nereye atılacak, çocuğun oyuncakları vs, normal günlük rutinde karşısına çıkacak her şeye alıştırın.
Bebegin de bugün altını değiştirsin, yarın yemeğini yedirsin, uyutmaya çalışsın vs..
Kademeli arttırın.
Ama birlikte oyun oynayın mesela, çocuk sizinle görsün

Daha 2. Günmüş. Hemen bebeği veremezsiniz ama siz nasıl bakıyorsanız düzeninizi öğretin.
Mama yapması için bebekle diyalogda olmasına gerek yok.
Mamasını o hazırlasın.
Odasını, dolabını öğretin, düzenini öğretin.
Neler giydirirsiniz, üşüyünce ne giyecek, dışarı çıkarken nasıl hazırlanacak,
Biberonu emziği nasıl temizlenecek, bez çöpünüz nereye atılacak, çocuğun oyuncakları vs, normal günlük rutinde karşısına çıkacak her şeye alıştırın.
Bebegin de bugün altını değiştirsin, yarın yemeğini yedirsin, uyutmaya çalışsın vs..
Kademeli arttırın.
Ama birlikte oyun oynayın mesela, çocuk sizinle görsün
Haklısınız.Tesekkur ederim. İlk bebeğim ve ilk bakıcı tecrubesizim nasil davranmam gerektiğini bilmiyorum.

Biraz dindar biri evde ben cocukla iken oda okudu.
İşinize başlayıncaya kadar günden güne bütün sistem ve düzeninizi disiplinli, kurallı bir şekilde göstereceksiniz kendisine. Gösterdikten sonra bir müddet kendisinin performansını siz izleyeceksiniz bunun. Mesela siz işteyken çocuk uyuduğunda boş vakit olduğu için bu süreci kuran okuyarak ve namaz kılarak değerlendirebilir.

çocuk uyurken gene okusun kuranını da yani çalışmaya geldiği evde ilk günden ne biliyim, biraz tuhaf olmuş.
bence neler yapacaksa günlük rutinde size eşlik etmesini isteyin.
evde ne nerededir, hassas noktalarınız, olmazsa olmazlarınız nelerdir baştan anlatın ve gösterin.
bebek uyanıkken tv açılmasını istemediğinizi net şekilde söyleyin mesela.

oyun oynarken o da eşlik etsin. çocuğunuz onu sizinle görürse güven duygusu oluşur diye düşünüyorum.

ilerleyen günlerde de azar azar da olsa siz çıkın gidin ve başbaşa bırakın. bir anda işe başladığınız gün çıkıp gitmeniz de doğru olmaz diye düşünüyorum.

Neden bebeğe baktırmıyorsunuz? Nasıl alışacaklar birbirlerine?

Şu aşamada sizin baya geri planda durmanız lazım. Temel bakımını rahat yapabildiğinden, iyi davrandığından emin olunca gün içinde 1-2 saat dışarı çıkarak yalnız bırakmalısınız.

Bence evinizde bu kadar rahat davranmamalı. Kuran okumasından rahatsız olmadım ama çocuk uyurken yapmalı. Sürekli açık olursa alışır tv ye..

Ev sizin, bebek sizin. Siz yönlendireceksiniz..

İşinize başlayıncaya kadar günden güne bütün sistem ve düzeninizi disiplinli, kurallı bir şekilde göstereceksiniz kendisine. Gösterdikten sonra bir müddet kendisinin performansını siz izleyeceksiniz bunun. Mesela siz işteyken çocuk uyuduğunda boş vakit olduğu için bu süreci kuran okuyarak ve namaz kılarak değerlendirebilir.
Evet pazartesiden itibaren ona birakayim.Mamasini hazirlayip yedirir misiniz falan diyeyim. O kadar zor geliyor ki birine iş söylemek

Back
X