Bakıcıya karşı kuruntulu muyum? Yardım

Çocuk uyurken boşta kalıyor, bu onun mola saati sayılır. İster yemek yer ister tv izler isterse de kuran okur veya namaz kılar. Ama bunu çocuk uyanırken yapıyorsa sorun var demektir. İşleri ona devredin işim var diyin odanıza çekilip uzanın. Sonuçta sizin izniniz çalışan da aldıysanız dinlenin biraz dışarı çıkın 1 hafta geçtiyse bişey olmaz.
Dini açıdanda evinizde kuran okunması ne hoş. İnancınızı bilemiyorum ama müslümansanız bebeğinize de evinize de iyi gelir negatif enerjiyi alır bereket gelir. Benim çocuğum olsa ve bakıcısı böyle olsa ne bileyim çok mutlu olurdum herhalde.

Simdi ablacim Kuran otizmle ilgili degil, TV otizmle ilgili. Yani cocuk bile degil bu , bebek TV beyin gelisimi icin cok cok sakincali hicbir oluru yok.
Kuran degil ama din kavrami cocuklar icin sakincali, zaten soyut bir kavram ama korkutucu ogeler de iceriyor, cehennem azabi, kabir azabi, zebani, 3 harfli, seytan vb. Hicbir acidan oluru yok benim gozumde bir cocuk icin.
Çocuğa korkutucu yanı ile değil sevdirici yanı ile anlatılırsa pek tabi oluru olacak bişey. Terbiyeyi nasıl temelden veriyorsanız dini eğitimi de temelden verilmeli ki çocuk ibadeti ve güzel ahlakı öğrensin.
tabii anne babanın inancı ile alakalı bu durum.

Kamerasiz asla. Hanim diyerek hitap edilecek. Sınırlar istekler net belirtilecek. Bunlara dikkat ederseniz sorun yasamazsiniz
Hanım hitabı karşılıklı olmalı tabiki. O hanim diyorsa ev sahibine, ev sahibi de ona demeli yoksa bu sınıfsal ayrimdan başka bir sey değil ve çok çiğ

Şimdi beni linç edecekler ama ben inançsız biriyim ve evime geken bakıcının Kuran okumasını istemezdim. Her şeyin bir yeri var yani oraya çocuğa bakmaya geliyor, Kuranı evinde okusun.
Yoo linçe gerek yok. Ben inançlıyım namazımı kılar Kuranımı okurum. Ama evime gelen bakıcının namaz kılması sorun değil Kuran okuması bana değişik gelir. Akşam evinde oku, ya da bebek uyurken. Yani ben de istemem.

Bazı yorumları hayretle okudum,ne alaka kuran okumasi yazmış,pardonda bebek uyurken kadın köle gibi ayakta mi bekleyecek,ya da evin işini mi yaoacak belliki bebek bakicilivi için anlaşılmış bebek uyurkende kadın ister Kur'an okur isterse de başka bir şeyle uğraşır kendince.

Konu sahibi bakıcıya siz yol gösterin bebelke ilgili iş buyurun eğer ona rağmen beceremezse vazgeçer başka bir bakıcı bulursunuz olur biter,yazdıklarınızda elle tutulur bir şey yok

Bende kızımı 7buçuk aylıkken bakıcıya bıraktım. Yazdıklarınızı okuyunca biz çok hızlıymışız dedim. Biz biraz geç bulduk aksilikler oldu. İlk gün geldi tanıştılar 3ümüz oyun oynadık. Beslenmesini uyku düzenini falan anlattım. Sonra uyku saati geldi ben mama hazırlıyordum kendisi ben hiç mama yapmadım nasıl yapılacak bende bakayım diye geldi yanıma.. nasıl uyuduğunu falan gördü. O uyurken ben eşyalarının yerini gösterdim ihtiyaç duyabileceği herşeyi belirttim. Sonraki gün yine önce oyun oynadık hatta odadan ben çıktım ikisi oynadı.. uyku saatinde mamasını o içirdi uyuttu.. 3. Günde 3 saat kadar yanlız kaldılar.. TVyi ilk gün söyledim uyanıkken açmıyoruz diye..uyurken açabilirsin dedim. Hatta çayını kahveni yap dinlen dedim ama o kızımın yıkanmış çamaşırlarını yerleştirir kızıma yemek yapar hiç iş bulamazsa bulaşık makinemi falan boşaltır ki hiç birisini yap demedim. Boş oturmayı pek sevmiyor:) bizdeyken kuranda okuduğu oluyor ama kızım uyuyunca.. zaten yarım gün bakıyor kahvaltısını ve öğlen yemeğini yediriyor. Uyanıķken oyun oynatıyor. Yeni kelimeler davranışlar öğretiyor.

Sizinki biraz ev gezmesine gelir gibi olmuş sanki.. gerçi orda da oturup kuran okunmaz ama.. sizin yönlendirme yapmanız gerekiyor. Bende başkasına şunu yap diyemem ama canımızı emanet ediyoruz.. öncelikli olan onların ihtiyaçlarının sağlanması o yüzden isteklerinizi net bir şekilde belirtin. Bebekle de iletişim kurmaya başlasın. Değilse siz evdeyken başlamasının hiç bir mantığı kalmıyor.

Simdi ablacim Kuran otizmle ilgili degil, TV otizmle ilgili. Yani cocuk bile degil bu , bebek TV beyin gelisimi icin cok cok sakincali hicbir oluru yok.
Kuran degil ama din kavrami cocuklar icin sakincali, zaten soyut bir kavram ama korkutucu ogeler de iceriyor, cehennem azabi, kabir azabi, zebani, 3 harfli, seytan vb. Hicbir acidan oluru yok benim gozumde bir cocuk icin.

Çocuk bu dediklerinizi anlamaz. Okunan bir kitap gibi gelir.

Tatlım gün sonunda senin para alman lazım. Bakıcı sen olmuşsun:KK53:
Kuranı evinde okusun o ne ayol.
Kim işe gidip kuran okur onun işi çocuk bakmak.
Aynen. Benim ilk çocuğum ilk tecrübe nasıl davranacağımi bilemedim

Bakıcı apartman görevlisinin eşi olduğu için ,binanın herhangi bir işi yapılması gerektiğinde kadın bebeğinizi evde bırakıp çıkabilir. Evi aynı binada olduğu için , illa ki rahatlıkla gidip gelebileceğini düşünebilir. Bu faktörü gözönünde bulundurup mutlaka kamera taktırmalısınız.
18 yaşında bi kızı var arada onu birakip bebeğin yanına eve gidip gelebilirim dedi. Bende ben evdeyken git dedim

Haklısınız aslında. Ama bakıcı bizim apartmanın kapicisinin eşi. İlk konuşmadık hiç kamerayi
inanmiyorum, bebek uyurken kesinlikle kendi evine inecek isini gücünü yapacak yada yaninda götürecek. nasil bir cesaret bu sizdeki

Bende kızımı 7buçuk aylıkken bakıcıya bıraktım. Yazdıklarınızı okuyunca biz çok hızlıymışız dedim. Biz biraz geç bulduk aksilikler oldu. İlk gün geldi tanıştılar 3ümüz oyun oynadık. Beslenmesini uyku düzenini falan anlattım. Sonra uyku saati geldi ben mama hazırlıyordum kendisi ben hiç mama yapmadım nasıl yapılacak bende bakayım diye geldi yanıma.. nasıl uyuduğunu falan gördü. O uyurken ben eşyalarının yerini gösterdim ihtiyaç duyabileceği herşeyi belirttim. Sonraki gün yine önce oyun oynadık hatta odadan ben çıktım ikisi oynadı.. uyku saatinde mamasını o içirdi uyuttu.. 3. Günde 3 saat kadar yanlız kaldılar.. TVyi ilk gün söyledim uyanıkken açmıyoruz diye..uyurken açabilirsin dedim. Hatta çayını kahveni yap dinlen dedim ama o kızımın yıkanmış çamaşırlarını yerleştirir kızıma yemek yapar hiç iş bulamazsa bulaşık makinemi falan boşaltır ki hiç birisini yap demedim. Boş oturmayı pek sevmiyor:) bizdeyken kuranda okuduğu oluyor ama kızım uyuyunca.. zaten yarım gün bakıyor kahvaltısını ve öğlen yemeğini yediriyor. Uyanıķken oyun oynatıyor. Yeni kelimeler davranışlar öğretiyor.

Sizinki biraz ev gezmesine gelir gibi olmuş sanki.. gerçi orda da oturup kuran okunmaz ama.. sizin yönlendirme yapmanız gerekiyor. Bende başkasına şunu yap diyemem ama canımızı emanet ediyoruz.. öncelikli olan onların ihtiyaçlarının sağlanması o yüzden isteklerinizi net bir şekilde belirtin. Bebekle de iletişim kurmaya başlasın. Değilse siz evdeyken başlamasının hiç bir mantığı kalmıyor.
Evet en önemli varlığımı emanet ediyorum. 2 gündür getirdi kurani cüz okudu. Bebeğimi sallayıp uyuttu aslinda.. off ne bileyim kafam karıştı

18 yaşında bi kızı var arada onu birakip bebeğin yanına eve gidip gelebilirim dedi. Bende ben evdeyken git dedim
derhal baska birini bulun. asla kendi basinda durmicak..cocugu tv ye alistirip cikip cikip gidip apartmanin islerini yapacak. rahatliginizi gercekden anlayamiyorum. insan tecrübesiz olur ama sizinki baska bisey.....

Ben yerinizde olsam asla bu kadına bırakmazdım. Siz yokken gidip evinin işini, yemeğini yapabilir, hatta çocuğu evine götürebilir. Neler duyuyoruz. Bir insan Kuran okuyor diye yüzde yüz güvenemezsin. Kadına normal bile gelebilir bu durum.

Back
X