Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yabancı ve sigorta dahil ücreti bu.
Çok iyiymiş. Özel olmazsa biraz detay verebilir misiniz? Siz gelince odasına mı çekiliyor? Eviniz dubleks mi yoksa normal apartman mı?
Ben de 2. çocuğum doğunca yatılı bakıcı istiyorum, bu parayı da verebilirim ama pratikte günlük hayatı merak ediyorum.

Katılıyorum. Bu paraya memurlarin çalışma saatlerinde
Para kimdeyse güç onda oluyor malum karşı tarafta muhtaç olunca işte demek ki sizin ilçede 2 kuruşu fazla lütuf gibi kabul ettirip piyasayı belirlemişler.
Küçük çocuk ne kadar uslu olabilir hayal edemedim o kısmı ama anlattığınıza göre büyük kızınız çok olgun ve akıllı o zaman kendisi hazırlanıp okuluna gidebilir , küçük de çok çok uslu ise oturduğu yerde sizi bekleyebilir . Aaa bakın bütün para size kaldı 😂
Canım zaten ablası bakıyormuş kardeşine ee niye bakıcıya ihtiyaç var demezler mı adama, pek maharetli kızın kardeşine bakabiliyorsa.. okula da yanında götürebilir.. bu da yalan demek ki

Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor. İş imkanı da az ayrıca
Bunu devlet büyüklerimiz bilsin de konu sahibine büyük şehirdeki memurlardan daha az para versin.. devlet büyüklerimizin aklına nasıl gelmedi bu acaba

O da "tüh hemen kabul ettim, daha çok istese miydim?" diye düşünüyordur mesela. Şaka şaka, Bence normal,, anlaşmışsınız işte takmayın kafaya, önemli olan anlaşmak. Bakarsınız ileride size ufak tefek ev işlerinde de yardımcı olur, önemli olan gözünüzün arkada kalmaması. Başkalarına verdiğiniz parayı söylemek zorunda değilsiniz. Ne diyecek insanlar ya çok diyecekler ya da az diyecekler Onlara Ne? Önemli olan sizin memnun olmanız.

Çok teşekkür ederim aklı başında kişiler böyle yorum yapınca süper oluyor 👍👏
Ona aklı başında demesek, beni destekleyen, benimle aynı fikirde olan kişiler desek.
Çünkü aksi beni destekleyenler, fikrini beğendiklerim aklı başında diğerlerinin aklı başka bir yerde anlamına geliyor ki bu da alt metinde hakaret etmek demek. Birçok kişi bu konuda uyarı yapmış ama hala aynı şekilde yazmaya devam ediyorsunuz.

İnanılmaz bir mantık örgüsü, borcu/ihtiyacı olan insanlara az para ödeyelim ki borçları için daha uzun süre bize köle olsunlar mı demek istiyorsunuz tam olarak?
Ben öyle bir şey demek istemedim. Demek istediğim şu fazla para verildiği zaman çocuğuna daha iyi bakmıyorlar işten çıkmamazlık yapmıyorlar. Ona örnek vermek için yazdım tabiki borcu olanlara daha az verelim diye bir şey diyemem nasıl okuyup bunları çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Bulunduğum yerdeki en yüksek bakıcı ücretini ben verdim kimse sigorta yaptırmazdın ben yaptırdım herkes temizlik yemek yaptırırken ben hiç bir şey yaptırmadım ama yine de bakıcısı yarı yolda bırakan ben oldum. Nedenini sorduğumda da borcum bitti sayende çelışmma gerek yok beklediğimden erken bitti sayende dedi bunu anlatmaya çalışıyorum başta bana bu kadar süre çalışacağım borcum bitince çıkacağım deseydi onu hiç işe aşmazdım kusursa bakmayın ama bakıcı milletine hiç güvenmiyorum asla dürüst oömuyorşar karşıdakimi çocuğu düşünmüyorlar fazla fazla verdikçe de tepene çıkıyorlar

O da "tüh hemen kabul ettim, daha çok istese miydim?" diye düşünüyordur mesela. Şaka şaka, Bence normal,, anlaşmışsınız işte takmayın kafaya, önemli olan anlaşmak. Bakarsınız ileride size ufak tefek ev işlerinde de yardımcı olur, önemli olan gözünüzün arkada kalmaması. Başkalarına verdiğiniz parayı söylemek zorunda değilsiniz. Ne diyecek insanlar ya çok diyecekler ya da az diyecekler Onlara Ne? Önemli olan sizin memnun olmanız.
Haksınz çok teşekkür ederim.. Banada güvenilir biri gibi geldi.. İnşallah yanılmam

Ben öyle bir şey demek istemedim. Demek istediğim şu fazla para verildiği zaman çocuğuna daha iyi bakmıyorlar işten çıkmamazlık yapmıyorlar. Ona örnek vermek için yazdım tabiki borcu olanlara daha az verelim diye bir şey diyemem nasıl okuyup bunları çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Bulunduğum yerdeki en yüksek bakıcı ücretini ben verdim kimse sigorta yaptırmazdın ben yaptırdım herkes temizlik yemek yaptırırken ben hiç bir şey yaptırmadım ama yine de bakıcısı yarı yolda bırakan ben oldum. Nedenini sorduğumda da borcum bitti sayende çelışmma gerek yok beklediğimden erken bitti sayende dedi bunu anlatmaya çalışıyorum başta bana bu kadar süre çalışacağım borcum bitince çıkacağım deseydi onu hiç işe aşmazdım kusursa bakmayın ama bakıcı milletine hiç güvenmiyorum asla dürüst oömuyorşar karşıdakimi çocuğu düşünmüyorlar fazla fazla verdikçe de tepene çıkıyorlar
Boşver canm çok yıpratma kendini anlatmak için.. Ben bile şey yazmıştım akşama istediğini yiyip içecek aslında bunu yazma sebebim rahat olacak iş yeri gibi değil anlamındaydı.. Vay sabah akşam tartıya çıksın bilmem ne diye lafımı cımbızlayıp çok başka anlamlar yüklediler.. Senin anlattığın değil onşarın anladığı ile sınırlı söylediklerin

Ona aklı başında demesek, beni destekleyen, benimle aynı fikirde olan kişiler desek.
Çünkü aksi beni destekleyenler, fikrini beğendiklerim aklı başında diğerlerinin aklı başka bir yerde anlamına geliyor ki bu da alt metinde hakaret etmek demek. Birçok kişi bu konuda uyarı yapmış ama hala aynı şekilde yazmaya devam ediyorsunuz.
Ben beni destekleyene aklı başında demedim bana elli bin maaş alıpta bin beş yüz veriyorum muamelesi yapanlara dedim.. Yok asgari ücret yok sigorta yok yol su yok bauram ikramiyesi yazanlara lafım... Herhalde farklı ülkelerde yaşıyoruz benm haberm yok.. Onların söylediklerini yapmam için çalıştığımın üstüne kredi çekip vermem gerekir bakıcıya.. Bakıcı dediğim de onlar gibi okumuş diplomalı yabancı şu bu değil komşumuz emekli olmuş elli yaşında bi bayn güvenilir gözüm arkada kalmayacak biri

Ben benmle aynı fikirde olamayanlara da teşekkür ediyorum mantıklı konuşanlara.. Ama ben hayat şartlarımı söylediğim halde garip şeyler yazanlara şaşırıyorum.. Eşimin maaşının dört bini ev kredisine gidiyor fatura artı ihtiyaç için iki bin kalıyor.. Benm paramında iki buçuğu çocuklara gideck kalacak bin lira. Yani bize kalacak olanda öyle atla deve değil aylık üç bin ile fatura yeme içme giyinme masrafkarımz için klan para

Aslında bunu yaşamamak için ilk ay yarım maaş vericeksin anlaşma yapacaksın,süreyi tamsmlamazsa o yarım maaşı alamayacak süreyi tamamlarsa iade edeceksin..diyeceğim ama zorla da çocuk baktirilmaz o ayri

Ben beni destekleyene aklı başında demedim bana elli bin maaş alıpta bin beş yüz veriyorum muamelesi yapanlara dedim.. Yok asgari ücret yok sigorta yok yol su yok bauram ikramiyesi yazanlara lafım... Herhalde farklı ülkelerde yaşıyoruz benm haberm yok.. Onların söylediklerini yapmam için çalıştığımın üstüne kredi çekip vermem gerekir bakıcıya.. Bakıcı dediğim de onlar gibi okumuş diplomalı yabancı şu bu değil komşumuz emekli olmuş elli yaşında bi bayn güvenilir gözüm arkada kalmayacak biri

Size elli bin maaş alan insan muamelesi yapanlara mı aklı başında dediniz? Bizim algılarımız karışmış o zaman, peki.

insanlar sizin iyiliğiniz için söyledi onların hepsini ama anlamamakta ısrarcısınız. Kadının başına evinizde bir şey gelse, ayağı kayıp düşse, elektrik çarpsa vs. iş kazası olacak ve sonucunda sigortasız işçi çalıştırdığınız için hapis cezasına kadar gidebilecek bir yol açılacak önünüze. Bir şey olmayacağının garantisi yok, sigorta sizi korumak için gerekli. Şikayeti falan geçtim, kadınla düşman olmaz ya da komşulardan falan akıllı bir düşman edinmezseniz kendinize kimse şikayet etmez. Ama kaza olayı sıkıntı.

Aslında bunu yaşamamak için ilk ay yarım maaş vericeksin anlaşma yapacaksın,süreyi tamsmlamazsa o yarım maaşı alamayacak süreyi tamamlarsa iade edeceksin..diyeceğim ama zorla da çocuk baktirilmaz o ayri
Ben öyle anlaştım mesela ben işe başlamadan iki hafta önce gelecek iki hafta boyunca normal çalışma saatı gibi sabahtan aklama beraber olacağız hem çocuklarmn yeöe içme uyku düzenini öğrenmesi için hem de onun huyunu temizliğini çocuklara yaklaşımını görmem için.. O iki haftada yarım maaş vereceğim

Size elli bin maaş alan insan muamelesi yapanlara mı aklı başında dediniz? Bizim algılarımız karışmış o zaman, peki.

insanlar sizin iyiliğiniz için söyledi onların hepsini ama anlamamakta ısrarcısınız. Kadının başına evinizde bir şey gelse, ayağı kayıp düşse, elektrik çarpsa vs. iş kazası olacak ve sonucunda sigortasız işçi çalıştırdığınız için hapis cezasına kadar gidebilecek bir yol açılacak önünüze. Bir şey olmayacağının garantisi yok, sigorta sizi korumak için gerekli. Şikayeti falan geçtim, kadınla düşman olmaz ya da komşulardan falan akıllı bir düşman edinmezseniz kendinize kimse şikayet etmez. Ama kaza olayı sıkıntı.
Yanlış yazdım zaten yazımın devamında anlamışsınızdır.. Benm fikrimi mantıklı eleştiren veya makul görenlere aklı başında dedim diğerlerine demedim

Allah Allah, herkes bakıcıya karşı bu kadar duyarlı, herkes Bin lira ve üzeri ücret verip sigorta yaptırıyorsa; benim gördüğüm 750 liraya tüm gün çocuk baktırıp üstüne ev temizliği yaptıran , arkadaşlarıyla gezip tozacağı günler çocuğunu ‘ çok seviyorlar birbirini ‘ diyerek bakıcıya ekstra ücret ödemeden baktıran kadınlar kim peki?? Bazen gerçekten burda okuduğum konulara ve yapılan yorumlara inanamıyorum, fazlasıyla gerçek dışı geliyor.
*Hiçbir zaman bakıcım olmadı ama çok fazla tanıdığım var*

Bu insanlar çocuklarına ne kadar deger veriyorlar ya cok cok saşkınım.

Bulaşık yıkamak, sogan kavurmak ve bebeğimle ilgilenmek aynı cümlede aynı kategoride😱😱😱
Aynı şeyi düşünüyorum heralde gündüz 5 saat filan uyuyor bu çocuklar. Benim çocuğum maksimum 1 buçuk saat uyur ama yanında durulursa uyur. Yanında beklemeyip şu işimi yapayım desem çıt sesine uyanır. 2 buçuk yıldır yemek temizlik hak getire. Mama sandalyesine oturtup onun karnını doyuracak bir şey yapana kadar orada tutarım. Öyle ev süpürüp sileyim yemek yapayım da çocuk ne yapacak o sürede? Kanepenin tepesine tüneyip TV izleyecek sanırım . Bu durumda çocuğa bakıcı mı bakmış oluyor TV mi bakmış oluyor? Pardon bakıcı mı temizlikçi mi? Kızıma bakıcı ararken konuştuğum kişi ben temizlik yapmam demişti , ama dedim zaten ben temizlik için birisini aramıyorum ki ben bu çocuğun annesi olduğum halde ikisini aynı anda yapamıyorum.

Yanlış yazdım zaten yazımın devamında anlamışsınızdır.. Benm fikrimi mantıklı eleştiren veya makul görenlere aklı başında dedim diğerlerine demedim
İnsanların aklının başında olup olmaması konusunda bilirkişi olduğunuzu anlamamışız kusura bakmayın.

Eee, bakıcı evinizde bir kaza geçirirse ne yapacaksınız? Onu da o zaman mı düşünürsünüz?

Allah Allah, herkes bakıcıya karşı bu kadar duyarlı, herkes Bin lira ve üzeri ücret verip sigorta yaptırıyorsa; benim gördüğüm 750 liraya tüm gün çocuk baktırıp üstüne ev temizliği yaptıran , arkadaşlarıyla gezip tozacağı günler çocuğunu ‘ çok seviyorlar birbirini ‘ diyerek bakıcıya ekstra ücret ödemeden baktıran kadınlar kim peki?? Bazen gerçekten burda okuduğum konulara ve yapılan yorumlara inanamıyorum, fazlasıyla gerçek dışı geliyor.
*Hiçbir zaman bakıcım olmadı ama çok fazla tanıdığım var*
Katılıyorum.Burada konuyu kim açarsa onu linç ederler.Simdi o bakıcı buraya konu açsa dese ki 1500 u kabul ettim yanlis mi yaptım ? Çok paragozsun 1500 ne ya derler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X