Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki gerçek olur mu öyle şey bakıcı başımın tacı hem kendini mutlu etmeliyim hem eşini benim ne kadar kazandigimin bana ne kaldığının ne önemi var bakıcı önemli olan öyle değil mi 😉
Bebeğinizi çocuğunuzu emanet ettiğiniz insanın evet dalga geçmeniz dışında başınızın tacı olması lazım.
allah rahmet eylesin annem yolda her gördüğü anketöre durur muhakkak doldururdu ellerindekini. Neden diye sorduğumda düşmez kalkmaz bir allah o çocuklar harçlık çıkartıyorlar ben başkalarının evlatlarına nasıl davranırsam Allah’ta benim evlatlarıma öyle davranacak öyle muamele edecek insanları çıkarır karşılarına derdi. Bunu düstur edindim ben.O yüzden evladıma iyi bakması için tabiki kötü bir insan değilse başımın tacıdır.
bence biz ilk önce çalıştırdığımız hanıma insan gözüyle bakarsak maaş olmasa da o çünkü ödeme gücüne bağlıdır bir çok şeyi halletmiş olacağız. Size iyi haftasonları diliyorum.

Kaç insan hem bakıcıya baktırıp asgari ücret verp üzerine sigorta yapacak kadar maaş alıyor merak ediyorum. Öyle bir maaşım olsa komşu teyzeye değil daha vasıflı birine baktırırım, dert edip konu da açmam. Asgari ücretle kıyaslanması da çok manalı değil zaten çalışma saatleri ve şartları bile aynı değil. Bizimki 9.00-15.00 arası. 12.30.-15.00arası uyku saati. Yani3-4 saat bakıp kalan vakitte dinlenip çayını kahvesini içiyor. Bu elbette 4 saat çalışıyor anlamına gelmiyor orada bulunması da bir mesai ancak hangi meslekte 2-3 saat ara verilip istenirse uyunabiliyor? Bunları da düşünmek lazım.

Bakıcı ücretleri de evet şehirden şehire hatta muhitten muhite değişiyor. Arkadaşım geçen sene 1000 liraya baktırırken ben 1700 e baktırıyordum. Bu sene artık azdı çoktu, geldi gelmedi, sigortasıydı hastalığıydı derken inanılmaz sıkıldım ve kreşte karar kıldım.

Ve asıl konuya gelirsek ne kadar sakn olsalar da 2 çocuk ayrı ilgi bekliyor. Bence çok olmadığı gibi az bile ama oranın ücretlerin bilemeyeceğim.

Anneniz ya da KV yok mu yanınızda yardım edecek
Annem var şu an bana bakıyor.
Annem rahatsızlandı, annemde gene benimle olacak.
3 ay gaz sancıları oluyor ya o süreçte bebeğe bakarken ev işi yemek temizlik derdi olmasın.
Anneme bazı hareketler yasak.

Yoksa oğluma annem çok baktı. Hamilelikte ve 6 ay olana kadar hep baktı.

Sizin vicdanınız rahatsa biz ne diyebiliriz? Buyrun üç kuruşa emek sömürün. Sormuşsunuz cevaplamış herkes kendine göre. Daha ne ?
Konu sahibigibiler ac kalıp muhtaç duruma düşüp, kendi gibilerin yanında çalışacak bu fiyata ki o zaman belki anlar..allah büyük yarın ne getireceği belli olmaz.. ne zenginler bir günde iflas edip batarken hak yememek en iyisi..

Bu fikre hayretle yaklaştım şahsen. Memurun görevi farklı değil ki maaşı düşsün. Geçinemeyen memur ayrılsın o zaman büyükşehirden

Ben de bu fikre hayretle yaklastim.

Hic kucuk sehirde yasamadigim icin bilememis olabilirim. Buyuksehirde bakici cocuga bakiyor. Bakicinin kucuk sehirdeki gorevi farkli mi oluyor? Bakmiyor mu yani? Burasi kucuk bir ilce çocuk öğlen yemese de olur mu diyor?

Annem var şu an bana bakıyor.
Annem rahatsızlandı, annemde gene benimle olacak.
3 ay gaz sancıları oluyor ya o süreçte bebeğe bakarken ev işi yemek temizlik derdi olmasın.
Anneme bazı hareketler yasak.

Yoksa oğluma annem çok baktı. Hamilelikte ve 6 ay olana kadar hep baktı.
Evet ilk üç ay en zoru.Sac baş yoluyordum ben annem iki haftadan sonra gitmişti eşim akşam geliyordu yalnızdım.

Geçen sene 8 aylık bebeğe yarım gün bin TL verdim ben. Bakıcı 800 dedi yol parası da vereceği için az geldi bize. Bize de çok vermişsiniz diyenler oldu, bu fiyata yemekte yapsın diyenler oldu, bir gün sil süpür yaptır diyen bile oldu. Ki etrafımda daha az fiyata bunları yaptıranlar var. Dinlemedim kimseyi bizim önceliğimiz çocuktu. O da Günlük 160 TL temizliğe gidiyordu onun yerine bu işi tercih etti. Bebek uyuduğunda ufak tefek işleri yapıyordu ben gerek yok sen dinlen dediğim halde. Temizlik için yardım edeceginde ücretini ayrı verdim hep. Benim bebeğimde çok sakin ve uykucudur. Önümüzdeki yıl için ücret konuşmadık daha. Ama ne isterse veririm çünkü güven çok önemli. Öyle yanında biri var tarzında bir bakım da değil. Oyun oynatır sürekli. Bir çok şeyi ondan öğrendi.
İki çocuğa tam gün fiyat az bile olmuş. Ama iki tarafli kabul ettiyseniz söylenenleri duymayacaksiniz.

Konu sahibigibiler ac kalıp muhtaç duruma düşüp, kendi gibilerin yanında çalışacak bu fiyata ki o zaman belki anlar..allah büyük yarın ne getireceği belli olmaz.. ne zenginler bir günde iflas edip batarken hak yememek en iyisi..
Burda bı de sadece konu sahibi değil sigortasız çalıştırmayı ovenler umarım hepsi sigortadan büyük bir ceza yerler. Millet enayi tek akıllı kendileri çünkü. Sorsan kul hakkını iki saat vaaz verirler.

Kaç insan hem bakıcıya baktırıp asgari ücret verp üzerine sigorta yapacak kadar maaş alıyor merak ediyorum. Öyle bir maaşım olsa komşu teyzeye değil daha vasıflı birine baktırırım, dert edip konu da açmam. Asgari ücretle kıyaslanması da çok manalı değil zaten çalışma saatleri ve şartları bile aynı değil. Bizimki 9.00-15.00 arası. 12.30.-15.00arası uyku saati. Yani3-4 saat bakıp kalan vakitte dinlenip çayını kahvesini içiyor. Bu elbette 4 saat çalışıyor anlamına gelmiyor orada bulunması da bir mesai ancak hangi meslekte 2-3 saat ara verilip istenirse uyunabiliyor? Bunları da düşünmek lazım.

Bakıcı ücretleri de evet şehirden şehire hatta muhitten muhite değişiyor. Arkadaşım geçen sene 1000 liraya baktırırken ben 1700 e baktırıyordum. Bu sene artık azdı çoktu, geldi gelmedi, sigortasıydı hastalığıydı derken inanılmaz sıkıldım ve kreşte karar kıldım.

Ve asıl konuya gelirsek ne kadar sakn olsalar da 2 çocuk ayrı ilgi bekliyor. Bence çok olmadığı gibi az bile ama oranın ücretlerin bilemeyeceğim.
Yüksek ücret beklentisi olsa komşu teyzeler işsiz kalırlar çünkü dediğiniz gibi vasıflı kişi arar herkes

Ya bilmiyorum kafam karışık bana görede az gibiydi aslında iki bin dese kabul edecek şekildim.. Ama kime fiyatı söylesem çok yüksek değil mi diyince bi kötü oldum gibi
Etraf der el kadar bebeğe o para verilir mi derler ama çocuk bakımının dünyanın en zor işi old bilip de bilmezden gelirler. Çok diyenler kendileri baksın

Burda bı de sadece konu sahibi değil sigortasız çalıştırmayı ovenler umarım hepsi sigortadan büyük bir ceza yerler. Millet enayi tek akıllı kendileri çünkü. Sorsan kul hakkını iki saat vaaz verirler.
Sadece sigorta degil ki hakki neyse o parayı vereceksin.. ama yok biliyorlar illa ihtiyaç sahibi mecburen kabul edeni bulacaklarını ne diyebilirsin ki.. insanlar ihtiyaç sahibi mecburen kabul ediyorlar.. allah ta inşallah büyük bir dersle ıslah eder böyle davranan kim varsa..

Sadece sigorta degil ki hakki neyse o parayı vereceksin.. ama yok biliyorlar illa ihtiyaç sahibi mecburen kabul edeni bulacaklarını ne diyebilirsin ki.. insanlar ihtiyaç sahibi mecburen kabul ediyorlar.. allah ta inşallah büyük bir dersle ıslah eder böyle davranan kim varsa..
Katılıyorum. Bu paraya memurlarin çalışma saatlerinde iki çocuğa bakmak çok uygunsa umarım bunu savunanlarin da aynı böyle bir işi olur.

Yine sapla saman karisririlmis. Devletin memuruna verdigi maas tabi ki sabittir, kucuk ilce buyuk ilce degismez (ki onda bile mesai soz konusu oldugundan cebinize giren parada degisim olabilir). Memuriyet disinda, ozel sektorde maaslar degiskendir. Dogal olarak bakici ucreti de kucuk ilceyle buyuk sehirde ayni olamaz ve 657'ye tabi memur maaslarinin stabilitesiyle esdeger tutulamaz. Cok komik bunun karsilastirilmasi bile. Mesela burs verirken bile yasanilan bolgeye gore duzenleme yapilir. Yurt disinda burslu bulundugum donem benim yasadigim bolge kucuk oldugu icin Amerikan hukumeti bana ayda 1000 dolar verirken ayni statudeki arkadasima New York'ta 2000 dolar veriyordu. Iyi ben de deseydim bana niye 1000 ona niye 2000 (ki ben parami bol bol harcayip arttiriyorken o zor yettiriyordu, cunku buyuk sehir).

Bakicilik kucumsenecek bir meslek degil ama insanlar hangi ulkede yasadiklarini unutuyor. Bakiciyi tutan kisi de yuksek ihtimal emegi somurulen, hakkini tam alamayan ve gecim sikintisiyla cocuguna bakarken calismak zorunda olan bir insan. 3000 lira maas alan kisi 2500'unu bakiciya veremez. Ne demek o sizin sorununuz. Calismayip evde cocuguna bak demek kolay. Is garantisi olmayan bir ulkedeyiz. Kadinlara diyoruz ki calisin, kocaniza minnet etmeyin. Belki yarin bosanacak kadin. Isinden mi olsun. O yuzden bence mevcut sartlarda 1500 gayet normal. Siz Ankara'nin Cankaya'sinda yuksek gelirli mesleginizle 5000 liraya bakici tutabilirsiniz. Ayni seyi baskalarindan beklemek ve boyle yargilamak cok yanlis. Bakiciya yaptiginiz empatinin yarisini bakici tutana da yapmalisiniz. Zira bu ulke henuz o muhtesem refah seviyesine sahip degil.

Fiyatlar maalesef ki bunlar. Hangi şirkete giderseniz gidin size 6 gün çalışan yatılı hanımefendi için daha az bir ücret sunmayacaklar maalesef. Çocuk bakıcı ücretleri özellikle İstanbul’da bu bantlarda seyrediyor. Keşke bilmeden dalga geçmek amaçlı yorum yapmasanız da sonradan utanmak zorunda kalmasanız.
kaldı ki gerçekten siz iki çocuğa ki biri bebek o fiyata bakar mısınız? Bence onu düşünün Siz. cevabınızdan eminim ben. Tabiki bakmazsınız ama vermek konusunda gayet fazla diye düşünüyorsunuz.
Yabancı mı sizinki? Sigorta dahil mi?

Yine sapla saman karisririlmis. Devletin memuruna verdigi maas tabi ki sabittir, kucuk ilce buyuk ilce degismez (ki onda bile mesai soz konusu oldugundan cebinize giren parada degisim olabilir). Memuriyet disinda, ozel sektorde maaslar degiskendir. Dogal olarak bakici ucreti de kucuk ilceyle buyuk sehirde ayni olamaz ve 657'ye tabi memur maaslarinin stabilitesiyle esdeger tutulamaz. Cok komik bunun karsilastirilmasi bile. Mesela burs verirken bile yasanilan bolgeye gore duzenleme yapilir. Yurt disinda burslu bulundugum donem benim yasadigim bolge kucuk oldugu icin Amerikan hukumeti bana ayda 1000 dolar verirken ayni statudeki arkadasima New York'ta 2000 dolar veriyordu. Iyi ben de deseydim bana niye 1000 ona niye 2000 (ki ben parami bol bol harcayip arttiriyorken o zor yettiriyordu, cunku buyuk sehir).

Bakicilik kucumsenecek bir meslek degil ama insanlar hangi ulkede yasadiklarini unutuyor. Bakiciyi tutan kisi de yuksek ihtimal emegi somurulen, hakkini tam alamayan ve gecim sikintisiyla cocuguna bakarken calismak zorunda olan bir insan. 3000 lira maas alan kisi 2500'unu bakiciya veremez. Ne demek o sizin sorununuz. Calismayip evde cocuguna bak demek kolay. Is garantisi olmayan bir ulkedeyiz. Kadinlara diyoruz ki calisin, kocaniza minnet etmeyin. Belki yarin bosanacak kadin. Isinden mi olsun. O yuzden bence mevcut sartlarda 1500 gayet normal. Siz Ankara'nin Cankaya'sinda yuksek gelirli mesleginizle 5000 liraya bakici tutabilirsiniz. Ayni seyi baskalarindan beklemek ve boyle yargilamak cok yanlis. Bakiciya yaptiginiz empatinin yarisini bakici tutana da yapmalisiniz. Zira bu ulke henuz o muhtesem refah seviyesine sahip degil.
Ne güzel anlatmışsınız bravo.Bir örnek vereyim,İstanbul'da kiralar 2000 uzeriyken x küçük şehrinde neden 600 mesela ? Muhite göre şehre göre aile bütçesine göre elbette ki değişecek bakıcı fiyatı da.Yuksek ücret dayatilsa zaten herkes vasıflı arar komşu teyzeyi kim ne yapsın,onlara da iş olanağı sunulmuş oluyor buna kimse teşekkür etmiyor.1500 gayet iyi

Ben bi kaç yıl önce komşunun çocuğuna bakıyordum. Tek çocuk 5 yaşında anaokuluna gidiyordu o zamanlar, akşam 17.30dan 19.00a kadar benimleydi çocuk. Yani toplasanız 1.5 saat benimleydi. Aylık 200 tl veriyordu ilk zamanlar sonra 350 tlye kadar vermişti. Ayrıca ebeveynler gece dışarı çıktığı zamanda beni çağrıyorlardı, o zaman da ekstra para veriyorlardı. Bazen 25 tl bazen 50 tl. Tabi benim baktığım süre az olduğu ve zaten komşu olduğumuz için aramızda para lafı yapmadık hiç. Ama 1.500 tl bu devirde normal bence ve sizde 2 çocuk varmış ayrıca çocuğunuzun biri daha bebek ekstra bakım gerekir ona. Bence iyi 1.500 tl
Çok teşekkür ederim..

Ne güzel anlatmışsınız bravo.Bir örnek vereyim,İstanbul'da kiralar 2000 uzeriyken x küçük şehrinde neden 600 mesela ? Muhite göre şehre göre aile bütçesine göre elbette ki değişecek bakıcı fiyatı da.Yuksek ücret dayatilsa zaten herkes vasıflı arar komşu teyzeyi kim ne yapsın,onlara da iş olanağı sunulmuş oluyor buna kimse teşekkür etmiyor.1500 gayet iyi
Çok teşekkür ederim aklı başında kişiler böyle yorum yapınca süper oluyor 👍👏

Çok teşekkür ederim yazınız için güzel açıklamışsınz.. Bende çok bilemedim buranın piyasası iki çocuk 1200 ama ben 1500 verdim ha deseydi az biraz daha arttırabilirdim ama inanın kendi ekonomimizde öyle çok değil ev aldık eşimin maaşı krediye gidiyor geriye 2000 kalıyor fatura artı ihtiyaçlarımız.. Ben çalışıncada 2500 çocuklara gidecek direkt geri kalacak bin lira.. Yani kendimiz servet kazanıpta cimrilik yapmış değilim ama ya anlatamadım ya da o kadr anladılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X