• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cezaevimz ilçe cezaevi olarak yapılamamış çok büyük altını çizdim ya yüksek güvenlikli diye... Ağır suçlular var diyeyim..kapasitesi yüksek sayı olarak

Bakın siz işinizin ne kadar yorucu yoğun olduğundan bahsediyorsunuz. Çocuk bakmak da aynı şekilde. 1500e bütçeniz yetiyorsa 1500dür. Ama çok verdim diye hayıflanmanız yersiz. Herkesin işi kendine zor. Zaten küçük ilçe diye de düşünmeyin. Kira, yemek, doktor masrafı, şu bu derken 1500 başka geliri olmayana ve az geliri olana yetmez bile. Kaldı ki sigorta yaptırmanız hayrınıza olur.

Bakın siz işinizin ne kadar yorucu yoğun olduğundan bahsediyorsunuz. Çocuk bakmak da aynı şekilde. 1500e bütçeniz yetiyorsa 1500dür. Ama çok verdim diye hayıflanmanız yersiz. Herkesin işi kendine zor. Zaten küçük ilçe diye de düşünmeyin. Kira, yemek, doktor masrafı, şu bu derken 1500 başka geliri olmayana ve az geliri olana yetmez bile. Kaldı ki sigorta yaptırmanız hayrınıza olur.
Aslında yüksek veriyorum diye hayıflanmadım ama oraya gitti mesajlaşma.. Neyse sağlık olsun teşekkür ederim zamn ayırıp yorum yaptığınız için

Hiçbir vasfı olmayan , evde canı sıkıldığı için veya paraya cok ihtiyacı olduğu ıcin bu işi yapan , yeni nesil ile aynı dili konuşamayacak , sadece cocuk evde yalniz kalmasin die basina konulan, ayni zamanda temizlilçi gozü ile bakılan 50 yaşindaki teyzelere 1500 az para değil.

Bakici olmak icin kimse diploma veya yeterlik sormuyor, okuma yazma bilmesen bile bakici olabilirisin. Yani herhangi bir yatirim yapmadan 1500 maas azimsanamaz.

Markette kasiyer bile olacak olsan ünv diploması soruyorlar ve asgari ucret veriyorlar. Onun icin bir insan 22 yasina kadar okul okuyor ki işi haketsin ve işe baslasın.

Çocuk gelişimi veya okul öncesi mezunu 20li yaşlarda bu işi profesyonel olarak yapacak, genc dinamik yeni nesil ile daha bi ortak enerjiye sahip bir ablaya 3000 az.

Çocuk bakımı derken, sevgiye ilgiye fiziksel iyi bakıma en ihtiyac duyduklari zaman diliminde bebekleri/cocuklari gün içinde en cok görecek, onunla en cok fiziksel yakinlik icinde olacak, davranislarindan konusmasindan, temizliginden kibarligindan etkilenecek vs vs.bir insandan bahsesiyoruz.

Yani senelerce anne baba ile ebeveynlik gorevini bi bakima paylaşacak birisi.

Fiyati belirlerken kişnin yeterliklerine bakılmalı. Alınan hizmetin kalitesine gore ucret verilmeli.

Bi akrabamızın annesi profesör olan kizları kücükkem bakıcının kullandiği bir argo kelime kullanmisti da epey üzülmüştük.

Konu sahibi 1500 +1000 sirf cocuk bakimina veriyor, geriye 1000 tl kaliyor. Cocuklari baskasina emanet etmek icin deger mi?

Maaş miktari veya yapilan işin degeri cok cok iyi degilse cocuklari bakicita vermek mantiksiz.

Hiçbir vasfı olmayan , evde canı sıkıldığı için veya paraya cok ihtiyacı olduğu ıcin bu işi yapan , yeni nesil ile aynı dili konuşamayacak , sadece cocuk evde yalniz kalmasin die basina konulan, ayni zamanda temizlilçi gozü ile bakılan 50 yaşindaki teyzelere 1500 az para değil.

Bakici olmak icin kimse diploma veya yeterlik sormuyor, okuma yazma bilmesen bile bakici olabilirisin. Yani herhangi bir yatirim yapmadan 1500 maas azimsanamaz.

Markette kasiyer bile olacak olsan ünv diploması soruyorlar ve asgari ucret veriyorlar. Onun icin bir insan 22 yasina kadar okul okuyor ki işi haketsin ve işe baslasın.

Çocuk gelişimi veya okul öncesi mezunu 20li yaşlarda bu işi profesyonel olarak yapacak, genc dinamik yeni nesil ile daha bi ortak enerjiye sahip bir ablaya 3000 az.

Çocuk bakımı derken, sevgiye ilgiye fiziksel iyi bakıma en ihtiyac duyduklari zaman diliminde bebekleri/cocuklari gün içinde en cok görecek, onunla en cok fiziksel yakinlik icinde olacak, davranislarindan konusmasindan, temizliginden kibarligindan etkilenecek vs vs.bir insandan bahsesiyoruz.

Yani senelerce anne baba ile ebeveynlik gorevini bi bakima paylaşacak birisi.

Fiyati belirlerken kişnin yeterliklerine bakılmalı. Alınan hizmetin kalitesine gore ucret verilmeli.

Bi akrabamızın annesi profesör olan kizları kücükkem bakıcının kullandiği bir argo kelime kullanmisti da epey üzülmüştük.

Konu sahibi 1500 +1000 sirf cocuk bakimina veriyor, geriye 1000 tl kaliyor. Cocuklari baskasina emanet etmek icin deger mi?

Maaş miktari veya yapilan işin degeri cok cok iyi degilse cocuklari bakicita vermek mantiksiz.
En mantıklı yorum bu oldu.

Ya bilmiyorum kafam karışık bana görede az gibiydi aslında iki bin dese kabul edecek şekildim.. Ama kime fiyatı söylesem çok yüksek değil mi diyince bi kötü oldum gibi
Bir çocuğa 1500 e bakıyorlar ki onalrda da ev işi vs yok siz 2 çocuğa baktıravaksınız çok falan değil

Bir çocuğa 1500 e bakıyorlar ki onalrda da ev işi vs yok siz 2 çocuğa baktıravaksınız çok falan değil
Ya böyle mesajlara can kurban.. İstediğim bu aklı başında güzel yorum az veys çok anlamında.. Yok kölelik mi kalmadı yok bilmem daha neler... İnsanlardaki bu tahammülsüzlük nedir böyle

Bu arada bu kişilere ben bakıcı demiyorum, komşuya bırakmak ile aynı şey bu, ya da tanıdığın birinin hatır gönül için bakması gibi bir şey, genelde çevrede bilinen tanıdık kişiler oluyor tüm akrabaların çocuklarına bakıyor bu kişiler, bakıcı maaşı için 1500 lira az diye ısrarla savunurken kast ettiğim bu kişiler değil, madem bu yorumu mantıklı buldun neden bakıcı maaşı için 1500 lira az diyorsun diye düşünecekler için antiparantez açıklama yorumu gireyim dedim.

Bakardım hemde seve seve
Tek çocuğum var, yemek temizlikte istemiyorum. 9-6 saatleri arasında haftanın 5 günü sigortasız çalışır mısınız? Piyasası 1000 TL ama ben 1200 TL vereceğim. Sanırım daha seve seve çalışırsınız bu durumda?

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
Bana bundan 8 sene önce Dr bir aile 3.500 teklif etmişti tek çocuktu çocuk gelişimi mezunu oldugum için cv mi kendileri bulmuş ben çocuk bakımı düşünmediğimi söyleyip reddetmistim. Bence fiyat 2 çocuğa çok düşük

Konu sahibinin neden ustune gelinmis anlamadim , her sehirin ucret politikasi farklidir , buyuksehirde bir bankada calisan ile kucuk sehirde ayni bankanin subesinde calisanin bile maasi farklidir
Buyuksehirde kira , market vs hersey pahalidir kucuk sehirde ucte bir fiyatinadir , buna bagli olarak da maaslar duser
Konuda iki cocuk var ama biri zaten yarim gun okulda olacak , ev isi vs hiçbir şey istemiyorum demis konu sahibi , kucuk bir ilcede sadece cocuk bakimi icin uygun bir maas 1500 konu sahibi

Yok canm burası bir ilçe çok büyük değil170 bin nüfuslu burada fiyatlar daha düşük aslında ama ben memnun olsun istiyorum eşim çok pahalı diyince bi içime oturdu gibi oldu

Ben yanlış hatırlamıyorsam yine KK'da okumuştum. Bakıcıya sigorta yapmadığı için sonradan bası derde giren bir arkadas konu açmıştı. Kadın şantaj yoluyla para talep etmişti.
Başınıza benzer durumlar gelmesini istemiyorsanız sigorta işini hafife almayın. Olası bir kaza durumunda aklınızın alamayacağı tazminatlar hatta hapis cezası istemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.(diye biliyorum,yanlışsam düzeltsin hukukçu arkadaşlar)

Ben normal memur değilm cezaevinde çalışıyorum cezaevide büyük yüksek güvenlikli cezaevi
Bakiciniz ile aynı koşullarda yaşayıp, standart devlet memuru( gardiyan sanırım) maasi alıyorsunuz. Size gelince elinize ne kalıyor ama bakıcıya 1500tl fazla... ben konuyu şimdi anladım ☺️ haklısınız bence de çok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X