• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1500tl vermenize bir şey diyemem piyasayı bilmiyorum ama sigorta yaptırmamanız hiç doğru değil. Sadece emeklilik ile alakası yok ki siz işverensiniz, bu kişi çalışan. Eviniz, işyeri. İş kazaları için de sigorta olması şart. Bir de konuya ben de sigorta yapmıyorum gayet de yasal diyenler olmuş, şok oldum gerçekten.

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..

ben pandemi doneminde bikac ayligina aldim bakici,3 ve 6 yasinda iki cocugum var.
Yemek is vs talep etmedim ama sagolsun bana sormadan yapti hep, eve geldigimde ev temiz yemegim hazir oluyordu, cocuklarda cok seviyordu ablayi.
Ben 2000 + yol parasi verdim.

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
[/QUOTE
Sigortada yapmıosunuzdur .Bedava bence.

Yani anlatamadım utanmasalar on bin ver üzerine kredi çek öde bakıcıya diyecekler.. Atıyorlar yersen işte canm
Nshanahhahah. Hem konu aç buradaki insnaların yorumlarına güven ve fikir al. Fakaaaat hoşuma gitti, aklı başında, hoşuma gitmedi, aklı kı..ında diye cevap yaz. Ne güzel değil mi? Şey sanıyordunuz bence; herkes size vuuuu çok para o, sigorta da yapma asla. Ne yolarsan kardır diyecek. Kocaya zaten laf yok. Çocuğu siz kendiniz yaptınız çünkü. Daha bakıcıya para vermekten bile aciz olan adam bakıcı parasına yorum yapıyor. O zaman aklı başında olmayan kişiler olarak hep beraber gülüyoruz. Gshsbshsbshs

Bu yaptığınız çok terbiyesizce
Konu açıp soru soruyorsunuz. İnsanlar size yardımcı olmaya çalışıyor. 1500’ün her koşulda az olduğunu söylüyor. Ayrıca sigortasız çalıştırmanız durumunda sizin tehlikeye gireceğinizi söylüyorlar. Sizin yorumunuz bu mu???

Sadece işinize gelmeyen şeyler yazdıkları için insanlara bu şekilde hakaret edemezsiniz.
İnş bakıcı şikayet eder de karı koca SGK ya çalışırlar. Devletimiz de kazansın değil mi? Neticede ortada sigorta ödememek gibi bir durum var.

Yasal diye canını mı çıkaracaksınız? Yasa kapsamında olan görev tanımı , diğer elemana göre çok ağır. Devlete bakarsanız zaten uçan kuş vergi versin...
Gunde 1 saat kendi isini birakip baska bir is yapinca kimsenin cani cikmiyor. Ek ucretle severek yapiyorlar hatta. Cay servisi yaparken kimse ona suralari niye supurmedin diye de sormuyor. Maden ocaginda calismiyor. Devlete ben bakmak zorundayim isveren oldugum zaman,siz bakmayabilirsiniz vebali size,bana degil nasilsa.

İki çocuğa 1500 TL nin neresi çok Allah aşkına? Tek çocuğa 1500 TL den aşağı bakmıyorlar. Piyasanın altında bir rakam teklif etmişsiniz, kadıncağız da itiraz etmemiş. İtiraz etmedi diye mi öyle düşündünüz?

Hem 1500 tl’ye 2 çocuk baktır, hem sigorta yaptırma, hem temizlik ve yemek yaptırmıyorum en azından diye böbürlen üstüne çok mu verdim diye dert edin... valla pes.
Konu sahibi ve ona yorumlarda destek çıkanlar ha gayret biraz daha uğraşırsanız köleliği yeniden keşfedeceksiniz. Konfederasyon bayrağı dağıtalım size ki yeriniz belli olsun.
Öyle bir yazdınız ki :hem 1500 e iki çocuk baktır,hem sigorta ödeme, hem temizlik yemek yaptır hem de çok mu verdim diye dertlen !! Pes ! Böyle gibi oldu yani

170 bin nüfuslu ilçe küçük mü oluyor 🙄 benim yaşadığım ilçe, 55 bin.buna ne diyeceğiz? küçüğün küçüğünün küçüğü mü?Bana göre yer her zaman bir kriter olamaz. türkiyenin her yerinde memur aynı maaşı alıyor marketler her yerde aynı fiyat satıyor esnaflar da öyle. Benim ilçede, tek çocuk , haftada 5 gün bakımı, aylık en az 1000. Demek ki küçüklük büyüklük diye bir şey yok.
Ankara'da malesef öyle değil...2000 den başlar...sigorta hariç.

Bence okumuş kalifiye kadınlar evde durup çocuklarına baksınlar. Sonra da ülkede kadının adı olmasın. Artık bakıcılar da nerden para kazanırlar bilemem. Hangi işveren eline geçen bütün parayı işçisine veriyor? Bakıcılık gerçekten fabrikada çalışmak gibi gerektiğinde yük bile taşıyan kasiyerlik gibi zor mu? Bu ülkede bu düzende belli bir gelirin yoksa çocuk yapmayacaksın demek ki.

1500tl vermenize bir şey diyemem piyasayı bilmiyorum ama sigorta yaptırmamanız hiç doğru değil. Sadece emeklilik ile alakası yok ki siz işverensiniz, bu kişi çalışan. Eviniz, işyeri. İş kazaları için de sigorta olması şart. Bir de konuya ben de sigorta yapmıyorum gayet de yasal diyenler olmuş, şok oldum gerçekten.
Keşke yasal sonuçlarıyla karşı karşıya kalsalar.

Çevremde cok kişi var bakıcı ile çalışan ve hiç buradaki gibi rakamlar vereni duymadım sizlerle aynı ülkede mi yaşıyoruz ?iki yıl önce 400 e baktiran bile vardı.Herkes burada konuşanlar gibi düşünse kimse çocuğunu bırakıp çalışamaz.
Bu arada alakasız gibi olacsk ama ücretli Öğrt bile asgari ücretin altında çalışıyor,devlet sizin gibi düşünmüyor mu acaba
Olanı değil olması gerekeni konuşuyoruz hanımefendi. Şu şunu veriyor, bu bunu veriyor bunu baz almıyoruz. Bir sürü de sigortasız çalıştırılan var, bunun yanlış olduğunu değiştiriyor mu?
İlla olanı konuşmak istiyorsanız da söyleyeyim, ben Ankara’dayım, benim yaşadığım yerde 2200-2500 liranın altında bu işi yapan yok. Ayrıca sigortasını da mutlaka yaparlar. Merkezi bir yerdeyiz direk şikayet edilir burada.
Dediğiniz gibi alakasız olmuş, fakat ücretli öğretmenlik konusundaki görüşüm de bunun olmaması gerektiği yönündedir.

Bence okumuş kalifiye kadınlar evde durup çocuklarına baksınlar. Sonra da ülkede kadının adı olmasın. Artık bakıcılar da nerden para kazanırlar bilemem. Hangi işveren eline geçen bütün parayı işçisine veriyor? Bakıcılık gerçekten fabrikada çalışmak gibi gerektiğinde yük bile taşıyan kasiyerlik gibi zor mu? Bu ülkede bu düzende belli bir gelirin yoksa çocuk yapmayacaksın demek ki.
Aynen, örneğin lokantada sabahtan akşama kadar ayak üstü çalışan şıpır şıpır terleri akan garsonla evde oturduğu yerde çocuğu gözleyen bakıcı aynı maaşı alacak,bol keseden atıyorlar emin olun bu yazanlar kendilerine sıra gelince kuruş vermezler burada konu sahibini sinir etmek amaç.

Aynen, örneğin lokantada sabahtan akşama kadar ayak üstü çalışan şıpır şıpır terleri akan garsonla evde oturduğu yerde çocuğu gözleyen bakıcı aynı maaşı alacak,bol keseden atıyorlar emin olun bu yazanlar kendilerine sıra gelince kuruş vermezler burada konu sahibini sinir etmek amaç.
Çocuklara kendimiz bakınca, hiç durmuyorlar çok yoruyorlar oluyor mevzu bakıcı olduğunda ise oturduğu yerden oluyor. Şaka gibi 😄

Olanı değil olması gerekeni konuşuyoruz hanımefendi. Şu şunu veriyor, bu bunu veriyor bunu baz almıyoruz. Bir sürü de sigortasız çalıştırılan var, bunun yanlış olduğunu değiştiriyor mu?
İlla olanı konuşmak istiyorsanız da söyleyeyim, ben Ankara’dayım, benim yaşadığım yerde 2200-2500 liranın altında bu işi yapan yok. Ayrıca sigortasını da mutlaka yaparlar. Merkezi bir yerdeyiz direk şikayet edilir burada.
Dediğiniz gibi alakasız olmuş, fakat ücretli öğretmenlik konusundaki görüşüm de bunun büyük bir haksızlık olduğu, devletin ücretli öğretmenler ile bütçe kısıtlamasına gitmesinin son derece yanlış olduğu yönündedir.
Ben de Ankara'dayim ve hiç de dediğiniz gibi değil fiyatlar.Ben 1000 veriyordum ve çevreme göre yüksek verenlerdendim,biraz yavaş sallayın.Devlet bile bunu yapıyorsa Halk da yapabilir.Arz talep meselesi iki çocuğa 1500 denir kabul etmiyorsa başlamaz,kimse zorlamiyo.Ucretli ogtr için canı istemeyenin yapmak zorunda olmayacağı gibi.

Ben de Ankara'dayim ve hiç de dediğiniz gibi değil fiyatlar.Ben 1000 veriyordum ve çevreme göre yüksek verenlerdendim,biraz yavaş sallayın.Devlet bile bunu yapıyorsa Halk da yapabilir.Arz talep meselesi iki çocuğa 1500 denir kabul etmiyorsa başlamaz,kimse zorlamiyo.Ucretli ogtr için canı istemeyenin yapmak zorunda olmayacağı gibi.
Ya ben size bir şey diyemiyorum artık. Neden sallayayım ya. Üslubunca tartışamıyorsunuz bile, işinize gelmeyince hemen hakaret. Belli ki Ankara’nın çok farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip ilçelerinde yaşıyoruz bunu düşünebilmek çok mu zor?
Canınızın istediğini yapın siz.

Oglumun kreşi geçen sene aylık 2150 TL idi.bir de kırtasiye masrafı senelik 1500,marttan beri de gitmedi pandemi nedeni ile orası da ayrı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X