Bakıcıyı Çıkarmali mıyım?

userwrp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2020
8
4
1
35
Arkadaslar 6aylik bir bebegim var 3-4gun oldu bi kadın geliyor deneme suresindeyiz.Ben işe baslamadim 15gun izinliyim.Eger memnun kalırsam baslayacam yoksa ücretsiz izin alacam. Kadın ben yapayım edeyim modunda degil. Sabah kahvalti yapıyoruz.Oglede yemek hazırlıyorum. İnan normal zamanda yemek yapmam kendime öğle için. Tv de aciyor ben dedim bebeğim izlemesin bakmasin diye ama arkası dönük çocuğun yine tv açık oluyor. Namaz kiliyor ama bebegi bırakıp gidiyor. Evi sahiplenmedi sanki. Nasil yapiyosun ne ediyorsun demiyor. Bebegi ayaginda salliyor mesela onu indirmiyor ayağından öyle oturuyor ya tv ya telefona bakıyor. Hani bu uyudu yapacağım bisey var mı demiyor. Herkes diyor işe baslayinca bakıcının yemeğini de sen ayarlayip gideceksin. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa böyle mi olmali.Alisma modunda midir yoksa huyu mu sizce böyledir

daha siz yaninizdayken bariz iki kurala uymuyor,
Tv ve cocugu sallamak.

Gerci anlamadim, siz de sanki tam kural koymus gibi degilsiniz. Yani siz TV izlenmesin dedikten sonra hele de sizin yaninizda TV nasil acilabilir ben kafamda canlandiramadim.
Aslinda söyle oldu ilk 2 gün geldiğinde tv acıktı.Neyse sonra ben kapattim o geldiğinde kapalıydı. Dedim izletmiyorum. Ben diğer odadaydim geldim sonra dedi tv yi acamadim ben nereye basacam dedi.

Daha siz yanındayken gevşek davranıyorsa siz yokken nasıl davranır bilemiyorum disiplinli olmalı gözü tv de yada telefonda olursa sürekli çocuğa nasıl bakıcak uyardığınız halde böyleyse çıkarın. tabi diğer şeylere kadın karışmaz onun işi sadece çocuğa bakmak bunu doğru düzgün yapsın yeter.

Aslinda söyle oldu ilk 2 gün geldiğinde tv acıktı.Neyse sonra ben kapattim o geldiğinde kapalıydı. Dedim izletmiyorum. Ben diğer odadaydim geldim sonra dedi tv yi acamadim ben nereye basacam dedi.
E sizde neden açtınız ki, sonuçta oraya TV izlemeye mi geliyor..
Yaninda TV açmıyoruz deyip kapatsaydiniz konuyu.
Ben olsam yemeğini yapar bırakırım, ben sadece çocuğuma baksın yeter derim ama beklentiler değişir tabi..

Sadece cocuk bakıcısı olarak alıyorsaniz evin hiç bir işine karışmaz normali bu yani çocuk uyuduğunda evde is yapmak zorunda değil, ama yemek işi böyle zor olur siz sürekli ona nasıl ayarlayabilirsiniz ki mutfakta isteğini yiyebileceğini söyleyebilirsiniz, tv ve ayakta sallama konusunda net olmanız kesin yasak koymanız gerek siz yokken bunları elbet yapar bilemezsiniz..
Bakıcı olan evlere kamera ilk olarak yapılacak şey neler görüyoruz haberlerde Allah korusun, lütfen kamera olmadan eve bakıcı almayın size tek tavsiye bu olur

Siz bir eşya emanet etmiyorsunuz.
Bebeğinizi ve evinizi emanet edeceksiniz. Neden açık açık konuşup beklentilerinizi isteklerinizi söylemiyorsunuz?

ne dediniz

6 aylik bebenin yaninda tv acilmaz. Sesli uyaran cocugu raharsiz eder.

Bakıcıyı bakıcı olarak işe aldıysanız tabiki ev işlerini yapmayacaktır
Hem eve yardımcı hem bakıcı olarak konusmanız lazımdı talebiniz buysa
Ama tv olayında haklısınız yapma dediginiz halde inatlasmayamı gitti

İçinize sinmemiş belli ki. Çocuk bakmak tv karşısında ayağında sallamak değildir. Belli kurallarınız olsun. Ayrıca çocuk bakan biri çocuk uyuyunca yemek vs yapabilir. Benim arkadaşımın bakıcısı öyleydi.

Bana pek normal gelmedi yani ben bakicilik icin bi kez bi aileyle gorusmustum onda bile sormustum nasil uyuyor kac saat araliklarla uyutuyosunuz cizgi film izliyor mu ek gida olarak neler yiyor neler yemiyor mama ne sıklıkla alir alerjisi var mi herşeyi sormuştum.

Kadin biraz ilgisiz gibi geldi bana. Ama cocuk uyuduktan sonra evde is yapmasını beklemeniz normal degil bence, is bekliyorsaniz ücretini de ona göre vermelisiniz sonuçta sadece bakicilik icin gelmis o.
Bi de yemegini sizin ayarlamaniz yorucu olur mutfağı kilitleyip gitmiyorsunuz kendi biseyler hazirlayip yiyebilir, kendi çıkardığı bulasigi falan yikasin yeter is olarak. Bi de eve kamera koymadan girmeyin ise kim olursa olsun tanıdığınız biri de olsa heryere kamera yerlestirin, bakiciyi da bilgilendirin heryerde kamera var diye.

memnun değilseniz çıkarın
sonuçta ona para vereceksiniz ücretsiz çalışmayacak

Kücücük bebeğin yanında neyin tv si? Wi fi şifresi bile vermeyeceksiniz aşırı gevşek insan kendisini ilk günden belli eder. Çaba sarfetmiyor. Sert olun kurallarınızı koyun eğer uymazsa memnun kalmadıgınızı belirtip işten çıkarın.

Yarın geldiğinde karşına al konuş
Bebek uyanıkken tv açılmamalı
Ben işte olacağımdan öğle yemeğini mutfakta ayarlayabilirsin
Tek odağın bebek olmalı
Zaten her odaya kamera kurduk dün
Bu dediklerime uyman yeterli diyebilirsin

Yalnız yemeğini hazırlarken çocuğu nerde bekletir ya da uyutur öyle mi mutfağa gider onu bilemiyorum
Ben olsam ticket uygulaması gibi ek ücret verirdim yemeğini kendi halletsin diye

Şimdi bakıcıdan ev işi beklemeniz olmaz çünkü kadın bebek bakmak için oraya geliyor ama tv açmasını istemiyorsanız ve bebeğinizin ayakta sallanmasını istemiyorsanız bunu ciddi biçimde konuşun.

Direkt cikar. Laflada uyarsan sen yokken ayni davranir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…