- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
Ayni apartmanda oturuyoruz sürekli gitme modunda gibi.Kuran okuyor bebek uyansa bırakmıyor devam ediyor.Bi namaza gidiyor 20dk bebek yanlız.Açıkça konuşmadan Bi yere varamazsınız. Oturtun abla şartlar bu sana uyacak mı deyin.
Benim bakıcım sabah 8de gelir. 4te cıkar. Yemek yapar bize. Evi derli toplu tutar süpürür vs. Camasırım olursa katlar. Komşum kendisi. Canım benim sağolsun ayağına taş değmesin. Ben de ona ikram da bulunurum.
Evimizde kamera var surekli izliyorum. 1000 lira.
Sen bide bakıcıya yemek hazırlıcksan ohoo
Ya neler neler yazicam da.. neyse. Şu kadarını soyleyeyim, sizin durum bakıcılık değil "oyalanmak" "boş vakit doldurmacilik" illa ki elin mahkumsa kamera koymadan adım atma. Günlük iş listesi ver eline yazılı. Karşılığında para aliyor, neyin karşılığı? Zamanını ve enerjisini satın aliyorsunuz. Alakasini satın alıyorsunuz. Gözetimini satın alıyorsunuz. Net söylüyorum "satın alıyorsunuz" Bunların dışında kendi çocuğuna bakar gibi ilgilenir, sever, besler, korur kollar vs bunlar kişide ya vardir ya yoktur... Zembille gönüle inen duygular değil. Hepsinin bir arada olduğu kişiler yok mu? Tabii ki var ama cok cok nadir... Ah keşke bizi bulsa ama eldeki hamur neyse ya onu yogurmaya bakacaksiniz ya da alternatif gozeteceksiniz. Baska yol yok malesef.Ayni apartmanda oturuyoruz sürekli gitme modunda gibi.Kuran okuyor bebek uyansa bırakmıyor devam ediyor.Bi namaza gidiyor 20dk bebek yanlız.
Kaç aylık? Biraz net konuşma da cekiniyo gibisin sanki? Ücrette ne anlaştınız?Ayni apartmanda oturuyoruz sürekli gitme modunda gibi.Kuran okuyor bebek uyansa bırakmıyor devam ediyor.Bi namaza gidiyor 20dk bebek yanlız.
1100lira verecem aylık.bebeğim 6aylikKaç aylık? Biraz net konuşma da cekiniyo gibisin sanki? Ücrette ne anlaştınız?
Aslinda söyle oldu ilk 2 gün geldiğinde tv acıktı.Neyse sonra ben kapattim o geldiğinde kapalıydı. Dedim izletmiyorum. Ben diğer odadaydim geldim sonra dedi tv yi acamadim ben nereye basacam dedi.
Sürekli ben gösteriyorum yada ben söylüyorum. Beklemeli miyim sizce bi süreBakıcılığı siz bu kadına öğretemezsiniz.O işini bilerek gelmeliydi..Sadece çocukla ilgilenecekse ona odaklanmalı tv ,telefonla ilgilenmemesi gerektiğini bilmeli bilmiyorsa en güzeli ilk 3 yaş çocuğunuza siz bakın daha sonra kreşe verir çalışma hayatınıza geçersiniz.
Evladınızı lütfen guvenemeyeceğiniz insanlara emanet etmeyin.
Evde olduğunuz sürece izleyin sizi tatmin etmiyorsa devam etmeyin derim..Sürekli ben gösteriyorum yada ben söylüyorum. Beklemeli miyim sizce bi süre
Ben ondan yemek yapmasini istemem zaten.Iyi de baştan konuşmuyormusunuz bu konuları?
Kurallarınız vardır,o sormasa bile siz söylersiniz.
Yapılacak şeyler şunlar,bunlar olmayacak vs diye belirtirsiniz.
Bakıcı tecrübem yok ama bebeğim 6 aylık olsa ona her gün taze püre,çorba vb şeyleri hazırlaması gerektiğini söylerdim sanırım baştan zira siz de baksanız o uyurken bunları hazırlayacaksınız,kendiniz de yemek hazırlayıp yiyeceksiniz,mantık basit.
Size yemek yapmayabilir,yapmamalı bence tek işi çocuk bakımı olmalı ama bebeğin bulaşıklarını yerlestirebilir makineye belki vaktini ayarlarsa zira önceliği bebek olmalı.
Brn olsam evden cikardim kadin bebeklr yalniz kalmalo ben oyle yapmistim 15 gun kala başlatip evden 2 veya 3 saatliğine cikmistim.Yemegini kendi yapar yer.Ben bebekleriminkini yapıyordum sadece corba pilav vb.Arkadaslar 6aylik bir bebegim var 3-4gun oldu bi kadın geliyor deneme suresindeyiz.Ben işe baslamadim 15gun izinliyim.Eger memnun kalırsam baslayacam yoksa ücretsiz izin alacam. Kadın ben yapayım edeyim modunda degil. Sabah kahvalti yapıyoruz.Oglede yemek hazırlıyorum. İnan normal zamanda yemek yapmam kendime öğle için. Tv de aciyor ben dedim bebeğim izlemesin bakmasin diye ama arkası dönük çocuğun yine tv açık oluyor. Namaz kiliyor ama bebegi bırakıp gidiyor. Evi sahiplenmedi sanki. Nasil yapiyosun ne ediyorsun demiyor. Bebegi ayaginda salliyor mesela onu indirmiyor ayağından öyle oturuyor ya tv ya telefona bakıyor. Hani bu uyudu yapacağım bisey var mı demiyor. Herkes diyor işe baslayinca bakıcının yemeğini de sen ayarlayip gideceksin. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa böyle mi olmali.Alisma modunda midir yoksa huyu mu sizce böyledir
Ayni apartmanda oturuyoruz sürekli gitme modunda gibi.Kuran okuyor bebek uyansa bırakmıyor devam ediyor.Bi namaza gidiyor 20dk bebek yanlız.
Ne münasebet canım. Ya ben anlamıyorum dışarda erkekler ne zorluklarda çalışıyor, fabrikada bayanlar öylesine. Neden evimize çalışmaya gelene misafir muamelesi yapıyoruz ki?Arkadaslar 6aylik bir bebegim var 3-4gun oldu bi kadın geliyor deneme suresindeyiz.Ben işe baslamadim 15gun izinliyim.Eger memnun kalırsam baslayacam yoksa ücretsiz izin alacam. Kadın ben yapayım edeyim modunda degil. Sabah kahvalti yapıyoruz.Oglede yemek hazırlıyorum. İnan normal zamanda yemek yapmam kendime öğle için. Tv de aciyor ben dedim bebeğim izlemesin bakmasin diye ama arkası dönük çocuğun yine tv açık oluyor. Namaz kiliyor ama bebegi bırakıp gidiyor. Evi sahiplenmedi sanki. Nasil yapiyosun ne ediyorsun demiyor. Bebegi ayaginda salliyor mesela onu indirmiyor ayağından öyle oturuyor ya tv ya telefona bakıyor. Hani bu uyudu yapacağım bisey var mı demiyor. Herkes diyor işe baslayinca bakıcının yemeğini de sen ayarlayip gideceksin. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa böyle mi olmali.Alisma modunda midir yoksa huyu mu sizce böyledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?