herkes haklı ben de bundan bahsediyorum zaten sadece benimki sosyal bi sorun aslında ben kendimi olduğu gibi seven biriyim gerçekten ama yeni üniversitemde arkadaşlarım bana sürekli sen makyaj yap şunu yap bunu yap sen bunlardan iyisin falan filan deyince benim yerinde ve gayet sade olan bakımım sanki beni pasbal gösteriyormuş gibi geldi ama bende bunu savunuyorum saçım başım temiz yetrince iyi giyiniyorum ben böyle iyiym diyorum kendi kendime diğer türlüsü kokşluk olucak gibi geliyo bana çünkü . sadece merak siz de böyle oluyor musunuz yeterli bakım yaptığınızda bile kendinizi pasbal hissediyor musununz ve böyle hissetmemek için neler yapıyorsunuz bunları öğrenmek ve bunlardan yardım alark bakımıma yön vermek için açtım bu konuyu cevaplarınıza çok teşkkürler![]()
acıkcası ortaokuldayken banada aynısı olmustu ,okuldaki arkadasım makyajı asırı yapıyorlardı ama benım ailem daha yasımın kucuk oldugunu liseye basla bi bakalım ozaman süslen vs diyorlardı haklı olarak.. mesela o arkadaslarımla carsıya cıkıyoruz bi ben makyajsız hepsınde full abartı oluyordu bide koyu surerlerdi herkes yaslarının buyuk oldugunu sanardı :))
sonra o arkadaslarımdan bi kaçının yuzu tahrip oldu ya aldıklarının urunun kalitesizliğinde yada allerji yaptı belli bi zaman sonra cildiyeye gitmişlerdi..doktorda kızmıstı yasınız basınız ne bu yasta derdınız ne gibilerine..
banada ders oldu ogunden beri kalitesiz ürünlere asla bulaşmadım ve son kullanma tarihi gecıncede attım çöpe hiç acımadım '' aa çok az kullanmıstım veya aa hiçmi kullanmamısım''demedim attım valla cope sonucta herseyın bası saglık...
yani guzel görünmek uğruna farkında olmadan çirkinleştiler desem daha doğru.. şimdiki hallerine gelince boya güzelinden ibaretler..o makyajı sıldiklerinde kendileri bile aynaya bakmak istemıyorlar..
günlük sac-vucut ve yuz bakımından sonra makyaj olarak;
mutlaka kaliteli urunlerı tercih.. ojelerde dahil
mutlaka fondoten ve pudra surdukten sonra o surdugun bez yada sungeri sabunla yıka ve kurut (ben dugunlerden dugune kullanmama ragmen mutlka yıkıyorum)
mutlaka son kullanma tarihi gectikten sonra çöpe at
mutlaka makyaj sonrası gün sonunda yuzunu temizleyip nemlendirip öyle uyu..
son olarak güzellik bakım tek dıstan yapılan destekle olmuyor , çeşitli gıdalar tüketerekte içten bir destek saglamalısın..
mesela tırnakları guclendırmek için satılan bakım urunleri var ,onlar belli zaman sonra tırnaklarda mantar yapıyor(teyzemden bılıyorum) tırnakların gucsuzse kırılıyorsa ,parlak değilse süt ve süt urunlerını bol tuketeceksın kalsiyum eksılıgın var demek yani..