Cilt Bakımı Ürünleri bakimli olmak istiyorum

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
kesinlikle kaşına bıyığına dikkat et allah rızası için. onlara dikkat etsen makyaj yapmana bile gerek kalmaz. ama yüzünü düzenli temizlemelisin. siyah noktaları kapatmak yerine yok etmeye çalış zira kapatınca yine pütür pütür belli olması hiç hoş değil, hatta mide bulandırıcı. gratis ve türevlerinin indirim ve kampanya zamanları oluyor. sık sık uğra buralara. kampanyalı olan ürünlerden yararlan. yani bakım ürünlerini tek seferde alıcaksın diye bi şey yok. yanında bulundukça yavaş yavaş tamamlarsın. soğuk kış günlerinde dudaklarını da ellerini de nemlendir. bunlar önemli. dişlerini düzenli fırçala. bu çok önemli. her gün olmasa da 2 günde 1 duş al, üçüncü güne sarkmasın. saçına uygun şampuan ve saç kremi kullan ve bunlarla yetinmekle kalma. mutlaka saç bakım ürünleriyle de bakımı tamamlayıcı şeyler kullan. her zaman güzel kokular kullan ve mümkünse çok bilinen kokuları tercih etme. koku çünkü seni en çok tanımlayan unsurdur. herkesin kokusu kendine yani. ayrıca seni bakımlı yapmanın yanı sıra seksi de yapan en temel unsurlardan birisi el ve tırnak bakımıdır. tırnaklarına çok dikkat etmelisin. üniversite çağında bir kızın tırnakları yamuk yumuk çocuk tırnaklarına benzememelidir. yeme/kemirme olayların varsa derhal vazgeç ve uzatmaya başla. sık kırılıyorsa tırnak vitaminleri kullan ama ne yap ne et o tırnakları uzat. uzatmasan da güzel bi görüntüsü olacak şekilde törpüle ve kesinlikle dışarı ojesiz çıkma. ojelerini çıkartmak için de onların soyulmasını bekleme. kimse görmese bile hijyen açısından ayak bakımı da çok önemli. aynı şekilde ağda da öyle. hijyen açısından önemli şeyler. giyim de bakımlı olmanın parçalarından biri. sakın ter kokan bi tişörtle insan içine girme.

bir de düzenli ve sağlıklı (meyve/sebze C vitamini ağırlıklı) beslen. inan bana daha sağlıklı ve parlak bi cilde sahip olacaksın. bu da doğal güzelliğine katkı sağlayacak. ama bakımın en önemli faktörü hijyen. hiç bi şey yapmasan bile sadece temizliğine özen göstermek bile seni bakımlı yapar. kesinlikle bunu unutma.

ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. bunları yapmak için çok da paraya gerek yok.

kesinlikle kaşına bıyığına dikkat et allah rızası için. onlara dikkat etsen makyaj yapmana bile gerek kalmaz. ama yüzünü düzenli temizlemelisin. siyah noktaları kapatmak yerine yok etmeye çalış zira kapatınca yine pütür pütür belli olması hiç hoş değil, hatta mide bulandırıcı. gratis ve türevlerinin indirim ve kampanya zamanları oluyor. sık sık uğra buralara. kampanyalı olan ürünlerden yararlan. yani bakım ürünlerini tek seferde alıcaksın diye bi şey yok. yanında bulundukça yavaş yavaş tamamlarsın. soğuk kış günlerinde dudaklarını da ellerini de nemlendir. bunlar önemli. dişlerini düzenli fırçala. bu çok önemli. her gün olmasa da 2 günde 1 duş al, üçüncü güne sarkmasın. saçına uygun şampuan ve saç kremi kullan ve bunlarla yetinmekle kalma. mutlaka saç bakım ürünleriyle de bakımı tamamlayıcı şeyler kullan. her zaman güzel kokular kullan ve mümkünse çok bilinen kokuları tercih etme. koku çünkü seni en çok tanımlayan unsurdur. herkesin kokusu kendine yani. ayrıca seni bakımlı yapmanın yanı sıra seksi de yapan en temel unsurlardan birisi el ve tırnak bakımıdır. tırnaklarına çok dikkat etmelisin. üniversite çağında bir kızın tırnakları yamuk yumuk çocuk tırnaklarına benzememelidir. yeme/kemirme olayların varsa derhal vazgeç ve uzatmaya başla. sık kırılıyorsa tırnak vitaminleri kullan ama ne yap ne et o tırnakları uzat. uzatmasan da güzel bi görüntüsü olacak şekilde törpüle ve kesinlikle dışarı ojesiz çıkma. ojelerini çıkartmak için de onların soyulmasını bekleme. kimse görmese bile hijyen açısından ayak bakımı da çok önemli. aynı şekilde ağda da öyle. hijyen açısından önemli şeyler. giyim de bakımlı olmanın parçalarından biri. sakın ter kokan bi tişörtle insan içine girme.

bir de düzenli ve sağlıklı (meyve/sebze C vitamini ağırlıklı) beslen. inan bana daha sağlıklı ve parlak bi cilde sahip olacaksın. bu da doğal güzelliğine katkı sağlayacak. ama bakımın en önemli faktörü hijyen. hiç bi şey yapmasan bile sadece temizliğine özen göstermek bile seni bakımlı yapar. kesinlikle bunu unutma.

ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. bunları yapmak için çok da paraya gerek yok.
Hepsine katılıyorum da neden kesinlikle ojesiz çıkma diye detay verdin ki oje kullanmayınca bakımsız olunmuyor zira

Yalnız lütfen bakımlı olacağım diye şu sinek ilacı kıvamındaki deodorantları boca etmeyin.Gaz ve toz bulutu halinde geziyorsunuz hele toplu taşımada...
Bir roll on, kol altı stiği veya mineral tuz da ter kokmamanızı sağlar.

Bunlar cok pahali degil ki ben tum makyaj malzememe deodarantima dis macunuma senede 300 lira falan anca oduyorumdur. Kuafore gitmem 6 ayda bi sac boyarim. Agdamida kendim yaparim kasimi biyigimida iple kendim alirim.

Bakimda dogala yonelirsen cok tasarruflu oluyo hem dogal adi ustunde

Makyaj temizleyici olarak zeytinyagi maske olarak yumurta aki nemlendirici olarak yine dogal yaglardan faydalanabilirsin
Her ihtiyaca gore yaglar var arastir bulursun mesela ben gunes koruyucu olarak susam yagi kullanirim
Makyaja gelince aslinda bi urun cok amacli kullaniyo mesela tonunu sevdigim ruju allik olarak kakaouyu kontur ve far olarak kullanirim

Daha cookkk yaptikca gelisirsin

Hepsine katılıyorum da neden kesinlikle ojesiz çıkma diye detay verdin ki oje kullanmayınca bakımsız olunmuyor zira
yok yani daha özenli olma açısından dedim. tırnakları düzgün ve temizse hep hep oje sürmesine gerek yok zaten ama sonuçta oje de kendisiyle uğraştığını, bakım yaptığını belli eden yüzeysel bir detay.

Canm indirim zamanı o dedıgın urunlerı oldukva uygun fiyata alabılırsın .. Bayramlarda yılbasında sevgililer gununde kadınlar gununde yuzde 50 olur genelde ve ben alır stoklarım .. Zaten hemen bitmez .. Benım sureklı kullandgm ve vazgecılmez 3 ürünüm vardır biri güneş kremi yaz kıs farketmez kullanırım .. Diğerleri de nemlendiricim ve göz kremim .. Bence bunlar yeterli 30 yas sonrasında bunlara serum eklemeyi düşünüyorum. Onun dısında maske vs evde kendim hazırlıyorum mesela aksam kil maskesi yaptım .

Bakımlı olmak deyince sadece temiz ol,yok kılın tüyün olmasın diyorlar bizim tembel hatunlar bunlar bakım değil kişisel temizlik, kadın ve erkeğin zaten kesinlikle yapması gereken şeyler bence.
Saçlarım hep fönlüdür eğer fönlememişsem topuz yada örgü durumu kurtarır,ayda bir dip boyası yaptırırım ,sen öğrenciymişsin o yüzden boya işine girme ilerleyen yaşlarında düşünürsün,
Duştan sonra bebe losyonuyla bütün vücudumu nemlendiririm,
Koltukaltı rolonumu sürerim,
Makyajımı temizlemeden asla yatmam,gece yatmadan önce yüz yıkama jeliyle yıkarım ,tonik lerim ve nemlendiririm,
Masa başı çalıştığım için dirseklerimide kremler ve masaj yaparım,
Manikürümü ve pedikürümü kendim yaparım,
Diş fırçalamak zaten şart,
Parfümlere aşırı derecede düşkünüm,herzaman mis gibi kokmak isterim.
Giyimimde uyuma dikkat ederim ,takı kullanmayı severim,
Makyajsız dışarı çıkmam makyaj dediysem rimel,göz kalemi,ruj ,özel günlerde fondöten,allık,pudra kullanırım,
Haftada en az 3 gün yürüyüş yaparım kiloma dikkat ederim,yediklerime dikkat ederim ,sağlıklı beslenmek önemli çünkü
Birde topuklu ayakkabı vazgeçilmezim:)
Ben bunları yapıyorum çoğuda özel harcama gerektirmiyor

her kadinin bakimli ve temiz olmasi gerekiyor tamam ama ogrenci hâliyle millet o kadar parayı nerfen buluyo nemlemdiricisi yuz yıkama jeli tonigi dudakbalmi goz kremi yuz kremi el kremi ruju fari bb kremi alligi bilmem ne hepsini almaya kalksam bi sene ac yatarim hangi urunler kesinlikle olmali siz bu bakim isine ne kadar psra harciyosunuz?
ya kizlar birisi bana yardimci olsun lutfen..
venim cildim kuru ..
bana dogal cok pahali olmayan hangi kremi onerirsiniz..
ama kolay bulabilecegim her yerde satilan olursa cok sevinirim lutfen kizlar..
bir oneriye ihtiyacim var..
hava soguk oldugunda benim yuzum soyuluyor ya..:KK43:
buna care ariyorum

Herkes bakımlı olmak istiyor olamıyor bu aralar nedense. Halbuki isteyen insan bakımlı olur, çok zor ya da çok pahalı bişey değil.

Bir duş jeli 5 lira, deodorant 8, roll on 5, dove sabun 3.5, gül suyu iyisinden alırsan 10 lira civarı. Ne etti toplam, 30 lira falan. Bunlar her ay alacağın şeyler. Hemen hemen bir ayda biterler düzenli kullanımda. E bi zahmet cilt ve vücut temizliginizde ayda 30 lira ayırıverin. Geri kalanı kozmetik ürün onlar da keyfe keder.
bende bakimli olmak istoyorum ..
benimkosi ayri dert benim derdim genc gostermek istemem ..
bunu icin ayri bir konu acmam lazim..
ben cok bakimli degilim ya..

Ben bunları kullanıyorum demedim canimcim. Ama lüks yaşamıyorum ayol ben. Normal nivea deodorant falan kullanıyorum ben de gidip tekin acardan 70 liraya roll on almıyorum.
Sadece sampuana ve cilt ürünlerine biraz daha fazla ödüyorum ama onlar da lüks seviyesinde değil. Dove yerine organik bir ürün kullanıyorum yüzümü yıkamak için mesela. Öyle işte :oops:
mesela canim organik kremin adi nedir??

Benim bakımdan anladığım temiz bir beden (kıldan tüyden arındırılmış,ter kokmayan)temiz bir cilt,temiz saçlar,temiz tirnaklar. Bunların olması için öyle çok büyük paralar harcamak gerekmiyor. Ayrıca makyaj malzemeleri çeşit çeşit,her bütçeye uygun alternatif muhakkak var ki siz öğrencisiniz dolayısıyla minimal birşeyler işinizi gayet görür,öyle çeşit çeşit dizmenize gerek yok inanın.
Cildiniz zaten yaşınız itibariyle kapatıcı vs istemez,dudak balmı,rimel,kalem makyaj için işinizi görür diye düşünüyorum.
Makyaj=bakım diye birşey yok,ne makyajlar gördüm cildi görünmeyecek şekilde yapılmış maske misali,boyun doğal renginde,yüz bambaşka alem:bicak:hiç bakımlı ve temiz görünmüyorlardı emin olun.
bende bakimli bir bayan degilim ..
yizume her onune gelen seyi surmem..
ama cildim iyidir cok sukur..
bugun ablamin is yerine gittim..
ordaki bir bayan bana kucuk de olsa iltifat etti insana bu bile yetiyor ya..
dediki bayan ..
siz abla kardes yuzleriniz ne kadr temiz guzel dedi ..
yani cok mutlu oldum..
nihayet guzel bir yanim varmis ya..

İyide önce kendi cildini tanıman lazım senin cildinin neye ihtiyacı var mesela kuru mu yağlı mi ürünlerini de buna göre seciceksin mesela 20 li yaşlarda bakım 30 lu yaşlarda bakım diye yas araliklarina göre internette ne yapman Ne kadar yapman gerektiği yazıyor. Öğrenciyim diyosun 20 li yaşlardasin yüzünü yıkaman nemlendirmen haftada bir bakım yapman yeter zaten. Alman gerekenlerinde hepsini tek seferde almazsın. Yavaş yavaş. Ayrıca indirimleri takip et. Kıyafetlerine falan da dikkat et lekeli ütüsüz uyumsuz olmasın. Ayakkabıların keza öyle çamurlu falan olmasin. Saçların yağlı gezme kuruysa krem al maske ya da 6 ay gidiyor en az.

Ogrenciyken takma kafana :) calisinca doyarsin bunlara
mesela konu sahibi ben aktardan keci sutlu sabun aldim..
cildime cok iyi geliyor yumusak yapiyor..
bazi arkadaslarim da kullanmislar..
bunun fiyatida 5 tl ..
cok pagali degil canim ..
boyle ucuz ama saglikli seyler kullanirsan baska bir bakima herek kalmaz..
benim alligim var ama ben hiç kullanmam..
gerek yok abartiya..
sadece sürme kullaniyorum vesselam ..

Bakım temizliktir ruj,far buna dahil değil !
Temel ürünler
Dedorant (kimyasal olmayan,tene zarar vermeyenlerden seçmelisin,göğüs kanserine kadar gider iyi araştırmak gerek)
Cilt tipine uygun jel
Kuruyan bi cildin varsa nemlendirici (kesinlike doktor önerisi olmalı)
Maskeler olabilir indirimlerden alabilirsin arada cildi havalandırmak için.evde kürler maskeler yapabilirsin..bu kadar bence :)

Bakım temizliktir ruj,far buna dahil değil !
Temel ürünler
Dedorant (kimyasal olmayan,tene zarar vermeyenlerden seçmelisin,göğüs kanserine kadar gider iyi araştırmak gerek)
Cilt tipine uygun jel
Kuruyan bi cildin varsa nemlendirici (kesinlike doktor önerisi olmalı)
Maskeler olabilir indirimlerden alabilirsin arada cildi havalandırmak için.evde kürler maskeler yapabilirsin..bu kadar bence :)
mesela dogal deodorant markasi yazar misin??
hangilerini kullanayim??

Back
X