Bakimli olmak

beyazlim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
3.628
49
113
Almanya
Selam arkadaslar,

bakimli olmak icin neler yapiyorsunuz,neler yapilir?

mesela sabah ise giderken nasil zamani bulup makyajimi yapayim diye düsünüyorum?

Sabahlari erken kalkmak zaten zor oluyor

Sabah 7 de kalkarım elimi yüzümü yıkar bir güzel kremlerim yüzümü..
Sonra evimi toparlar, giyeceğim kıyafetleri hazırlar giyerim ardından makyaj. Makyaj artık çok fazla vaktmi almıyor maksimum 7 dk. Erken kalkmak çok önemli. Bu arada uuyanır uyanmaz 1 bardak su içmeyi unutmayın.

Selam arkadaslar,

mesela sabah ise giderken nasil zamani bulup makyajimi yapayim diye düsünüyorum?

canım makyaj çok da zaman almaz, yani çok ağır makyaj yapmıyorsan. kapatıcılığı olan bir pudra sürersin, göz kalemi, rimel, ruj bitti gitti
istersen bir de eyeliner çekersin ama o biraz zor

Bakımlı olmak çok zor değil aslında,, ayrıca bakım demek sadece makyaj değil .. Her gece yatmadan önce yüzümü yıkar losyon tonik falan kullanırım ..
Sabah kalktıgımda yüzümü yıkarım ama kurulamam yüzümü kendi çeker suyunu ...

Bi yere gidiceksem hemen temizlik krem pudra rimel kalem ruj vs .. Aşırıyada kaçmam ..
Eve gelince hemen temizler aynı işlemi losyon vs uygularım ..

Arada boş vakitlerimde bal falan sürerim .. Beslerim cildimi ..

Ben şahsen saat 7de kalkıyorum zar zor saçıma fön çekiyorum makyajımı yapıyorum yarım saatte oluyor bunlar. Oje felan sürceksem akşamdan sürüyorum. Takısı tokası 5 dakikalık iş zaten. Yeterince de bakımlı olursun bu şekilde :) tabi bu genel birşey. Kremler tonikler bakım ürünlerinden bahsetmediysen budur :)

canım makyaj çok da zaman almaz, yani çok ağır makyaj yapmıyorsan. kapatıcılığı olan bir pudra sürersin, göz kalemi, rimel, ruj bitti gitti
istersen bir de eyeliner çekersin ama o biraz zor

aynen öyle ben her sabah yapıyorum bu işlemi ki mesaim 8de başlıyo, pudra kalem ruj belki biraz allık hesapladım 7 dk sürüyo

Arkadaslar pardon ayni konuyu iki kere acmisim :) Moderatörlere nasil bildiririm?

ben sabahlari mesela saat 6 da evden cikmaliyim...

yani sabah 5 te falan kalkmaliyim...

ama benim bir diger sorunumda,biraz kiloluyum ve cok tuhaf gelsede kulaga birazda bu yüzden galiba kendime pek özen göstermiyorum/gösteremiyorum....yani mesela diyorum:amaan kiloluyum zaten.güzel olamam....ne manyakca bir fikir degil mi :))

yani batti balik yan gider misali..

ama degismek istiyorum...

Olur mu öyle şey kilolusun diye neden salıyorsun kendini ne kilolular var güzel ..
Onunla bağdaştırma iyice salma kendini toparlan..

Mesela bakımın altında makyajdan önce çok şeyler yatıyor .. Zayıflamaya çalış .. Ne bilim yap işte birşeyler .. Zayıfladıkça kendini daha iyi hissedersin ..
Zayıf olmak insanı motive eder her zaman kararında olmak yani .. Fit kılar, hoş kılar ..
En azından kendine güvenin gelir ..
Kendini böyle cezalandırma zaten kiloluyum güzel olmam .. Yok böyle birşey ..

Son düzenleme:

öyle düşünme ben de bazen kışın kilo alınca sinir olup kendimi salasım geliyor ama ohooo ne insanlar var önemli olan öz güven, kilolu olup da millete taş çıkaranlar var valla giyim makyaj çok farkettiriyor

5de kalksan da önce makyaj öncesi için nemlendiricini sür, o arada kahvaltı ediyorsan ya da çay kahve içiyorsan onu yap, o sırada nemledirici emer.
sonra da en fazla 10 dakikada makyajı halledersin giyinip çıkarsın oldu da bitti maşallah

yani dmek ki asil mesele birde zamani iyi kullanabilmek degil mi?

sizin simdi verdiginiz fikirlere bakarak anliyorum ki aslinda cok zamanimi almiyor bunlar...

Ama öyle olmaz kiii Kiloluysan rejim yap o zaman. Kendini saldıkça düzelemezsin ki hatta bakımdan öte sağlık problemlerin çıkabilir. Bir an önce rejime başla derim ben hem dış görünümün için hem sağlığın için

yani dmek ki asil mesele birde zamani iyi kullanabilmek degil mi?

sizin simdi verdiginiz fikirlere bakarak anliyorum ki aslinda cok zamanimi almiyor bunlar...

evet tabi kii, bi kaç gün dene böyle bak görürsün zor değil, kilo açısından da diyet hareket etmek filan işe yarar elbette çok da zor iş değil cidden ben de diyette sayılırım azcık
saç açısından da , valla ben kendime perçem kestim en son, o konuda ben de fenalardayım :)

sabah zor bela kalkarım

sebamed köpüğümle yüzümü yıkarım

solante güneş kremimi sürerim

kapatıcımı sürerüm

arada pudra sürerim

bu bana yeter

kilolular çok tatlı oluyor bakımlı olunca.kiloluyum diye hayata küsmek yok.
ben her sabah 2 kere yüzümü dove sabun ile yıkarım.bıyık falan varsa onları kesinlikle alırım.hiç haz etmem onlara.gece de yatarken nemlendiricilerimi falan sürerim.bunlar evde olduğum zamanlar.dışarı çıkacağımda tabiki daha kapsamlı olur.

Selam arkadaslar,

valla bakımlı olmak ılla makyaj yapmak degıl cıldının temız olması en önemli olan şey diye düşünüyorum gece yatmadan mutlaka yüzümü marka veremıyorum sanırım sabunla yıkarım sonra saf gülsuyu ile tonık yaparım nemlendirici kremımı surerım sabah kalktıgımdada aynı seyı yaparım bir gözlerime makyaj yaparım birde parlatıcı yetıyo pudra fondoten falan cok cok nadir sürerim o nedenle cildim tabır yerındeyse kaymak gıbı ve ucuz adı duyulmamıs markalar kullanmam

sabah çok erken kalkınca benim yüzüm makyajı kaldırmıyor zaten. ben de evde yüzümü yıkayıp nemlendirici sürüyorum. işe geldiğimde tuvalette yapıyorum makyajımı.
zaten benim makyajım biraz uzun sürer. fondöten, allık ten makyajını güzelce yaparım. bence bakım için en önemli unsur saçlar ve kıyafettir.. saçlar temiz ve fönlü(veya maşalı) olunca, bir de kıyafet uyumlu bir tarz yakalayınca insanlar bakımlı görünüyorlar. onun dışında biri bile eksik olsa bakımsız görünüyor bence.Diğer etkenler;
- ayrıca kaşlar düzenli olarak aldırılmalı,
- dip boyası geldiyse düzenli boya,
- iyi bir cilt ve kaliteli bir fondöten-pudra
- modaya uygun temiz kıyafetler ve ayakkabılar

-hepsi için para ve vakit

herkez yorum yaparken bakım=makyaj gibi yazmış.

ben sabah kalktığımda yüzümü yıkarım abdestimi alırım kremimi sürerim.
akşam yatarken bebakla yüzümü silerim yıkamadan yatarım.
bazen dudak kremi kullanırım. el kremini sürerim.

3 haftada bir kollar bacaklar alırım
haftada bir bıyık bolgesini alırım .
yüzüme makyaj olarak fondöten pudra allık asla sürmem.
hafta sonları bazen eyeliner ve ruj sürerim.%98 makyajsızımdır.
makyaj temizleyici şampuan krem vslerde en zararsızlarını alırım.
haftada bir yada iki haftada bir siyah nokta temizleyici maskeyi yaparım. konusunu paylaştım mevcut.
haftada bir saçlarıma uzatıcı maske uyguluyorum.
bu kadar basit rutin haline getirirsen kıldan tüyden bıkmış oluyorsun ama zor gelmiyor

Sabah kalkarım ilk işim elimi yüzümü yıkamak olur - kahvaltıdan sonra dişlerimi fırçalar
deodorantımı surer , kıyafetlerimi gıyerım sonra saçımı yaparım + rimel goz kalemi sürer dışarı çıkarım..

Bu normal sıradan yaptıgım seylerdir ama bence bakım temız olmakla alakalıdır yazları hergun kışları haftada 3-4 kez banyo yapmak ,
el-ayak- tırnak - tüy bakımlarını aksatmamak
Temiz saçlı ve güzel kokulu olmak benım bakım anlayısımdır ..

sen neden kilolusun diye guzel olmadini dusunuyorsun? Kilolular daha tatli, ve yuzleri gergin daha guzeldirler..
once kendini sev.. Kendini sevmezsen , sevmedigin bir seyi guzellestirmek istemezsin degilmi ?

ßakimli 0lma 0layina gelince, her gun veya iki gunde bir dusumu alirim, dusa girmeden once sac maskemi yapmis olurum(sicak zeytinyagi)..
el tirnaklarim daima manikurlu,ojelidir.Esmer oldugum icin tuylerim belli oluyor, haftada bir kas biyik, vs yaparim kendim..

disari cikarken , asla makyajsiz cikmam, bakkala gitsem bilehafifde olsa yaparim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…