Bakimli olmak

canım önce fazla kilolarından kurtul ,kendine güvenin gelsin bende diyetteim sana yardımcı olabilirim.bende eskiden yoğun ve dış görünüşümün önemli olduğu bir işde çalşıyordum .önce cildinden başla bakmaya .bol su iç,cilt tipine göre temizleyici nemlendirici tonik kullan .haftada bir peeling maske yap cildine .banyoda kese yap ben kbak lifi kullanıyorum çok güzel .cildi hem içten hemde dıştan beslemek gerekiyor .sebze ağırlıklı yemeye bak ,fazla ekmekten,çikolatadan ,koladan uzak dur .atıştımak için diyet ürünleri kullan ben öyle yapıyorum .sonra vücut tipine göre nemlendirici sür banyodan sonra ,saç bakımı yap mutlaka ,boyuyorsan saçlarına özen göster unutma bir kadını gösteren şey saçve tırnaktır ,maniküre git pedikür yaptır off valla kadın olmak zor gerçekten ama yaptıkça hoşuna gidecek ve daha çok yapmak isteyeceksin ,kendine güvenin gelicek inan bana .daha çok ne yapabilirim kendim için diye düşüneceksin güven bana .

evet kadin olmak gercektende cok zor,ama güzel bir o kadarda :)

bunlarin hepsini yapmam icin motivasyon gerek,motivasyonu nerden bulacagim

27 yasindayim canim,

kullanmiyorum gözalti kremi

kavitasyon ne?

gözaltı kremi kullanmalısın bence önlem olarak ilerde çok faydası olacak sana göz altların kararmayacak kırışmasınıda geciktirecek..kavitasyon yağ yakmını incelmeyi sağlıyor zayıflaman için yardımcı oluyor bulunduğun yerde güzellik salonları vardır(kavitasyon cihazı olan) haftada iki gün gidebilirsin mesela:40:

evet haklisin canim :)

ah bir kilolardan kurtulabilsem,gerisi gelir herhalde,

sorunu kilolari vermekte.

acaba bir diyetisyene gitsem cok mu pahali olur?

bence kavitasyondan önce diyete başvurun derim çünkü kavitasyon yağların karaciğer yoluyla atılmasıın sağlıyor ve karaciğere aşırı yükleme yapılıyor çok aşırı bir kilonuz yoksa diyetle başlamalısınız.kilo vermenin en güzel yolu zaten yaşam şeklini değiştirmektir yavaş yemek yemek fazla abur cubur tüketmemek ve günlük yaşamda daha fazla hareket etmek(asansör vb şeyleri hayattan çıkarmak)bile çok etkili olur.

4 . katta oturuyoruz ve ben assagi inerken asansörü mümkün oldukca kullanmamaya calisiyorum.

benim 30 kilo :( fazlam var

4 . katta oturuyoruz ve ben assagi inerken asansörü mümkün oldukca kullanmamaya calisiyorum.

benim 30 kilo :( fazlam var

ilk on kiloyu oldukça rahat verirsiniz zaten sonrasında biraz yavaşlar son 10 kiloya geldiğinizde baya yavaşlarsınız ama azim sayesinde hiçbir şey engel olmaz size.

sabahlari otobus aldigimda bir kiz var devamli karsilastigim
bana o kadar itici ve sevimsiz gelirdiki
"kizin sana ne zarari var terbisizlesme"desemde kendime
engel olamiyordum cunku göz zevkimi bozuyordu!

ciger rengi kahverengimsiz ruju benim midemi alt ust ediyor
o ruju surmemesi icin o kadar nedeni varki
birincisi önce yuzunu yikamadigi icin
evet yikamadi yada temizlemedi cunku goz altina akmis rimeli
kazaginin kolunu tukurukleyip silmeye calisiyor.
ikincisi disleri sari olunca o renk ruj hic ama hic uymuyor
pantolonu kiris kiris
parmaklari sigaradan sararmis
ve saclari sirf kabarik dursun diye taranmamis

yani o ruju surecek olan kisi once gicir gicir olmali
bir anlik ofkeyle bunlari yazmis bulunuyorum :ssz:

temizlik öncelikle
cilt temizliği tırnak ve diş temizliği
her gün yaparım
öğretmenim ben ve okula giderken klasik giyiniyorum genelde
şık giyinmeye dikkat ederim makyaj mutlaka yaparım
kilo problemim yok hatta kilo alamayanlardanım senelerdir 51 kiloyum ama 30 yaşına doğru böyle olmayacağını biliyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum
keşke bir de spor yapabilsem ama hiç vaktim yok
yalnız ben insanların sürekli iğnelemelerine maruz kalıyorum:(
okulda yok düğüne mi gidiyorsun ,yok evlişsin çocuğun var ne gerek var bu kadar bakımlı olmaya gibi saçma sözler
sanki her şey koca bulmak uğruna yapılıypr buldun mu bırak kendini

Son düzenleme:
ben de her sabah 7de kalkarım ve 8de evden çıkarım. aslında hazırlanmam 1 saat sürmüyor ben kahvaltı yapmadan çıkamam kesinlikle, o nedenle bir saat öncesinden kalkıyorum koştur koştur olmasın diye. kalktıktan sonra ilk iş lavaboya gidip yüzümü yıkarım ve kesinlikle yüzüme havlu sürmem bırakırım kendi kurur, ya da acelem varsa kağıt havlu kullanırım. bir kere burda en önemlisi, akşamdan makyajınızı güzelce temizleyip yüzünüzü yıkamış olarak temiz bir yüzle uyumanızdır. sabah tertemiz bir yüzünüz hazır olur böylece. zaman kazanmak için kesinlikle sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen dişlerinizi fırçalayın, çünkü zaten makyajdan önce bunun yapılması gerekir. banyoda işiniz bitti, şimdi giyinme faslı :12: giyindikten sonra da hemen aynanın karşısına geçip makyajınızı yapın. yani kalktıktan sonra banyodaki işiniz 10 dk, giyinmeniz 5 dk, makyajınız da en fazla 10 dk alsa yarım saate çıkarsınız evden :1: ben hayran kalıyorum böyle evden çıkmasına 15 dk kala kalkıp giyinip giden kadınlara. ben en çabuk yarım saatte hazırlanabiliyorum :1: ama kesinlikle bakımlı olmak lazım, bunun için uykumdan feda ediyorum yıllardır :31: ama şikayetim yok herkes söyler bana, her gün bakımlısın nasıl zaman buluyosun derler :31:

O da iste baska bir konu,eskiden bu kadar uykucu degildim ben ya.yani 2-3 yil kadar önce.

eskiden bari bekarken daha bakimliydim.

simdi evliligin sorumkukugu,ve calisiyor olmam herhalde sorun,veya birazda tembelim aslinda?

bakım illa makyaj değildir..
sağlıklı beslenin kilonuzdan kurtulursanız kendinizle daha barışık olursunuz..sonrasında bi rimel bi kalem bi ruj yeterli diye düşünüyorum.
2 günde bi banyo yapmak temiz kıyafet giymek
el kremi
beden temizliği sanırım yeterli olur.
unutmadan (bolca su içmek)

Evet cok dogru aslinda hergün 15 dakika bile kendime ayirip bakim yapsam herhalde toplaminda yeterince bakimli olurum..?

sadece dışarda değilde evdede bakımlı olmak gerekiyor. Mesala ben evde öyle paspalımdırki diz vermiş bir alt tayt olur eşorfman olur rengi kaçmış bir üstle gezerim. elimde sürekli çamaşır suyu olduğu için.saçlar tepeden toplu yataktan kalkma şeklinde beni önce evde görüp sonra dışarda gören inanamaz. ya da tam tersi. yaptığımı hiç beğenmiyorum demekki başkaları için süsleniyorum diyorum ama demekten öteye geçemiyorum.

kızlar 2 haftadır kayısı yağı kullanıyorum gundz nemlendırıcı yerıne gecede temızleme niyetıne kullanıyorum baya degısıklık oldu zaten problemlı bı cıldım yoktu ama daha bı canlı görünüyorum yani öyle söylüyolar :D tavsıye ederım

kızlar 2 haftadır kayısı yağı kullanıyorum gundz nemlendırıcı yerıne gecede temızleme niyetıne kullanıyorum baya degısıklık oldu zaten problemlı bı cıldım yoktu ama daha bı canlı görünüyorum yani öyle söylüyolar :D tavsıye ederım

sagol canim paylastigin icin:)

kaysiyi yemesinide cok severim:)

aksamlari mi sürüyorsun?

kişi öncelikle kendini iyi, güzel ve sağlıklı hissetmek için bakımlı olmalıdır
bana göre bakım =temiz bir vücut, canlı bir yüz, güzel şekil verilmiş saçlar ve göze hoş görünen kıyafettir
yani bunlardan biri dahi eksik olsa bakımlı olma görüntüsü bozuluyor gibi hissediyorum
bakımlı olmak sabah kalkıp, evden çıkana kadar yapılan işlerle olacak şey değildir
bunun için ben, malum yöntemle vücudumdaki tüylerden kurtuldum, kollarımda tüy pek yoktur, kaşlarım maalesef çok gür ve koyu renk olmadığı için ayda bir aldırmak yeterli, kuaföre gitmişken bıyıklarımı da aldırıyorum. saçlarımı 2 ayda bir düzeltiririm. böylelikle daha çabuk uzuyorlar ve daha sağlıklı görünüyorlar.hergün en az 2,5 lt su mutlaka içiyorum. kendi vücuduma uygun olan bikaç parça kıyafetim vardır. bunlardan vazgeçemediğim siyah pantalon ve siyah eteğim, üzerine her renkten gömlek, bluz giyebildiğim için az bütçeyle çok fazla çeşit yaratabiliyorum. Ayakkabılarım mutlaka boyalıdır, ayakkabımın içine görünemese dahi kaçmış çorap giymem. bu beni huzursuz eder.
kışın haftada 4 kez, yazın ise hergün banyo yaparım. haftada bir kez mutlaka vücudumu keselerim, banyo sonrası yüzüme siyah noktalarım için maske uygularım
yüksek topuklu ayakkabı giymekten dolayı yıpranan ayaklarıma bakım yaparım
ellerime kendi kendime manikür gibi bişeyler yaparım (tırnaklarımı düzeldir, yanlardan çıkan etlerden kurtulurum), eğer tırnaklarımı güzel yapabilmişsem oje sürerim, yoksa sadece cila sürerim
yatmadan önce mutlaka yüzümü yıkar, dişlerimi koruma etkili macunla fırçalarım
ertesi gün giyeceğim kıyafetleri birgece öncesinden hazırlarım, takılarım, iç çamaşırım hepsini odanın bir köşesine hazır olarak koyarım
sabah kalktığımda; yüzümü yıkayıp,dişlerimi beyazlatıcı etkisi olan macunla fırçalarım
çok zararlı olduğunu bile bile maalesef saçlarımı ya düzleştiririm yada maşa yaparım
tertemiz, ütülü olan kıyafterimi bluz hariç giyerim,çünkü makyaj yaparken tozlar maalesef üzerime dökülüp, leke yapabiliyor
makyajımı duruma göre ya tam olarak, yada sadece allık, rimel ve ruj sürerek yaparım
sonrasına bluz, gömlek herneyse giyerim. parfümümü sıkar, montumu giyer işe gitmek için yola çıkarım :1::1::1:
tüm bu saydıklarımı önce kendimi iyi hissetmek için yaparım
çünkü eğer çok yorgun olup, duşa girmediysem ertesi gün kendimi çok kirli hissediyorum
bu da beni rahatsız ediyor

Back
X