kişi öncelikle kendini iyi, güzel ve sağlıklı hissetmek için bakımlı olmalıdır
bana göre bakım =temiz bir vücut, canlı bir yüz, güzel şekil verilmiş saçlar ve göze hoş görünen kıyafettir
yani bunlardan biri dahi eksik olsa bakımlı olma görüntüsü bozuluyor gibi hissediyorum
bakımlı olmak sabah kalkıp, evden çıkana kadar yapılan işlerle olacak şey değildir
bunun için ben, malum yöntemle vücudumdaki tüylerden kurtuldum, kollarımda tüy pek yoktur, kaşlarım maalesef çok gür ve koyu renk olmadığı için ayda bir aldırmak yeterli, kuaföre gitmişken bıyıklarımı da aldırıyorum. saçlarımı 2 ayda bir düzeltiririm. böylelikle daha çabuk uzuyorlar ve daha sağlıklı görünüyorlar.hergün en az 2,5 lt su mutlaka içiyorum. kendi vücuduma uygun olan bikaç parça kıyafetim vardır. bunlardan vazgeçemediğim siyah pantalon ve siyah eteğim, üzerine her renkten gömlek, bluz giyebildiğim için az bütçeyle çok fazla çeşit yaratabiliyorum. Ayakkabılarım mutlaka boyalıdır, ayakkabımın içine görünemese dahi kaçmış çorap giymem. bu beni huzursuz eder.
kışın haftada 4 kez, yazın ise hergün banyo yaparım. haftada bir kez mutlaka vücudumu keselerim, banyo sonrası yüzüme siyah noktalarım için maske uygularım
yüksek topuklu ayakkabı giymekten dolayı yıpranan ayaklarıma bakım yaparım
ellerime kendi kendime manikür gibi bişeyler yaparım (tırnaklarımı düzeldir, yanlardan çıkan etlerden kurtulurum), eğer tırnaklarımı güzel yapabilmişsem oje sürerim, yoksa sadece cila sürerim
yatmadan önce mutlaka yüzümü yıkar, dişlerimi koruma etkili macunla fırçalarım
ertesi gün giyeceğim kıyafetleri birgece öncesinden hazırlarım, takılarım, iç çamaşırım hepsini odanın bir köşesine hazır olarak koyarım
sabah kalktığımda; yüzümü yıkayıp,dişlerimi beyazlatıcı etkisi olan macunla fırçalarım
çok zararlı olduğunu bile bile maalesef saçlarımı ya düzleştiririm yada maşa yaparım
tertemiz, ütülü olan kıyafterimi bluz hariç giyerim,çünkü makyaj yaparken tozlar maalesef üzerime dökülüp, leke yapabiliyor
makyajımı duruma göre ya tam olarak, yada sadece allık, rimel ve ruj sürerek yaparım
sonrasına bluz, gömlek herneyse giyerim. parfümümü sıkar, montumu giyer işe gitmek için yola çıkarım

tüm bu saydıklarımı önce kendimi iyi hissetmek için yaparım
çünkü eğer çok yorgun olup, duşa girmediysem ertesi gün kendimi çok kirli hissediyorum
bu da beni rahatsız ediyor