Bakimli olmak

bende paspallardanim aslinda hele cocugum olduktan sonra
fakat bir sey farkettim kendime bakmadigim zamanlar o kadar karamsar oluyorum ki

fakat kendime zaman ayirdigim zaman ruh halim cok olumlu degisiyor bu bir gercek

sabah erkenden kalkip cocugumu degistirip doyurduktan sonra
yuzume canlandirici bir maske yaptim
nemlendiricimi surdum
hafif bir kapatici
goz kalemi, rimel
hafif allik
fön
bu arada 10 kilo kaybettim ve hala diyete devam ediyorum dolayisiyla bugun
20 kilo fazlam var..
fakat bugun dar oldugundan öturu giyemedigim bir pantolonumu deneyip oldugunu gordugum zaman
dunyalar benim oldu dahada hirslandim
guzelce giyindim tam ruhuma uygun bir parfum sykyp
disari ciktim kizimla
kendimi o kadar guzel ve enerjik hissediyordum ki
kusurlarimi buyuttup kendimi saldigim zaman
insanlar direk kusurlarimi gorecekler
iyisimi bakimli halimi gorsunler degilmi ama : )

canim tebrik ederim yaa,bende daha cocuk yokken bu haldeyim,cocuk olunca ne hale girerim ama :1: ben de hep youtube"da nasil makyaj,sac yapilir diye tonlarca video izliyorum..yarin bunu yapicam diyorum kendi kendime:52: sabah olunca 5 dk daha diye diye son dakikada cikiyorum yataktan,servise zor atiyoeum kendimi :3: kilo konusunda tebrik ederim,ben de spor salonuna yazildim,simdi gidicem isallah..para vermezsem ona da gitmezdim ama para verdim ya mecburen gitme zorunlulugu hissediyorumm:21:

canim tebrik ederim yaa,bende daha cocuk yokken bu haldeyim,cocuk olunca ne hale girerim ama :1: ben de hep youtube"da nasil makyaj,sac yapilir diye tonlarca video izliyorum..yarin bunu yapicam diyorum kendi kendime:52: sabah olunca 5 dk daha diye diye son dakikada cikiyorum yataktan,servise zor atiyoeum kendimi :3: kilo konusunda tebrik ederim,ben de spor salonuna yazildim,simdi gidicem isallah..para vermezsem ona da gitmezdim ama para verdim ya mecburen gitme zorunlulugu hissediyorumm:21:

Canim bize cocuk yasak o zaman:30: ay Allah korusun

Spora parali yazilmak tabi cok iyi birsey,gercekten kendini mecbru hisediyorsun.:8::8::8:

Benim işyerinde çaycı bile benden daha bakımlı valla ama yok yine aynı yine aynı 2 sene önce saç düzleştirici aldım sadece 1 kere yaptım öyle duruyor geçen dünya kadar para verdim eczaneden cilt bakım ürünleri aldım sadece 1 hafta yaptım öyle kenarda duruyor birde üstüne üstlük kuaföre gitcem kaşlar için ona bile gitmiyorum 2 haftadır iğrenç bir görüntü galiba benim durumum daha vahim

Sabah kahvaltı için bile kalkmıyorum ki makyaj için asla kalkmam :9: bir tek göz altı kremi ve nemlendirici sürerim çıkarım o kadar.

off koptum gulmekten ya gece gece :D hahahaha hahaa cok sekersiniz ama ya :))hele gokyuzundedans arkadas o kdr komik yazmis ki hahaha ay olcem simdi gulmekten karnima gridi ya :D:D:D:D minderbob hahahaah sabahlari 5 dak daha diye diye kendine servise zor atiyormususn ya ayy bayilcma simdi :D ayy ne komiksiniz ya haahhaa ama 1 numara gokyuzu ustteki yorumuyla :D hahhaa

ben ise baslayali 4 ay oluyor:)) ilk 2 ay saat 5 te kalkiyordum:))7.30 da en gec evden cikmam lazimdi zmninda yetismem icin ise:)sabahlari her gun dus aliyorum rahat rahat hazirlana bilmem icin erken kalkiyordum:)benim is yeri yasadigim yerden uzak baya:D 1 bucuk saat kdr suruyor arti 3 defa degistiriyorum otobus:D her neyse yazin hala isim varsa belki araba alirim:D ama acelem yok o konuda... her neyse ama son zmnlar degisik saatlerde kalkiyorumm mesela 5.30 veya 6 en gec :)) calisma gunlerinde hic kalkasim olmuyor ama haftasonlari sabahin korunde ayaklaniyorum:D aliskanlik olmus uyuyamiyorum cok gece kdr :))bende normal temel bakimlari yapiyorum iste dustan sonra elimi yuzumu vucudumu kremliyorum:)sacimi kurutup duzlestiriyorum veya dalgali yapiyorum veya at kuyrugu skelinde tutuyorum sonzmnlar cok kullanir oldum at kuyrugunu:)dis mis onu aksatmiyorum:)ben fondoten falan filan kullanmiyorum kirli hissediyorum yuzumu surunce ondan rimel goz kalemi hafif ruj ole cikiyorum:))parfumde guzel kokuncaa...hazirlandiktan sonra sabahin o ferahliginda ise gitmek cok hosuma gidiyor:))ama banyoyaya girene kdr bende az daha uyusammi diye bazen gidip geliyorum:Dsabahlari kahve ve meyve yemeden cikmam:))ac cikarsam kendimi halsiz yorgun hissediyorum :))ille bisey yemem lazim:)sonrada yolculuk et babam yolculuk et :D sabah aksam toplma 3 saat yolculuk ediyorum gunde :D:D:Dpek konumuzla alakali degil ama :D altini cize cize soluyorum:)) bence zorda olsa denemek lazim belki ilk seferinden cok iyi biseyler basaramazsiniz ama hergun yapa yapa gelisirsiniz her ne konuda olursa olsun ama zorlamak lazim istemsek bile yapmammiz lazim...yarin yapicam dememk lazim ne demisler ' bugunku isini yarina birakma' sonra hep ertelersiniz...kucuk hedeflerle baslamak lazim sonrasi ztn corap sokugu gibi gelir:)) tmm mi siskolarim benim hihi :D hihi dusunsenize pururssuz mukkemmel olsaydik yasamamizin ne anlami kalirdi:))yasamak bence esittir biseyleri daha guzel yapmak:))hersey guzel olsaydi skintidan patlardik herhalde:D dimi hihi

Son düzenleme:
bakımlı olmak bir paket bence
hayallerimdeki bakımlı kadın şöyle:)
her sabah erken kalkıp 1 saat sporunu yapıyosun
duşunu alıyosun
vucudunu kremliyosuun
saçlarını fönlüyorsun
geceden hazırlanmış kıyafetlerini giyiyorsun
makyaaaajjj
parfumunu sıkıyorsun
ve arabana atlayıp evine yakın iş yerine gidiveriyosun topuklu ayakkabıların da arabanda
inince topukluları giyip işyerine giriyosun
herkese gülücükler saçıp neşeyle günaydın diyorsunnnnn:)

aksam da 5 gibi iş yerinden çıkıyosun
arabacığına atlayıp evine geliyorsun
güzel ev kıyafetlerini giyiyorsun
mutfakcığına giriyor sonra yeni bir yemek deniyorsun
sonra güzel bir sofraaa
kocan senden 2 saat sonra geliyor en erken :)

yemekten sonra yarım saat mutfak toplama
cay atıştırmalıklarrr
film izliyosunuz mesela
yatağa giderken de makyajını temizliyor kremleniyorsuuunnnn
ooooohh miss

böyle olmak hayalım
önce böyle bir iş bulmalıyım
imkansızı arıyorum :):)

bakımlı olmak bir paket bence
hayallerimdeki bakımlı kadın şöyle:)
her sabah erken kalkıp 1 saat sporunu yapıyosun
duşunu alıyosun
vucudunu kremliyosuun
saçlarını fönlüyorsun
geceden hazırlanmış kıyafetlerini giyiyorsun
makyaaaajjj
parfumunu sıkıyorsun
ve arabana atlayıp evine yakın iş yerine gidiveriyosun topuklu ayakkabıların da arabanda
inince topukluları giyip işyerine giriyosun
herkese gülücükler saçıp neşeyle günaydın diyorsunnnnn:)

aksam da 5 gibi iş yerinden çıkıyosun
arabacığına atlayıp evine geliyorsun
güzel ev kıyafetlerini giyiyorsun
mutfakcığına giriyor sonra yeni bir yemek deniyorsun
sonra güzel bir sofraaa
kocan senden 2 saat sonra geliyor en erken :)

yemekten sonra yarım saat mutfak toplama
cay atıştırmalıklarrr
film izliyosunuz mesela
yatağa giderken de makyajını temizliyor kremleniyorsuuunnnn
ooooohh miss

böyle olmak hayalım
önce böyle bir iş bulmalıyım
imkansızı arıyorum :):)

Olsun canim,hayal kurmak güzel:9:

arkadaslar pardon ayni konuyu iki kere acmisim :) moderatörlere nasil bildiririm?

Ben sabahlari mesela saat 6 da evden cikmaliyim...

Yani sabah 5 te falan kalkmaliyim...

Ama benim bir diger sorunumda,biraz kiloluyum ve cok tuhaf gelsede kulaga birazda bu yüzden galiba kendime pek özen göstermiyorum/gösteremiyorum....yani mesela diyorum:amaan kiloluyum zaten.güzel olamam....ne manyakca bir fikir degil mi :))

yani batti balik yan gider misali..

Ama degismek istiyorum...

bence bu düşünce cok yanlıs öncelikle insan kendini sevmeli kendi için yapmalı bakımı...yüzüne baktıkça mutlu olman için..ben her sabah 7 de kalkıyorum ve yüzüme uygulamadığım sey kalmadı açıkcası ne duyuyorsa alıyorum..ama en basıtı sabah aksam proteks sabunla yıkıyorum yuzumu bıde güzel menlendırıcı yeter bile bence zor bısey degıl

Merhabalarrrr :)
Çat pat yazdıklarınızı okudum spor salonuna bende gitmeyi düşünüyorum naptın zayıflayabildin mi ?
Biliyormusun aynı sornlar bende de var bende üşengeç ve tombul bir bayanım yaşadıkların ve aldığın dersler hakkında banada yardım etmek istermisin bıktım bende artık paspallığımdan :)

Merhabalarrrr :)
Çat pat yazdıklarınızı okudum spor salonuna bende gitmeyi düşünüyorum naptın zayıflayabildin mi ?
Biliyormusun aynı sornlar bende de var bende üşengeç ve tombul bir bayanım yaşadıkların ve aldığın dersler hakkında banada yardım etmek istermisin bıktım bende artık paspallığımdan :)

eğer bıktıysanız bence işe kilo vermekten başlayabilirsiniz bende bir ara kiloluydum 20 kilo verdim,azmetmek ve sabır önemli,zayıflayacağınızı düşünün,zaten kilo verdiğinizi gördükçe daha çok mutlu olucak daha azimli olucaksınız emin olun..bırakmayın kendinizi elinizde olan birşey bu..

gece yatmadan mutlaka makyajimi temizlerim, dislerimi fircalarim günde 3 kere, tirnaklarima ve ellerime özen gösteririm..

sabah yüzümü yikar gül suyu ile yine temizlerim, nemlendirici kremim sürerim ve cildime baska birsey degirmem, sadece göz makyaji yaparim ve dudaklarim icin parlatici kullanirim..

saclarimi 2günde bir yikarim, arada düzlestirim, arada masalarim ama koruycu spreyler kullanirim..

degisk bir sacim var ne dalgali oldugu belli nede düz :D

böyle yani suan aklima gelenler bunlar, ha birde beslenmeme dikkat ediyorum..ve bol bol su tüketiyorum, bu cok önemli :34: her derde devadir su :)

herseyden önce kendisini sevmeli insan, sevmedigi seye nasil bakim/özen gösterir degilmi?

:16: :16: :16:

Sabah erken kalkan insanlar sınıfına giriyorum sanırım bende.
Kısaca şöyle özetleyebilirim:

1. 6:30 uyanırım ve hemen gider yüzümü yıkarım, ayılırım, wc vs. bir 5 dk orada harcarım
  2. Saçımı yıkarım, her sabah olmasa da mümkün mertebe saçımı yıkamaya çalışıyorum, yaz aylarında duş alırım daha kolay oluyor
  3. Odama gider ilk önce vücudumu kremlerim, sonra akşamdan hazırlamış olduğum kıyafetlerimi giyerim
  4. Gider kettle'a su koyarım, o su kaynarken yüzüme gündüz kremimi sürerim, genelde sabahları kahve içerim onu hazırlarım
  5. Diğer yandan o sabah kolayıma ne gelirse (bazen tost, bazen ekmek ısıtmak, bazen de mısır gevreği) hazırlar yerim
  6. Yediklerimi kaldırıp mutfağa koyarım, ayna karşısına geçerim göz kalemimi, allığımı, rimelimi sürerim - her sabah makyaj yapmam, kendimi iyi hissettiğim sürece yaparım
  7. Ayakkabılarımı hazırlar, eğer gerekiyorsa tozunu alırım
  8. Çantamı kontrol ederim, eksiklerime bakarım (bakmadığım zamanlar birşey unutmuşum hissiyatıyla geziyorum bütün gün :9:)
  9. Sonrasında, en geç saat 07:30 olmak kaydıyla, besmele ile evden çıkar güne başlarım

Bakımlı olmak bir arkadaşın dediği gibi, tabii ki de sadece makyajlı olmak değil.
Ama soruyu soran arkadaşın düşüncesini tahmin edebiliyorum, gerek otobüslerde olsun, gerek metroda öyle bayanlar var ki, sanki sabahın köründe üşenmemişte güzellik salonuna gitmiş.
Saçlarından tutun, makyajı, kıyafeti, ojeleri vs. tas tamam. Onlar nasıl bu kadar bakımlı, şık görünerek aynı zamanda sabahın köründe işe gidiyorlar bende anlamıyorum.
Ama birşeyi anladım ki, kendine o kadar aşırı düşkünlük gösterebilmen için (tam teşekküllüsünden bahsediyorum) ciddi vakit harcamak gerekiyor.
Eğer herşeyim tas tamam olacak diyorsan, çok erken kalkarak güne başlamak, bir çok şeyden feragat etmek gerekiyor.

Misal ben kahvaltısız evden çıkamam. Kendimi eksik hissediyorum ve zaten aç karınla miğdem kazınarakta yollara düşemem.
Ama nadirende olsa olmuyor değil, mecburiyetler karşısında.
Bu bakımlı, tas tamam gezen bayanlara dikkat ediyorum her sabah ellerinde bir yerden aldıkları kahvaltıda yenilebilecek şeyler var.
Demekki birşeylerden fedakarlık ederek kendilerine vakit ayırıyorlar düşüncesindeyim... Ya da çok çok erken kalkıyorlar :31:

eğer bıktıysanız bence işe kilo vermekten başlayabilirsiniz bende bir ara kiloluydum 20 kilo verdim,azmetmek ve sabır önemli,zayıflayacağınızı düşünün,zaten kilo verdiğinizi gördükçe daha çok mutlu olucak daha azimli olucaksınız emin olun..bırakmayın kendinizi elinizde olan birşey bu..

canım benimde 10 kilo fazlam var nasıl verdin biraz açar mısın ?

kızlar beni en iyi hissettiren banyodur..ve tüylerin alınması bir de düz bir karın..

banyo konusunda sabah akşam duş aldığını söyleyenler nasıl yapıyor ya üşütmüyorlarmı hele de kışın..ben mi çok üşengecim haftada 3 kere banyo yapıyorum sadece suyu sevdiğim halde..gerçi evli değilim ondan da fazladan duş almak gerekmiyor :D

Su sivilce izleri gecse bakacagim kendime sanirimda onlar oldukca hevesim gidiyor:ssz:

canım sıcak termal sular çok iyi geliyor sivilce izlerine eğer bulunduğun şehirde varsa gitmeni tavsiye ederim 5 gün gir sıcak suya kendine getiriyor insanı hem de toksinleri atıyor

canım sıcak termal sular çok iyi geliyor sivilce izlerine eğer bulunduğun şehirde varsa gitmeni tavsiye ederim 5 gün gir sıcak suya kendine getiriyor insanı hem de toksinleri atıyor

Mayista gidiyoruz tatile termalde var ama olimpikten cikmiyorumki gireyim :-D
Eger iyiyse ordan cikmam ben :-D

Mayista gidiyoruz tatile termalde var ama olimpikten cikmiyorumki gireyim :-D
Eger iyiyse ordan cikmam ben :-D

bana çok iyi geliyor çok farkediyorum cildim berraklaşıyor gözenekleri açıyor üstelik selülite felan da çok iyi gerçi sen olimpikte takılıyorsan öyle bir problemn yoktur yüzmekten dolayı :) eskiden hamam kültürü vardı işi biliyomuş eskiler..şimdi bakıyorum kendime ve yaşıtlarıma çok sağlıksız nerde öyle taş hatunlar çok az :(

Back
X