Bakimli olmak

temizlik öncelikle
cilt temizliği tırnak ve diş temizliği
her gün yaparım
öğretmenim ben ve okula giderken klasik giyiniyorum genelde
şık giyinmeye dikkat ederim makyaj mutlaka yaparım
kilo problemim yok hatta kilo alamayanlardanım senelerdir 51 kiloyum ama 30 yaşına doğru böyle olmayacağını biliyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum
keşke bir de spor yapabilsem ama hiç vaktim yok
yalnız ben insanların sürekli iğnelemelerine maruz kalıyorum:(
okulda yok düğüne mi gidiyorsun ,yok evlişsin çocuğun var ne gerek var bu kadar bakımlı olmaya gibi saçma sözler
sanki her şey koca bulmak uğruna yapılıypr buldun mu bırak kendini

kıskanıyorlar senii...:emir_bebek:

canım benimde 10 kilo fazlam var nasıl verdin biraz açar mısın ?

hiç pes etmedim hergün tartılırdım sinir oluyodum,çalışıyordum o zamanlar zaten akşama kadar ayaktaydım çok yürüyordum spor çok önemli,hergün arttırarak karın hareketleri bacak hareketleri yaptım bugün 10 sa yarın 15 öbür gün 20 vs..tabi en önemli konu yemek sabahları geçiştirirdim yemezdim birşey(domates yağsız peynir salatalık 2 3 zeytin gibi hafif bir kahvaltı şekli oluşturursunuz öğlen:sebze yemeği çorba salata,akşamları sebze çorba gün gün değişiyor ızgara tavuk balıkta olabilir makarna çok canım isterse kepekli olanlardan yedim ama kırk yılda bir :) ve az aslında benim yaptığım pek sağlıklı değildi aralardada meyve yada yoğurt tüketmek gerekir...dediğim gibi sabır çok önemli kendinize göre bir beslenme şekli ayarlayın sporu hiç ihmal etmeyin,yok olmuyor kilo veremiyorum demekle bitiyor herşey zaten,ama zaman...

bana çok iyi geliyor çok farkediyorum cildim berraklaşıyor gözenekleri açıyor üstelik selülite felan da çok iyi gerçi sen olimpikte takılıyorsan öyle bir problemn yoktur yüzmekten dolayı :) eskiden hamam kültürü vardı işi biliyomuş eskiler..şimdi bakıyorum kendime ve yaşıtlarıma çok sağlıksız nerde öyle taş hatunlar çok az :(

Termal cok sicak zor giriyorum ben ya yuzume nasil deyecek o:))
Daha yokoyle bir sorunum cok sukur ama daha cok yuzmek lazim
Yazin bir bir bucuk ay havuzdayim iki uc saat kadar o kadar. Keske daha cok imkan olsa :((
Babannem hamamdan cikmazdi kadinda hala yok :-D

kesinlkle bakimli olmak icin zamandan feraget etmek gerek..söyle ki ben simdi evli vede cocukluyum(yas 24)
ama evlenmeden öncesiyle basliyim:daha okuyodum(yurt disinda).her sabah okulum 8 de basliyodu ben ise 6.45de kalkiyodum ki okulumda evime yürüyerek 10 dakka:))napiyodum kalkinca..el yüz yikama,dis fircalama(geceden saclarimi yikiyodum yada dus aliyodum GÜNLÜK)saclarim temizdi yani..sonra giyiniyodum aksamdan hazirladigim kiyafetleri..sonra sacimi ya saliyodum(zaten dümdüzler vede fönlü gibi duruyolar)yada sekil veriyodum..sonra makyaj..agir olmamak sartiyla tabiki..gecede yatmadan yüzümü yikiyodum,yine dis sonra uyuyordum:))haa erken kalktigim icin hergün uykusuz oluyosun orasi ayri:))ama gün boyu kendini cok ii hissediosun vede bütün bakislar üstünde oluyo..
simdi evliyim vede 2 yasinda bi oglum var durum söyle:(calismiyorumda)
sabah yinede erken kalkiyorum:)))oglum sagolsun..sonra önce yüz yikama..sonra kahvalti oglusumla..ardindan oglum cizgi film izlerken yada ögle uykusundayken dusumu alirim..sacimi kurutup fönlerim..makyajimi güzel yaparim(herkes sorar nasil böyle dogal yaptigimi)vede güzeeelce giyinirim...güne güzel baslarim yaniiiii:))allah sükür kilo problemimde yok varken bende o dönem üsenmistim bakim yapmayaa..ama verdim bütün hamilelik kilolarimi..incecigim sükür(1.65 kilo 50)gün icinde zaman buldukca yada yatmadan esim geldikten sonra sporumu yaparim..platesimi yaparim dizi falan izlerken...karin vede göbek hareketlerini yaparim...ihtiyacim oldugunda ndegil formumu korumak adina..saglikli beslenirim..hergün mutlaka meyva yerim...bol su tüketirim..oglumu parka cikartirim ki hem o temiz hava alsin hemde ben hareket ediyim diye..aksam gec saatte yemem yemegi..abur cubur az tüketirm...vede aksam yatmadan yüzümü yikarim makyaji temizlerim..ardindan gül suyumu sürerim vede nemlendiririm...iste böyle
bekarkende bakimliyidm simdide...insanin icinden gelicek yaniii..ama bir seye katiliyorum..bu bakimlar icin zaman sart!!!!

bi de ayrıca kendi yaptıklarımı da söyleyeyim belki yardımım olur :34:

-sabahları kalkar kalkmaz yüzümü temizlerim(özellikle siyah noktalar için olan seriyi kullanırım cunku problemim var cildim karma)
-toniklerim ve ardından nemlendiricimi sürerim
-fondoten,rimel,pudra,allık ve parlatıcı sürüp işimi bitiriirim
-moda ve sağlık dergilerine acımadan para veririm,çoğu şeyler için fikrim olur ilham alırım.
-öğrenci olduğum için uygun butiklerden alışveriş yaparım renkli,tarz şeyler almaya özen gösteririm.
-saçlarımı dıbı gelınce boyatırım,manikür,kaş-bıyık ayda bir kez mutlaka,gidemessem de kendım yaparım.
-ben de kilolarımdan şikayetçiydim,bu yuzden dıyetısyene gıttım,dıyet uygulamaya basladım ve haftada 2-3 gun mutlaka yururum 5 km kadar.
-ayrıca,blazer ceket,fönlü saçlar,oje,parfüm,temiz bir cilt ve hafif makyaj,,bir bayanı her zaman bakımlı gösterir kanaatindeyimm:34:

benden bu kadar :31::21:

hmmm..son 1 aya yakın sabahları düzenli spor yaptığım için spordan sonra duş alıyorum her gün. çok rahatlatıyor insanı, ferahlıyosun resmen.

el yüz yıkama, diş fırçalama gibi olağan temizliğin dışında haftada bir veya iki kez maske yaparım yüzüme. saçıma da saç bakım yağı uygularım, saçlarım çok sağlıklı.

kıyafete çok önem veririm. klasik giyim çok hoşuma gider. bir kadını blazer ve topuklu ayakkabı kadar zarif gösteren bişey var mıdır ya. çok hoşuma gidiyor benim. yaz geliyor, keten de çok yakışır bayanlara.

düz göbek de çok hoşuma gider, kendimi çok iyi hissederim. şimdilerde göbeğim fora, yaza kadar incelticem inşallah :D

evlenmeden önce paspal dolaşırdım evde hep, evlendikten sonra kendimi değiştirmeye başladım. eşimin daha hoşuna gideceği şeyler giyiyorum artık. evde giymeye bile para harcıyorum. kuzenim dalga geçiyo benle bu yüzden.

makyaja gelince..pudra ve fondöten asla kullanmam. yüzümü çok kirlenmiş hissediyorum eğer bunları sürersem. bi sivilce izini kapatmak için çok ufak miktarda kullanırım tabi, orası ayrı:)

göz makyajını çok severim. gözü belirginleştirdiysem ruj sürmem, dudağı belirginleştirdiysem gözü hafifletirim. ikisi birden yapan insanlar var, benim hoşuma gitmiyo, palyaço gibi :D

aslına bakarsak hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yapıyoruz.

bayan olmak güzel bir şey ya, ben seviyorum.

bende sabah çok erken kalktığım için makyaj yapmaya vaktim olmuyor, giyinip çıkıyorum evden, makyajımı da işyerinde yapıyorum... makyaj yaparken hafiften gözüme bi kalem çekiyorum sonra rimel, birazda allık sürüyorum, fondoteni asla kullanmam... pembe tonlarında da bi ruj sürerim... işlem tamamdır:)

Son düzenleme:
Kesinlikle spor bence bir insanı en bakımlı gösteren şey. Ben pek iradeli değilimdir hiç oturup düzenli, günü gününe spor yapamadım, ama 2 gün üstüste düzenli spor yapsam bile duruşum değişiyor herhalde, hemen buaralar çok iyi görünüyorsun diye iltifatlar gelir. Bir diğer önerim bol bol su. Bir de sabah ilk kalktığımda yüzümü yıkayıp, nemlendiricimi sürerim sonra diğer işlerimi halledip makyajımı en son yaparım ki yüz nemlendiriciyi çeksin. Cilt makyajı yapmaktan pek hoşlanmam ama yapacaksam mutlka fondetenle pudrayı birarada kullanırım, sadece pudra yada sadece fondoten pek hoş durmuyor bence yüzde.

Bir de geçen gün pazara gittiğimde yaşlı bir amca bana şap sabunu sattı. Büyük bir defter tutturmuş düzenli müşterilerine ne kadar işe yaradığını anlattıran. İnsanlar sivilcelerine çok iyi geldiğini vs. yazmış hep bende sivilce yok ama soğuklarda ince kırmızı damarlar beliriyor yüzümde adam çok iyi geleceğini idda etti, onu kullanıyorum buaralar bakalım işe yarıcak mı?

Son düzenleme:
Canım sabah erken kalkmak zor geliyor demişsin ama o güne en iyi şekilde hazırlanman için en az 1 saat önce hazırlanmaya başlaman gerekirr..Öncelikle temizlik en önemlisi dişlerini güzelce fırçala banyonu yap hafif makyaj yap sadece seni güzelleştirecek kadar fazlası itici durur..Uyumlu vücuduna yakışan ve o güne uygun kıyafet giymeye özen göster.Saç rengini mutlaka tenine uygun seç mesela çok esmer insanlarda sarı saçı hiç begenmem dibi falan çıkınca da cok bakımsız duruyo :50: Tırnaklarıda unutmamak lazım kıyafetine uygun oje sürülmüş olsun ayrıca manikürde yap veya yaptır..kilona dikkat et yürüyüş yapmaya özen göster ve bol bol su iç bizzat ben bunları yapıyorum ve hiç kilo almıyorum onca yememe rağmen herkes şaşırıyo (1.72 boyundayım 54 kiloyum):D Güzel insanı rahatsız etmeyen bi parfüm sıktın mı tamamsındır.. Doğal bi gülümsemen olsun içten bakışların olsun senden bakımlısı olmaz :12:

Son düzenleme:
Ben her sabah 7.30 da işbaşı yapıyorum. önceden 6 da falan kalkıp saç baş ve makyajla uğraşırdım ama bu benim uykumdan çalıyordu.
1 aya yakındır neredeyse hiç makyaj yapmıyorum. Sadece maskara ve hafif bir ruj.
aldığım tepkiler:

1) Hasta mısınız?
2) Çok solgunsunuz ne oldu?
3) Yüzünüz çok yorgun.
4) ağladınız mı gözleriniz şişmiş.
ve bomba olanı UYUŞTURUCU mu kullanıyorsunuz? (genetik olarak göz çevremde ve özellikle altında kahverengi halkalar var ve de yorgun olunca daha da belli oluyorlar)

neyse kısacası bakım sadece makyaj süs püs değil bunu anladım. banyo sonrası bütün vücuduma nemlendiricimi sürüyorum, parfümümü sıkıyorum. yüzümü de sabah nemlendiriyorum. saçlarımı her zaman temiz tutmaya dikkat ediyorum. kıyafetlerimi ve çoraplarımı da temiz temiz giyiyorum bence bakım bu. ;)

bu arada makyaj yaptığımda gözüme daha çirkin gelmeye başladım.

Bakım denilince makyaj geliyor akla nedense...Yemene içmene dikkat edeceksin.Yürüyüş yapacaksın tempolu.Spor da yaparsan harika olur.:) Sonra saç,el-ayak bakımı düzenli yapılmalı.Vücut nemlendirilmeli.Yüz de sürekli temizlenip,nemlendirilmeli.Dişler düzenli fırçalanmalı.Sonra giyim kuşam ,makyaj gelir.

sabah uyanirim öncelikle:
yüzümü temizlerim toniklerim nemlendiricimi sürerim
göz jelimi sürerim cünkü cok kolay göz altim olabiliyor yaşım daha erken ama erken yaş için kullanıyorum 1 saat şaşsam uyumada hemen şişyor gözlerim
sonrasında saçlarimi fönlerim veya normal hacimli haline bırakırım
el kremimi sürerim
üstümü degistiririm
genelde makyaj yapmam ama mutlaka ruj sürerim bunu deniyebilirsin ruj kesinlikle yüze renk veriyor neredeyse makyaj yapmaya gerek kalmıyor
cok güzel kahvaltımı ederim bu bakım icin cok onemli
bol bol su icerim gün icinde
sonra eve geri donunce banyomu yaparim rahatlarim yogamı yaparim yürüyüsümü yaparim güzel saglıklı bir aksam yemegi sonrasıda odamı havalandırıp uyurum :)
bunun dısındada rutin olarak vucut peelingi,yüz maskesi yaparim 15 günde bir bunlar kolay seyler canim yapılabilir umarim yardimci olmusumdur bence en önemli bakım uyku :)

Bakımlı olmak çok zor değil aslında,, ayrıca bakım demek sadece makyaj değil .. Her gece yatmadan önce yüzümü yıkar losyon tonik falan kullanırım ..
1)Sabah kalktıgımda yüzümü yıkarım ama kurulamam yüzümü kendi çeker suyunu ...

Bi yere gidiceksem hemen temizlik krem pudra rimel kalem ruj vs .. Aşırıyada kaçmam ..
Eve gelince hemen temizler aynı işlemi losyon vs uygularım ..

2)Arada boş vakitlerimde bal falan sürerim .. Beslerim cildimi ..

1)Aksine suyu çekmez, su yüzünüzde buharlaşır ve cildiniz kurur.
2)Bal cildinizi tüylendirir.

Benim bildiğim zayıflatmaya yardımcı birde kan akını hızlandırıp içimizi temizliyormuş. Tv de bir dr söylemişti sanırım bende oradan duymuştum.

sabahları neden 1 bardak su için demş birisi o niye

Bende işe 6da kalkıyorum 7 de evden çıkıyorum.nemlendirici göz altı kapatıcı ve rimelimi sürmeden evden çıkmam.

kendi doğallığımdan olsa gerek hiç öle krem kapatıcı falan kullanmam.hdiye olarak gelenleri bile hediye etmişimdir :))

Back
X