Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaptığının arkasında dur demişsiniz konu sahibine.
Yorumlarınızın arkasında durun. Nasıllllll çevirmişsiniz laflarınızı.
Yazmadan geçemedim.

20 yaşında mı
Akıl veriyo konu sahibine ilişki sırasında kasıl kan gelir, ben öyle yaptım diyo. Allahım yaaa.
Muayeneye neden gitmiş ki kan gelsin diye yapmış zaten.

İnsan pişman olacağı bişeyi zaten yapmaz nerden bilsin pişman olacağını kimin başına ne geleceği belli olmaz “pişman olacaksanız yapmayın” mantığı çok acımasızca.

Eger beyefendi de bakir ise sizin bekaretinizi sorgulayabilir ancak. Hata falan yok ortada, istediniz yaptiniz ve bitti. Bunu dert edip sizi istemeyecek bir adama ancak gule gule denir.

Öfff bir konuya da din bulaştırmayın be.
Burası Alo fetva hattı mı ?
Yüzlerce kez din konusu yasak denildi.
Yok bir kızın en önemli ceyizi kızlık zarıymış.
Ne bu yazılı olmayan kural mı?
Çarşafı alıp cümle aleme gösteren insanları normal gören siz en yakın zamanda psikolojik destek alın.
Çok normalmişsiniz gibi bir de ahlak bekçiliği yapmışsınız.

Ya bu uye gecenlerde kurtaj oldugu bebegine cok uzuldugu hakkinda da konu acmisti. Ama bi onceki konjsunda da bebegin kurtajla mi alindigi yoksa dustugu mu konusu muallakta kalmisi. Kah diyordu ki aldrmak zorunda kaldim. Kah diyordu gitmesi gerekmis gitti ben bisey yapamadim.. vs vs..
Sex yaptigni soylemezsin da hadi ne bliyim tovbe tovbe cocuk aldirip bakireyim demek de ayri bi kafa. Ama dogru soyluyor boyle kafalar varsa cevresindeki insanlar da durustlugu haketmiyor olabilir ..neyse bana ne kinamayim naparsa yapar herkes..

Ben bu ramazan Kuranın Türkçesini okuyıp anlamak için çok çabaladım. Ve buna benzer eskiden yanlış bildigim şuan değişen bilgileri özellikle işaretledim.
Bizim dinimiz affedici bi din. Müsait bi anımda sizle ayet ve sure isminide paylaşırım. Bire bir aynısını yazmadım aklımda kalanı yazdım. Değiştirmekte günah sonuçta.
Bakıp ekleyeceğim...

Söyleyin veya söylemeyin diyemem bunun için gelmedim konuya. Kendinize saygınız olsun demeye geldim. Yaşadığınız şeylerin arkasında durun. Kendinize değer verin ki başkaları da size değer versin. Siz ne kadar kendinize saygı duyarsanız başkaları da size o kadar saygı duyar. Hata olarak görebilirsiniz ama bunun ezikliğini yaşamanıza gerek Yok. Yaşamak istediniz yaşadığınız. Bu kadar. Lütfen artık şu erkeklere kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Kabul etmezse etmesin. Ayrılırsa ayrılsın nedir yani. Neden sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen insanın arkasından bu kadar korkmak?

Soyleme Bence.esi ölmüş iki çocuğu olan adam evlenme teklif etti.bakire olmama ragmen sevgililerimin olmasını kabul etmedi mal.

Bu tamamen hayat görüşü ve bakiş açisi ile alakali bir durum partneriniz bunu büyütüyor olabilir veya tam tersi önemsiz de görebilir.
Başlik sorunuz icin evet derdim var
Ama.sizin konunuz icin partnere bagli bir durum

Nisa suresi kadınlar için indirilmiştir. Özellikle kadın haklarını ve kadının değerini anlatmıştır.
Nisa suresi 15,16,17 ayetlerinde zina açıklanmış. Bir de Nur suresi 2. Ayette bu durumun geçtiği ayetlerden biri.Sadece ayeti değil açıklamasınıda okuyabilirsiniz isterseniz. Ztn bu ayetlerden sonra boşanma şartlarından bahsediyor.
Dinimiz affedici bi din. Hiç bi insandan vazgeçip onu dışlayıp ondan uzak durmayı emretmez.
Bi sürü surede geçtiği gibi canı veren yalnız Allahtır. Dolayısıyla alabilecek gücü olanda Allahtır.

Hata yapan birine namus bekçiliği yapmak yargılamak dışlamak hiç birimize düşmez. Bunun dinle alakası yok. İnsanlık gereği ztn birini yargılamak doğru değil.
Amaç dine bağlamak değil, çarşafı bi damla kanı bir insanın bütün hayatına mal etmek ne kdr saçma bunu açıklamaktı.
Herkes sanki namus abidesi kesiliyor.
Okumadan bilmeden ortaya Allahı dini katmasın kimse.

Eklentiler

• Screenshot_20180624-201723.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 66

Haklısınız bende anlamadım kürtaj mı, düştü mü her ne olduysa kendisinin çok çelişkili yorumları var. Çok sağlıklı bir psikolojide olmadığı aşikar zaten. Şu yaşta şu bir kaç ay içinde hem eski nişanlından ayrıl, bebeğini kaybet, hem yeni ilişkiye başla.. Bilmiyorum bu hız yormuyor mu acaba? Yani onu bunu geçtim şuan birlikte olduğum insan saygın biri demez mi yani henüz 20 yaşındasın 30-35 yaşında bir iş adamıyla beraber olmayacağına göre ne kadar saygın biri olabilir ki 20 li yaşlarda kendin gibi bir ergenle berabersin işte nisanda beraber olmaya başladığı biri bu üstelik. 2 ay olmuş daha. ola ki yine hamile kaldı karşı taraf sorumluluk almayacak, kabul etmeyecek al sana yine hüsran gerçekleri duymak işlerine gelmiyor yaşasın görsün ne diyim yine "intiharın eşiğindeyim yardım edin" gibi bir konuyla gelmez umarım birgün .

Erkeklerin durustlugu haketmedigini vurgulayan insanlarin dunya uzerinde butun erkekleri deneyip bu goruse vardigini dusunuyorum . Zira konuya cinsiyet olarak bakip yaklasmamak gerek.
Ne yani bu kadin bunu haketmiyor
Bu erkek cunku bunu haketmiyor
Var mi yahu boyle bir dunya?
Durust davranmadiginiz insandan durustluk bekliyorsunuz.
Kandirilincada vay ben bunu haketmedim
Kimse haketmiyor , bunun herhangi bir ayrimi olamaz
Sirf bir karpuz kelek cikti diye bu kaniya varmak oldum olasi sacmalik.
Soylersin bu kendi menfaatine olur.
Seni bacak arandaki zarinla belli kaliba sokan insan zaten sana yaramaz.
Ama haketmiyor ben bunu kafaya alirim yuttururum demek fazla trajikomik

Zaten din ahlakında da bi erkek evlendiği eşe geçmişiyle ilgili soru sormamalı diye biliyorum. Yani o sormadığı sürece söylemeyin açıklama yapmak zorunda değilsiniz hayat sizin hata sizin

O üye kimdi ya bende okumuştum yorumlarını ama dikkat etmemiştim

Konu sahibi günah mı felan diye sormuyo ki, olayı hadislere ayetlere dine dayandırdınız hemen tövbe tövbe ya !

Konu sahibini iyice anlayıp öyle cvb verip her zaman böyle olayları dine dayandırmayın sonuçta her koyun kendi bacağından asılacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…