Iffeti toplumumuz kadina yukluyor, erkeklere neden yuklemiyor, benim derdim bununla.
Ote yandan, Avrupa;ya gelirsek, gercekten hic dert edinmeyen de var , edinen de. Bir noktada edinmek gerekiyo bence, karsindaki kadin/erkek olsun, bence duzgun mu degil mi anlamak gerekiyor.
Bir arkadasim, burda bolca tek gecelik iliskisi olmus biriyle evlendi ve cidden hic takmiyor, ama bence takmasi gerek cunku kadin/erkek fark etmez, mayasi bozuk insandan kimseye fayda gelmiyor. Yani cocuk 25 yasinda, pek iliski tecrubesi yok, hatun da bayagi acikgozdu oyle diyeyim. Bana gore bu herif salak. Ote yandan, insanca , normal sevgilisiyle cinsellik yasayan kadin/erkeklere hicbir itirazim yok ama tanimadigi insanlarla eglencesine dusup kalkan biriyle asla isim olmaz.
Modernizm adi altinda iffeti kaybetmeye ben karsiyim . Ben de onune gelenle yatmis kalkmis, bardan hatun kaldirmis bir erkekle olmak istemem, ben duzgun bir insanim, boyle bir murdarligi kaldiramam mesela. Yani her seyde bir olcu olmali. 10-20 kadinla dusup kalkmis bir adam benim cocuklarimin babasi olamaz. Ote yandan ikiyuzluluk akan, bekaret bekaret diyip kendi kafasinda 50 tilki gezen adamla da isim olmaz. Eylemlerinden hazetmedigim insanla, dusuncelerinden, zihniyetinden hazetmedigim insan benim icin bir, ikisine de eyvallah diyemem. Ben insanlara mal , meta olarak bakilmasina karsiyim biliyorsunuz, ama bahsettigim farkli bir sey.
Ozgurluk farkli, zirvalamak farkli. Zirvalama ozgurlugunun olmasi zirvalamayi mesru kilmaz bence. Ozgur toplumun getirisi bu, herkes toplum baskisindan uzak istedigi gibi yasiyor sonucta, kimin ne mal oldugunu ilk bakista anliyorsun, hizlica ve kolayca.