Bakirmiş...

Sen evlilik öncesi ilişkiye karşı değilsin ama anladığım kadarı ile o karşı yarın öbür gün senin karşı olmaman onda sorun yaratır zira bir kaç arkadaşımın başına geldi adamlar o kadar çirkefleştiler ki inanılır gibi değildi... Uzak dur güzelim bunlar genellikle sorunlu tipler oluyor...

Ne de güzel çarpıtmışsınız söylediklerimi.
Kimse hiç bir şey yapmaya mecbur değil; ister önüne her gelenle bir şeyler yaşar ister ölene kadar 'vermicem vermicem benim değil mi vermicem ' kafasıyla yaşar.kimsenin ne yaptığı bizi ilgilendirmez.
Toplumda cinsellik bu kadar tabu haline getirilmemeli, cinsellik tü kaka yerine çocuklara sevdiği inandığı güvendiği biriyle olmanın utanılacak ayıplanacak bir şey olmadığını ama bunu kendi sınırlarımıza göre yapmamız gerektiğini aşılasak bu tabu haline getirmenin topluma verdiği belki de en masum zararlardan olan vajinismus ortadan kalkar.Yani illa birisiyle olmasına gerek yok bunun için.
Kıyamamak mevzusuna gelince, benim bildiğim insanlar karşılarındaki insana zarar verecek bir şey olduğunda kıyamazlar.sevişmek iki taraf da istediği sürece zarar değil zevk veren bir olay.Siz kıyamamak dediğinizde; cinselliği kadına yapılan bir kötülük olarak lanse etmiş oluyorsunuz ve o koskocaman tabuya bir kaç tuğla da siz koyuyorsunuz.
tartışıcam hiç istediğiniz gibi algılıyabilrsiniz.

29 yaşında ve bakir rolü yapıyosa:
İki yüzlü bi de üzerine kafası çalışmıyo. Vaktinize yazık direk pas geçin.
29 yaşında ve gerçekten hala bakirse:
Hiç şansınızı zorlamayın yine kaçın bence. O yaşa kadar cinsel hayatında hiç partneri olmayan bi adamda ne psikoloji kalır ne bi sey. Hatta takım yerinde mi onu bile bi kontrol etmesi lazım nolur nolmaz belki kuruyup düşmüştür :KK48: ahahah kusura bakmayın nolur. Ama cidden karşı cinsle sadece cinsel degil duygusal anlamda da paylaşım yaşamada ciddi zorlanacak bi insan oldugunu düsünüyorum ben. Birini sevmek cok kisiel bi sey cünkü herkes kendi usulünce seviyi. Bu sekilde yasayan birinin sevgisi de anlattıgınız gibi temassız, soguk, kısıtlayıcı olur. O kendine bi takım kısıtlamalar getirebilir ama bi iliskiniz olursa bu kısıtlamalar isteseniz de istemeseniz de sizin de sınırlarınız haline gelir. Hele sizin arkadaş ortamınıza hic gelmez o. Tecrübeyle sabit yani.
O yüzden sıradakiiiii:KK66:

Ne kadar ayıp hiç kimseyle birlikte olmamış mı hiç mi kız arkadaşı olmamış, hadi olmamış eskort kızlar var hadi olmadı bilmem ne evleri var yuh be bu yaşa kadar ben ona erkek mi derim, kız arkadaşıyla cinselliği dibine kadar yaşayacak sonra kız ya hamile kalacak yada zar diktirme derdiyle psikolojisi altüst olacak , sonrada erkek ben senin gibi bir kızla evlenmem diyecek bu mudur gerçekten ... Yahu 30 yaşında evlendim hiçbir problemim yok hiçde dert etmedim bekarken sevdiğim adam birlikte olmamış olmamı dert eder mi diye düşünmedim ha diyorsanız ki sen kadınsın cinsel birliktelik yaşamamış olman normal eee erkeğin yapmamış olmasıyla bir kadının yapmamış olmasının ne farkı var farkında olmadan bilinç altında erkek adam yapar yapmalı yapmazsa sıkıntı vardır sözünün doğruluğunu savunuyorsunu...

arzulamak ve kıyamamak bambaşka tabiki arzular ister o başka ben orda onu demek istemedimki ve bu lafı bekarken bir durumda dedim.evlendikten sonra kıyamamak dokunumamak diye bişey söz konusunu olabilir mi.ayrıca toplumun ne dediği yada insanlarında ne yaptığını beni asla alakadar etmez.ne yani bir kadın vajinamus olmasın diye her önüne gelenle yada sadece evleneceği insanla evlenmeden önce cinsel anlamda birlikte olmak zorunda mı.yada erkek için sadece zevk objeside olamalı kadın aradaki çizgiyi çok iyi ayrmak lazım.
Turkiyede de artik kadinlar erkekler icn sevismiyor evlenmeden kiyamayan insan evlenince nasil kiyiyor hem ne bu kurban mi

Ne kadar ayıp hiç kimseyle birlikte olmamış mı hiç mi kız arkadaşı olmamış, hadi olmamış eskort kızlar var hadi olmadı bilmem ne evleri var yuh be bu yaşa kadar ben ona erkek mi derim, kız arkadaşıyla cinselliği dibine kadar yaşayacak sonra kız ya hamile kalacak yada zar diktirme derdiyle psikolojisi altüst olacak , sonrada erkek ben senin gibi bir kızla evlenmem diyecek bu mudur gerçekten ... Yahu 30 yaşında evlendim hiçbir problemim yok hiçde dert etmedim bekarken sevdiğim adam birlikte olmamış olmamı dert eder mi diye düşünmedim ha diyorsanız ki sen kadınsın cinsel birliktelik yaşamamış olman normal eee erkeğin yapmamış olmasıyla bir kadının yapmamış olmasının ne farkı var farkında olmadan bilinç altında erkek adam yapar yapmalı yapmazsa sıkıntı vardır sözünün doğruluğunu savunuyorsunu...
Niye tek taraflı düsündünüz ki?
Erkek niye genel eve gidiyo mesela sizin örneginizde? Kimi seviyosa ya da arzuluyosa onun için çabalasın, karşı taraf da onu severse veya isterse onla sevişsin.
Kadın için de aynı şey geçerli o da kimi begeniyosa seviyosa arzuluyosa onla sevişsin.
Ya da niye hamile kalıyo ki kadın? Korunsun kalmasın. Bi ton yöntem var birini seçsinler. Sevişmek istemek başka bebek istemek başka şey.
Ya da niye zarını diktiriyo? Kimse onu tercihleri için yargılamasın herkes sadece kendi tercihlerine baksın. Böylece kimse seviştigini saklamak zorunda kalmasın.
Erkek adam yapar diye bi sey yok. Kadın da yapar, yapsın, içinden geliyorsa yapmalı yani.

Valla isteyen herkes birlikte olabilir , benim eleştirdiğim yer bir erkek birlikte olmayınca neden sorunlu oluyor neden hastalıklı gibi düşünülüyor madem herkes istediği gibi yaşıyor oda cinsel birlikteliği belki nikahlı eşiyle olsun istedi bunda garipseyecek ne var cinsel birliktelik yaşayanlara kadar yaşamayanlarada saygılı olunsun.. Konu sahibi fikiristemiş daha önceki yorumda yazdım zaten uyuşmuyorsunuz, bir ilişki yürütemezsiniz, yaşam tarzınız farklı işkenceye döner dedim.. Ha birde tek taraflı düşünmem bu konuda erkeğin cinsellik yaşamaması yadırganlandığı için tek taraflı yazdım..

Bir insanın bakir-bakire olması ya da onun özel olduğunu düşünmesi haremlik selamlık yaşadığını, aşırı kıskanç olduğunu göstermez. Ben de bunun evlenince olması gerektiğini düşünenlerden ama kadınların genel ortalamasına göre geniş sayılabilecek yapıda biriyim. Eşim de öyle düşünen ama oldukça rahat biridir. Birbirimizi hiç de sıkmadık, aşırı kıskanmadık, hastalıklı, sorunlu insanlar da değildik. He karşıma ben bakir değilim diyen bir erkek çıkmış olsa "aa asla olmaz" diyecek de değildim, rahattım.
Tanımadan kuruntulara kapılmamak lazım, zaten bir kaç buluşmada karakterini belli eder:)

Bir insanın bakir-bakire olması ya da onun özel olduğunu düşünmesi haremlik selamlık yaşadığını, aşırı kıskanç olduğunu göstermez. Ben de bunun evlenince olması gerektiğini düşünenlerden ama kadınların genel ortalamasına göre geniş sayılabilecek yapıda biriyim. Eşim de öyle düşünen ama oldukça rahat biridir. Birbirimizi hiç de sıkmadık, aşırı kıskanmadık, hastalıklı, sorunlu insanlar da değildik. He karşıma ben bakir değilim diyen bir erkek çıkmış olsa "aa asla olmaz" diyecek de değildim, rahattım.
Tanımadan kuruntulara kapılmamak lazım, zaten bir kaç buluşmada karakterini belli eder:)
Genellemeye ben de karşıyımdır aslında ama bu konuda da çevremde bin tane örnek var. Biri de çok yakın zamanlı üstelik. Evlenmeden olmaz diyen (ki diyebilir en dogal hakkı ) bi arkadaş hem eski bi arkadaş grubumuzun içine hem de yakın bi arkadaşımızın hayatına s.çtı gitti afedersiniz. Biraz sinirliyim bu konuda başka kelime seçemedim.
Ben biraz taraflı yaklaştım o yüzden galiba ama yine de objektif olmak lazım elinize saglık. Belki de sizin gibi düsünen biridir.
konu sahibesinin de şansını denemesi gerekiyordur kim bilir.

Evet bu sefer durum tam tersi.

Arkadaşımın benimle tanıştırmayı düşündüğü bir arkadaşı var. Kendisi çok samimi bir erkek arkadaşım, beni de iyi tanır; dolayısıyla tanıştırmadan önce konuyu düşündüğünü ve doğru düzgün bir adam olduğuna kanaat getirmeden tanıştırmayacağını biliyorum. Ancak dün telefonuma şaşkınlıkla bir mesaj yazmış. Tesadüfen geçen bir muhabbet esnasında bu arkadaşının “evlenmeden olmaz” dediğini ve bu nedenle hiç kimseyle birlikte olmadığını öğrenmiş, bunu da bana söyledi 'haberin olsun' diye.

Bilenler biliyordur, evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim. Karşı olanlara da saygı duyuyorum, özellikle bu zihniyette bir insan olarak bunu sadece kadından beklememesini, kendisinin de yaşamamasını takdir ettim (evet forumda ‘çok az vardır, inandırıcı değil, öyle hiçbir arkadaşım yok’ derken çat diye karşıma çıkması kaderin oyunu bence de).

Her neyse, sorum şu ki, ben bu adamla tanışmalı mıyım? İşin sadece cinsellik boyutunda değilim. Benim çevremdeki erkek arkadaşlarımla yakın bir dostluğum vardır; her konuda muhabbet edip şakalaşırız, onların kız arkadaşları bile varken sarılırız, yanağımızdan makas da alırlar kalkıp dans da ederiz. İki kız iki erkek bir hafta aynı evde tatil de yaptık. Sevgilileri de bizim gruba uyduğundan hiç sorun yaşamadık. Bunun dışında teması seven bir insanım, yani çoğunluğun aksine adam elimi tutmak için beş ay beklese ben direkt “demek ki yeterince hoşlanmadı” moduna girerim veya ben adım atarım. Hani bu düşüncedeki bir adam muhtemelen bunları onaylamaz veya hoşlanmaz.

Şimdi buna göre ben bu adamı bozar mıyım? Yani ne bileyim, adam bunca yıldır kendini ‘korumuşken’ ben adamı yoldan çıkarır mıyım, “kullanır mıyım”? Başlık açmasın sonra “sevgilim beni kullandı” diye.

Yoksa bir şekilde orta yolu bulabilir miyiz? Hayır eğer işin çok oluru yoksa baştan tanışmamak daha mantıklı diye düşünüyorum.
Aslinda ben yanlis bi dusunce oldugunu bilsemde daha once hic beraberligi olmamis bi erkekle beraber olamazdim herhalde. Sizde o dusuncedeyseniz olmaz yani bilemedimki daha fazla sacmalamadan gideyim ben:KK55:

Genellemeye ben de karşıyımdır aslında ama bu konuda da çevremde bin tane örnek var. Biri de çok yakın zamanlı üstelik. Evlenmeden olmaz diyen (ki diyebilir en dogal hakkı ) bi arkadaş hem eski bi arkadaş grubumuzun içine hem de yakın bi arkadaşımızın hayatına s.çtı gitti afedersiniz. Biraz sinirliyim bu konuda başka kelime seçemedim.
Ben biraz taraflı yaklaştım o yüzden galiba ama yine de objektif olmak lazım elinize saglık. Belki de sizin gibi düsünen biridir.
konu sahibesinin de şansını denemesi gerekiyordur kim bilir.
Aynen, genel tutum o yönde olsa da düşünülenin aksi biridir belki?
Bir tanısın, iki muhabbet etsin bakalım:)

Aynen, genel tutum o yönde olsa da düşünülenin aksi biridir belki?
Bir tanısın, iki muhabbet etsin bakalım:)
Belki de öyledir. Tek bi tavrından bütün karakterini tahlil etmemek lazım. Bakarsınız tam uyar.
Gerci cinsel saglık acısından 29 senelik bi boslugu hala cok sıkıntılı buluyorum ben ama ona da bi sey diyemicem. Tamamen o kisinin bireysel tercihi neticede.

Benim de bakir sevgilim vardı ama sevişmediği hatun kalmamıştı hiç birini de tanımıyordu herif.Öyle olmasınn?

valla siz bu adami bozarmisiniz bilmemde
bu adam normal degil bence
ayrica evleneceginiz kisiyle kesinlikle evlenmeden önce birlikte olun
ne bu süpriz yumurta mi?
Ben de sizinle aynı fikirdeyim aslında. Sürpriz yumurtalıktan ziyade uzun süreli bir ilişkide insan ister yani.

Temas falan sizin için çok mühimse başlanacak bir hadise değil bana göre.
Neticede karşınızdaki insanın ilerleyebileceği yer ya da ilerlemeyeceği diyeyim, belli.
Bunu bile bile de size sıkıntı verecek bir birlikteliğe lüzum yok.
Kendinizi engellenmiş falan hissedebilirsiniz, konuşma arasındaki ufak bir temasınız bile sizi düşündürür karşınızdaki insanı rahatsız ettim mi düşüncesi ile.
Muhabbet edilen insanlara karşı aşırı hassasiyet gösterme zorunluluğu insanı sıkar bir müddet sonra. Rahat olmak ister insan çünkü.
Evet aslında demek istediğimi özetlemişsiniz. Elinize sağlık : )

Ben bakirim diye dışarıda söyleyen erkek bana pek inandırıcı gelmedi
sonuçta bunu anlaman mümkün değil kız olsa neyse yalan söylese nerden bileceksin ?
İşte tam tersi, yani genelde bir erkek bu konuda yalan söylemez. Şanındandır erkekliğin malum : )

Sen evlilik öncesi ilişkiye karşı değilsin ama anladığım kadarı ile o karşı yarın öbür gün senin karşı olmaman onda sorun yaratır zira bir kaç arkadaşımın başına geldi adamlar o kadar çirkefleştiler ki inanılır gibi değildi... Uzak dur güzelim bunlar genellikle sorunlu tipler oluyor...
Bakir olmayanların bile çıkardığı arızaları gördükçe, farklı düşüncedeki bir adam neler diyebilir diye düşünmedim değil.

29 yaşında ve bakir rolü yapıyosa:
İki yüzlü bi de üzerine kafası çalışmıyo. Vaktinize yazık direk pas geçin.
29 yaşında ve gerçekten hala bakirse:
Hiç şansınızı zorlamayın yine kaçın bence. O yaşa kadar cinsel hayatında hiç partneri olmayan bi adamda ne psikoloji kalır ne bi sey. Hatta takım yerinde mi onu bile bi kontrol etmesi lazım nolur nolmaz belki kuruyup düşmüştür :KK48: ahahah kusura bakmayın nolur. Ama cidden karşı cinsle sadece cinsel degil duygusal anlamda da paylaşım yaşamada ciddi zorlanacak bi insan oldugunu düsünüyorum ben. Birini sevmek cok kisiel bi sey cünkü herkes kendi usulünce seviyi. Bu sekilde yasayan birinin sevgisi de anlattıgınız gibi temassız, soguk, kısıtlayıcı olur. O kendine bi takım kısıtlamalar getirebilir ama bi iliskiniz olursa bu kısıtlamalar isteseniz de istemeseniz de sizin de sınırlarınız haline gelir. Hele sizin arkadaş ortamınıza hic gelmez o. Tecrübeyle sabit yani.
O yüzden sıradakiiiii:KK66:
Doğru diyorsunuz, kusura bakacak bir şey de yok hiç : )

Bakalım artık, belki eşiniz gibidir...

Aslinda ben yanlis bi dusunce oldugunu bilsemde daha once hic beraberligi olmamis bi erkekle beraber olamazdim herhalde. Sizde o dusuncedeyseniz olmaz yani bilemedimki daha fazla sacmalamadan gideyim ben:KK55:
: ) Yani aynı tutukluğu benden beklerse zor o iş : )

Benim de bakir sevgilim vardı ama sevişmediği hatun kalmamıştı hiç birini de tanımıyordu herif.Öyle olmasınn?
Tanımıyorsa bakir sayılır :KK14::KK53:

Evet bu sefer durum tam tersi.

Arkadaşımın benimle tanıştırmayı düşündüğü bir arkadaşı var. Kendisi çok samimi bir erkek arkadaşım, beni de iyi tanır; dolayısıyla tanıştırmadan önce konuyu düşündüğünü ve doğru düzgün bir adam olduğuna kanaat getirmeden tanıştırmayacağını biliyorum. Ancak dün telefonuma şaşkınlıkla bir mesaj yazmış. Tesadüfen geçen bir muhabbet esnasında bu arkadaşının “evlenmeden olmaz” dediğini ve bu nedenle hiç kimseyle birlikte olmadığını öğrenmiş, bunu da bana söyledi 'haberin olsun' diye.

Bilenler biliyordur, evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim. Karşı olanlara da saygı duyuyorum, özellikle bu zihniyette bir insan olarak bunu sadece kadından beklememesini, kendisinin de yaşamamasını takdir ettim (evet forumda ‘çok az vardır, inandırıcı değil, öyle hiçbir arkadaşım yok’ derken çat diye karşıma çıkması kaderin oyunu bence de).

Her neyse, sorum şu ki, ben bu adamla tanışmalı mıyım? İşin sadece cinsellik boyutunda değilim. Benim çevremdeki erkek arkadaşlarımla yakın bir dostluğum vardır; her konuda muhabbet edip şakalaşırız, onların kız arkadaşları bile varken sarılırız, yanağımızdan makas da alırlar kalkıp dans da ederiz. İki kız iki erkek bir hafta aynı evde tatil de yaptık. Sevgilileri de bizim gruba uyduğundan hiç sorun yaşamadık. Bunun dışında teması seven bir insanım, yani çoğunluğun aksine adam elimi tutmak için beş ay beklese ben direkt “demek ki yeterince hoşlanmadı” moduna girerim veya ben adım atarım. Hani bu düşüncedeki bir adam muhtemelen bunları onaylamaz veya hoşlanmaz.

Şimdi buna göre ben bu adamı bozar mıyım? Yani ne bileyim, adam bunca yıldır kendini ‘korumuşken’ ben adamı yoldan çıkarır mıyım, “kullanır mıyım”? Başlık açmasın sonra “sevgilim beni kullandı” diye.

Yoksa bir şekilde orta yolu bulabilir miyiz? Hayır eğer işin çok oluru yoksa baştan tanışmamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Bozmuş olmazsınız .Bazı normal şeylere alıştırmış olursunuz.

Bakir olmayanların bile çıkardığı arızaları gördükçe, farklı düşüncedeki bir adam neler diyebilir diye düşünmedim değil.

Doğru diyorsunuz, kusura bakacak bir şey de yok hiç : )

Bakalım artık, belki eşiniz gibidir...

: ) Yani aynı tutukluğu benden beklerse zor o iş : )

Tanımıyorsa bakir sayılır :KK14::KK53:
Asıl şeyi yapmayınca öyle sayılıyor onlara göre :D Neyse hayırlısı diyelim mutlu olursunuz inşallah:KK15:

konu aynen benim başımda şu aralar. bende bi çocuktan hoşlanıyorum. çocuk muhafazakar değil ama ailesi öyle kendiside sürekli namaz kılar falan. bense açık giyinirim akşamları arkadaşlarımla gezmeye giderim erkek arkadaşlarımla tatile falan.. neyse bu adam daha önce bi ilşki yaşamadığını üstü kapalı bi şekilde bana söyledi. tamam benimde belli sınırlarım vardı ama o kadar da kör cahil dedğilim bazı konularda.

neyse daha önce ilişki yaşamadım diyince " senin adına üzüldüm" dedim sonuçta gelmiş 27-28 yaşına.. bana verdiği cvap çok madindardı "eller günahkar diller günahkar ladyciğim"
ne demek istemiski anlamadim ben :(

Back
X